ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
maja79:
ja u subotu i nedelju imam rodjendane.pa i tamo sledece nedelje ko ce to da izdrzi.ima da se ugojim za 10dana a ovamo mucila se da smrsam.pa neka ako pocnem da se gojim ponovo puste dijete.a ja sam veceras pojela sladoled!!!!!!
Razumem ja da ti je dijete preko glave i da ti se sve to smucilo, al bas da dozvolis sebi da se svesno gojis, to bas ne kapiram. Sto si bre toliki mazohista :roll:

maja79:
pa kod svakoga je razlicito.ali u proseku 6kg kod nekog mozda i vise.ali definitivno nista ne przi vec samo kuvano i bareno.

ja sam jela i prženo;-) . Za mesec daa oko 4 kg. KOd nekog možda malo više, ali onda drugi mesec izgubiš samo 2, 2,5kg. meni je to najbolja i najzdravija dijeta koju sam držala. nema vrtoglavice, nema nervoze, unosiš svega po malo i što je najvažnije, kiologrami se ne vraćaju kao kod drugih dijeta.

Drzala sam tu dijetu, ali nije dala nikakve rezultate. Najbolja dijeta je ne jesti slatkise, przeno, ne konzumirati gazirane i zasladjene napitke, biti umjeren sa mlijecnim proizvodima, piti dosta vode i biljnih nezasladjenih cajeva i ne jesti nista posle 19h.

Sto vise fizicke aktivnosti se podrazumijeva.

Pozdrav.

Kada bi ste me poslusale da ubacite vitamine i minerale mozda bi ste i imale energije. Ovako ne da nemate energije nego je jos i nezdravo.

A jos kako da vam objasnim da L-karnitin ili karnitin nije nikakva hemija. Pa ajde evo ovako.

Topeljenje masti (Potrosnja masti)

Masti se koriste za energiju uglavnom u fizickom radu a mozak ih koristi tek u toku duzeg gladovanja.

Proces u kome se tope masti zove se Beta Oksidacija Masnih kiselina

Masne Kiseline se razlazu do AcilCoA

Dalje AcilCoA putuje i od njega treba da dobijemo energiju.

Energija se stvara u mitohondrijama.

Kako AcilCoA ne moze da udje sam u mitohondrije mora da se stvori komplek sa proteinom nosacem a to je KARNITIN

Dobija se kompleks Acil-Karnitin koji ulazi u mitohondriju

Posle niza procesa dobije se AcetilCoA koji odlazi u KREBSOV CIKLUS (Stvara se energija) i AcilCoA koji obrce jos 6 krugova.

Dakle AKO NEMA KARNITINA nema ni beta oksidacija masnih kiselina. Dakle nema ni topljenja masti. Tj trose se misici.

Ko mi ne veruje moze slobodno da dovati knjigu bilo koju iz Biohemije i malo procita. Mozda onda poverujete.

aco i mi smo te nokautirale sada. ok ja jesam ne znam za ostale. dodaj u spisak promashaje

ne znam shta je najbolja dijeta.....jedi shta imash i ne prejedaj se

e to sto kazes, a ima teorija o krvnim grupama, da B grupi valjda odgovaraju mlecni proizvodi koliko se secam...

znaci ti aco preporucujes da se krka oligovit i slicno??? pa ne moze ni to tek tako po meni .....!!!!!!

?:
e to sto kazes, a ima teorija o krvnim grupama, da B grupi valjda odgovaraju mlecni proizvodi koliko se secam...

znaci ti aco preporucujes da se krka oligovit i slicno??? pa ne moze ni to tek tako po meni .....!!!!!!

Ne kazem ja da se krka oligovi i slicno. Kada ste na atkinsu onda vam je smanjen onos vitamina i minerala usled ogranicene ishrane. Samim tim te minerale i vitamine treba da unosite vestackim putem. PROCITAJTE KNJIGU DR ATKINSA o ATKINS DIJETI.

Ne unosenje minerala i vitamina moze da ima posledicu po zdravlje. Na primer nedostatak kalcijuma , dovodi do toga da organizam pocne da ga uzima iz kostiju a po nekad i iz zuba, sto moze da dovede do gadnih kvarova, cak i do kvarova koji krecu iznutar zuba ka spolja usled nedostatka kalcijuma i koji se mogu videti samo na snimku. Takav kvar stomatolog ne moze da detektuje sam, bez rendgena. A kad se javi bol cak i najmanji kod takve vrste kvara onda je to vec VELIKA RUPA U ZUBU. Ovo je samo primer posledica nedstatka vitamina i minerala u organizmu.

Ovo kako se vi hranite tj. kako drzite atkinska je blago receno nezdravo.

ja znam da su meni uvece pocele noge pomalo da oticu.da li od silnih dijete ili vrucine ko zna?znam samo da pocinjem novu dijetu koja se zove cudo dijeta.i mislim da sam je napisala ovde.moja komsinica je drzala 22 dana i nedelju dana pauze i ponovo 22 dana i smrsala 24kg.vise se nikad nije ugojila.

maja79:
ja znam da su meni uvece pocele noge pomalo da oticu.da li od silnih dijete ili vrucine ko zna?znam samo da pocinjem novu dijetu koja se zove cudo dijeta.i mislim da sam je napisala ovde.moja komsinica je drzala 22 dana i nedelju dana pauze i ponovo 22 dana i smrsala 24kg.vise se nikad nije ugojila.

...da se nismo mi sreli juce na novom groblju na sahrani necije komsinice...

maja79:

24 kg za 22 dana???

1 kg sala = 6000 kcal

znaci da je ona bila svaki dan 6545 kalorija u minusu ????

To sto je ona izgubila je mahom VODA!!!! Delom misicna masa. I delom salo.

A 24 kg sala za 22 dana - LUDOST. Teoretski NEMOGUCE.

Dijete koje prepise doktor iz zdravstvenih razloga podrzavam, ostale ne, pogotovo ako osoba ima idealnu ili je blizu idealne tezine, a drzi dijetu iz straha da se naglo ne ugoji. Ceo zivot u nekom strahu.zivite bre malo ljudi, koji vam je...

maja79:

Nisi napisala. Napisi sada! Nemoj da te mrzi :wink:

Jos 2kg i ja se vratih na staro, ali danas cu opet da pravim pauzu idem da jedem pi.cu, a pi.ci ne mogu nikako da odolim.
Majo, jel to ono dijeta sto jedan dan samo jabuke, jedan dan nesto drugo? Ako je ta u pitanju, ne bih ti je preporucila, bolje kreni na medicinsku, tu se otprilike gubi slicna kilaza, ali neces biti malaksala

Cekam kuma:
ako osoba ima idealnu ili je blizu idealne tezine, a drzi dijetu iz straha da se naglo ne ugoji. Ceo zivot u nekom strahu.zivite bre malo ljudi, koji vam je...
Ja skoro da odgovaram opisu, na dijeti sam jer odrzavam tezinu, 2 kg ispod idealne :mrgreen: A zivim mnogo opustenije, jer mogu obuci SVE :D a ovo leto koje nam se konacno desilo dodatno me inspirise :lol: I strasno sam ponosna na svoju liniju, majka dvoje dece - a izgledam kao njihova starija sestra :lol: :lol: :lol:

AcaBg82:
24 kg za 22 dana???

1 kg sala = 6000 kcal

znaci da je ona bila svaki dan 6545 kalorija u minusu ????

To sto je ona izgubila je mahom VODA!!!! Delom misicna masa. I delom salo.

A 24 kg sala za 22 dana - LUDOST. Teoretski NEMOGUCE.
drzala je 22 dana pa pauzu od nedelju dana i jos 22 dana i smrsala 24kg.jel me pratis?

1i 2 dan-solja paradajza(1svez)i parce crnog hleba na svaka 4 sata.
3i 4 dan-dorucak-parce crnog hleba sa kasikom meda i 1 solja mleka
rucak-kuvano meso i salata,hleb sa medom
uzina-1 zumance i djus
vecera-1parce hleba sa medom i solja caja
5i 6 dan-dorucak-2 jabuke(voce po zelji)
rucak-supa,hleb sa medom
vecera-kuvano meso i salata,hleb sa medom
dijeta traje 22 dana.kafa bez secera i kisela voda.

Znaci, tih 6 dana se vrte?
Dijeta mi zvuci podnosljivo pogotovu na ovim vrucinama kad ionako ne moze da se jede...

Koliko godina je imala tvoja komsinica kada je drzala dijetu, i da li je pila neke vitamine?

mislim da nije pila vitamine.a imala je malo 21.ali sada ima 26mi dalje je maksimalono zgodna.desi joj se preko zime da doda 5-6kg i sa ovom dijetom odmah smrsa i to ne drzi svih 22 dana.ali verovatno da je kod svakog drugacije.ja ovo drzim od utorka pa cemo videti.

Back