ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
maja79:
ma isla sam i na plivanje na bazen.sad razmisaljam da pocnem ponovo da trcim.neko nam je preporucio brzo hodanje sa stapovima.kazu da to je super stvar.zamisli odem sa stapovima da trcim a ljudi mi se smeju kao ova nije normalna.
Radi se o nordijskom hodanju ( ne trcanju). Ovde u Austriji je veoma popularno, ljudi hodaju ili individualno, ili u grupama, sa trenerom. Cena stapova je oko 60E, a po knjizarama ima sve vise knjiga o nordijskom hodanju, veoma je in.

Moze mala pomoc od nekoga ko ima iskustva sa dijetama? Imam problem - nekih 5-6 kg, nista strasno, a jela sam dosta teske hrane u poslednje vreme, treba mi nesto da mi procisti organizam, da se osetim lakse prvenstveno :-? pa imate neku laganu dijetu? Kako ide ono sa sokicima? Ili nesto slicno... Hvala unapred!

Die Cinderella:
I ja imam slican problem- 163cm/51kg , ali zato imam 30% telesne masti ( a optimalno je oko 22%). Znam i zasto je to tako - bila sam dugo na atkinsu. Nutricionista mi je objasnio da bi bilo mnogo pozeljnije da imam cak i do 5 kg vise, ali da je % masti nizi. Naravno, proporuceno mi je intenzivno bavljenje sportom.
Ja sam pre par godina, posle prvog porodjaja bila kod Maje, tada Milenkovic, a sada Astalos. Prvo mi je pokazala svoju sliku posle porodjaja, onako, meni je bilo bas utesno, jer sada je riba i po. Anyway, njen program je super, samo sto je vremenski zahtevno pridrzavati se istog, uz sve posao, decu i sl.
Ja, na zalost, nisam temperament koji ide na duze staze, sve radim brzo i intenzivno. Zato i imam toliko telesne masti, koza mi je suva, delujem anorexticno i bezivotno - skolski primer kako ne treba. Zato devojke, iz svog iskustva - predlazem zdravu ishranu od 5 obroka, nalik Majinom rezimu.
ja imam 39% masti!
i kaže da je to zbog proteinske!!!
dakle ista maja je u pitanju:lol:
i ja sam slična tebi, sve bi na brzaka...ali mi se na brzaka i vrati...
teško mi pada količina hrane...preobimno je za mene!
pogotovu poslednji obrok-šejk koji se pije u količini od 600g!!!
hoću bre da povratim!
izdržaću nekako do kontrole, pa ću da vidim može li se šta redukovati, bar malo?
nadam se samo da ću izdržati...najveći mi je problem toliko peripetije oko kuvanja...
(čorba, glavni obrok, a sve sa gooomilom povrća:roll: koje ne volim...)

pajamaca:
ja imam 39% masti!
i kaže da je to zbog proteinske!!!
dakle ista maja je u pitanju:lol:
i ja sam slična tebi, sve bi na brzaka...ali mi se na brzaka i vrati...
teško mi pada količina hrane...preobimno je za mene!
pogotovu poslednji obrok-šejk koji se pije u količini od 600g!!!
hoću bre da povratim!
izdržaću nekako do kontrole, pa ću da vidim može li se šta redukovati, bar malo?
nadam se samo da ću izdržati...najveći mi je problem toliko peripetije oko kuvanja...
(čorba, glavni obrok, a sve sa gooomilom povrća:roll: koje ne volim...)
hi, pajamaco :p
posto je ista maja u pitanju, znaci da te do sledece kontrole ocekuje jedan krajnje simpatican period od mesec dana :roll: nisam bila lenja pa sam nasla njen jelovnik za 4 nedelje ( imam jednu ogromnu fasciklu sa kolekcijom textova sve sto ste oduvek zeleli da znate o dijeti, a niste smeli da pitate :D , pa cuvam i taj svezanj listova ( pilicno nepohabanih :oops: ) kolicinski deluje puno, ali valjda i jeste poenta da taj kvantitet und kvalitet podspese metabolizam :p pretpostavljam da ces ovog meseca izgubiti 4-5 kg , to je ono zdravo gubljenje tezine od 1 kg/ sedmicno.
racunaj na podrsku :p ja cu na odmor ipak tek pocetkom septembra
mozda na prvi pogled deluje licemerno da ja podrzavam zdrav dugorocni program, posto sam predugo gladovala i proteinisala, ali bas zbog toga, i neveselih rezultata biohemijskih analiza nakon torture koju sam izvela nad organizmom, ja sam ZA :p a i sama sam krenula tim zdravim putem, evo vec desetak dana, ma koliko to meni izgledalo kao protivprirodni blud :lol:

ja sam smrsala na 65kg a sada imam 68kg.jedem ko luda,ko da mi je poslednje daleko bilo.dijetu pocnem pa prekinem.nisam od onih sto mogu kao anavi na duze staze da se odricem.zato kako da se otarasim ovih 8kg a moram.jer sam sigurna da cu da nastavim da se gojim.toga se plasim da se ne vratim na staro.kad bih izdrzala jos mesec dana atkinsa i taman da budem 60kg.ajde hocu podrsku ili dajte neku dobru dijetu...

maja79:
ja sam smrsala na 65kg a sada imam 68kg.jedem ko luda,ko da mi je poslednje daleko bilo.dijetu pocnem pa prekinem.nisam od onih sto mogu kao anavi na duze staze da se odricem.zato kako da se otarasim ovih 8kg a moram.jer sam sigurna da cu da nastavim da se gojim.toga se plasim da se ne vratim na staro.kad bih izdrzala jos mesec dana atkinsa i taman da budem 60kg.ajde hocu podrsku ili dajte neku dobru dijetu...

Majo 'ebote zeno postajes psihoticna!!! Citaj malo svoje postove od pre, na svakoj strani menjas odluku. Odlepices mlada i zdrava zbog dijete! Vidis da ti se smucilo. Najgore je to kad pocnes i prekines (znam sta ti pricam, isprobala na sebi licno :roll: ), ugojices se jos vise!
Hoces neku "dobru dijetu", pa sve ovde napisane su "dobre" ako ih se pridrzavas. Leto je, voca i povrca koliko ti dusa zeli, krkaj lubenicu kad god mozes i opusti se (ne mislim da zderes non stop testa i slatkise)...pa kad se malo psihicki opustis pocni neku koju izaberes i izdrzaces je sigurno!
E, a znas onu paradajz od tvoje komsinice - od sutra sam drugi krug (novih 24 dana), meni je super, nemam toliko manje u kg koliko se po stvarima vidi...ali i ja sam nju pocinjala vise puta dok se nisam smilovala da izdrzim!
Gore glavu, daj sebi malo fore pa ces u sledecem pokusaju uspeti!

maja79:
Majo, pored najbolje volje nisam uspela da procitam sve tvoje poruke, ali ti u stvari izgleda nikad nisi imala vecih problema sa kilazom! 60, 68 kila, 8 kila viska... to nije nista. Sta bi rekla da si imala 62 (moje idealne) pa otom 103? Kile se ne nabace cudom, niti se cudom skidaju! Ja sam probala svasta, pomogla mi je zaista samo UN dijeta (sto ne znaci da moze pomoci svima), ali sam sigurna da one dijete koje daju brz efekat- brzo i vrate kile.Kada pronadjes onu uz koju ces smrsati oko 3-4 kg. mesecno- ta je prava. Za nesto brze rezultate moras ubaciti i fizicke aktivnosti!!! ;-)

hm.da.
eto ja krenula jutros na adu da vozim bicikl...
puna sebe da odvozam pun krug....
ali!
jedva stigoh do š p i c a (krećem od parkinga sa padinske strane)
i vratih se...ali se osećam super.
napokon radim ono što volim-bavim se sobom:p
prijatno...
nije loš ovaj korn flejks sa sojinim mlekom?! mmmm?!

edit...zvezdovao mi š p i c :lol:

Die Cinderella:
hi, pajamaco :p
posto je ista maja u pitanju, znaci da te do sledece kontrole ocekuje jedan krajnje simpatican period od mesec dana :roll:
hi pepeljugice,
kontrola je za 2 nedelje, kaže do 6 kg mesečno?
Die Cinderella:
( imam jednu ogromnu fasciklu sa kolekcijom textova sve sto ste oduvek zeleli da znate o dijeti, a niste smeli da pitate :D
oš da se menjamo:mrgreen: imam pozavidnu kolekciju...i moja mama je pasionirani skupljač:lol:
Die Cinderella:
racunaj na podrsku :p ja cu na odmor ipak tek pocetkom septembra
hvala draga:p to je drug:p
Die Cinderella:
i sama sam krenula tim zdravim putem, evo vec desetak dana, ma koliko to meni izgledalo kao protivprirodni blud :lol:
grešnice:lol: izbaciće te iz sekte bre:lol:

pajamacooooooo, evo i ja ti drzim pesnice, pa za docek 2007 da se utegnes u najmanje 'aljince!
Gvirnura sam na onaj sajt o ordinaciji, bas mi sve o deluje super. Ajd' ako nije tajna koliko kostaju ti pregledi, saveti sta god - tretmani?
Hvala!

Cim sam prestala da se optercujem dijetama i ishranom,a doslo toplo vreme, ja sam smrsala. Toliko sam mislila o tome sta jesti, a sta ne da sam na psihickoj bazi bila stalno gladna i zeljna sve hrane. Sada, jedem kad osetim glad, po malo i jedem sve, a kilogrami se tope i ja se osecam super

pajamaca:
hm.da.
eto ja krenula jutros na adu da vozim bicikl...
puna sebe da odvozam pun krug....
ali!
jedva stigoh do š p i c a (krećem od parkinga sa padinske strane)
i vratih se...ali se osećam super.
napokon radim ono što volim-bavim se sobom:p
prijatno...
nije loš ovaj korn flejks sa sojinim mlekom?! mmmm?!

edit...zvezdovao mi š p i c :lol:
aplauz :p :p za devojku koja je danas stigla do schpica ( nece me brisu)
bajs je stvarno super stvar, a u kombinaciiji sa L-karnitinom - pun pogodak ;)

bohemi:
Majo, pored najbolje volje nisam uspela da procitam sve tvoje poruke, ali ti u stvari izgleda nikad nisi imala vecih problema sa kilazom! 60, 68 kila, 8 kila viska... to nije nista. Sta bi rekla da si imala 62 (moje idealne) pa otom 103? Kile se ne nabace cudom, niti se cudom skidaju! Ja sam probala svasta, pomogla mi je zaista samo UN dijeta (sto ne znaci da moze pomoci svima), ali sam sigurna da one dijete koje daju brz efekat- brzo i vrate kile.Kada pronadjes onu uz koju ces smrsati oko 3-4 kg. mesecno- ta je prava. Za nesto brze rezultate moras ubaciti i fizicke aktivnosti!!! ;-)
pa nisi sve procitala.moja idealna je 55kg a kao devojka sam imala 58kg.a posle drugog porodjaja 82kg.nije li to problem?ja sam na atkinsu i planiram da smrsam na 60kg.i jesam opterecena kako drugi kazu!

"drugi" ti samo iz najbolje namere savetuju da se malo opustis jer dijeta koja se sprovodi pod velikim pritiskom nema efekta. nista nije vredno psihickog iscrpljivanja, a pogotovo ako jos i organizam zlostavljas tom izvikanom nezdravom atkins dijetom. tvoj zivot je tvoja stvar, niko ne treba da ti govori sta da radis, ALI brinemo za tvoje zdravlje. govorim u mnozini, jer nisam jedina koja te podrzava i razume.
jedno je podrzavati nekog, a sasvim drugo pustiti ga da pravi "gluposti"

maja79:
pa nisi sve procitala.moja idealna je 55kg a kao devojka sam imala 58kg.a posle drugog porodjaja 82kg.nije li to problem?ja sam na atkinsu i planiram da smrsam na 60kg.i jesam opterecena kako drugi kazu!
Ma, jasno mi je! Sta kazes na moju postporodjajnu kilazu? Ako te neko razume- to sam ja...Samo, ne vredi po ceo dan misliti o tome. Drzis dijetu- super; bavis se dodatnim aktivnostima- jos bolje! Pojela si sladoled danas? Pa sta! Nije ni to svaki dan! Moj ti je savet: vagu zaobilaziti u sirokom luku! Meri se npr. subotom, ili svakih 10 dana. Nema tog carobnog stapica kojimces za mesec-dva skinuti toliki visak.Mada znam, ti bi verovatno ODMAH danas i mini suknju i usku majicu...Probaj da se sada, u toku dijete, skoncentrises na nede druge stvari: okreci i preuredjuj stan, idi cesce na frizuru, masazu, manikir, tretman lica i sl.To je ono sto mozes menjati i poboljsati na sebi i oko sebe i bez adekvatne kilaze i razmisljaj kako ces, kad i zadnji viskovi za koji mesec odu, ti to docekati savrsena!!! Bitno je da ti je dijeta nesto s cim ces normalno ziveti i prihvati je kao pranje zuba i tusiranje, a ne opsesiju. Ja to radim ovako kao sto sam ti napisala i mnogo lakse zivim i sa dijetom i sama sa sobom! Nadam se da ce i tebi poci za rukom. :D

damajante:
Majo 'ebote zeno postajes psihoticna!!! Citaj malo svoje postove od pre, na svakoj strani menjas odluku. Odlepices mlada i zdrava zbog dijete! Vidis da ti se smucilo. Najgore je to kad pocnes i prekines (znam sta ti pricam, isprobala na sebi licno :roll: ), ugojices se jos vise!
Hoces neku "dobru dijetu", pa sve ovde napisane su "dobre" ako ih se pridrzavas. Leto je, voca i povrca koliko ti dusa zeli, krkaj lubenicu kad god mozes i opusti se (ne mislim da zderes non stop testa i slatkise)...pa kad se malo psihicki opustis pocni neku koju izaberes i izdrzaces je sigurno!
E, a znas onu paradajz od tvoje komsinice - od sutra sam drugi krug (novih 24 dana), meni je super, nemam toliko manje u kg koliko se po stvarima vidi...ali i ja sam nju pocinjala vise puta dok se nisam smilovala da izdrzim!
Gore glavu, daj sebi malo fore pa ces u sledecem pokusaju uspeti!
Plizzz mi recite koja je to dijeta sa paradajzom........ I ja sam na dijeti....od danas
danas sam cistila organizam samo sam bostan jela.

ja drzim ovog atkinsa i provodim dane na bazenu.plivanje malo za zatezanje.ali danas sam htela jedno tri puta da se srusim.pritisak mi je bio nizak a i verovatno od umora i dijete.izdrzacu kako znam samo da se spustim na 60kg.

Back