ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma taaacnoooo je
anakin ti jedes previse zeleno za moj ukus :lol:
ja ne pijem gazirano(jednom mesecno coca light mislim da se to ne racuna) niti jedem supe iz kesice(btw ne jedem skoro nikakve supe) ali moje omiljeno povrce su krompir i paradajz ajd ovaj drugi je ok
ne jedem bukvalno "mast na hleb" ali bez masnoca mi je neukusno i nedovoljno
treanutno sam na ovoj un pa jedem vocni dorucak ali je inace to nesto iz pekare sa vocnim sokom i kafom
rucak i moze da prodje nemasan ali meni se posle ribe npr jede jos i dok nisam pojela cokoladu nisam mirna,frites mmhmhmm :D to je pure bonheur a kad pomislim na blitvu i slicno stresem se
prednost dajem masnijim jogurtima u odnosu na 0%
kad pravim spanac dodam pavlaku i jaja
to se uci od rodjenja a ne sa 30god da menjam svoj ukus za hranu
probala sm da idem kod nutricioniste i pravila mi ona neki jelovnik,ma to mogu i sama znam ja kako treba
a sto ne jesti vegetu? :shock:

anakin:
ma vi zene niste normalne...suhomesnato, visle? bez voca??
Ja sam se u gimnaziji pocela baviti alpinizmom, svakog vikenda smo isli negde na penjanje, a radnim danom sam trcala ujutru i uvece, i to bas posteno. Tada jos nisam znala za dijete tipa redukovanih ugljenih hidrata, pa sam zivela uglavnom na vocu, mislila sam da je tako najbolje. I nikako nisam uspevala da smrsam, konstantno 57-58 kg na mojih 163. Bila bih presrecna da nije tako, ali npr moj organizam reaguje burno na ugljene hidrate. Metabolicki smo po rodjenju vec programirani, neko reaguje na slatkise postprandijalnom hipoglikemijom, neko normalno, neko dijabetesom... Ocigledno nekim ljudima je najefikasnija Atkinsova dijeta iz tog razloga. ;)

AcaBg82:
1. Osoba mrsavi
2. Organizam reaguje na nedostatak hrane i pocinje da usporava metabolizam
3. Kako nema vezbanja tako nema sta da podigne metabolizam
4. Dakle dolazi do pada metabolizma
5. Osoba smrsa

Ono sto lajk vidi su faze 1 i 5. Medjutim metabolizam je opao.
U koliko se ta osoba ponovo ugoji, sledeci put ce za nju mrsavljenje biti prava nocna mora zato sto je ovaj put metabolizam daleko slabiji, usled potrebe organizma da se brani od gladovanja.
Da, ovo je apsolutno tacno, ja sam mrsavila sve sporije i sporije, uprkos gladovanju - ogranizam je evolucijski programiran da nas od gladovanja stiti usporavanjem metabolizma. Isla sam kod nutricioniste i izmen mi je bazalni metabolizam od 850kcal ( norm. 1300 za moju visinu). Ali metabolizam se takodje ubrzava unosom cisto proteinske hrane :razz: I nema govora o ponovnom gojenju 8-)

Die Cinderella:
Da, ovo je apsolutno tacno, ja sam mrsavila sve sporije i sporije, uprkos gladovanju - ogranizam je evolucijski programiran da nas od gladovanja stiti usporavanjem metabolizma. Isla sam kod nutricioniste i izmen mi je bazalni metabolizam od 850kcal ( norm. 1300 za moju visinu). Ali metabolizam se takodje ubrzava unosom cisto proteinske hrane :razz: I nema govora o ponovnom gojenju 8-)
kako ti je to merio?znaci da ti je potrebno samo 850 kcal dnevno. jbt :shock:

jer ti je vegeta totalni vestak pun raznih sranya, odlicnih za celulit...:)

evo danas: dorucak - cinija voca (tresnje, jagode, banane) i kafa sa mlekom (bez laktoze, ne mogu da je preradim)
rucak: dva parceta bifteka, kuvani brokoli sa puterom i posoljeni, salata od cvekle (maslinovo ulje, jabukovo sirce), salata od spanaca - ziv spanac, seckani tofu, maslinovo ulje, sirce, soja sos i peceni susam...i posle sam pojela parce cokolade ali crne, za kuvanje (tu obozavam)..
ja mislim da ovom rucku stvarno nista ne fali...a ne vidim tu nista da goji...
za veceru cu verovatno da jedem pirinac, masline, tofu i tunjevinu (ako je ne dam macki :) )...
fora je jesti sve, samo kvalitetno...telu je potrebna i mast a onda bolje jedi maslinovo ulje i puter nego neko drugo ulje i margarin (sad su ustanovili da puter uopste nije nezdrav, za razliku od margarina koji podize holesterol)...
umesto belog secera koristi braon...
i pijem jako puno jogurta i kefira dnevno...
ali ja sam ti frik...ja volim zivu ribu i zivo meso ali sam zato alergicna na psenicu...tako onda jedem ciste proteine a ne unosim toliko preradjevine...hleb skoro da ne jedem ali onda moram da ga zamenjujem drugim zitaricama (vitamin B)...zato ne jedem pohovano, zaprzeno i slicno...
mislim da ne goji recimo kvalitetna cokolada ali da goji pecivo prepuno secera sa sve nekom marmeladom u kojoj se ne zna ni sta je...
i pojam hrane mi je peceni losos na maslinovom ulju, sa limunom i blitva (sad ce hani da povraca)..
sad sam provalila japansku kuhinju koja mi je skroz po ukusu...ali ja volim da eksperimentisem i lako menjam navike uopste u zivotu...

ok i jedem samo maslinovo mada kazu da treba da se menjaju ulja pa cu probati i orahovo i ulje od kolze
tvoj rucak je ok do pred desert ja ne mogu da podnesem crnu cokoladu jednostavno ne mogu:( meni je potrebna mlecna a sta je to nego potreba za mastima
a losos i blitva jaooooo
sta ti kaze muz?ne buni se? :p
voce za dorucak je ok kad moras inace ga vise volim za uzinu npr jer i kad jedem takve stvari meni je stomak pun ali osecam prazninu previse sam lagana nekako ok mogu i smedji secer to mi zaista ne smeta cak kafu bez secera pijem al sa mlekom
zaista stedim kalorije svuda gde mogu da bih mogla tamo gde ne mogu da odolim

nadji Canola ulje, to je najbolje...mislim da je to repicino ulje koje se pominje po svim makrobiotickim knjigama ali nisam sigurna...
muz voli sve to, totalno smo isti na moje zaprepascenje...:)
a nikad pre nije jeo blitvu, recimo...(to ne raste u prasumi)
mada on voli testa ali to kuva sam...

dorucak...ja ne mogu nista drugo da jedem ujutru sem voca, nekako mi gadno da jedem kad se probudim...ako se zayebem pa pojedem jaja ili nesto slicno, bude mi muka pola dana..

hanibaI77:
sta znaci bazalni?
je l to meri nekim aparatom ili na osnovu tezine visine i navika?
bazalni znaci ono sto organizam potrosi za odrzavanje rada srca, disanje, rad bubrega i sl. Meri se procenat vode, misica, masti u organizmu nekim aparatom koji ima 2 elektrode, nalik EKGu. Pa kad se sve to preracuna dodje se do te cifre

Bazalni metabolizam se definise kao metabolizam u potpunom stanju mirovanja. I metabolizam od 850 kcal na dan je suvise nizak, cak po meni neverovatno nizak, mora da je tu nesto pogresno merio. Meni je metabolizam (bazalni) 2200 kcal na dan.

Da, i meni bilo cudno; kasnije su u nasoj apoteci u kraju postavili neki aparat za ta antropometrijska testiranja, i tu mi je bazalni izmeren sa 1050, opet je to malo, ali sam pre toga cetiri meseca jako malo jela

4 Anakin - tvoj meni mi se svidja, sve osim zive ribe, jer je stvarno ne podnosim - sushi ne mogu da vidim ocima ni sashimi ni nista slicno, ali i ja volim mesinu i zelenis, ali volim i pite..... :lol:

4Aca82- 8 kg je 8 kg I don't care da li su misici, salo ili voda btw nisam imala toliki visak da mi bas sve bude voda....................

4 Die Cindarella - potpuno se slazem sa tobom IMA i te kako mrsavljenja bez vezbanja.

Pozdrav svim sapatnicama. :D

od pre neki dan
al ne previse strogo kao prosli put
kao sto rekoh desio mi se sladoled na mesni dan
ne vredi pocela sam bas da se bavim sportom (trcanje,aquagym) i od toga raste apetit pa sam se malo uplasila za sad imam 1 kg manje nego kad smo se onda videle ali planiram bas zmijsko telo :lol:

aa kilo manje..pa dobro je to.
dobra ti je kilaža.
ja sam se opet ugojila.
pa trenutno sam na proteinskoj sa izgladnjivanjem...
jbt za 7 dana idem na more a izgledam ko morž.

ja krenula opet sa atkins dijetom.jutros se merila za nedeju dana otkako sam napravila pauzu ipak sam dodala2 kg.ne primecujem ali vaga pokazuje.mozda visak tecnosti u organizmu,ali moram da nastavim inace bicu prvi slucaj koji se goji leti.

maja79:
ja krenula opet sa atkins dijetom.jutros se merila za nedeju dana otkako sam napravila pauzu ipak sam dodala2 kg.ne primecujem ali vaga pokazuje.mozda visak tecnosti u organizmu,ali moram da nastavim inace bicu prvi slucaj koji se goji leti.

Probaj da pijes zeleni caj, ima da se kupi i u varijanti sa ukusom limuna, to ce ti pomoci da izbacis visak tecnosti, ali najbolji diuretik je voda, zato navali na 2 litre dnevno.. :wink:

rnixon:
Mislim, ja takvima samo zelim da nabiju jedno 100 kila od svoje zdrave ishrane.
Ja sam isto povremeno na dijetama i uvek slusam ovakve savete. Katastrofa. Pa bre, ako hoces da se hranis zdravo, hrani se i ne smaraj, ako hoces da drzis dijete - go ahead! Zivi i pusti druge da zive!

Stvarno sam imala samo najbolju nameru, postujem vase misljenje, ne slazemo se i ispostujmo se na toj ravni da jednostavno nismo istomisjlenici i kraj mozemo sasvim normalno komunicirati, ali zaista ova prva recenica... :| mislim cemu tako nesto izjaviti.
sve najbolje!

...ali zaista ova prva recenica....

Nista licno, samo su mi se smucili saveti tog tipa. Niko nije kreten da ne zna kako se gubi tezina, kao sto si ti objasnjavala, ali kao sto je neko vec rekao, najteze je primeniti i bas zbog toga je stav fuj nezdrava dijeta vise se krecite itd prilicno irititajuci.

Btw put do pakla je poplocan najboljim namerama.

I tebi sve najbolje. Over and out!

Back