ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tako je
ja da mogu da zivim na zelenisu i kuvanoj govedini ja bih tako radila ali imam svoje probleme
i iskreno od sporta jos niko nije smrsao,sport je ok za zatezanje,ja trcim i imam misice ali i salo
je l ste primetili da po logorima nema debelih a medju sportistima ima.so...;)

Ja sam tri godine isla 5 puta nedeljno u teretanu i radila sam iskljucivo kardio vezbe, znaci steper, traku i sl. Nisam smrsala ni grama, jos sam se i ugojila jer za sve sto prozderem, mislila sam, neka nema veze, potrosicu ja to u teretani. Kad sam shvatila da je vrag odneo salu, drzala sam Atkinsa, smrsala sam i sad imam nekih 8 kg manje nego kad sam se satirala po steperima. Sada ponekad malo trcim, svuda idem pesice i to je to. Ali, cesto sam na nekoj dijeti, jer kao sto je rekla hanibal ja ne mogu da pasem travu i jedem kuvanu govedinu.

ali svakako je lepse zena sa oblinama.evo recimo za vikend sam izlazila sa drugaricama.nas tri stajale i cule kako nas klinci ogovaraju.za mene su rekli da izgledam kao ***** star.a evo imam sliku u profilu izgledam kao beba bre.svi misle da sam mladja i dobijam takve neke komplimente.i vidim da su nas gledali,gurkali se tu a starija sam od njih 7-8 godina sigurno.i vidim neke klinke buce bez kompleksa a ja sve sto strci da sakrijem.jednom se zivi!

Ja kad sam isla na hard impact aerobik, znaki konstantno skakanje jedina promena koju sam videla je da mi je kondicija bolja i da sam zategnutija, ali sam se ugojila bas tada i to najvise ikad, a nisam vecerala. Zato, kad se ugojis, krenes na dijetu ili regulises malo ishranu, ali nikad ne bih mogla da mesecima brstim zelenis, ne pijem sokove i ne jedem slatko. Ja sam onaj tip koji kad hoce da smrsa krene na neku restriktivnu dijetu sa puno odricanja, ali koja ne traje predugo.

najela sam se pa da od sutra krenemo.s obzirom da sam pravila pauzu od nedelju dana mozete zamisliti sta sam sve jela.evo sad sam pojela bonzitu i trik ribice sa susamom.a od sutra jovo nanovo.i jutros nisam bila 66 nego 67kg ali treci dan ciklusa.a kazu da si za 1kg tezi u vreme ciklusa

rnixon:
Ja sam tri godine isla 5 puta nedeljno u teretanu i radila sam iskljucivo kardio vezbe, znaci steper, traku i sl. Nisam smrsala ni grama, jos sam se i ugojila jer za sve sto prozderem, mislila sam, neka nema veze, potrosicu ja to u teretani. Kad sam shvatila da je vrag odneo salu, drzala sam Atkinsa, smrsala sam i sad imam nekih 8 kg manje nego kad sam se satirala po steperima. Sada ponekad malo trcim, svuda idem pesice i to je to. Ali, cesto sam na nekoj dijeti, jer kao sto je rekla hanibal ja ne mogu da pasem travu i jedem kuvanu govedinu.

8 kg manje?
Lepo
Sala ili misica? A mozda i vode?

Kada se Atkins dijeta drzi , bez vezbanja, dovodi do toga da organizam u jednom trenutku sa potrosnje masti predje na potrosnju proteina a odakle nego sa nasih misica. I onda cesto vidimo pitanja tipa: Smrsao sam 10 kg ali jos imam sala??? Pa svakako od tih 10 kg 5 kg su misici.

Bez VEZBANJA NEMA DOBROG TELA i tu nema price. Bez vezbanja nema mrsavljenja. Takodje treba da znate i kako se vezba , koliki treba da vam bude puls i ostalo. Onda da znate POSEBNO KOD ATKINSA, koje dodatke ishrani je neophodno uzimati za pravilno mrsavljenje.

Sto se kardio vezbi tice, ljudi tu cesto grese misleci "sto jace to bolje" GRESKA. Najbolje ako ste pocetnik da koristite spravu koja ce da vas vodi kroz trening znaci kontorlise vas puls i pojacava ili smanjuje intenziteta automatski.

Postoje tri faze

1. Suvise spora ili ti SINE GUBIS VREME
2. Pravilna - ovo je neki medju intenzitet gde se trose masti
3. Preterana ili faza MISICI PA PA - ovo je obicno kada vidite manijaka koji se kao blesav preznojava, ne moze da progovori nista dok sat vremena jurca na onoj traci ko sumanut, zatim silazi a noge mu klecaju. Kod ovakvih likova dolazi do razgradnje misica. A ne topljenja sala.

AcaBg82:
. Bez vezbanja nema mrsavljenja.
Kako da ne :lol:
Bez vezbanja IMA mrsavlljenja, naravno da ima :p :p
Drzala sam Atkinsa, i nemam vise ni grama sala viska, istina, nemam nesto ni misica, al kada bude lepo vreme ( ako se to ovog leta uopste dogodi) vikendom cu opet voziti biciklu. Nemam naravno nista protiv sporta, ali svako ko ima dvoje sitne dece moze samo da se nasmeje na preporuku tipa vezbajte svakoga dana.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Mada, proslog leta vozila sam bajs skoro svakog dana, pedesetak km, i bilo je strasno izboriti se sa gladju koja bi me uhvatila dva, tri sata po dolasku kuci :sad:

ma vi zene niste normalne...suhomesnato, visle? bez voca??
umesto da promenite iz korena navike u ishrani i kuvanju, vi se gojite pa onda na te sumanute i nezdrave dijete..
normalna kilaza je odraz zdravlja a ne gladovanja...
da li shvatate koju kolicinu nitrata, soli i raznih vestaka (tonik, recimo) unosite sa Atkins dijetom?
ja ovde mogu da vam ispisem moj jelovnik a jedem normalno, ne gladujem i imam 55kg na 170 konstantno...
al da se ne bunite na zelenis, voce, izbacivanje gaziranog, vegete, supa iz kesice, testa, zaprski, psenicnog brasna i belog secera...
ko se javlja za eksperiment? :)

maja79:
a ja ili drzim dijetu ili jedem.
E ovo je moj najveci, valjda je nas najveci problem :roll:
Ja evo odrzavam idealnu, i malo ispod idealne tezine vec pola godine, ali uglavnom ili polugladujem ili setkam sa jedne dijete na drugu, i posto zelim da ostanem ovako napokon mrsava dozivotna dijeta mi ne gine :lol:
Probala sam ja i zdravu ishranu, sve onako bareno, sirovo, nemasno, neslatko, ma bre bezivotno :lol: i ne ide mi nikako; valjda treba i biti takav, bezivotan, antihedonista, pa se tako i hraniti 8-)

Die Cinderella:
Kako da ne :lol:
Bez vezbanja IMA mrsavlljenja, naravno da ima :p :p
Drzala sam Atkinsa, i nemam vise ni grama sala viska, istina, nemam nesto ni misica, al kada bude lepo vreme ( ako se to ovog leta uopste dogodi) vikendom cu opet voziti biciklu. Nemam naravno nista protiv sporta, ali svako ko ima dvoje sitne dece moze samo da se nasmeje na preporuku tipa vezbajte svakoga dana.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Mada, proslog leta vozila sam bajs skoro svakog dana, pedesetak km, i bilo je strasno izboriti se sa gladju koja bi me uhvatila dva, tri sata po dolasku kuci :sad:

Sto se gladovanja tice kod Atkinsa posle vezbnja. Od SUSTINSKOG je znacaja da imas spremnu dozu proteina sa vodom. WHEY PROTEINA (to je ono u velikim kao plasticnim teglama sto svi vicu STEROIDI STEROIDI a zapravo su proteini dobijeni iz surutke), imas WHEY sa 2 g Ugljenih hidrata po dozi i veruj mi tih 2 g ti nece ugroziti Atkinsovu dijetu. Bitno je prvo da bi ubila osecaj gladi, a drugo da bi sprecila katabolizam (razgradnju) misica.

Na dalje drzanje atkinsove dijete uz NE VEZBANJE ima posledice i to prilicno gadne. Treba imati u vidu da vezbanje ubrzava metabolizam. Sta se desava kada je neko na atkinsu i ne vezba u najboljem slucaju.

1. Osoba mrsavi
2. Organizam reaguje na nedostatak hrane i pocinje da usporava metabolizam
3. Kako nema vezbanja tako nema sta da podigne metabolizam
4. Dakle dolazi do pada metabolizma
5. Osoba smrsa

Ono sto lajk vidi su faze 1 i 5. Medjutim metabolizam je opao.
U koliko se ta osoba ponovo ugoji, sledeci put ce za nju mrsavljenje biti prava nocna mora zato sto je ovaj put metabolizam daleko slabiji, usled potrebe organizma da se brani od gladovanja.

Back