ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
maja79:
ako se bas pridrzvas i zelis da istrajes 3 meseca smrsaces sigurno.mrsavi se 18kg do 20kg kako kod koga.jos nisam cula da je neko smrsao 25kg i ako pise u dijeti.

Bas se pridrzavam,sreca pa ne ceznem za grickama kao drugi dijetasi i to mi ne pada tesko ali mi je najtezi deo sto nigde nema sireva.Bar u ovoj varijanti dijete koju ja imam.
I pored svega ne mrsam,stojim .... Inace nisam nesto debela ali bi volela da skinem jos 3-4 kg i sebe bi smatrala tvigicom. Ne ocekujem previse,a?
Po onome sto sam procitala ljudi su gubili po 15-20kg a ja nikako 5 da izgubim,da li negde gresim?

Najbolji nacin za mrsavljenje(radi vas ustvari nas):jedite sve ali morate svakoga dana po pola sata neki sport(plivanje,trcanje,jak aerobik)sta god vec po unutarnjem osecaju.Ukoliko pojedete vise masnog trening mora biti duzi;za nedelju dana i do 3kg manje:),naravno pre toga pregled od lekara srce i sl.P.S.Seks nije dovoljan :)

presednick:
Najbolji nacin za mrsavljenje(radi vas ustvari nas):jedite sve ali morate svakoga dana po pola sata neki sport(plivanje,trcanje,jak aerobik)sta god vec po unutarnjem osecaju.Ukoliko pojedete vise masnog trening mora biti duzi;za nedelju dana i do 3kg manje:),naravno pre toga pregled od lekara srce i sl.P.S.Seks nije dovoljan :)

Pricam o dijeti koja traje 90 dana i sastoji se od razlicite ishrane 4 dana pa se ponavlja.....nisi procitao predhodne postove.

Megy 18:
Bas se pridrzavam,sreca pa ne ceznem za grickama kao drugi dijetasi i to mi ne pada tesko ali mi je najtezi deo sto nigde nema sireva.Bar u ovoj varijanti dijete koju ja imam.
I pored svega ne mrsam,stojim .... Inace nisam nesto debela ali bi volela da skinem jos 3-4 kg i sebe bi smatrala tvigicom. Ne ocekujem previse,a?
Po onome sto sam procitala ljudi su gubili po 15-20kg a ja nikako 5 da izgubim,da li negde gresim?
a koliko si teska i visoka? :?

ultrared:
Ej, Majo, kako ide? Došlo proleće pa se bacaš na nove začetiridanadesetkilograma dijete?

što ne probaš da izdržiš UN? Sama si rekla da je dobra dijeta?
AHA!jos sam prestala pre mesec dana da konzumiram cigarete pa samo jedem.nego moram ja na atkinsa taman do leta da se odvedem u red.a kod mene svaka dijeta ima jo-jo efekat.sta cu takva mi je sudbina!

Megy 18:
U mojoj dijeti je dozvoljen sir prvog dana kada za rucak i veceru jedes meso.Ali onda za kolicinu sira smanjis porciju mesa!!! ;) Ja sam za 4 nedelje smrsala 8kg!!! :-)

Svaki dan je za dorucak dve vocke u paru!!! Npr.2jabuke,ili dve kruske ili 2 narandze!!!
E ovako:
Prvi dan za rucak jedes meso (tri hotelske snicle) u toj kolicini bilo koje meso!!! Ili 3 jaja! Mozes sir ali za tu kolicinu smanjis kolicinu jaja ili mesa!!! Parce hleba i salata u neogranicenim kolicinama!
Za veceru pola porcije od rucka!!! Ako rucas meso i veceras meso,ako rucas jaja i veceraj jaja!!! (Samo ovaj prvi dan smes da pijes mleko ali ja pijem svaki dan po dve nes kafe sa mlekom!)
Drugi dan: rucak pasulj,ili grasak ili posne sarme ili pirinac! Parce hleba i salata u neogranicenim kolicinama!
Vecera: pola porcije od rucka! Rucak ti je pun duboki tanjir a vecera pola tanjira!
Treci dan: Rucak kuvana testenina sa kecapom ili **** ali samo sa kecapom.Kolicina je kao jedna cela **** u piceriji!!!( ja nekad pojedem 200g zu-zu-a!)
Vecera:2 parceta torte ili 3-4 kolaca!(kad nemam tortu ili kolace ja pojedem 2-3 jafa keksa,ili 2-3 medena srca,ili tako nesto slatko sto volis ;) ) I obavezno jedno rebro cokolade za kuvanje!
Cetvrti dan; ceo dan voce!!! Meni je lakse da ujutro pojedem dve vocke kao i svaki dan! A onda napravim obroke! Npr. oko 14h napravim vocnu salatu od 1jabuke,1kruske,1banane i 1narandze. I onda oko 19h isto tako napravim salatu i budem sita!!! A kada sam uzimala ceo dan po jednu vocku non-stop sam bila gladna!!! :-(
Dijeta se uvek pocinje od prvog dana (meso)!!!
SRECNO!!! :p

maja79:
AHA!jos sam prestala pre mesec dana da konzumiram cigarete pa samo jedem.nego moram ja na atkinsa taman do leta da se odvedem u red.a kod mene svaka dijeta ima jo-jo efekat.sta cu takva mi je sudbina!

ja mislim da je atkins katastrofa! mislim da ako se malo zeznes sa njom i hoces da pozuris ili da malo preskaces mozes sa njom da napravis ozbilnje posledice.
posto si vec drzala un bolje se vrati malo na nju, ne 3 meseca nego samo malo telo ce ti prepoznati...

ja sam pocela tanana obrok+ da konzumiram. zamenjije dorucak, rastvori se u soku(lepse je u mleku) i to pokrece metabolizam. ostatak dana treba izbegavati masno i slatko kao i kasno!ne moz' da omane a zdravo je. jos ne jesti beli hleb, vec crni, integralne testenine i krompir jer oni manje podsticu lucenje insulina koji pretvara visak energije u masne naslage.
normalno kuvati ali sa minilano masnoca i naravno salate i voce koliko god, a mogu i vocni jogurti nemasni da se piju. eto. :p
ja mislim da je to zdrava ishrana.

POZZZZ...INTERE SU JE me jedna stvar ...a to je...da li je neko od vas bio dva puta na un dijeti...( konkretno me zanima da li je bilo rezultata drugi put ) jer evo ja sam ranije bila svih 90 dana i sada krecem drugi put,...pa me brine da li je bilo rezultata drugog puta....i koliko je delovala dijeta...da li kako prvi put...veliki kiss za sve koji se jave!)

moj predlog za najzdravije i najefikasnije mrsavljenje je posetiti nutricionistu. ja sam do pre godinu gana imala oko 83-84kg. i za nekih sest sedam meseci dosla do linije od 64kg. samo uz pomoc zdrave ishrane
ISHRANA – PO SAVETU NUTRICIONISTE

 Doru~ak najkasnije do 10h: 3 ka{ike muslija ( ovas, je~am i ra` ) + jogurt ( Imlekov VIVA + ili ELLA (Suboti~anska mlekara) ) ili 50gr. Ra`ene kifle ( ili crnog ili ra`enog hleba) + salata od povr}a + jogurt

 U`ina izme|u 12h i 1h: 250gr. vo}a ( sve osim banane ) ili ~a{a negaziranog soka

 Ru~ak u 15h: supa ili ~orba od posnog pile}eg mesa bez zapr{ke (belo meso bez ko`ica )-1 tanjir + 50gr.hleba ( crnog ili ra`enog hleba ) + ~inija salate + 100gr.mesa barenog ili dinstanog na 1 ka{iki maslinovog ulja ( piletina, teletina, junetina ) ili 100gr. Ribe ( osli}, sku{a, losos ) + jedna kutla~a dinstanog povr}a
JEDAN DAN U NEDELJI BEZ MESA

 U`ina izme|u 12h i 1h: 250gr. vo}a ( sve osim banane ) ili ~a{a negaziranog soka

 Ve~era u 20h: 3 ka{ike muslija ( ovas, je~am i ra` ) + jogurt ( Imlekov VIVA plus ili ELLA (Suboti~anska mlekara) ) ili 50gr. Ra`ene kifle ( ili crnog ili ra`enog hleba) + salata od povr}a + jogurt ili 50gr. Integralnih makarona sa prelivom od ke~apa ili dinstanih pe~urki + jogurt

__________________________________________________ _______________________________
 Povr}e : sve je u neograni~enim koli~inama osim krompira, pasulja, gra{ka, boranije ( 80gr. ) i pirin~a ( 1 {aka ); kada su za ru~ak krompir i pirina~ ne jede se hleb
 Mo`e se piti i mleko od 1,6 % masno}e umesto jogurta
 Priprema ribe: riba se dinsta ( riba+ malo za~ina +sok od jednog limuna ili 1 ka{ika jabukovog sir}eta+ 300gr. Vode + 1 ka{ika maslinovog ulja)
 Za doru~ak se mo`e praviti sendvi~ sa salatom i barenim belancem( 1-2 belanca )
 Dozvoljeno je piti ~aj, kafu, mineralnu vodu i negazirane sokove ( sokovi su samo za u`inu ), limunadu i sume}e vitaminske tablete
 ~aj, kafu i limunadu mo`ete sladiti zutim {e}erom ( 1-2 ka{i~ice )= ne koristite zasla|iva~e, kancerogeni su
 Za prvih mesec dana za u`inu je preporu~ljivo jesti grejfrut -– topi masne naslage

Dorucak najkasnije do 10h: 3 kasike muslija ( ovas, jecam i raz ) + jogurt ( Imlekov VIVA + ili ELLA (Suboticanska mlekara) ) ili 50gr. Razene kifle ( ili crnog ili razenog hleba) + salata od povrca + jogurt

Uzina izmedju 12hh i 1h: 250gr. voca ( sve osim banane ) ili casa negaziranog soka

Rucak u 15h: supa ili corba od posnog pileceg mesa bez zaprske (belo meso bez koscica )-1 tanjir + 50gr.hleba ( crnog ili razenog hleba ) + cinija salate + 100gr.mesa barenog ili dinstanog na 1 kasiki maslinovog ulja ( piletina, teletina, junetina ) ili 100gr. Ribe ( oslic, skusa, losos ) + jedna kutlaca dinstanog povrca
JEDAN DAN U NEDELJI BEZ MESA

Uzina izmedju 12h i 1h: 250gr. voca ( sve osim banane ) ili casa negaziranog soka

Vecera u 20h: 3 kasike muslija ( ovas, jecam i raz ) + jogurt ( Imlekov VIVA plus ili ELLA (Suboticanska mlekara) ) ili 50gr. Razene kifle ( ili crnog ili razenog hleba) + salata od povrca + jogurt ili 50gr. Integralnih makarona sa prelivom od kecapa ili dinstanih pecurki + jogurt

__________________________________________________ _______________________________
Povrce : sve je u neogranicenim kolicinama osim krompira, pasulja, graska, boranije ( 80gr. ) i pirinca ( 1 saka ); kada su za rucak krompir i pirinac ne jede se hleb
Moze se piti i mleko od 1,6 % masnoce umesto jogurta
Priprema ribe: riba se dinsta ( riba+ malo zacina +sok od jednog limuna ili 1 kasika jabukovog sirceta+ 300gr. Vode + 1 kasika maslinovog ulja)
Za dorucak se moze praviti sendvic sa salatom i barenim belancem( 1-2 belanca )
Dozvoljeno je piti caj, kafu, mineralnu vodu i negazirane sokove ( sokovi su samo za uzinu ), limunadu i sumece vitaminske tablete
Caj, kafu i limunadu mozete sladiti zutim secerom ( 1-2 kasicice ) ne koristite zasla|ivace, kancerogeni su
Za prvih mesec dana za uzinu je preporucljivo jesti grejfrut -– topi masne naslage

:-P

Ines 1894,drago mi je da si ti uspela da se izvuces iz kandzi bulimije.Nadam se da ce imati nade i za mene,kao i mnoge mlade ljude koji se bore sa tom,kako moja mama kaze azdajom.Ogromno hvala za poruku.Izvini, ako je suvise direktno i intimno,ali kako si ti uspela?Hvala, jos jednom

Back