Omiljena pekara u Kraljevu?

:eek: Au, šta sam ja sve propustila! Ako su to oni Polugići iz Ribnice... :think: Ne, zapravo, onu su zvali Polumirka ili tako nešto... Ali poznato mi je to Polugić. Lemi, postoji samo jedan način da saznaš. ;)
Evo ja se utrpah,a nisam Lemi.Konačno sam saznao...Pajserići,tj.Polugići su otvorili burek-saloon u lokalu gde je do skoro bilo svega i svačega za struju (sada su prešli u lokal gde je bila prehrambena prodavnica "Nikolić"),a nekada je tu bila kafana "Dan i noć" :mafijas:i to je u GLAVAŠEVOJ ulici (nema veze sa Zelenom Gorom).Polumirci su iz Ribnice,a nju (gazdaricu) smo tako zvali u školi (Polumirka) i oni su onde gde se skreće za OŠ "29.novembar" ("Sveti Sava") u koju sam ja sa ponosom išao,uglavnom redovno i Hvala Bogu i završio...

:kpozdrav:,:kpozdrav:,:kpozdrav:...

Čekaj bre, kakva sad kafana Dan i noć?! Toga se ne sećam. A kod ovih Polumiraca je jedan tehničar koji je i dalje (mislim) u vet. ambulanti u Ribnici redovan kupac, jako ceni njihova peciva. I ja znam za onaj limeni kiosk u Bosanskohercegovačkoj, malo pre trafo-stanice. Taj tamo deo oko škole (nijedne od dve) ne znam, nisam tamo zalazila.

Čekaj bre, kakva sad kafana Dan i noć?! Toga se ne sećam. A kod ovih Polumiraca je jedan tehničar koji je i dalje (mislim) u vet. ambulanti u Ribnici redovan kupac, jako ceni njihova peciva. I ja znam za onaj limeni kiosk u Bosanskohercegovačkoj, malo pre trafo-stanice. Taj tamo deo oko škole (nijedne od dve) ne znam, nisam tamo zalazila.
Xa,xa,xa...Prvo nisu dve škole,već jedna.Dok sam ja išao u nju,zvala se "29.novembar".Danas se zove "Sveti Sava".Bivša kafana "Dan i noć" je bila tačno na uglu Glavaševe i T.Rajića.Lokal sa dva do tri stepenika i onako,sva je u staklu.Ulaz po sredini lokala...A o kvalitetima peciva pekare "Polumirac" ne mogu da polemišem jer se ne sećam kada sam zadnji put probao nešto iz njihovog repertoara.Sećam se samo k`o klinac da su imali fantastičan burek sa sirom,pletenice i pekmezare...Stras` Bož`a,što bi rekli čarapani...

Ne znam za njihova peciva, ja sam kupovala kod Milje u vreme kad sam volontirala u Ribnici. A to za školu, moja osnovna nije promenila ime pa me sve to malo ne dotiče...
Naravno da ni mene ne dotiče.Od svih osnovnih škola mislim da je to jedina škola u Kraljevu koja je promenila ime.Navođenje dotičnih imena prosvetnih ustanova navodim isključivo u cilju lakše orjentacije i navigacije u prostoru...Više kao geografski pojam...
A ko je Milja i gde je to?

7. jul, odmah kod prvog skretanja desno kad kreneš od mosta ka Beranovcu. Milja je gazdarica, mada se te njene radnje uglavnom vode na njenu familiju-pekara na sina, ribarnica (Rio mare u V. Stepe) na njenu sestru... Samo se prehrambene prodavnice vode na nju-osim DIS u Omladinskoj, mislim da se to vodi na sina. Od Kraljevčana, ona i Ljubinko (Gala promet) su najjači. A njena peciva su stvarno dobra, bar po meni, i ima dobar izbor-i u onoj novoj pekari pored menjačnice.

7. jul, odmah kod prvog skretanja desno kad kreneš od mosta ka Beranovcu. Milja je gazdarica, mada se te njene radnje uglavnom vode na njenu familiju-pekara na sina, ribarnica (Rio mare u V. Stepe) na njenu sestru... Samo se prehrambene prodavnice vode na nju-osim DIS u Omladinskoj, mislim da se to vodi na sina. Od Kraljevčana, ona i Ljubinko (Gala promet) su najjači. A njena peciva su stvarno dobra, bar po meni, i ima dobar izbor-i u onoj novoj pekari pored menjačnice.
Aaaaaa...Ta Milja.Nisam znao da i u Ribnici ima prodavnicu.Znam za 7.juli kod M.Pijace i za pekaru pored menjačnice iz koje bih posebno izdvojio sarajevske pite sa svačim i koktel sendvičiće na meru.Znam i sve prodavačice iz 7.jula u zadnjih desetak godina,a Boga mi i one mene...
Gde si volontirala?

Jedini Dejan Markovi za kog ja znam je ovaj kog sam navela ali dobro, ipak sam ja tamo provela samo 6 meseci.

Lemi, prenela sam Jeleni pohvale na račun njihovog bureka, krenula je priča i zna te. Na to moj muž kaže "Znači vi tamo, na tom forumu samo tračarite?" :hahaha:

Back