Okupacija RSK

Krajina je postojala za vreme Austrougarske dok Hrvatska jos uvek nije

Nije postojala.

Vojna krajina postojala je u Habsburškoj monarhiji i protezala se od Senja do Temišvara i sa ovom nakaradom iz devedesetih nema baš ništa zajedničko.

A u Austrougarskoj je postojala Trojedna kraljevina Slavonija,Hrvatska i Dalmacija u sastavu AU monarhije.

prijatelju,nema vise juge.automatski vise nema konstituivnosti,stanarskih prava,stafete mladosti,letovanja na jadranu za dzabaka,....

Osim toga što si polupismen, upravo i pišemo o tome da više nema SFRJ, jer ste je razbili. Pišemo da ste okupirali deo te SFRJ, dao sa većinskim Srpskim stanvoništvom, sa svojom istorijom i tradicijom, kulturom i religijom. Jeste izvršili etničko čišćenje, ali su vam još uvek prst u oko tragovi o Srbima na tom prostoru, zato se i ruše groblja, pale kuće, poznati Srbi se nazivaju Hrvatima i ko zna štam još.

Nije postojala.

Vojna krajina postojala je u Habsburškoj monarhiji i protezala se od Senja do Temišvara i sa ovom nakaradom iz devedesetih nema baš ništa zajedničko.

A u Austrougarskoj je postojala Trojedna kraljevina Slavonija,Hrvatska i Dalmacija u sastavu AU monarhije.

O kojoj nakaradi govoriš, o ovoj koja je nastala 90-ih... novoj nezavisnoj Hrvatskoj???

Osim toga što si polupismen, upravo i pišemo o tome da više nema SFRJ, jer ste je razbili. Pišemo da ste okupirali deo te SFRJ, dao sa većinskim Srpskim stanvoništvom, sa svojom istorijom i tradicijom, kulturom i religijom. Jeste izvršili etničko čišćenje, ali su vam još uvek prst u oko tragovi o Srbima na tom prostoru, zato se i ruše groblja, pale kuće, poznati Srbi se nazivaju Hrvatima i ko zna štam još.

kmeee....

Meni je bilo najjače kad su neku budalu pitali zašto najviše mrzi Hrvate, što im najviše zamjera, a lik kaže "zato što su onemogućili svim srbima da žive u jednoj državi".

E da je na krstarici nakucao bi mu 100 reputacija samo za tu primitivnu ali iz duše iskrenu izjavu koja sažima cijeli problem.

lepo je znati da Hrvti priznaju RSK iako u njoj gotovo nema Srba vise

pa vojna krajina je poviesni i istorijski pojam.tamo su Hrvatine stale da obrane krscansku evropu..

++++

http://hr.wikipedia.org/wiki/Antemurale_Christianitatis
Latinski naslov Antemurale Christianitatis ("predziđe kršćanstva"), je papa Lava X. dao Hrvatskoj godine 1519. u pismu banu Petru Berislaviću. To nije bio jedini naslov takvog tipa i on se pojavljuje i u drugih kršćanskih država u sukobu sa Osmanlijama, kod Ugarske i Poljske.

Papa međutim nije bio prvi koji je dao Hrvatskoj takav naslov. Plemstvo južnih hrvatskih krajeva uputilo je 10. travnja 1494. sa sabora u Bihaću pismo papi Aleksandru VI. i rimsko-njemačkom caru Maksimilijanu I. tražeći pomoć protiv osmanskih napada u kojem je Hrvatsku nazvalo kulom i predziđem kršćanstva:

"Ovu silu mi već sedamnaest godina zaustavljamo gubeći naša tijela, živote i sva moguća naša dobra, te poput kule i predziđa kršćanstva branimo svakodnevnim ratovanjem kršćanske zemlje, koliko nam je to uopće ljudski moguće. Neka Vam dakle po nama bude rečeno ovo: ako bi mi popustili Turcima, tada bi oni u svako doba mogli zaskočiti kršćanstvo iz Hrvata

++++

vjecnaja pamjat Hrvatskim vitezovima,i laka im Hrvatska zemljica..

pa vojna krajina je poviesni i istorijski pojam.tamo su Hrvatine stale da obrane krscansku evropu..

++++

http://hr.wikipedia.org/wiki/Antemurale_Christianitatis
Latinski naslov Antemurale Christianitatis ("predziđe kršćanstva"), je papa Lava X. dao Hrvatskoj godine 1519. u pismu banu Petru Berislaviću. To nije bio jedini naslov takvog tipa i on se pojavljuje i u drugih kršćanskih država u sukobu sa Osmanlijama, kod Ugarske i Poljske.

Papa međutim nije bio prvi koji je dao Hrvatskoj takav naslov. Plemstvo južnih hrvatskih krajeva uputilo je 10. travnja 1494. sa sabora u Bihaću pismo papi Aleksandru VI. i rimsko-njemačkom caru Maksimilijanu I. tražeći pomoć protiv osmanskih napada u kojem je Hrvatsku nazvalo kulom i predziđem kršćanstva:

"Ovu silu mi već sedamnaest godina zaustavljamo gubeći naša tijela, živote i sva moguća naša dobra, te poput kule i predziđa kršćanstva branimo svakodnevnim ratovanjem kršćanske zemlje, koliko nam je to uopće ljudski moguće. Neka Vam dakle po nama bude rečeno ovo: ako bi mi popustili Turcima, tada bi oni u svako doba mogli zaskočiti kršćanstvo iz Hrvata

++++

vjecnaja pamjat Hrvatskim vitezovima,i laka im Hrvatska zemljica..

cuj hrvatine...

necu vise s tobom da raspravljam, fali ti malo inteligencije

Meni je bilo najjače kad su neku budalu pitali zašto najviše mrzi Hrvate, što im najviše zamjera, a lik kaže "zato što su onemogućili svim srbima da žive u jednoj državi".

E da je na krstarici nakucao bi mu 100 reputacija samo za tu primitivnu ali iz duše iskrenu izjavu koja sažima cijeli problem.

Zanima me ko je veća budala. Onaj ko tako nešto izjavi ili onaj ko to sluša i uzima za ozbiljno?
Problem nije u tom čoveku ili njegovoj gluposti, nije ni u Miloševiću (kako ste vi iz tog vašeg tima na forumu dresirani da pevate) nije ni u SFRJ, on je daleko stariji i uvek isti. Načini, politika, želje... uvek isti.

Reefer ja nemam više iluzija prema vama ni najmanje.Ti kojim slučajem da nemaš firmu i da ne posluješ sa Hrvatskm, u stavovima bi bio otvoreniji od apatrida i od paje (samo pajo se "kao fura " na vojsku i te spike al u biti su isti).

:hahaha::hahaha::hahaha: meni je najjace kad pitas rvate zasto mrze srbe ,dali bi minimum 100 razloga, a kad ih pitas zasto se srbi mrze jos iz vremena starcevica
niko od primitivaca ne bi znao.........ZASTO MI MRZIMO SRBE ,USTVARI!?:think:

kad te neko pita zasto mrzis rvatsku , ti dajes odogovore iz razloga sveg onog sto je rvatska ucinila tokom svoje istorije u proslosti i danasnje....a ,nema nikakve razlike u metodama...

lik je dao ispravan odgovor !!!:mrgreen:

Reefer ja nemam više iluzija prema vama ni najmanje.Ti kojim slučajem da nemaš firmu i da ne posluješ sa Hrvatskm, u stavovima bi bio otvoreniji od apatrida i od paje (samo pajo se "kao fura " na vojsku i te spike al u biti su isti).

Zanimljivo, ti si mene već doživeo i opisao u glavi na osnovu postova koje pišem(o). A nisi svestan koliko grešiš.
To što ja držim jednu stranu a ti drugu, u istoj priči, ne znači da sam ja "otvoreniji" šta god ti to značilo u ovom konekstu. mJa svoje stavove gradim pre svega na ličnom iskustvu, a imam ga puno kad je Hrvatska i Hrvati u pitanju. Ti nisi spreman da problem sagledaš od početka, onako kako to treba. namerno (ili slučajno) mešaš datume i događaje, vadiš delove koji ti odgovaraju i lažiraš istoriju. Ja sam u mnoge od tih događaja gledao, imam svoje iskustvo. Ti i dalje možeš da glumiš i pišeš neistine, mada ne vidim razlog za to. Vi ste dobili državu na tanjiru od zapadnih država, i jedino šta mi pada na pamet zašto dolazite na ovaj forum, jeste da sami sebe tapšete pa ramnu i ubeđujete da vam država nije nastala na terorizmu i etničkom čišćenju, da to nije nastavak zločinačke politike iz I i II Svetskog rata.

Back