Oduzet mi nož?!

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Članom 3. stav 1. tačka 14. Zakona o oružju i municiji propisano je da je hladno oružje bokser, bodež, kama, sablja, bajonet i drugi predmeti kojima je osnovna namena napad.
Kada se ima u vidu da nož na preklapanje nije taksativno naveden u napred citiranoj zakonskoj odredbi, potrebno je u svakom konkretnom slučaju utvrđivati koja je namena takvog noža u konkretnoj situaciji, s obzirom na okolnosti, svojstva okrivljenog i slično.
Nisam bila upoznata sa regulativom, a nameravam da počnem da nosim luk i par komada strela na leđima, pa me zanimalo da li se računa u oružje. Hvala.

Bravo za video!
A koja koincidencija, posle ovog videa sledeći je Godsmack "Under your scars", obožavam tu pesmu!

Inače, onaj mix što si napravio od mojih izjava me stvarno nasmejao, jbte, izgledam k'o neki manijak na slobodi u najmanju ruku 🤣🤣🤣🤣

Pogotovo sa onim "sečem kobasice". :klap: Po prevozima tranzitna kastracija, uslužno bez PDV.:p:p:p

Uživaj

• Haha
Reactions: DUH
Sledeći put ako ti drpavaju nož, a ti lepo čet'ri čena belog luka i

"Gosn. Cajac *PUH u facu*, to mi je za beli luk, *PUH u facu*, plašim se koronavirusa, *PUUUUH*, *gnjacgnjac*"

Ako te ostavi na miru, onda je tradicionalista, a ukoliko neće, onda je neki izdajnik roda svoga.

• Haha
Nije "nožekanja", mali moj nožić :)
victorinox-classic-sd-red-825-800x800.jpg

nema problema

• Voli
Sledeći put ako ti drpavaju nož, a ti lepo čet'ri čena belog luka i

"Gosn. Cajac *PUH u facu*, to mi je za beli luk, *PUH u facu*, plašim se koronavirusa, *PUUUUH*, *gnjacgnjac*"

Ako te ostavi na miru, onda je tradicionalista, a ukoliko neće, onda je neki izdajnik roda svoga.
da pored noza glavicica belog luka i parce slaninice

ako spadne secer :D

Pozdrav svima.
Kao sto je vecina vas upucena, stanje migranata u Srbiji je katastrofalna... Ja sam iz Subotice i desilo mi se da su me dva puta napali migranti, jednom su mi uzeli telefon a drugi put pare...
Zanima me da li ce mi policija praviti probleme ako budem nosio noz kod sebe, prvenstveno skakavac. Vec mi je dojadilo da me pljackaju a da ne mogu da pobegnem jer mi pridju sa ledja....
Naravno, noz bih koristio samo da ih zaplasim i oteram, u krajnjoj meri bih ga i upotrebio...
Ja razmisljam da, ako bih naleteo na razumnog policajca da bi me razumeo i popustio, ali ako bih naleteo na nekog nadrkanog pa da mi ispise sudsku prijavu i da ga duvam onda...
Ako neko zna nesto o zakonu ili je imao iskustva, neka napise.
Hvala :D

problem sa oruzjem je taj sto ako ga imas - moguce da ces ga upotrebiti

a kad ga upotrebis neko zavrsi mrtav, mozda i ti

zato se sa takvim stvarima ne treba igrati

Gledaj, nije ni meni svejedno da nosim ali ne zelim da meni neki ljudi koji udju ilegalno u zemlju narusavaju mir u gradu u kojem zivim od rodjenja.
Naravno, ako i moram da ubodem, necu ubosti u stomak vec u nogu ili negde gde ne moze da iskrvari, ali sve to u krajnoj meri....

U kategoriju D spada hladno oružje, gasni sprejevi, uređaji za izazivanje elektrošokova, vazdušno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra 4,5 mm ili manjeg, kao i oružje sa tetivom ili oprugom čija je sila zatezanja tetive do 450 N, odnosno čija je natezna težina do 101 libre. Oružje iz kategorije D može se nabavljati i držati bez isprave i prijave nadležnom organu, u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

Gasni sprejevi, kao i uređaji za izazivanje elektrošokova shodno Zakonu o oružju i municiji predstavljaju oružje za ličnu bezbednost i u tu svrhu se mogu upotrebiti.

Oružje se može prenositi bez posebne dozvole, spakovano u odgovarajuću ambalažu (kofer, kutija, futrola) koja onemogućava njegovu trenutnu upotrebu.

U kategoriju D spada hladno oružje, gasni sprejevi, uređaji za izazivanje elektrošokova, vazdušno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra 4,5 mm ili manjeg, kao i oružje sa tetivom ili oprugom čija je sila zatezanja tetive do 450 N, odnosno čija je natezna težina do 101 libre. Oružje iz kategorije D može se nabavljati i držati bez isprave i prijave nadležnom organu, u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

4) kategorija D – hladno oružje, gasni sprejevi, uređaji za izazivanje elektrošokova, vazdušno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra 4,5 mm ili manjeg, kao i oružje sa tetivom ili oprugom čija je sila zatezanja tetive do 450 N, odnosno čija je natezna težina do 101libre.
Oružje iz kategorije D može se nabavljati i držati bez isprave i prijave nadležnom organu, u skladu sa ovim zakonom.

Skakavac spada pod hladno oruzje? Dakle, mogu nositi bez dozvole?

problem sa oruzjem je taj sto ako ga imas - moguce da ces ga upotrebiti

a kad ga upotrebis neko zavrsi mrtav, mozda i ti

zato se sa takvim stvarima ne treba igrati
Šta ti pričaš?On treba da upotrebi oružje i čak da prođe neku obuku ako može.Bolje je da on izbode napadača nego napadač njega bez obzira na idiotske i krimi zakone u Srbiji.Na njegovom mestu bih nosio neki ranac i mačetu ili manju sekiru.

Back