Zasto se na ljude bez fakulteta i koji rade za minimalac gleda kao niža klasa?

Posao portira moze da radi 99% ljudi, a posao hirurga ne moze. To samo treba da ti kaze sve.
Ko ti je to rekao? Pacijent na samrti?
Može svaka ovca da bude hirurg jer se ne odgovara za ubistvo na stolu, a ni za pogrešnu dijagnozu ni pogrešan lek.
Zar se to ne vidi? Nepismeni sudija možeš da budeš u svako doba dana i noći, ako si zadužio lekara.

Ljudi sa najvišim obrazovanjem koje sam ja upoznala su izuzetno skromni i prizemni ljudi. Imala sam prilike da upoznam dečjeg kardiohirurga, možda smo imali samo dvojicu takvih na dečjim klinikama, čovek je bio izuzetno kvalitetan u svakom pogledu. Najgori su oni koji su se nekako provukli na fakultetu, u međuvrmenu ''avanzovali'' a onda krenuli da leče komplekse koji su ih pratili tokom studiranja.
Slazem se.

Da srbija ima dokt5ore ne bi bilo toliko bolesnih od banalnih bolesti koje se leče za nedelju dana, da ima popove ne bi bilo toliko nemorala, a da ima učitelje ne bi bilo ćacija, nego bi se ljudi obrazovali, ali nema....neškolovani su, nemoralni ibolesni.
Hahaha
,,Da ima popove ne bi bilo toliko nemorala".
1 do 2 % Srba ide u Crkvu,a po tebi za nemoral krivi popovi.

Zašto većina pogotovo iz generacije Z gleda na one koje nemaju fakuktete ili rade sljakerske poslove da manje vrede? To dosta vidim kod moje generacije kao da je sramota raditi te bezveze poslove. Na drustvenim mrezama pogotvo znam kad sam video komentar gde zezaju neki zenu koja radi u trgovini ispod komentari "samo je birala da radi tu", "kojoj je kriv što nije učila školu glupača"....

A niko ne pita da li je neko imao novca i uslova za studiranje. Kod nas se gleda da moraš sve da završiš roku i posle toga kao da nađješ posao koja je plata 2000 evra i to je to.

Ako to nisi usepo do 25 onda ne vredis ko drustvo smo postali stvarno bedni.

Jedino je devojakama lako ono realno nađu nekog koje pun para i udaju se, ako devojka ima više para od nekog momka on je za nju niža klasa. Kod nas je urazano iz nekog razloga da devojka ne mora nista da radi ili mora da zarađuje manje od muškarca u vezi.
Nije samo Z generacija. Dok sam radio šljakerski posao u jednom poznatom lancu neka zena je pričala sa sinom. On je nesto rekao da hoce da radi negde. Ona je bila u fazonu ok, ali naći ćemo ti nesto bolje. Onda ga je pitala Jel hoćeš ovako da radiš na kasi? Znaš kako će da ti bude lepo. To sve dok sam ja kucao i pakovao im u kesu. Nikad ništa tako uvredljivo nisam čuo od bilo kog kupca, komšije iz kraja. Svi su bili ok prijateljski.

Nije samo Z generacija. Dok sam radio šljakerski posao u jednom poznatom lancu neka zena je pričala sa sinom. On je nesto rekao da hoce da radi negde. Ona je bila u fazonu ok, ali naći ćemo ti nesto bolje. Onda ga je pitala Jel hoćeš ovako da radiš na kasi? Znaš kako će da ti bude lepo. To sve dok sam ja kucao i pakovao im u kesu. Nikad ništa tako uvredljivo nisam čuo od bilo kog kupca, komšije iz kraja. Svi su bili ok prijateljski.
Šta je tu uvredljivo što je rekla? Jel bi ti radio ko đubretar? Meni je to bila fikcija kada sam bio dete keva samo kolutala očima :lol:

Ja sam III stepen strucne spreme tj. 3 razreda srednje skole.

Raspitaj se u firmi da li moraš da završiš i 4 razred. Možeš lagano, dok sediš tu da učiš pomalo.

Stičem neki utisak da si nezadovoljan ili da ti smeta što nisi završio fakultet.

I sebe vidiš kao nižu klasu. Nemoj to da radiš...

Fakultet jeste važan, ali nismo ga svi završili.

Jedno vreme su mi neki prijatelji nudili da idem sa njima u Kragujevac, na neki fakultet. Pozajmili bi mi novac za školarinu..posle sam ukapirala da su još tada kupovane diplome.

Nisam želela to da radim. I nikada nisam razmišljala o klasama...o tome da sam niža klasa.

Ne doživljavam sebe na taj način.

Raspitaj se u firmi da li moraš da završiš i 4 razred. Možeš lagano, dok sediš tu da učiš pomalo.

Stičem neki utisak da si nezadovoljan ili da ti smeta što nisi završio fakultet.

I sebe vidiš kao nižu klasu. Nemoj to da radiš...

Fakultet jeste važan, ali nismo ga svi završili.

Jedno vreme su mi neki prijatelji nudili da idem sa njima u Kragujevac, na neki fakultet. Pozajmili bi mi novac za školarinu..posle sam ukapirala da su još tada kupovane diplome.

Nisam želela to da radim. I nikada nisam razmišljala o klasama...o tome da sam niža klasa.

Ne doživljavam sebe na taj način.
POgresan utisak sam ostavio na tebe.Ja sam zadovoljan nivoom obrazovanosti.Fakultet me nikada nije interesovao i mislim da je precjenjen.Danas svi hoce na fakultet a nisu za njega.Ko god cetvorogodisnji fakultet ne zavrsi za 5 godina nije za diplomu.Naravno to je moje razmisljanje i losijistudenti se ne bi slozili samnom.

POgresan utisak sam ostavio na tebe.Ja sam zadovoljan nivoom obrazovanosti.Fakultet me nikada nije interesovao i mislim da je precjenjen.Danas svi hoce na fakultet a nisu za njega.Ko god cetvorogodisnji fakultet ne zavrsi za 5 godina nije za diplomu.Naravno to je moje razmisljanje i losijistudenti se ne bi slozili samnom.

Nije mi bila jasna ona tvoja poruka, tvoj post u kome pišeš da su ljudi sa srednjom školom niža klasa.

I vidim po niku da smo isto godište, ako je ovo 1972. godina rođenja.

Zašto većina pogotovo iz generacije Z gleda na one koje nemaju fakuktete ili rade sljakerske poslove da manje vrede? To dosta vidim kod moje generacije kao da je sramota raditi te bezveze poslove. Na drustvenim mrezama pogotvo znam kad sam video komentar gde zezaju neki zenu koja radi u trgovini ispod komentari "samo je birala da radi tu", "kojoj je kriv što nije učila školu glupača"....

A niko ne pita da li je neko imao novca i uslova za studiranje. Kod nas se gleda da moraš sve da završiš roku i posle toga kao da nađješ posao koja je plata 2000 evra i to je to.

Ako to nisi usepo do 25 onda ne vredis ko drustvo smo postali stvarno bedni.

Jedino je devojakama lako ono realno nađu nekog koje pun para i udaju se, ako devojka ima više para od nekog momka on je za nju niža klasa. Kod nas je urazano iz nekog razloga da devojka ne mora nista da radi ili mora da zarađuje manje od muškarca u vezi.
Kompleksi i frustracije anonimne gologuzije.
Prva diploma iznad Smederevca...
Vamilija ga gleda ko u Boga i očekuje zaposlenje na mufte

Na zapadu je to malo drugačije a kod nas džaba knjiga kad pameti nema.
A nećete verovati da mnogi ostaju nepismeni u pisanju i sa faks diplomom
Ono usrala šestica, ko ga j...

O roditeljstvu kod takvih slučajeva da ne pričamo.
Mogao bi čitav roman kad samo pomislim na torture komšija koji su "prvi u familiji došli do diplome".
Šta su oni radili sa svojom decom "da bi ostali nobles"...
Tužne sudbine, naravno neki su "uspeli" da ostvare bolesne ambicije ali ostale su traume i čudne navike... Uglavnom se zaključaju od ostatka sveta kad nisu na poslu...

Svako govori o sebi, ljudi jedni bez drugih ne mogu, potrebne su različite profesije. Među nekim jako uspešnim ljudima sam videla samo to i ništa više, ne znači da je neko ko nema fakultet manje vredan, svuda ima i ovakvih i onakvih i obratno. Ljudi koji su uspešni i zadovoljni sobom, a da su malo na nekom višem nivou svesti ne gledaju tako ljude, a ovi koji to rade ne treba uopšte da budu u fokusu. Jadno i bedno.

Back