Одрицањем од прошлости себи смо ноге исекли

Тачно.
]Видим ја да ту пуцате на Статлера и Валдорфа; :lol: замерате му попустљивост и толеранцију због овакве теме, и смета вам што не дозволи неке ваше, које би ви да обрађујете.
А ја сам захвалан кад ми неку обришу, не дозволе- то ми је изазов да их зезнем, другачијим приступом.:lol:
Проблем је овде у ствари нешто друго- он је жесток и добар дискутант, који није лак противник; има аргументе, знање и способност да то комбинује( до душе, некад и погрешно, али, добро:lol:) а жути не воле превише да се ментално напрежу и побију га аргументима; навикли су да њихови воде игру, па их збуњује јад им се оваква тема провуче испод радара, и немају контролу.
Навикни се, и играј без почетне предности. Измери се у тим измењеним околностима; провери своје способности у полемици, у којој модерација није на твојој страни.
Има то своје предности...

:worth: :D

Andrei Vučić je nova kral.

Jaguarka,ajd zapevaj jednu iz Jute...Može i moronski gospel...:lol:
Kladim se da bi bacila i Divnu u zasenak...

- - - - - - - - - -

Divna je i lepa žena,a i veoma lepo peva...Svaka čas...
Što se tiče pameti...Tja...čitao mnogo mudrije pa opet promašuju...
Sve više sam u uverenju da Srbiji,ustvari,treba drugi,bolji,narod...Grešim i ja,ali utisak mi taj...

Ово су, између осталог, тужни поражавајући резултати процеса расрбљавања Срба по меделу који је поставио њихов вође, када су дошли у Србију ,да се према Србији мора понашати као освојеној територији, и да ће они " Створит новога човјека".
Е и по оваквим пиосањима се види да су га код једног дела Срба створили:bljak:

Ово су, између осталог, тужни поражавајући резултати процеса расрбљавања Срба по меделу који је поставио њихов вође, када су дошли у Србију ,да се према Србији мора понашати као освојеној територији, и да ће они " Створит новога човјека".

Како је Дивна приметила, створили су тупаву Србију, то је тај њиховх "нови човек". :roll:

Наравно, ко је предводио ту квазиалхемичарску радњу, и не чуди што је створена олош своје врсте. :P

Дивна је - дивна...... али ипак више волим да је слушам како пева него како се бави политикантством... то јој не приличи...
Ако је теби "политикантство" кад неко дубоко и искрено указује на суштину, на то да треба да се вратимо Богу, и српским традиционалним темељним вредностима, у које спада и монархија између осталог, онда, стварно не знам шта још рећи...

Ако је теби "политикантство" кад неко дубоко и искрено указује на суштину, на то да треба да се вратимо Богу, и српским традиционалним темељним вредностима, у које спада и монархија између осталог, онда, стварно не знам шта још рећи...

Koje su srpske tradicionalne temeljne vrednosti ?

Vidim da je sustina srpstva biti vernik i monarhista.
Mi koji to nismo, verovatno nismo Srbi i ne shvatamo sustinu.
Kakve pisanije, kakve gluposti. To covek moze naci samo na Krstarici.

Svaka cast Divni, lepo peva i to osecaju i oni koji ne vole tu vrstu muzike.
Ali ostalo je njena licna stvar i vera i ne bi trebalo da bude tema na politici. Jer, Divna je pevacica, zar ne?

Vidim da je sustina srpstva biti vernik i monarhista.
Mi koji to nismo, verovatno nismo Srbi i ne shvatamo sustinu.
Kakve pisanije, kakve gluposti. To covek moze naci samo na Krstarici.

Svaka cast Divni, lepo peva i to osecaju i oni koji ne vole tu vrstu muzike.
Ali ostalo je njena licna stvar i vera i ne bi trebalo da bude tema na politici. Jer, Divna je pevacica, zar ne?

Маро, нација мора да има неке заједничке именитеље, уколико жели да постоји као политички огранизам. што је више тих заједничких именитеља и што они имају дубље корене, то је нација отпорнија на разне изазове, тј. жилавија је. ако тих именитеља нема, или су бледи и слаби, онда ће нација да нестане. е сад, питање је да ли ми треба своју нацију да изграђујемо или да је разграђујемо (што се дешава од увођења републике).

Маро, нација мора да има неке заједничке именитеље, уколико жели да постоји као политички огранизам. што је више тих заједничких именитеља и што они имају дубље корене, то је нација отпорнија на разне изазове, тј. жилавија је. ако тих именитеља нема, или су бледи и слаби, онда ће нација да нестане. е сад, питање је да ли ми треба своју нацију да изграђујемо или да је разграђујемо (што се дешава од увођења републике).

E odlično, gde su koreni pre Nemanjića i pre hrišćanske Srbije, ko i po čijem ovlašćenju to zatrpava, ko je odlučio da srbska istorija počinje od Nemanjića a pre toga je bio prdež ?

Nacija ne mora da ima zajednicki imenitelj zvani monarhija. Niti bi trebalo da se ''vratimo bogu'' da bi bili Srbi. Ili ljudi.
Najbolje bi bilo da nacija ima zajednicki imenitelj zvani postenje. Ili trud, savesnost, ljubav, patriotizam ... i ostale beznacajne stvari u odnosu na ljubav prema kralju i veru u boga :lol:

To je, doduse, samo moje skromno misljenje.

Poslednja izmena:
Nacija ne mora da ima zajednicki imenitelj zvani monarhija. Niti bi trebalo da se ''vratimo bogu'' da bi bili Srbi. Ili ljudi.
Najbolje bi bilo da nacija ima zajednicki imenitelj zvani postenje. Ili trud, savesnost, ljubav, patriotizam ... i ostale beznacajne stvari u odnosu na ljubav prema kralju i veru u boga :lol:

To je, doduse, samo moje skromno misljenje.

поштење, труд, савесност, љубав, честитост.. то су све елементи наше личне етике коју носимо у себи. на њима се изграђује личност, а не нација. то су идеје (идеали), а не политичке институције. зато и нису (а не могу ни бити) заједнички именитељ огромном броју различитих људи, који носе своје личне принципе, жеље, намере (идеје и идеале). не знам да ли ме разумеш. ево да поједноставим - то што си ти добра, брижна, лепа и паметна, то те не чини Српкињом. то те чини Маријом. али шта те чини Српкињом? по чему се разликујеш од Хрватице нпр?

- - - - - - - - - -

E odlično, gde su koreni pre Nemanjića i pre hrišćanske Srbije, ko i po čijem ovlašćenju to zatrpava, ko je odlučio da srbska istorija počinje od Nemanjića a pre toga je bio prdež ?

овде причамо о монархији, а не о хришћанству.

већ сам рекао да се ове године навршава тачно 8 векова како је Стефан Првовенчани крунисан као први српски Краљ, чиме је Србија уврштена у европску породицу нација. то је велики јубилеј, који сведочи једну врло важну чињеницу - монархија је најстарија српска политичка и правна институција.

Mi Srbi smo gori od Cigana. Imamo drzavu a svi bezimo iz nje... zar nije to zalosno... ko je kriv :per: naravno sta drugo znate nego da kazete komunisti , za sve su krivi oni :rotf:

Теби су Деки државе ови земни остаци некадашње Југославије, или разни други политички сателити, које су моћници формирали за своје тренутне потребе. :lol:

Овде иоле српске државе није било од 1941. године, а праве српске од 1918. године. Делом смо и сами за то криви, али затирање српске државности, коју су комунисти предводили, просто не може а да се не помене. Увек, и увек изнова. Право је говорио епископ тимочки Методије Муждека - Не може! Брат је мио, ма које вере био, па нож под грло! Тако је било и са комунистима, донели братство и јединство, а у томе побили 70.000 недужног становништва.

на овој или на некој другој теми написао сам да је левичарски национализам вулгаран (а уз то и опасан), јер ако се сасвим упрости, своди се на тврдњу- моја грба је лепша од твоје грбе. кад се такво полазиште развије до краја, деси се Хитлер. а зашто? зато што такав национализам свој основ (полазиште) тражи у ономе што левичари сматрају носиоцем суверенитета- дакле, у народу. тј. у доминантној групи унутар државе. то може да буде етничка, верска, језичка или расна група. међутим, шта се дешава са осталим мањинским групама? оне остају искључене јер се не уклапају у образац нације (која се дефинише као народ). зато бивају маргинализоване, или чак прогоњене. а у свако случају изопштене. дакле, левичарски национализам нема инклузивни потенцијал. осим кроз потпуну асимилацију. зато ствара поделе и сукобе. и дестабилизује државу.

Nesto kao kraljevina Svazilend :think: :D

Jadna li si Srbijo :confused:

Pogledajte prilog 437952

Obrenovići i Nemanjići jel plaćaju ili su oslobodjeni?

- - - - - - - - - -

Posle 1918 ne postoji Srbija,sve posle je sprdanje i kombinovanje velikih.

Ništa ne naučismo od Turaka...

- - - - - - - - - -

Дивна је - дивна...... али ипак више волим да је слушам како пева него како се бави политикантством... то јој не приличи...

tebi ni jedno ni drugo
sve se nešto iščudjavaš a kad se sve završi onda kukaš nad slučajom

inače, spadam u one koji gledaju u budućnost od prošlosti nema fajde.
isto tako su licemeri ovi što se bave prošlošću, nekako zaborave na slovensku veru
tupadžija do tupadžije

a nije do nacina vladavine u kraljevini jugoslaviji i nacina na koji se stvorila finansijska elita?
u to se ne dira koliko ja vidim,cak su i tranzicijski tajkuni pristali na tal bez da se to ispita
jer se ni njihovo ne ispituje zarad mira u kuci...

Back