Одрицањем од прошлости себи смо ноге исекли

ako je istorija učiteljica života, mislim da se Matijeviću osmehnula sreća...mogao bi da bude pretendent na srpski presto :think:

Ima razlike... Matijević je uvozno orjentisan, dok su primeri iz istorije bili izvozno orjentisani.

Prema tome južnoameričko meso ne donosi titulu, samo izvorna srpska svinja.

Да ли се Срби, за друге ме није брига јер је ово првенстбено српско питање, бар по некад , када их нико не види и нечује, застиде овога што се пише и што пишу на овој теми ?
Ако нам је ово огледало, слободно га разбимо без страха од неке несреће, већ се десила.

Ima razlike... Matijević je uvozno orjentisan, dok su primeri iz istorije bili izvozno orjentisani.

Prema tome južnoameričko meso ne donosi titulu, samo izvorna srpska svinja.

рекао бих да ти имаш неки фетиш према свињама, јер их помињеш већ 4. пут заредом :D

пази, ово подвучено је оксиморон. а настао је тако што ти капираш да је глупаво рећи ''Дивна је кретен, нема благе везе шта прича'', него кажеш ''она је интелигентна, али је будала''. а у ствари треба рећи ''Дивна лепо изгледа, лепо пева, паметно говори, треба је слушати.'' тад би твој реченични склоп имао лочики смисао. међутим, ти причаш нелогичности јер те неко слагао да је то филозофија. а није.

- - - - - - - - - -

дале, ти мислиш да је у Стамболу нека геотермална чакра. занимљиво. вероватно лечи и разне болести.. све осим глупости.

Vidim da se trudiš da izvedeš zaključke kojima dokazuješ da glupost nije ni prostorno ni vremenski ograniočena a time je i neizlečiva.

Vidim da se trudiš da izvedeš zaključke kojima dokazuješ da glupost nije ni prostorno ni vremenski ograniočena a time je i neizlečiva.

па сад.. та термална чакра у Стамболу ми даје наду да ћу и ја једног дана доћи до памети :mrgreen:

па сад.. та термална чакра у Стамболу ми даје наду да ћу и ја једног дана доћи до памети :mrgreen:

Samo pazi nije ni pamet za svakoga.Možda ćeš bolje prolaziti kao glup.
Neko od gluposti ni ne treba da se leči, sasvim mu je udobnan život i u postojećem stanju.

Да, наиме ко је читао Владику Данила Крстића разуме теолошки значај хришћанске монархије.

Дивна је причала о чисто теолошкој, моралној, верској компоненти.
Kako se Nosiš sa faktom da bog ne postoji? :per:

Samo pazi nije ni pamet za svakoga.Možda ćeš bolje prolaziti kao glup.
Neko od gluposti ni ne treba da se leči, sasvim mu je udobnan život i u postojećem stanju.

свакако да ћу боље проћи као глуп. можда тако постанем и републиканац :lol:

другари, ове јесени се навршава тачно 8 векова од једног догађаја, који је од апсолутно највећег политичког, државног и уопште друштвеног значаја за Србију. да ли знате о чему се ради?

:hahaha:

другари, ове јесени се навршава тачно 8 векова од једног догађаја, који је од апсолутно највећег политичког, државног и уопште друштвеног значаја за Србију. да ли знате о чему се ради?

Da nije stupanje na presto Stevana Prvovenčanog?

О крунисању Стефана Првовенчаног за краља.

То је значило независност Србије од Цариграда.

2 године касније добијена је и независна црква.

Да ли се Срби, за друге ме није брига јер је ово првенстбено српско питање, бар по некад , када их нико не види и нечује, застиде овога што се пише и што пишу на овој теми ?
Ако нам је ово огледало, слободно га разбимо без страха од неке несреће, већ се десила.

pa to je bio jugoslovenski kralj i nije samo srpsko pitanje...
moguce da deluje degutantno deliti misljenje sa hrvatima i ostalim ali to ne menja sustinu
elita se bogatila posle prvog svetskog rata na slican nacin kao tajkuni nakon raspada SFRJ....

Da nije 2 veka vuka

To je pisalo na kutijama šibica onomadne.

Cekamo nekog kralja, seljackog, svinjskog, kralja WC papira ili sta vec naidje...

Ma i ta se Evropa ubezobrazila od kad je postala EU, ranije su znali da čim vide upražnjeno mesto kralja pošalju nekog svog siromašnog, dosadnog rodjaka da se kruniše za kralja neke džamogladije.

Em se rešili pijavice od rodje koji je voleo veseo život a para nije imao, em tamo neki dobili kralja.

Sad pošalju stotine nekih emisara te ovaj za ono, te onaj za ono... pa smo tako i mi iznedrili kraljeve šećera, bakra, cigareta, kokaina, narodne muzike.... kraljeva kol'ko voliš.

О крунисању Стефана Првовенчаног за краља.

То је значило независност Србије од Цариграда.

2 године касније добијена је и независна црква.

појам независност није баш примењив на средњовековне прилике, где су сви били и некаквим вазалним везама, јер таква је била структура статуса и односа међу владарима и племством тадашње Европе. крунисање Стефана Немањића као првог (првовенчаног) Краља у историји Србије, од стране папских легата (круном која је стигла из Рима), значило је ништа друго до право и признање Србије да постоји као држава (regnum). оно што је још значајније, то признање имало је вечни карактер. занимљиво, данашња република Србија не придаје никакав значај том догађају. зато што хита да се те своје државности што пре реши.

Уистину продуховљена, побожна и родољубива жена, која говори суштину...

Догод се не вратимо Богу и монархији, и темељном, конкретном раду на свим пољима, правога спаса нам не може бити...

Ма, Дивна је жаргонски речено институција, али још смо ми далеко од оваквог размишљања.

Но, поред свега, сјајно је на Политици једном прочитати и нешто паметно... колико је прошло чланака до овога? Стотину? Две? Пет? Али добро, ја увек кажем, после спаљене шуме, опет ничу млади изданци, и једном посејано, немогуће је истребити. На том згаришту и Дивна је поникла, као и цела војска других, који израстају у нову тајгу, али са сећањем и генима старим. ;)

- - - - - - - - - -

– Oni su tek mučenici i paćenici, a sve zbog komunizma. Ali njih danas vodi domaćin, Rusija nije u tupavom položaju kao Srbija, a šta će ostati od nas, videćemo.

Овај израз тупави положај баш сликовито описује положај у коме се налази Србија.

да, али пази, Дивна није говорила о стварима у које се не разуме, нпр. није говорила о пореском систему и железничкој инфраструктури. она је говорила о моралној вертикали нације. а за то је компетентна, више и од тебе и од мене. јер цео живот о томе пева. то обојица увиђамо, али ти не желиш да то и признаш па се довијаш оксиморонима. па испадаш глуп, иако ниси.

зато ћемо да послушамо Дивну и сложно кажемо - живео Краљ!
]
Onda bi i gospodjicu Mercedez mogli da angažujemo kao konsultatna o pitanjima monetarnog sistema i fiskalne stabilnosti pošto žena o tome peva . :cool:
A i garant je već zaradila više cash money na free marketu od 20 i kusur godina starije Divne , mislim ne znam dal jeste , al bi se mogao opkladiti da jeste .

Back