Одрицањем од прошлости себи смо ноге исекли

па ти уопште и не капираш шта је нација. не може у једном политичком организму (држави) да постојати више различитих политичких заједница (нација). то је неодрживо. међутим, ја овде говорим о нечем другом- о разградњи постојеће нације. република је показала једну особину коју монархија нема - способност да на телу једне нације ствара туморе.

- - - - - - - - - -

колико дана у години ти не једеш никакво месо?

Vrdas , derane vrdas , cas ovako cas onako kako ti kada odgovara

дакле, више од 180 дана у години ти не једеш месо. да ли због тога осећаш неке штетне последице по сопствено здравље? и уопште, како се осећаш док постиш?

Nisu svi ljudi isti, neko je religiozan, neko nije....neko je genetski naklonjeniji životinjskim namirnicama, neko ne....
Ovde govorimo o njenoj klasifikaciji ljudi u višu i nižu klasu....Samo se pitam kako bi reagovala da je, kojim slučajem ona u toj grupi koja ne može priuštiti parče mesa za praznik...Da li bi istu priču pričala....Užasne su to stvari....

то сам научио од ваших фратара :D

ahaha vec sam pomislio da si se popravio u vladanju ali ti po onoj staroj monarhistickoj devizi kad me argumentima sateraju u cosak ja cu da vicem i pokusavam da ih uvredim hahaha jadno ali ok to je tvoj stil o tome neka brinu tvoji roditelji !
jos samo da se setis tita i da sagovornika nazoves komunjarom i to je to hahahaha

Nisu svi ljudi isti, neko je religiozan, neko nije....neko je genetski naklonjeniji životinjskim namirnicama, neko ne....
Ovde govorimo o njenoj klasifikaciji ljudi u višu i nižu klasu....Samo se pitam kako bi reagovala da je, kojim slučajem ona u toj grupi koja ne može priuštiti parče mesa za praznik...Da li bi istu priču pričala....Užasne su to stvari....

да ли Црква прописује пост? прописује. да ли Свети греше што нам налажу да пола године не једемо месо? не греше. да ли је то уведено за наше добро? јесте. па шта онда замераш Дивни која каже да је боље да постимо него да једемо отровно месо.

да ли Црква прописује пост? прописује. да ли Свети греше што нам налажу да пола године не једемо месо? не греше. да ли је то уведено за наше добро? јесте. па шта онда замераш Дивни која каже да је боље да постимо него да једемо отровно месо.

ona nije govorila o otrovnom mesu, nego o tome da ne vidi razlog da svima mora da bude dostupno meso.
Nemoj da skrećeš u verske vode, jer ovo nema veze sa postom, niti je ona to povezala sa postom....
Uostalom, dao sam link, pa poslušaj šta je izjavila.

ona nije govorila o otrovnom mesu, nego o tome da ne vidi razlog da svima mora da bude dostupno meso.
Nemoj da skrećeš u verske vode, jer ovo nema veze sa postom, niti je ona to povezala sa postom....
Uostalom, dao sam link, pa poslušaj šta je izjavila.

да не скрећем на верске воде?! па Дивна је пре свега верник. она и говори са позиције верника. и врло вероватно пости, и сама себе лишава тог истог меса, за којим кукају они који га жедеру и на Велики Петак. зато јој и пиче по живцима, као и мени.

уосталом, спамујеш тему.

да не скрећем на верске воде?! па Дивна је пре свега верник. она и говори са позиције верника. и врло вероватно пости, и сама себе лишава тог истог меса, за којим кукају они који га жедеру и на Велики Петак. зато јој и пиче по живцима, као и мени.

уосталом, спамујеш тему.

ne, ovo nema veze sa hriscanstvom..ako je tako kako tica pise, onda je po njoj sasvim ok da pojedini ljudi umiru od gladi, da nemaju z aosnovno, da nemaju za lecenje, da nemaju nista, jer su navodno niza klasa.

- - - - - - - - - -

zato su i letele glave monarsima...zato sto se narod nikako nije slagao sa tim da ga neko svrsta u nizu klasu i nize bice. pri tom drzavu ne cini jedan moarh, nego narod.

Лабе, то ти је исто као кад би рекао да Рај мора бити доступан сваком, ако већ гледамо кроз призму хришћанске религије. Па није доступан сваком.

уосталом, спамујеш тему.

ja spamujem temu, a tolike strane o kralju i monarhiji???? Divna je ovim izjavama sama sebe isključila iz vernika....Džaba joj post, a opravdava da neko drugo ljudsko biće nema za sebe i decu obezbedi najosnovnije...Licemerje na sve strane.

ja spamujem temu, a tolike strane o kralju i monarhiji???? Divna je ovim izjavama sama sebe isključila iz vernika....Džaba joj post, a opravdava da neko drugo ljudsko biće nema za sebe i decu obezbedi najosnovnije...Licemerje na sve strane.

па Краљ и монархија и јесу тема :D

ау, значи опет хистерија :lol:

Ма, то само Срби, старе комуњаре...

zato je komunizam i poturen....gde god je narod patio bilo je lako uvaliti bilo sta. aj ti pokreni neki haos i menaj sistem u drzavi gde je vecinsko stanovnistvo podmireno. ni u nemackoj ne bi procvetao nacizam da su nemci bili u to vreme podmireni, ali nisu.

Лабе, то ти је исто као кад би рекао да Рај мора бити доступан сваком, ако већ гледамо кроз призму хришћанске религије. Па није доступан сваком.

Raj zaradiš, ili ne zaradiš po svojoj zasluzi....Ali, reći, mnogi su kroz istoriju gladovali, pa neka gladuju i sada, nešto je sasvim drugo...
Ovim neuspelim pokušajima odbrane Divne Ljubojević samo diskreditujete nas hrišćanske vernike...
A uostalom, poslušaj priloženi zvučni zapis...

- - - - - - - - - -

па Краљ и монархија и јесу тема :D

ау, значи опет хистерија :lol:

zašto vređaš, kakva histerija?

Прихвати кривицу, посвети се молитви и покајању, и сутра да се учланиш у Монархистичку странку!
Покај се, смак света је близу!:pop:

Raj zaradiš, ili ne zaradiš po svojoj zasluzi....Ali, reći, mnogi su kroz istoriju gladovali, pa neka gladuju i sada, nešto je sasvim drugo...
Ovim neuspelim pokušajima odbrane Divne Ljubojević samo diskreditujete nas hrišćanske vernike...
A uostalom, poslušaj priloženi zvučni zapis...

И ти ћеш гладовати ако се не потрудиш да себи обезбедиш храну. Једноставна логика, зар не? Немој бити као онај слуга што је закопао таланат у земљу.

Дивна је дивна баш зато што никоме не иде низ длаку. причао ми је пријатељ који је био присутан на некој вечери поводом празника, где је била и Дивна (која је претходно са Мелодима певала том пригодом). при крају вечере, владика је замолио да им отпева једну народну песму, коју он нарочито воли. Дивна га је погледала хладно и рекла- ја нисам певаљка да вам испуњавам жеље.

:super:

zato je komunizam i poturen....gde god je narod patio bilo je lako uvaliti bilo sta. aj ti pokreni neki haos i menaj sistem u drzavi gde je vecinsko stanovnistvo podmireno. ni u nemackoj ne bi procvetao nacizam da su nemci bili u to vreme podmireni, ali nisu.
Чекај- ти хоћеш да кажеш да се у Краљевини није добро живело!?:eek:
Шокантно...

Чекај- ти хоћеш да кажеш да се у Краљевини није добро живело!?:eek:
Шокантно...

hocu da kazem da ljudi nekako ne vole da ih neki samozvani kralj strpa medju nizu klasu, a po cemu je on to visa klasa to jos ne znamo.:lol: klase naravno psotoje, ali ovde u ovoj prici o monarhiji se prica o klasama kao u indiji...ne mozes da izadjes iz svoje klase, pa ne znam sta da je u pitanju.

Прихвати кривицу, посвети се молитви и покајању, и сутра да се учланиш у Монархистичку странку!
Покај се, смак света је близу!:pop:

Posvećujem se istinskim molitvama i pokajanju...a ne onim po principu elitističke "Monarhističke stranke"....

Кхм...само бих са аспекта струке прозборила коју. :lol:
Елем, нове студије кажу да је већи проценат карцинома дебелог црева код људи коју доминантно једу биљну храну јер се биљке данас прскају стравичним отровима по милион пута до брања.
Тако да ти је данас сасвим свеједно шта једеш.

Back