Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Jesi li zavrsila FON po Bolonjskoj deklaraciji ili starom programu?

Po starom. Ali, ništa ne brini - upoznati su sa promenama. Jako je bitno da im se dostavi (pored svega ostalog) i dodatak diplomi koji dobijaš kada preuzmeš diplomu sa FON-a.

Čim budem imala malo više vremena napisaću sve detaljno šta sam poslala od papira.

Pozdrav.

Mirko_212,
vidim da si neki mnogo nervozan tip. To nije dobro za zdravlje, a ne ostavlja dobar utisak ni kod CO. Nije lepo da prozivaš ljude na forumu, naročito jer vidim da se osećaš kao neki starosedelac, a mi mu dođemo padobranci. Starosedelac, ako te je mrzelo da odgovaraš, nisi morao da nagrdiš Paramaxa. Ti mu dođeš kao neki ozbiljan tip, a mi neozbiljni lenjivci. Kao prvo: ja sam majka dvoje dece, kojima ne odvajam garderobu, jer ih od malena učim samostalnosti i redu i nije lepo da prozivaš ničije roditelje. No, očigledno te nisu učili lepom vaspitanju niti u školi niti kod kuće. Za tebe je jasno zašto želiš da se evakuišeš odavde.
Pošto si ti neki vredan tip, što ti je bilo teško da odgovoriš čoveku, umesto što si ispisao niz nesuvislih bljuvotina, koje su svakako isključivo tvoja slika. Neverovatno je što tako ozbiljni i zauzeti tipovi imaju vremena za ovakve forume.

Pozdrav Paramaxu i new Aussie, kojoj želim puno uspeha i brz odlazak!

Ovi sto navodno zive u Australji mole Boga da niko od nasih ne dobije papire i dodje tamo da zivi...Srpska posla,samo da sam se ja snasao a za druge me boli *****.Kakve vi informarcije ljudima dajete,(pretrazi temu sve ti pise :hahaha: ) svi su umorni od zivota i gledaju da pobegnu odavde a ne znaju kako,ako nemate nameru da im pomognete svojim SAVETIMA nemojte ih ni vredjati samo zato sto ste isfrustrirane budale i zato sto vam je dosadno u zivotu.

Lepa vest, u slucaju promene adrese:

Effective from Monday August 15, 2011, skills assessment result letters will be issued as a secure PDF file via email to applicants which can be submitted to the Department of Immigration and Citizenship (DIAC). All applications finalised before this date will continue to be sent as a hard-copy result letter.

Zaboravio sam da naglasim da se radi o instituciji ACS koja radi procenu radnog iskustva i obrazovanja IT zanimanja.

Poslednja izmena:
newAussi,

drago mi je što ste odlučili da idete sada, jer kad dođu deca sve je mnogo teže. Ovako imate vremena da se aklimatizujete, uklopite i sredite, pa je posle već lakše. Mi smo na velkoj klackalici ići-ne ići upravo zbog klinaca, onda stavljaš i druge stvari na taj tas (imamo stan, poslove...). Međutim vuče na drugu stranu onaj momenat jednog opšteg bezvlašća i javašluka u državi, gde treba da odrastu i nastave život sva naša deca. Najgore je što to već dugo traje i prosto su ljudi više izgubili volju i snagu da se bore sa tim, pa sve prelazi u opštu apatiju, nerad i bezvoljnost. Ne želim da mi deca rastu u takvim okolnostima i sredini bez reda i poretka, ali nije nam jednostavno da prelomimo. Zato i podržavam sve one koji su prelomili, naročito mlade koji će svakako ako su vredni (što je najvažniji preduslov) i uspeti u stvaranju sopstvene budućnosti. Samo napred!!!

Veliki pozdrav!

P.S. Ne bih želela da neko stekne utisak da nisam patriota, ali od toga vajde u našoj zemlji nema. Kada smo pre petnaest godina mogli suprug i ja da odemo napolje, ja sam bila ta koja je to kočila i stopirala, ali na žalost sada moram da priznam da sam verovatno pogrešila, jer kao što reče neko na forumu: Volim ja svoju zemlju, ali ona ne voli mene...-tužno, ali istinito!

newAussi,

drago mi je što ste odlučili da idete sada, jer kad dođu deca sve je mnogo teže. Ovako imate vremena da se aklimatizujete, uklopite i sredite, pa je posle već lakše. Mi smo na velkoj klackalici ići-ne ići upravo zbog klinaca, onda stavljaš i druge stvari na taj tas (imamo stan, poslove...). Međutim vuče na drugu stranu onaj momenat jednog opšteg bezvlašća i javašluka u državi, gde treba da odrastu i nastave život sva naša deca. Najgore je što to već dugo traje i prosto su ljudi više izgubili volju i snagu da se bore sa tim, pa sve prelazi u opštu apatiju, nerad i bezvoljnost. Ne želim da mi deca rastu u takvim okolnostima i sredini bez reda i poretka, ali nije nam jednostavno da prelomimo. Zato i podržavam sve one koji su prelomili, naročito mlade koji će svakako ako su vredni (što je najvažniji preduslov) i uspeti u stvaranju sopstvene budućnosti. Samo napred!!!

Veliki pozdrav!

P.S. Ne bih želela da neko stekne utisak da nisam patriota, ali od toga vajde u našoj zemlji nema. Kada smo pre petnaest godina mogli suprug i ja da odemo napolje, ja sam bila ta koja je to kočila i stopirala, ali na žalost sada moram da priznam da sam verovatno pogrešila, jer kao što reče neko na forumu: Volim ja svoju zemlju, ali ona ne voli mene...-tužno, ali istinito!

Sram te bilo, nisi patriota! zemlja u krizi a ti bi da bezis! :hahaha: :rotf:

Ovaj podforum Australija se pretvorio u jedno veliko s...
Zasto administrator dozvoljava debilne komentare koji nemaju veze za inteligencijom.Ako neko zeli da se javi samo da bi se javio, mozda treba da poprica sa nekim iz ustanova tipa LL.

Idite na druge podforume i ostavite ovo malo ljudi koji traze neku korisnu informaciju da odu iz te proklete zemlje.

Ovaj podforum Australija se pretvorio u jedno veliko s...
Zasto administrator dozvoljava debilne komentare koji nemaju veze za inteligencijom.Ako neko zeli da se javi samo da bi se javio, mozda treba da poprica sa nekim iz ustanova tipa LL.

Idite na druge podforume i ostavite ovo malo ljudi koji traze neku korisnu informaciju da odu iz te proklete zemlje.

E hvala puno za ovo :worth::hvala:. Razmisljala sam da napisem nesto slicno. :klap:
Ovaj forum je meni licno puno pomogao, i zao mi je sto se pretvara u nesto totalno bezveze :rtfm:

Inace kako si ti? Kako tebi ovde/tamo?

:bye::bye::bye:

E hvala puno za ovo :worth::hvala:. Razmisljala sam da napisem nesto slicno. :klap:
Ovaj forum je meni licno puno pomogao, i zao mi je sto se pretvara u nesto totalno bezveze :rtfm:

Inace kako si ti? Kako tebi ovde/tamo?

:bye::bye::bye:

Ovde sam tacno danas 2 godine (Melbourne), a o tamo ne razmisljam uopste. Odlicno je, moze uvek bolje, adobro je sto ovde uvek mozes da se boris za bolje. Kako je u Melbournu, znas sigurno, ja sam blizu Chapel St, za ne upucene oko 3 km ulica sa restoranima, buticima...., a ovima iz nase prethodne zemlje sta kog da kazes ne veruju. Recimo plin za kola je oko 35 dinara/litar (0,5 AUD), satnica je od 20 do 32 AUD.
Pozdrav

Back