Zerathul
Zainteresovan član
- Poruka
- 437
Sad se setih... Jel su tvoji poslali 1277 sa pratecom dokumentacijom?
Posalji mi na PP, da ti objasnim.
Posalji mi na PP, da ti objasnim.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bez zezanja nisam imao nameru da se javljam, ali...
Bata Roland je dežurni psiholog u DIAC, pomaže slucajevima panike i neobaveštenosti ...ovo je šala ... na vaš racun vas dvoje sa ringišpila.
Nova seka je toliko ljubazna i dobrica, da mogu samo da čestitam kako taktično i strpljivo razgovara sa nekim ko je zajebava...
A sad ozbiljno:
Kako je neko ko je završio FON i bavi se informacionim tehnologijama odlučio da šalje papirnu aplikaciju? DIAC je preporučio (strongly recommended je opšteprihvaćen izraz) još pre godinu-dve da se šalju online aplikacije, jer im je tako lakše, a tako bi i dobili acknowledgment letter istog dana; a i uštedeli biste hiljade dinara na overama kopiranih dokumenata i DHLu. Čisto sam radoznao, mada sad to više nije ni bitno, verovatno ste imali nekih razloga.
Ack letter, još u ono vreme dok su sve aplikacije bile papirne, umeo se čekati i 2 meseca, posle jedno vreme nije, pa onda mislim opet jeste, tako da to uopšte nije neki razlog za paniku, dopisivanje i telefoniranje; za datum apliciranja se računa kad je aplikacija primljena, pa tim datumom i čeka red.
Ono što je pisalo za uplatu u ambasadi, ranije je važilo samo za vize koje se rade u ambasadi, a čim su vam primili uplatu, znači da je proradila i ta vrsta plaćanja i ja tu ne vidim nikakav zajeb. Osim ako ti ljudi u ambasadi nisu kolektivno blesavi ili kriminalno nastrojeni pa su ti uzeli pare i odneli kući...
Puno sreće u čekanju vize![]()
GeaGea, ja sam imala sledeće ocene na Academic IELTS: 8 listening, 8.5 reading, 6.5 writing i 8 speaking. Tražila sam remark i - NIŠTA. Bila sam popizdela za sve pare koje sam im dala ! Onda, kada sam konačno otišla da uzmem svoje rezultate u liftu sretnem dečka koji je istu situaciju prošao kao ja - Academic IELTS sa overall band 8 i svim 8-icama, osim 6.5 iz writing-a.
kad oni žele da svi budemo književnici, uključujući i nas inženjere
![]()
![]()
Nemoj da se ljutsi, nije nista licno, oni samo zele kesh.![]()
Sestra nije mogla da popuni svoje obrazce i posalje zato sto nije imala tvoj file number. Zapravo, mogla je ali oni ne znaju sta ce sa istim.
Napomeni im kad budete u kontaktu.
Koliko sam tamo razumeo, ti predajes, dobijas broj pa u roku od 28 dana sestra salje pod tim brojem. Svejedno... Samo kazem da im sve lepo razjasnis u bilo kojoj vrsti kontakta.
A nisi nam pričala što bi da ideš, jesi li sama ili u paru, koji grad pikiraš, radiš li ovde u toj struci, šta ćeš raditi u Australiji...
Hoću da idem jer smatram da koliko god ja volela ovu državu, ona nikada neće voleti mene. Želim da imam puno dece i da im omogućim sigurnu i stabilnu budućnost i smatram da Srbija nije prava zemlja za to.
Odavno nisam cula ovako dobro a kratko obrazlozenje!
Puno srece!
Hoću da idem jer smatram da koliko god ja volela ovu državu, ona nikada neće voleti mene. Želim da imam puno dece i da im omogućim sigurnu i stabilnu budućnost i smatram da Srbija nije prava zemlja za to.
Odavno nisam cula ovako dobar odgovor!
Puno srece!
Odavno nisam cula ovako dobar odgovor!![]()
Puno srece!
Za puno dece mora i puno da se...Potrudis!
![]()