Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Bez zezanja nisam imao nameru da se javljam, ali...

Bata Roland je dežurni psiholog u DIAC, pomaže slucajevima panike i neobaveštenosti ... ;) ovo je šala ... na vaš racun vas dvoje sa ringišpila.

Ok, prihvatam šalu :klap:

Nova seka je toliko ljubazna i dobrica, da mogu samo da čestitam kako taktično i strpljivo razgovara sa nekim ko je zajebava...

Ljubazna i dobrica - hvala :hvala:

A sad ozbiljno:
Kako je neko ko je završio FON i bavi se informacionim tehnologijama odlučio da šalje papirnu aplikaciju? DIAC je preporučio (strongly recommended je opšteprihvaćen izraz) još pre godinu-dve da se šalju online aplikacije, jer im je tako lakše, a tako bi i dobili acknowledgment letter istog dana; a i uštedeli biste hiljade dinara na overama kopiranih dokumenata i DHLu. Čisto sam radoznao, mada sad to više nije ni bitno, verovatno ste imali nekih razloga.

Svaki put kada smo čitali sajt bilo je "please send certified copies of all original documents". Tako da smo morali overavati kopije, zar ne ? S druge strane, pošto smo imali i sponzora (moja sestra) - a ona je već bila popunila njene obrasce i poslala, dok smo došli do dela za samu aplikaciju (čekajući odgovor od ACS-a koji će stići tek 23.06.2011.) kada smo videli da može da se šalje online, već je bilo kasno jer smo bili u cajtnotu sa vremenom i mislili smo da nam je pametnije da to što smo već sve imali u stvari pošaljemo DHL-om i da znamo kad je i šta stiglo nego da provedemo pitaj Boga koliko vremena pokušavajući da attach-ujemo dokumenta na njihov sajt.

Ack letter, još u ono vreme dok su sve aplikacije bile papirne, umeo se čekati i 2 meseca, posle jedno vreme nije, pa onda mislim opet jeste, tako da to uopšte nije neki razlog za paniku, dopisivanje i telefoniranje; za datum apliciranja se računa kad je aplikacija primljena, pa tim datumom i čeka red.

Hvala ti za ovu info, znači mi. :ok:

Ono što je pisalo za uplatu u ambasadi, ranije je važilo samo za vize koje se rade u ambasadi, a čim su vam primili uplatu, znači da je proradila i ta vrsta plaćanja i ja tu ne vidim nikakav zajeb. Osim ako ti ljudi u ambasadi nisu kolektivno blesavi ili kriminalno nastrojeni pa su ti uzeli pare i odneli kući...

U ambasadi nam niko ništa nije rekao, samo su nas zamolili da sledeći put zakažemo kada budemo dolazili :roll: Takođe, dobili smo i receipt od njih koji smo poslali u paketu sa ostatkom dokumentacije.

Puno sreće u čekanju vize :bye:

Hvala :ok:

:cao:

GeaGea, ja sam imala sledeće ocene na Academic IELTS: 8 listening, 8.5 reading, 6.5 writing i 8 speaking. Tražila sam remark i - NIŠTA :dash:. Bila sam popizdela za sve pare koje sam im dala ! Onda, kada sam konačno otišla da uzmem svoje rezultate u liftu sretnem dečka koji je istu situaciju prošao kao ja - Academic IELTS sa overall band 8 i svim 8-icama, osim 6.5 iz writing-a. :histericna: kad oni žele da svi budemo književnici, uključujući i nas inženjere :dontunderstand: :rtfm:

Nemoj da se ljutsi, nije nista licno, oni samo zele kesh. :)

Razumeo si ti moj *****.... citat iz vojske, nije lično obraćanje, mada će php ubaciti zvezdice. ;) A baš mi je žao što neki put moram dati ugrozim alfa-male status, znaš da je to samo kad preteraš.
Budi dobar ko što jesi, priznaj ženi da si se potpuno izlupetao, da si je onako prilično loše informisao, ne moraš priznati ništa više, ionako se moraju obrisati i odavde neki postovi, da ne bi ljudi uzeli nešto zaozbiljno...
Šta si joj sad rekao - puj pike ne važi - "samo sam ti rekao da im lepo kažeš". Kao da je došla kod tebe doktora što je boli glava, ti joj dao šaku lekova za šuljeve, i posle joj kažeš "sam ti reko da odmaraš". Neću te branim više od moderatora ako se ne izviniš :mazi:

newAussie, šta da ti kažem; razumeš pesnika mirisnog maja sa inspiracijom iza duda...

Ineče, obično čemu se ovaj blesavko grohotom smeje to bude i istina, pa kad već imaš osmice iz engleskog, pretrči na pomsinoz i beupdate ili austimelines, pa proprati šta se dešava sa ack letters trenutno.

Ili nemoj. Nisam ja uvek u pravu.

A nisi nam pričala što bi da ideš, jesi li sama ili u paru, koji grad pikiraš, radiš li ovde u toj struci, šta ćeš raditi u Australiji...

Samo sam joj rekao da im lepo kaze, upravo tako. Svaka administracija ima svoju klasifikaciju... Pa i njihova. Kad se ne ispostuje procedura, omete se klasifikacija, pa se zbuni administracija... :rtfm:

One nemaju potrebu da ga razumeju.. Imaju neke druge potrebe. :rumenko:

Takodje, ne vidim razlog da toliko insistiras da ga neko razume. Pusti ga neka leti, neka ga koke vide... Dalje znas i sam. Mada... :per:

Mozda ste vas dvojca bili predugo sami... Ne mari. Desava se. :cool:

Ali suljevi... i devojcice. Kako, dobri Kume, da mi ugrozis status, ako milog Boga znas? :ok: :ok: :ok:

U mom kraju nema dudova, Jovandeka Babic iz Osme ofanzive je iz necijeg tudjeg kraja... ;) ;) ;)

One mozda ne vole da ih informises... Secas se zurki. Ili mozda ne... Frustracije se brzo zaboravljaju. :ok: :ok: :ok:

Uvek su mi bili simpaticni tipovi koji su im pricali o nekim svojim poslovima, o kombinacijama itd... I uvek sam bio tuzan kako se smaraju. :( :( :(

Vazno da ste ih dobro informisali. Umesto da idu kuci, znas vec, one odose informisane... :rotf: :rotf: :rotf:

Koliko sam tamo razumeo, ti predajes, dobijas broj pa u roku od 28 dana sestra salje pod tim brojem. Svejedno... Samo kazem da im sve lepo razjasnis u bilo kojoj vrsti kontakta.

Ma, sve im je lepo spakovano zajedno, pa će se snaći. Nisu baš toliki debili. Mi smo lepo išli po Document Checklist-i i redom po tačkama stavljali papire, uključujući i eligible relative sponsorship papire.

A nisi nam pričala što bi da ideš, jesi li sama ili u paru, koji grad pikiraš, radiš li ovde u toj struci, šta ćeš raditi u Australiji...

Hoću da idem jer smatram da koliko god ja volela ovu državu, ona nikada neće voleti mene. Želim da imam puno dece i da im omogućim sigurnu i stabilnu budućnost i smatram da Srbija nije prava zemlja za to.

U paru sam, na mojoj aplikaciji se nalazi i moj dugogodišnji dečko, iliti - de facto partner.

Pikiram Melbourne, tamo mi je i sestra.

Ovde radim u struci - tamo - isto

:cao:

Back