ODGOVORI I PITANJA

• Začetnik teme Začetnik teme Tya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zasto neko mora da kaze nesto romanticno? pogledajte kako je ovaj zivot lep... ima mnogo vise lepih stvari... jel uzivate vi u jednoj kafi koju popijete? ja ne pijem kafu... inace bi' verovatno uzivao... ili kad uzmem sok od maline... ponekad, dok sedim na terasi... i zatvorim oci i onda je ukus soka od maline sve sto u stvari osecam... a, opet, ne razmisljam o tome... jer ako budem razmisljao, popicu sve to i necu ni shvatiti da nema vise...
ili, na bazenu, cele ove godine, covek je jedan dolazio i gledao zalazak sunca... sam sedne gore... i jednom me je zanimalo i pitao ga zbog cega to radi? odgovorio mi je da to mogu i sam da vidim... i stvarno, bilo je prelepo... i pogledao sam posle sve one ljude... a bilo mi je zao nekako...

da... bolji komentar i nisam mog'o da ocekujem... u stvari... istina je da nisam ni ocekivao komentar uopste... sto li sam ja to sa rek'o?
e, pitanje za ovu sjajnu igru...
a koju prvu stvar uradite kad se probudite ujutru?
ili moze: a jel vi imate strpljenja?
ili moze: jel smete da pusite cigarete pred roditeljima?
ili moz...

a koju prvu stvar uradite kad se probudite ujutru... cu' uzmem ovo....

khm...khm....
Kvadrat nad hipotenuzom je jednak zbroju kvadrata nad katetama.
Pravougli trougao je trougao sa jednim pravim uglom (od 90 stepeni); a katete su dve strane koje čine pravi ugao, a hipotenuza je treća strana suprotna desnom kutu.
U slici ispod, a i b su katete pravkutnog trugla, a c je hipotenuza:

Pitagora je shvatio teoremu u ovom geometrijskom stilu, kao iskaz o površinama kvadrata:

Zbir površina plavog i crvenog kvadrata su jednake površini ljubičastog kvadrata.

Koristeći algebru, može se preformulirati ova teorema u moderni izraz sa opaskom da je površina kvadrata kvadrat dužine njegove stranice:
Uzimajuči da je trougao sa katetama dužina a i b i hipotenuze dužine c, onda
a² + b² = c²
:shock: 8-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back