ODBRANA REPUBLIKE SRPSKE

Darth Vader

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.307
Dobar dan ja sam forumas Darth Vader imam 42 godine bivsi sam pripadnik Vojske Republike Srpske gledajuci temu Urusavanje Republike Srpske prateci razna prepucavanja na drugim forumima odlucio sam da pokrenem temu samo sa jednim pitanjem.
Zamolio bih moderaciju da ostavi ovu temu i ne dozvoli nesrbima da se mesaju i da je unistavaju.
Evo braco Srbi ja bi molio da se izjasnite iskreno nemojte lagati i nemojte se praviti slepi nego odgovorite.Evo i pitanja:
U slucaju rata i napada na Republiku Srpsku dali ce te doci da je branite,da branite Srpski narod a za one iz Republike Srpske pitanje dali cete ostati i braniti RS ili cete bjezati ko sto su neki prije bjezali za Srbiju.
Eto.Ja bi molio za odgovore iskrene da znamo na cemu smo.
Dovoljno je DA ili NE.
Nikog ne osudjujem

Dobar dan ja sam forumas Darth Vader imam 42 godine bivsi sam pripadnik Vojske Republike Srpske gledajuci temu Urusavanje Republike Srpske prateci razna prepucavanja na drugim forumima odlucio sam da pokrenem temu samo sa jednim pitanjem.
Zamolio bih moderaciju da ostavi ovu temu i ne dozvoli nesrbima da se mesaju i da je unistavaju.
Evo braco Srbi ja bi molio da se izjasnite iskreno nemojte lagati i nemojte se praviti slepi nego odgovorite.Evo i pitanja:
U slucaju rata i napada na Republiku Srpsku dali ce te doci da je branite,da branite Srpski narod a za one iz Republike Srpske pitanje dali cete ostati i braniti RS ili cete bjezati ko sto su neki prije bjezali za Srbiju.
Dovoljno je DA ili NE.
Nikog ne osudjujem

Ostali bi ali nam se ne bi ponovila greska iz prethodnog rata. Ne bi mirno gledali kako se neki bogate dok drugi umiru. Prvo bi se resili kukolja i pijavica iz svojih redova, poslali ih na prve linije ili u zatvore a onda gde i sta god treba.

Prošli rat je bio takav kakav jeste.Neki su ratovali ,ginuli,neki izgubili sve što su imali,dok su drugi pljačkali,švercovali,trgovali i iz svega toga dobro profitirali.
E sad 100% bi bio među ovim prvim,ali ne bi dozvolio ovim drugim da opet rade isto-sve po kratkom postupku.
I u rat ne idem dok se ne proglasi ratno stanje,jer u prošlom ratu ratno stanje je proglašeno tek 1995.

Prošli rat je bio takav kakav jeste.Neki su ratovali ,ginuli,neki izgubili sve što su imali,dok su drugi pljačkali,švercovali,trgovali i iz svega toga dobro profitirali.
E sad 100% bi bio među ovim prvim,ali ne bi dozvolio ovim drugim da opet rade isto-sve po kratkom postupku.
I u rat ne idem dok se ne proglasi ratno stanje,jer u prošlom ratu ratno stanje je proglašeno tek 1995.

U istom trenutku smo kucali isti post.

secam se proglasenja ratnog stanja. radovan obukao uniformu i nosio je puna dva dana, treci mu vec bila neudobna. :)

Ja sam ubeđen da bi mene mobilisali i poslali u R.Srpsku,hteo to ja ili ne.Jednostavno,nema muškarca u mojoj porodici sada,a i među precima da nije bio poslat negde u rat,još od početka 19. veka.U novijoj istoriji brat je bio na Kosovu,a ćateta poslali u HR.Mobilisali bi i mene,ali sam tada bio maloletan.Tako da nemaj brige Dart Vader-u,doći ću ja dobrovoljno,jer bolje je dobrovoljno,nego da me vuku.To što će neko da se bogati,švercuje gorivo,oružje i ljude,dok ja pucam-to nema veze.Navikne se čovek i na to.

Ti dobrovoljci su sarena skupina od iskrenih idealista, do najveceg olosa. Cesto veca steta nego korist od njih.....Valjda se drzava brani tako sto se uvede mobilizacija, na snagu stupe ratni zakoni, prilagodi se ekonomija ratnim uslovima...Samo tada postoji realna mogucnost da dobijes rat.

Dovoljno je DA ili NE.
Nikog ne osudjujem

ДА или НЕ сигурно не може бити довољно за овакво питање.
Ратови се данас воде на другачији начин, лобирањем, економијом, дипломатијом и све много више зависи од геостратешких прилика него до нас самих.
Они су започели рат јер су знали да ће га добити, а још тада су могли да укину и Републику Српску, а мислим да је највећа Милошевићева заслуга управо то што Босна није унитарна мада немам довољно информација да бих могао тако нешто да тврдим.

ДА или НЕ сигурно не може бити довољно за овакво питање.
Ратови се данас воде на другачији начин, лобирањем, економијом, дипломатијом и све много више зависи од геостратешких прилика него до нас самих.
Они су започели рат јер су знали да ће га добити, а још тада су могли да укину и Републику Српску, а мислим да је највећа Милошевићева заслуга управо то што Босна није унитарна мада немам довољно информација да бих могао тако нешто да тврдим.
Иначе, када бих имао поверење у српске руководиоце и када би геополитичке прилике биле повољне по нас наравно да бих ратовао за Републику Српску.
Али неки ликови попут Шешеља "Борићемо се до последњег" и сличне глупости стварно нису потребне овој земљи.

Бранио сам је једном, бранио бих је опет.
И не зато што немам другог избора.
Већ зато што сам ту међу својима.
Било гдје на планети био бих само дођош.

U srpskoj treba raditi i pripremati narod na takvu mogucnost a ne kao sto rade neki nasi politicari koji izjavise nemamo sanse ni 2 dana ili onaj posranko sto rece da srbija nikad nece ratovat

muslimani su se osokolili,treba raditi na faktoru odvracanja,jacati MUP-RS,a Srbi u zajednickim organima treba da rade na slabljenju oruzanih snaga BIH i njihovom ukidanju,kresanjem budzeta ali oni rade na nasu stetu i svake godine budzet bih je sve veci,srbi se moraju dozvati pameti ili ce sve otici do vraga

Dovoljno je DA ili NE.
Nikog ne osudjujem

Ne moraš da se smaraš s takvim mislima.RS i FBiH će se sporazumno razdružiti uz asistenciju međunarodnih faktora u narednih desetak godina.

Back