Одбрамбено-отаџбински рат 1992-1995

• Začetnik teme Začetnik teme Blau
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam rekao da su hrvatska sela bila i ostala tamo oduvijek, jedina promjena su Srbi umjesto folksdojčera, a Hrvati su konstanta kao većinski narod...

A Hrvatska je postojala oduvijek. Baš smo na podforumu istorije argumentirano razjasnili da su hrvatske zemlje kao banovine učestalo bile nezavisne čak i kroz periode personalne unije od 13. do 15. stoljeća pošto unija nije funkcionirala nakon što su Hrvati uklonili mađarsku dinastiju Arpadovića i počeli dovodit druge ne-mađarske dinastije na čelo personalne unije što Mađari nisu prihvaćali pa se cijela stvar raspala, nakon čega su hrvatske zemlje potpuno nezavisne kroz hrvatske i bosanske banovine stalno mijenjale položaj i oblik sve dok nas turska invazija nije primorala na novi savez s Habsburzima u kojem je GLAVNI GRAD u zasebnom Hrvatskom Kraljevstvu koje se tako i zvalo opet bio ZAGREB, a ne Beč što ti očito nije poznato mačiću. Mađare pod Turcima je tada pak i izravno preuzela hrvatska dinastija Zapolje koje su se Hrvati povijesno odrekli zbog suradnje s Turcima, ali ti taj primjer lijepo pokazuje da su Hrvati od 13. do 19. stoljeća ili Mađare protiv njihove volje držali prisilno u personalnoj uniji s Anžuincima ili drugim obiteljima koje smo im nametnuli ili smo bili de facto nezavisni...
Slabo poznaješ povijest...

Zato i vodeći ruski istoričari i slavisti poput npr. Alimova danas egzaktno naučavaju povijesnu istinu da su samo Hrvati od slavenskih naroda imali kontinuitet državnopravnosti kroz povijest...

Koliko propagande u malo teksta! Da li je i Dubrovačka Republika bila u toj vašoj mitskoj Hrvatskoj? Ili su sve to bili razni pojedinačni utvrđeni gradovi kojima su razni STRANI vladari 'šapkom i kapom' delili razne statuse kraljeva, slobodnih gradova, kraljevstava itd? Zagreb je do pred 200 godina bio slabo naseljena selendra, jedva je bilo Hrvata i u tom kraju, kamoli južnije po Vojnoj Krajini ili istočno-slavonskim vukohebinama!
agram1.jpg

Koliko propagande u malo teksta! Da li je i Dubrovačka Republika bila u toj vašoj mitskoj Hrvatskoj? Ili su sve to bili razni pojedinačni utvrđeni gradovi kojima su razni STRANI vladari 'šapkom i kapom' delili razne statuse kraljeva, slobodnih gradova, kraljevstava itd? Zagreb je do pred 200 godina bio slabo naseljena selendra, jedva je bilo Hrvata i u tom kraju, kamoli južnije po Vojnoj Krajini ili istočno-slavonskim vukohebinama!Pogledajte prilog 738033
Eeee... OTKRIO sam od kuda onaj izraz 'konjušari'! NEMA to veze sa Austrougarskom! Hrvati su naselili samo krajeve SEVERNO od Zagreba jer je to bio močvarno-magloviti kraj uz Savu koja se razlivala svako malo! jako nezdravo za život! :super: ALI, kako je to bilo na važnom prometnom pravcu putnicima i trgovcima, ipak se počeo naseljavati jer je služio kao odmorisšte putnicima i njihovim KONJIMA, o kojima se neko trebao brinuti!

Komentarisem samo na osnovu naslova.Zivio sam u Bosni i znam dosta toga.Problem nije bio u neprijateljskoj slozi vec u srpskoj neslogi.Ratno profiterstvo.bahacenje dok smo bili superiorniji na terenu,mobilizacija samo malih ljudi(ko je god imao kakvu vezu nije ni isao na ratiste),losa lomandna struktura(velica se Mladic ali kakve smo mi kote izgubili sa artiljerijskom nadmoci to je za nevjerovati).To nam je 95.doslo na naplatu.
Iljadu :ok: ...
Toliko proste stvari a tako Srbendama nerazumljive.
Babroge su krive, uvijek nekakvi fantasticni izgovori toliko za nepovjerovati da se covjek zapita da su guzzicom mislili da bi bolje smislili nego glavom.

Komentarisem samo na osnovu naslova.Zivio sam u Bosni i znam dosta toga.Problem nije bio u neprijateljskoj slozi vec u srpskoj neslogi.Ratno profiterstvo.bahacenje dok smo bili superiorniji na terenu,mobilizacija samo malih ljudi(ko je god imao kakvu vezu nije ni isao na ratiste),losa lomandna struktura(velica se Mladic ali kakve smo mi kote izgubili sa artiljerijskom nadmoci to je za nevjerovati).To nam je 95.doslo na naplatu.
Otkrio si toplu vodu? Zar nije tako u svakom ratu? :zcepanje:

У јесен 1994, у сукобима Српске војске Крајине и снага Фикрета Абдића са јединицама Петог корпуса тзв. Армије БиХ, код погинулог припадника "Бужимске бригаде" пронађена је "зоља" произведена те исте године. Провером серијског броја и ознаке произвођача (пошто "зоље" још производи и македонска компанија "11. октобар"), несумњиво је утврђено да је ова изашла из чачанске "Слободе". Како је доспела до јединица Петог корпуса, замршено је питање, на које никад неће бити нађен одговор.
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1518686

Srbi su imali nenormalnu srecu da Alija Izetbegovic bude predsednik. Da je bio neko iole pametan i skolovan fasovali bismo ga. Ovako, lik koji je robijao za ideale, u glavi je utuvio da su Srbi neki Nacisti (a zaboravlja da je taj isti zapad fakticki rehabilitovao Naciste) nadao se da ce mu zapad obezbediti povedu u ratu.

Ret u Hrvatskoj - totalna pobeda Hrvata.
Rat u Bosni - Srbi protiv muslimana u pat poziciji, uz mozda, sa ovog stanovista, blagu prednost na srpskoj strani. Hrvati - osudjeni na nestanak, totalna katastrofa. Nejasno je uopste kako su samo Hrvati iz Bosne za sebe ovo dozvolili.

Srbi su imali nenormalnu srecu da Alija Izetbegovic bude predsednik. Da je bio neko iole pametan i skolovan fasovali bismo ga. Ovako, lik koji je robijao za ideale, u glavi je utuvio da su Srbi neki Nacisti (a zaboravlja da je taj isti zapad fakticki rehabilitovao Naciste) nadao se da ce mu zapad obezbediti povedu u ratu.

Ret u Hrvatskoj - totalna pobeda Hrvata.
Rat u Bosni - Srbi protiv muslimana u pat poziciji, uz mozda, sa ovog stanovista, blagu prednost na srpskoj strani. Hrvati - osudjeni na nestanak, totalna katastrofa. Nejasno je uopste kako su samo Hrvati iz Bosne za sebe ovo dozvolili.
Tuđman je Izdao i Prodao Herceg-Bosnu da bi mogao u AVNOJ-granicama zadržati RSK.....

Tuđman je Izdao i Prodao Herceg-Bosnu da bi mogao u AVNOJ-granicama zadržati RSK.....
To je davno poznato, nego ovde Hrvati to negiraju, al druga je tema - zasto se Hrvati iz Hrvatske tako odnose prema Hrvatima u Bosni? To osim sake reatardiranih liberala, medju Srbima nikad necete videti, da se odnose kao prema olosi prema Srbima iz BiH ili CG ili Hrvatske.

Hrvati iz Hrvatske, ajde sto su prodali Herceg Bosnu, nego rade na potpunon unistava ju svake hrvatske institucije u BiH u korist Bosnjaka. To u Evropi nigde nisam video :D

To je davno poznato, nego ovde Hrvati to negiraju, al druga je tema - zasto se Hrvati iz Hrvatske tako odnose prema Hrvatima u Bosni? To osim sake reatardiranih liberala, medju Srbima nikad necete videti, da se odnose kao prema olosi prema Srbima iz BiH ili CG ili Hrvatske.

Hrvati iz Hrvatske, ajde sto su prodali Herceg Bosnu, nego rade na potpunon unistava ju svake hrvatske institucije u BiH u korist Bosnjaka. To u Evropi nigde nisam video :D
Zagreb radi sve na stetu srbije, velike srbije sto im nocna mora... Zato zbog mrznje prema srbiji i RS ide i na stetu rvata u bejha...

Barem sa Zagreb pusti Hrvate u Bosni na miru, nego na silu ih tera da postanu Bosanci xD Komedija
Ti od drveta ne vidis sumu.

Zagreb je itekako ljepo sredio Srbe zapadno i juzno od Banjaluke da se nikad vise ne oporave. Ostao je otvoren velikli manevarski prostor.
Lako ce se oni tj. Hrvati oporaviti od "nestanka" u BIH.

Zagreb je itekako ljepo sredio Srbe zapadno i juzno od Banjaluke da se nikad vise ne oporave. Ostao je otvoren velikli manevarski prostor.
kako ce se oporaviti od ove poslednje depopulacije zvana 'idemo u eu da radimo'?

ma koliko kukamo da Srbi napustaju zemlju, Hrvati rade to mnogo vise a ko dodje ovde pocne zivot, upise decu u skolu, tesko ce se vratiti. bosanski Hrvati svi imaju hrvatske pasose i samo se prijave recimo u Nemackoj, istog dana pocinju da rade.
da ljubimo u d... eu da nas nikad ne primi

Da li je problem u nama ili u EU ili nekom trecem? Kolko smo mi imali depopulacija u zadnji 100 godina to odavno vise niko i ne broji.
Nazalost pripadamo grupi ljudi koja me cjeni ZIVOT a jos manje cijeni kvalitet zivota.

Da li ima rjesenja? Osvrni se unazad pa mi reci. Al kako vecina rece, samo budala se osvrce unazad pa zato jurimo samo naprijed - iz vratolomije u vratolomiju.

Neka 'previranja i nesuglasice' u Bosni među Srbima NISU imale veze sa Hrvatima..... Pitaj za detalje, ako nisi upućen....

Neka 'previranja i nesuglasice' u Bosni među Srbima NISU imale veze sa Hrvatima..... Pitaj za detalje, ako nisi upućen....
Ne znam na sta mislis.

Ja imam obicaj da desavanja sagledavam ne samo u OVOME TRENUTKU trenutno/politicki nego na duze staze, dakle, JUCE, DANAS I SUTRA.
Nijesam ti ja tipicni Srbo. kome prasuma iza promakne dok mu je pred ocima grmcic.

Lako ce Hrvati jer vise mrze Srbe nego sto vole svoje hercegovacke Hrvate. Nema ih vise uopste juzno od Save, a u Hercegovini postaju statisticka greska.

Back