Odbornik SNS pokušao da je siluje, ubila se da sačuva čast!

Pera zdera

Buduća legenda
Poruka
37.934

SMRT MILICE KOSTIĆ (18) IZ KRUŠEVCA: Odbornik SNS pokušao da je siluje, ubila se da sačuva čast!​

Tomislav Nikolić, član SNS i član Saveta MZ Lazarica u Kruševcu, jedan je od petorice nasilnika koji su pokušali da siluju Milicu Kostić (18), koja se pre 41 godinu ubila skokom sa 11. sprata kako bi sačuvala svoju čast. U sećanje na nastradalu devojku, poznati pevač Zdravko Čolić posvetio joj je pesmu „Ona spava“.

MILICA KOSTIC.RS
Robijao devet godinaTomislav Nikolić nije želeo da komentariše stravičan događaj.- Član sam SNS od osnivanja i ne želim da se vraćam u vreme od pre četiri decenije. Zašto vas to zanima, sada imam svoju porodicu. Zašto me uznemiravate, zašto me vraćate 41 godinu unazad?! Radim u vodovodu i tri godine sam pred penziju. Molim vas, pustite me - rekao je za Kurir Nikolić, koji je, prema navodima sajta Teleprompter, robijao devet i po godina zbog stravičnog događaja u stanu višespratnice u Kruševcu.

Milica je bila učenica Srednje medicinske škole u Kruševcu. Međutim, jedan od nasilnika iskoristio je njenu naivnost i 2. septembra 1974. na prevaru je odveo do stana na 11. spratu kako bi ona navodno pozvala njegovu devojku jer su joj roditelji strogi
- Dobrodušna devojka je pristala. Nije ni slutila šta joj se sprema i da mladići nameravaju da je siluju i da je u stanu čekaju i njegovi drugari - navode mediji.
Mladić je tad Milici saopštio šta su isplanirali on i njegovi drugovi i rekao joj da se skine. Ona je to odbila i rekla mu da je pusti.
- Pokušao je da je skine, a ona se branila! Plakala je i molila ga da je puste. Jedan od nasilnika sažalio se kad je čuo da je Milica nevina, rekao je: „Nevina je, neću da je diram.“ Pokušao je da nagovori prijatelje da je puste, ali ga nisu poslušali - stoji na sajtu posvećenom nastradaloj devojci.

Bacila se kroz prozorKostićeva se na sve načine branila i borila se kao lavica da je napadači ne siluju, ali oni nisu odustajali od te namere.- Na trenutak su izašli iz sobe i zalupili vratima kako bi se dogovorili šta će dalje da rade sa Milicom. Ona je to iskoristila, nije imala drugi izlaz, osim kroz prozor. Htela je da sačuva i odbrani svoju čast. Bacila se kroz prozor sa 11. sprata. Nakon pada i dalje je bila živa, ali je kasnije preminula od teških povreda - navodi se na sajtu.

Ministar GašićPOŠTENO JE ODSLUŽIO KAZNUMinistar odbrane Bratislav Gašić na konferenciji za štampu, koja je održana 24. decembra 2013. u vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca, na pitanje da li zna da je kandidat SNS Tomislav Nikolić bivši robijaš, rekao je: „On je pošteno odslužio svoju kaznu. On sada ima ista prava kao i ostali građani“.
Poslednje rečiSKOČILA SAM I SAČUVALA ČAST- Inspektor: Da li si sama skočila ili te je neko gurnuo?- Milica: Ja sam sama skočila kroz prozor.- Zašto?- Nisam više mogla da izdržim. Jedino sam na taj način mogla da sačuvam svoju čast.Milica je pala u komu, iz koje se nije probudila.

IZVOR https://www.kurir.rs/crna-hronika/1...-pokusao-da-je-siluje-ubila-se-da-sacuva-cast

Krivac za smrt mlade Kruševljanke danas je lokalni funkcioner SNS-a​

Tomislav Ž. Nikolić, koji je 1974. godine osuđen zbog pokušaja silovanja učenice Medicinske škole Milice Kostić, danas je član Savjeta Mjesne zajednice Lazarica i Srpske napredne stranke, piše Blic.

Milica Kostić, 18-godišnja učenica Medicinske škole, tragično je nastradala 2. septembra 1974. godine. Da bi se spasila od Nikolića i trojice njegovih prijatelja koji su htjeli da je siluju skočila je sa 11. sprata „Rubinove“ kule, kod Fontane u Kruševcu.

Nikolić je osuđen na 13 godina zatvora a iza rešetaka je proveo devet i po godina.

Prije nekoliko godina postao je i politički aktivan. Kao član Srpske napredne stranke decembra 2013. godine izabran je za člana Savjeta Mjesne zajednice Lazarica.
– Savjet mjesne zajednice ima devet članova a Tomislav Nikolić je običan član. Redovno prisustvuje sastancima i dosta je aktivan – kazali su iz MZ Lazarica.

Milan Jovičić je predsjednik Savjeta MZ Lazarica postao prije pet dana.


Big-Red-Angry-Face2.jpg


– O tom čovjeku najbolje je da pitate one koji su za njega glasali. Ja sam ga vidio samo jednom ili dva puta, na sastancima. Ne znam ništa o njemu – rekao je u telefonskom razgovoru Jovičić.

Od Milorada Mikija Nikolića, predsjednika Mjesnog odbora SNS u Lazarici, iz Blica nisu uspjeli da dobiju izjavu o stranačkom angažmanu bivšeg robijaša.

Gašić: Pošteno odslužio kaznu

Na konferenciji za štampu, koja je održana 24. decembra 2013. godine, tadašnji gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, na pitanje novinara da li je upoznat sa činjenicom da je kandidat SNS – a Tomislav Ž. Nikolić bivši robijaš koji je odležao zatvorsku kažnu od devet i po godina, kazao:

“On je pošteno odslužio svoju kaznu. Sada ima ista prava kao i ostali građani.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/1...-pokusao-da-je-siluje-ubila-se-da-sacuva-cast
 
Poslednja izmena od moderatora:
Ja se ne slazem da osudjeni kriminalac ima pravo da se bavi drustveno odgovornim radom...

Za koji q ja stalno vadim potvrdu da nisam osudjivan....za cije babe zdravlje..

Zasto neko ne moze da bude pravnik ili lekar ako je napravio krivicni prekrsaj a moze da bude politicar...

Jos ovako tesko delo....nek bude zadovoljan sto je odsluzio kaznu i da ga niko nije od rodbine malene osakatio....a ne jos vucicev dragi kolega...
A vala narod je takav kakav je....
Nije za dz to sto mrze postene i inteligentne....nije za dzabe...
 
Tako da ja ne bih vise o ovakvim temama, nemaju svrhu..
Narod zna u dubini dushe kakav je, a da nema muda da bilo sta uradi...
Ima da nalazi milion opravdanja, da prebacuje krivicu na druge, ali muda nece izrasti...

Malo je ljudi medju GS koji imaju muda, otud toliko ludaka, tj osoba koje ludilom pokusavaju da zataskaju to sto nemaju muda, svi to znate, ne moram ja pametan da vam to otkrivam...
U obicnom selu onaj ko nema muda prvi pokazuje najvece nasilje da mu neko slucajno ne spomene da nema muda...

To zovem betice, a jesu betice, ali narod to vidi i zeli da vidi kao alfe....i sebe nalaze u tome..

Ali stvarno nema smisla ubijati jos i omladinu time, onu koja nije takva, dok ne odu u inostranstvo....ili dok Srbija ne postane Srbija na vodi....sa jasnim opredljenjem kao drzava oaza na svetu za glupane i lenstine....
 
Ja se ne slazem da osudjeni kriminalac ima pravo da se bavi drustveno odgovornim radom...

Za koji q ja stalno vadim potvrdu da nisam osudjivan....za cije babe zdravlje..

Zasto neko ne moze da bude pravnik ili lekar ako je napravio krivicni prekrsaj a moze da bude politicar...

Jos ovako tesko delo....nek bude zadovoljan sto je odsluzio kaznu i da ga niko nije od rodbine malene osakatio....a ne jos vucicev dragi kolega...
A vala narod je takav kakav je....
Nije za dz to sto mrze postene i inteligentne....nije za dzabe...
Што се мене тиче, 9 година је срамно мало за тако нешто. Добро, одлежао је прописано, можда формално и има сва грађанска права након одлежавања (не знам, нисам правник), али баш њега одабрати и то на локалу који све то и те како памти и данас је само показатељ невиђене бахатости. Не би ме чудило да ова гарнитура, поред свих озбиљних брљотина које су направили, пукне након неке релативно ситне ствари јер су опасно близу преливања чаше...
 
Poslednja izmena:

Back
Top