ODBOJKA

ЧЕЛЕНЏ КУП: У уторак за пролаз даље

images

Smjernice za brzinu i okretnost
Kvalitet je ključ za uspješno obavljanje ovih vježbi za brzinu i okretnost. Pojedinačne sprintove radite kratko, a odmarajte se u potpunosti između setova.

1. Zagrijte se temeljito.Vježbe brzine i agilnosti ne mogu vas ostaviti bez daha, ali ostavljaju znatan dojam na vaše mišiće.

2. Vježbe brzine i agilnosti trebaju biti izvedene zasebnim danima ili na početku treninga nakon zagrijavanja.

3. Vi ćete dobiti najviše koristi od ovih vježbi brzine i okretnosti, ako ste već razvili osnovnu snagu i spretnost.

4 Tipična vježba se može sastojati od oko 5 serija po 10 ponavljanja (svaki sprint 1 ponavljanje). Odnos rad-odmor treba biti 1:5, tj. 5 sekundi sprint treba slijediti 25s razdoblje oporavka.

5. Broj treninga nedeljno uveliko varira. Za većinu timskih sportova vježbe brzine i okretnosti treba uvesti kasno u predsezonskoj fazi. Dva treninga nedeljno je obično dovoljno. Tokom takmičarske sezone, jedno vježbanje nedeljno može biti dovoljno. Sprint sportisti će možda trebati čak 3-5 treninga nedeljno.

6. Vježbe brzine i agilnosti su pogodne za mnoge sportove.Treba ih samo više prilagoditi pojedinačnim sportovima.

http://sportfitnessaveti.blogspot.com/

У недељу сам био у Шумицама на финалу купа Србије у одбојци за жене. Заиста људи не знају шта пропуштају, зар је могуће да је за овако диван догађај улаз бесплатан, и да на трибинама остане слободног места... По први пут сам покушао да направим понеку спортску фотографију, ипак имао сам само компактни дигитални апарат, и с обзиром да сам углавном сликао на 113мм (екв. 35мм), ф5.6, 1/60с, и ИСО800, слике су испале помало неоштре. Али мислим да могу да прођу за први пут. Навијао сам за Визуру зато што су њихове одбојкашице лепше :P , ипак Звезда је добила са 3:0.

Бојана Радуловић сервира.
5465219033_69809a2499_b.jpg

Бојана Радуловић и Маја Савић.
5465819562_cbfb437dc2_b.jpg

Сара Клисура прима сервис.
5465822356_1216d5050d_b.jpg

Сара Клисура прима сервис опет.
5465825068_e336d48738_b.jpg

Позирање испред трофеја за друго место.
5465838598_bd3261f217_b.jpg

Čitakovićeva: Odlazim zbog Terzića

Srpske odbojkašice u ponedeljak putuju u Kinu na Svetski Gran Pri, a senku na sjajne rezultate naše selekcije bacio je odlazak Vesne Čitaković Đuričić.

Iskusna blokerka je pre desetak dana odlučila da napusti nacionalni tim, a poslednji trening sa saigračicama odradila je 21. jula.

Dosta se spekulisalo šta je pravi razlog njene odluke, a Čitakovićeva je za “Spotski žurnal” istakla neslaganje sa selektorom Terzićem.

“Postoji ta mala povreda ali i pored toga, razlog mog neigranja je što se ne slažem sa nekim stvarima, ne slažem se sa Terzićevom politikom. Nismo našli zajednički jezik. Mislila sam da mogu da budem u timu, ali nisam mogla”.

Kada se u junu priključila timu izjavila je da imate veliku želju i motiv da ponovo igrata za reprezentaciju, ipak, promenila je stav.

“Jeste bila moja želja da igram i stekli su se uslovi da se vratim. Zapravo, postojala je obostrana želja. Međutim, kao što sam rekla, imam 32 godine i ne slažem se sa politkom. Mislim da sama mogu da odlučujem o nekim stvarima. Ne znam tačno šta želim, ali znam šta ne želim!”

A šta to ne želite?

“Neću da otkrivam za sada ništa, nije vreme za to”.

Razgovarali ste za selektorom Zoranom Terzićem?

“Jesam, rekla sam da ne mogu da budem u reprezentaciji i to je sve”.

Stavila je tačku Vesna Čitaković Đurišić i na ovaj razgovor ali i na karijeru u reprezentaciji Srbije po drugi put.

http://www.b92.net/sport/odbojka/vesti.php?yyyy=2011&mm=07&dd=31&nav_id=529003

Cirkus se nastavlja. Terzic posle Anje Spasojevic i Ivane Djerisilo oterao i Vesnu Citakovic iz reprezentacije. Sramota da je taj lik jos uvek selektor.

anja-spasojevic-krop.jpg

Srpske odbojkašice ukrasile kalendar Kana za 2011. godinu

Odbojkaški klub Kan predstavio je kalendar za 2011. godinu, a među 12 lepotica, one četiri najlepše dolaze iz Srbije. Mesec mart krasi Anja Spasojević, septembar pripada Amadei Duraković, oktobar Mileni Rašić, dok je novembar rezervisan za Anu Antonijević.

Poznata srpska lepota i ovog puta je došla do izražaja, a nadamo se da će i ostali klubovi krenuti stopama Kana i predstaviti svoje igrače u nešto drugačijem svetlu od onog na parketu.

- Bilo me je sramota, moram da priznam. Kada mi je fotograf pokazao kako treba da izgledam, pokušala sam da ga ubedim da mi ipak više "leži" obučena varijanta. Ipak, kada sam videla da je sve maksimalno profesionalno i shvatila da je to trend, opustila sam se. Na kraju je bilo baš "kul" - rekla je Anja Spasojević.

http://sportservis.name/wsw/index.php?p=131&ni=17316

;)

Odbojkašice Srbije osvojile su prvo mesto na turniru L grupe trećeg vikenda XIX Grand Prix 2011. u Tokiju, i igraće na Finalnom turniru u Makau

9334941074e50d9075cfa2233460731_orig.jpg

Srbija je u utakmici 3. kola, pobedila Koreju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:16 i 25:23, posle 68 minuta igre.

Naša selekcija je na Gran priju osvojila ukupno četvrto mesto a tek posle završetka takmičenja u svim grupama znaće se i konačna lista učesnika završnog turnira i raspored mečeva.

Završni turnir svetskog Gran prija igra se u Makau od 24. do 28. avgusta.

Свака част нашим одбојкашима. У сенци кошарке, Новака, дејвис купа одоше до самог финала. Браво. Сутра да добијемо жабаре и то је то.

Ovde moraju pljustati komentari podrske ...momci su ostvarili fantastican uspeh a nalaze se u senci neuspeha mnogih ,nezasluzeno "preuvelicanih velicina" !!! BRAVO MAJSTORI - SRECNO U FINALU :klap: !!!

PRitisak skinut s odbojkasa svi se skoncentrisali na kosarku (do francuske pola i vise ljudi nije ni znalo da se igra odbojka)......u miru i tisini bez pompe i ocekivanja napravljen rezultat samo mislim da danas gubimo

Стварно нисам очекивао овакав успех. Гледао сам 3 меча и заиста сјајно функционишу. Посебно ме одушевио Петковић, који игра на врхунском нивоу, као и Никић. Миљковића иначе не готивим, али је у последње 2 утакмице играо сјајно. Станковић блокира без грешке и сматрам да имамо шансе за прво место.

cestitke. svaka cast sjajnim odbojkasima i jos boljim ljudima.

miljkovicu care, ( vanja legendo ).

to sto sport koji 16 godina u kontinuitetu donosi medalje ovde nema svoj pdf vec je u rubrici " ostaali sportovi " dosta govori o nama...

:vatromet::vatromet::vatromet::orkestar::orkestar::orkestar:
Zlatni momci zaista!
Ivan Miljkovic - kralj odbojke na svetu!!!!! Svaka cast majstore!
Kakva publika u Becu. Pa kao da su igrali u sred Beograda.
Sutra svi da cekamo nase odbojkase!!!!

Back