ODBOJKA

Valjda je red da se nesto napise i o odbojkasima, toliko su nam radosti i medalja doneli:)

Svetsko prvenstvo u odbojci
Odbojkaši Srbije sigurni na startu Svetskog prvenstva
Odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na Svetskom prvenstvu u Italiji savladavši Nemačku sa 3-0, po setovima 25:21, 25:21, 25:13.
77036_srbitrst2_ig.jpg

Strateg nacionalne selekcije naše zemlje Igor Kolaković odlučio se da početnu postavu uz kapitena Grbića i korektora Miljkovića čine još i primači servisa Kovačević i Janić, blokeri Stanković i Podraščanin, kao i libero Rosić. I pored toga što su Nemci razornim servisima i dobrim prijemom u kome se isticao 212 cenitmetara visoki Robert Krom došli do prednosti od 7:5, serija od četiri uzastopna poena za koju su bili zaslužni Grbić i Janić najavila je u kom pravcu će se odvijati prvi set.
Iako su „panceri“ uspeli da dobrim blokom učine ovu deonicu zanimljivom, dva puta sustižući prednost rivala, ekipa selektora Raula Lozana je u završnici napravila nekoliko kobnih grešaka, pa su momci u plavim dresovima stigli do 25:21 i vođstva od 1-0.

U drugom setu Nemci su daleko duže odolevali. Uspostavivši ravnotežu na mreži, gde su uspeli da pariraju našim blokerima u broju uspešnih poteza, "panceri" su sve do drugog tehničkog tajmauta bili "u igri". Tada se razgoropadio Janić, koji je uz nekoliko lucidnih poteza poveo ekipu do nove uspešne završnice, pa ni bravure Bomea nisu pomogle nemačkoj reprezentaciji da spreči rivala da ponovo dođe do 25:21.

Kada su po drugi put u nizu poklekli u odlučujućim momentima setova, Nemci su potpuno "položili oružje" nakon silovitog starta "plavih" u trećoj deonici. Janiću (16 poena) su se pridružili Miljković (13), Podraščanin (9) i Kovačević (9) pa spasa za ekipu selektora Lozana nije bilo.

Naredni rival naših najboljih odbojkaša biće Kanada, u nedelju od 17 časova.
Napred nasi danas u 17h:D:super:

Izgubili nasi odbojkasi u polufinalu od Kube.Kakav mec, fenomenalan, nasi su se borili srcem, nista im se ne moze prigovoriti, sutra igraju za bronzu, ili Brazil ili Italija ce im biti protivnik nek im je srecno:)

Odbojkaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji! "Orlovi" su u borbi za treće mesto posle odlične igre savladali domaću selekciju rezultatom 3:1 (25:21, 25:20, 26:28, 25:19) čime su posle 12 godina ponovo obezbedili mesto na pobedničkom postolju na šampionatu planete.
80920_odb10_ig.jpg

80911_odb1_ig.jpg

BRAVO za ODBOJKASE:D

Kada im niko nije davao ni promil šanse da mogu stići do medalje,nakon Trofeja Beograda,iskreno iznenadili su nas sve ovom bronzom i još jednom su dokazali da imaju veliko srce i da svo svoje profesionalno znanje pokazuju kada je najpotrebnije.
Svaka Vam čast i ovim uspehom ste samo potvrdili da je Srbija APSOLUTNI LIDERU U SPORTU U OVOM DELU EVROPE :klap: :klap: :klap:

Gleda li neko ovo svetsko za zene ?! Sta mislite ,kakvi(E) smo ? I kakve su nam sanse da odbranimo ili unapredimo medalju sa prethodnog prvenstva kada smo bili(E) 3. :) !?

Img_GetImage.aspx

Evo ih ...nase devojcice
...i par decaka
:D !

Poslednja izmena:
Eto ga i prvi poraz ...posle 4 vezane pobede od koje nam dve znace manje nego sto ce znaciti ovaj poraz ...koji smo doziveli na cisto neiskustvo ,ali dobro ,ako se ima u vidu da postoji neki dugorocniji cilj za ovu generaciju ,onda ovo i nije tako strasno . Malo teze cemo moci do polufinala ali sansa i dalje postoji ...videcemo ,koliko su imune na "decije" bolesti !

Ma nema od toga nista dok ne ode Terzic.

A ne mogu ni da gledam kad ne igra Djera. Nije to to.

Verovatno ne poznajem te prilike "iza kulisa" dovoljno dobro ,ali Terzic mi deluje kao gospodin covek ! Tacno mi se cinilo da je problem samo u glavama ovih najmladjih ,Rasic ,Malagurski ...jednostavno gde smo mi trebali da prelomimo one su gresile ,i tada smo gubili ,set po set . Djerisilo je povredjena ,navodno ,tako da tu ne vidim problem ,ali definitivno nam fali dobar korektor ,ili u ovom slucaju ( ako uzmemo da su ove dve dovoljno kvalitetne ) malo vise inspirisan za igru ,i sve ce biti ok ! Jelena Nikolic je veci deo meca igrala sama ...

Eto. Toliko o tome.

Sheherezade su nam odrzale cas iz odbojke.

A pre samo 4 godine na SP nase devojke su osvojile medalju. Dva puta su pobedile Italiju, a sa 3:0 pocistile sa terena Koreju, Poljsku i Tursku. Da dobro ste procitali - Tursku od koje smo nocas glatko porazeni. Kako smo dosli od 3:0 do 0:3 i ko je kriv jasno je odavno. A jasno je da bez najboljih igracica i dobre atmosfere nema uspeha.

Ne moze da skodi, a mozda ce da koristi da se prisetimo doceka. :)

Gledao sam prvi set ...bilo je sasvim dovoljno videti ,i shvatiti sta se ustvari tamo desava ...bio si potpuno u pravu ,atmosfera "izgleda dobro" samo onda kada ne znas pravu pozadinu price ...kada znas ,sve izgleda mnogo jasnije ,i realnije ...kao i taj poraz od Turkinja jutros ...steta :confused: !

Pre dve godine sam ovde u Ljubljani isao na piče sa jednom studentkinjom iz Srbije i ona jako dobro pozna vecinu odbojkasica sa nekima je u jako dobrim drugarskim odnosima. Cini mi se da je tada trebalo da pocne neko prvenstvo( Evropsko valjda) i ja njoj onako iz topa: osvajamo medalju mnogo smo jaki. Kad ona meni, ma kakva medalja atmosfera u ekipi je u razsulu pola igracica i ne prica sa sobom neke se cak i mrze. Rekla mi je da ovu Jelenu Nikolić ne voli niko i da je Terzić njen menedzer i zato mora da igra. I rekla mi je da su na Olimpijske igre otisle samo na provod( svi znate kakav je rezultat bio). Rekla je isto da je Terzić budala cak im nije pustio ni da na Olimpijadi idu na otvorenje ceremonije. Sprva joj nisam verovo ali kad je doslo to EP i rezultat istog shtvatio sam da je devojka u pravu. Jednom recju dok je Terzić tu rezultata nece biti. Steta jer ove devojke su po meni medju najjacima na svetu.

Đerisilo: Ne igram za Srbiju zbog Terzića

IVANA Đerisilo je plavi dres skinula zbog - Zorana Terzića. Jedna od naših najboljih i najpopularnijih odbojkašica tvrdi da je i predsedniku OSS Aleksandru Boričiću objasnila zašto neće da igra pod komandom trofejnog stručnjaka.
- Ne želim da se prepucavam preko novina i ne želim da slušam da sam odustala zbog nekih svojih privatnih ili porodičnih problema. Moj jedini razlog je Zoran Terzić! To sam rekla i njemu, ali i predsedniku Boričiću. I mnogo mi je žao da gledam devojke kako igraju i bojim se da ne dođu u istu situaciju kao ja - razočarana je Ivana Đerisilo.

NISU ME NI PITALI KAKO SAM
IVANA Đerisilo je nedavno operisala rame. Dok se lečila u Beogradu, uprava Galatasaraja ju je oduševila:
- Poslali su mi buket cveća u klupskim bojama sa porukom na srpskom da brzo ozdravim. Dirnuli su me u srce, ponekad poželim da se nikad ne vratim ... A ovde me nisu pitali ni kako sam!

O razlozima zašto je još u maju odlučila da se povuče iz nacionalnog tima, ne želi za javnost mnogo da priča.
- Ima ih previše, trebalo bi mnogo strana da se ispiše - ogorčena je Đerisilo. - Odustala sam zbog moje loše igre pored njega, zbog nepoštovanja mene kao osobe... Jednostavno ne želim da svoje ime i igru srozavam na nivo kadetkinje ili juniorke.
Nekadašnja igračica Crvene zvezde, danas zvezda Galatasaraja, tvrdi da je atmosfera u reprezentaciji loša od Olimpijskih igara 2008. u Pekingu. Smatra i da svetska bronza 2006. i evropsko srebro 2007. nisu posledica dobrog rada u zemlji.
- Bum smo napravile tek kada smo iz naše lige otišle u strane. Tamo smo stasale i pre četiri godine iznenadile i svet. Bile smo željne i pobeda i dokazivanja i svako je mogao da nas vodi. Ostvarile bismo isti rezultat i da je na klupi bio predsednik Boričić - priča Đerisilo.
Odbojkašica, koja je u najboljim igračkim godinama (27), smatra da ekipa nije bila psihički spremna za velike utakmice na SP u Japanu. Tezu da su mlade i neiskusne ne prihvata:
- Ni mi nismo imale iza sebe velike utakmice i neko iskustvo, pa smo dva puta pobedile tada aktuelnog prvaka, Italiju.

MOJA SU VRATA ZATVORENA...
- SVAKOJ ženi je potrebna pažnja, naročito u kolektivnom sportu. Ja sam sportistkinja, spremna sam i na vojnički dril. Ali, ako me to ”ubija”, a nastavlja se, ja ću da odustanem, nikako neću da spustim glavu. Lepa reč otvara sva vrata, a loša zatvara. Moja su se zatvorila - sa tugom priča Ivana Đerisilo.

Ivana tvrdi da devojke imaju kvalitet za najviše domete, što će se videti i na kraju klupske sezone. Zabrinuta je za iduću godinu, jer je ulog zbog EP u našoj zemlji velik. Tvrdi da će uvek biti uz devojke.
- Žao mi ih je! Biću uz njih kao i na ovom SP. Nisam otišla iz reprezentacije, oprostila sam se sa selektorom. I dalje ću biti uz devojke, samo ne na terenu. A, to neću da radim, jer ne želim da se opet neki uspeh pripisuje Terziću!
http://www.odbojka24.rs/najnovije-v...zica?sms_ss=facebook&at_xt=4cee349845da3b2c,0

Eto, jasno i glasno.
:ok:

Samo da moji klinci porastu i usavrse ove prve odbojkaske korake :-)
Bice navijanja i u muskoj i u zenskoj odbojci!
Smatram da je najbolji sport za pravilan rast i razvoj dece!
Jos kad zagrizu.. :-)

Back