Od jedne do druge osobe

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije stvar u tome da li je druga bolja. Prosto je drugačija.
Slažem se sa @MrNapokon. Svi smo različiti. Neko može da bude bude duboko emotivan sa samo jednom osobom, a neko može i sa više. Sve je to ok. Kako kome odgovara..

Ima li neka osobina ličnosti koja bi ukazala na to da može sa 1? Ili to nema veze? Gleda se prošlost? Na kraju, pita se osoba kakva je? 😀

Može. Ja sam primer. Mogu duboko da volim i posle više ljubavi. Apsolutno se restartujem. Samo što svaki restart se radi sa više svesti i u svakom restartu ono što je pre bilo se briše. Potpuno se fokusiram na 1 odnos.

Namera da to ne bude tako, da promenim obrazac, nikad nije bila uspešna.
Koji traje koliko max godinu dana?to je srpdnja od odnosa samo jace lozenje od drugih

Nikada neces ni pomisliti na drugu osobu ako ti je dobro sa osobom sa kojom jesi.
I to je cela prica.

Prilično generalizujuća izjava za nekog ko je nakon toga lepo primetio da nismo svi isti.

Moguće je poželeti drugu osobu dok si u vezi sa nekim. Moguće je i voleti više osoba istovremeno. To nije ništa neprirodno. Jedino pitanje je šta dalje sa tim činjenicama raditi.

Kada sam u ozbiljnoj vezi, uvek se posvećujem pre svega toj osobi. Šta i da li nešto radim van veze zavisi od toga kakav je moj odnos sa tom osobom, jer mi je važno da je ne povredim.

Ali mi je takođe važno da možemo biti iskreni jedno prema drugom. Neke moje partnerke su bile ljubomorne, i ja sam im bio veran... ali te veze su se uvek završavale zbog ljubomore. Danas sam u braku i imam decu sa partnerkom sa kojom mogu da budem otvoren o svemu, i pitam se ponekad kako sam ikada mogao da živim drugačije.

Poslednja izmena:
Ne da se podeli kao ličnost pa se posveti meni dok je sa mnom, a posle drugoj itd, nego da se posveti jednoj osobi integralno. Zamisli ja odem u bolnicu, a on se tad posveti drugoj osobi jer od mene nema vajde? Pa ne to.

Dakle, ovo poslednje što si napisao. Ali u mom slučaju to nije plan braka, već plan zajedničkog odnosa koji uopšte nije da sad živimo zajedno. Svako ima druge potrebe, neko možda i želi novu porodicu
Nesto mi to rasplinuto a po konkretnoj osnovi.
Ako neko ode u bolnicu, naravno da ce se njoj posvetiti. Nece sigurno da posalje poruku: e bejbe, Danijela i ja samo na adi pravimo koktelcice, pa ne mogu, ali drzim ti fige, bori se! Bori! Grizi!

Nije stvar u tome da li je druga bolja. Prosto je drugačija.
Slažem se sa @MrNapokon. Svi smo različiti. Neko može da bude bude duboko emotivan sa samo jednom osobom, a neko može i sa više. Sve je to ok. Kako kome odgovara..
Nikad se ni ne posvecujes samo jednoj osobi. Sta ce sutra kada dodju deca? Da prebaci fokus samo na decu? Ili na jedno dete, jer mozemo samo da se fouksiramo na jedno?
Mozes da imas poseban odnos i to je lepo, ali sada da se iz nekog kvazi moralnog polozaja postavim prema tebi: e Maneme, samo Ja i niko vise, hocu punu paznju! Punu!
A znas sta obicno i bude tada? Ta strana se prezasiti paznje ove druge i bude nesto poput: ne ide ovo, hocu prostor za sebe. Nismo match ipak.

Prilično generalizujuća izjava za nekog ko je nakon toga lepo primetio da nismo svi isti.

Moguće je poželeti drugu osobu dok si u vezi sa nekim. Moguće je i voleti više osoba istovremeno. To nije ništa neprirodno. Jedino pitanje je šta dalje sa tim činjenicama raditi.

Kada sam u ozbiljnoj vezi, uvek se posvećujem pre svega toj osobi. Šta i da li nešto radim van veze zavisi od toga kakav je moj odnos sa tom osobom, jer mi je važno da je ne povredim.

Ali mi je takođe važno da možemo biti iskreni jedno prema drugom. Neke moje partnerke su bile ljubomorne, i ja sam im bio veran... ali te veze su se uvek završavale zbog ljubomore. Danas sam u braku i imam decu sa partnerkom sa kojom mogu da budem otvoren o svemu, i to mi puno znači.
Ok.
Ispravicu:
Nikada necu pomisliti na drugu osobu ako mi je dobro sa osobom sa kojom jesam.
Ocigledno ne citas mnogo sta i kako ja pisem, jer je statistika kao i generalizacija ono sto ne volim.

I vidi Paula. Da mi se desi nesto takvo a Danijela me cima u fazonu- hocu ja paznju - nase stvari, rekao bih joj: E, bitna osoba mi je u bolnici, ja odoh a ti se yebi sto to ne razumes.

Nije ba[ da rayumem kada to nije hitno.

Sta ako nije u bolnici ali jako zeli tebe ? Da li bi onda rekao ali sa Danijelom imam piknik na plazi? Je li to manje ozbiljno i hitno?

Nije ba[ da rayumem kada to nije hitno.

Sta ako nije u bolnici ali jako zeli tebe ? Da li bi onda rekao ali sa Danijelom imam piknik na plazi? Je li to manje ozbiljno i hitno?
To je stvar zrelosti i rasporeda. Zamisli ja tebe jako zelim a ti si zauzeta, na pr na poslu ili imas neke druge stvari koje su se nasle. Hajde da i stavimo da hoces da mi izadjes u susret i ucvrstis na taj nacin nas odnos. Dokle ce to da ode? Ja te cimnem kad god te pozelim jaaakoooooo.

Kako prepoznati nekog ko ume da se posveti jednoj osobi, i pažnja mu/joj nije rasuta na mnoge?

To sam pitala chat. Odgovor, ne bih počela sa tim, šta vi kažete?

Ali evo jednog ko misli da su alfe posvećene jednoj osobi (to ne znači da nemaju izlete, ali su posvećeni odnosu sa 1 osobom)

Da li to ima veze sa zrelosti ličnosti ili nema? Ako bistre tražili ljude koji umeju da budu dugo posvećeni jednoj osobi, tj da imaju kapacitet za dubinske veze, da li biste tražili osobe sa jakom ličnosti i ciljem, ili to nema veze? Šta bi bio znak u njihovom ponašanju?
Pocecu sa drugog kraja, tj. od toga kako prepoznati nekog ko ne ume da se posveti jednoj osobi. Povrsnost. Povrsnost u odnosu prema zivotu, porodici, poslu. Odustajanje kada nesto postane tesko ili manje zabavno. Preterano flertovanje, koje za cilj ima potrebu za potvrdom licne vrednosti.

Tako da mislim da ovo tvoje o zrelosti ima svrhe.
Mada je tesko pronaci neko pravilo uklesano u kamenu na osnovu kojeg bi se svi mogli ili trebali voditi.

I da zivimo zajedno, opet ne moze to kad god te jako pozelim. Opet su tu obaveze i prijatelji , drugi ljudi, aktivnosti i td. I zrelost je u tome da uvazavas to kod druge strane. To je taj momenat odstupanja od posesivnog ponasanja. Jer je ono lose za obe strane. Ok pitanje je dobrog balansa. Tu je i vrv stvar senzibiliteta.

Ali mi je takođe važno da možemo biti iskreni jedno prema drugom. Neke moje partnerke su bile ljubomorne, i ja sam im bio veran... ali te veze su se uvek završavale zbog ljubomore. Danas sam u braku i imam decu sa partnerkom sa kojom mogu da budem otvoren o svemu, i pitam se ponekad kako sam ikada mogao da živim drugačije.
Ta ljubomora i odnos prema njoj je interesantna stvar. Kod partnerskih odnosa je kao normalna. A npr. ljubomora jednog deteta prema drugome jer majka nije više fokusirana samo na njega se smatra izuzetno negativnom osobinom. 🤔

A i poligamija nije stvar nekakvog potvrdjivanja, vrv jeste za neke, ali je stvar opstanka. Jbga nismo mi odrasli u vreme djedova i baba pa si vaspitan jedna zena ima da se uda za tebe i to e to. I to ti je u nekom selu poprilicno zagarantovano.

Danas ako nemas izbor, gotov si i ako zaglavis sa jednom ona nece umeti da se nosi s time.Imace te vaspitne fragmente monogamije u glavi a podsvest i ponasanje radi drugo. Danas je stvar takmicenja za zene. Masovno. I one same se tako postavljaju. Prekriticno jbga: muoje lepo dupe moze da ima samo NAJbolji, hah!
Tako da, neka hvala, ipak bih ja da imam opcije sa sve exit rutom i planom na zidu :D
Ali to ne znaci da tako mozes samo povrsne odnose da imas. Ne, nego znaci da nemas eksluzivne odnose.

Pa da, ali struktura je ista

Recimo ja sam imala odnose sa više psoba ali svaki put kada sam se zaljubljivala bila sam ista.. ista sam struktura, pokazujem slično ponašanje
Ti misliš da si bila ista ali to je nemoguće. Svaki odnos ostavi neki trag. Može da učvrsti tvoju ideju o vezi kakvu želiš sledeći put ili da je pokoleba. Može da bude i nešto minorno.
Može. Ja sam primer. Mogu duboko da volim i posle više ljubavi. Apsolutno se restartujem. Samo što svaki restart se radi sa više svesti i u svakom restartu ono što je pre bilo se briše. Potpuno se fokusiram na 1 odnos.

Namera da to ne bude tako, da promenim obrazac, nikad nije bila uspešna.
Probaj da zanemariš obrasce. Sve.

Mislim da je ovde pre stvar osecaja sigurnosti nego zelja i monogamije.
A osecaj sigurnosti nije toliko vezan za formu odnosa. Mozes da se osetis sigurno pored nekoga ko nije toliko ni upucen na tebe a opet da si konstantno u alarmantnom stanju s nekim ko je stalno tu.

Tako je, osećaj sigurnosti , poštovanja, kvalitetnog odnosa kada se ne osećaš usamljeno. Taman posla da je stalno upućen na mene 😀, ljudi imaju svoj život. I za mene, kažem za mene, ne pišem o monogamiji, već dubljem odnosu sa 1 osobom, to bi bila ta koja je sa nama

Ti misliš da si bila ista ali to je nemoguće. Svaki odnos ostavi neki trag. Može da učvrsti tvoju ideju o vezi kakvu želiš sledeći put ili da je pokoleba. Može da bude i nešto minorno.

Probaj da zanemariš obrasce. Sve.
To nije pametno.
Ljudi se suštinski ne menjaju.
Postoje zakonitosti našeg ponašanja uslovljenog svačim.. ja imam recimo obrasce koje ponavljam a ništa se moje svesno tu ne pita

Back