OD DROGE DO BOGA

Po meni je to čist policijski posao. Znam ljude koji su počinjali da se drogiraju, i stariji narkomani su im govorili ''Nemojte, upropastićete se'', a ovi su ipak svesno ulazili u to. A, i porodica može da ti pruži najbolje moguće vaspitanje ali to te ne čini imunim na to. Policija jednostavno treba da spreči da droga uđe u zemlju, da pohapsi dilere (iako ih ima koji rade za policiju) i da mladi jednostavno nemaju priliku da dođu u dodir s tim. To je, za sada, utopija

onisifor:
Slažem se, kako će zavisnik da vaspita svoje dete da ne bude zavisnik!?

Sopstvenim primerom.
I pri tome mislim na mentalno zdrave osobe a ne nekog krutog, rigidnog, ograničenog paćenika koji svojim "vaspitavanjem" upropasti svoje dete, pa se onda češkamo na koga je. Zaboga, "nije bilo takvih u familiji". "Sudbina". "Takav je rođen". Hm, svašta ljudi smisle da bi sebe opravdali.
:roll:

Elle_77:
Sopstvenim primerom.
I pri tome mislim na mentalno zdrave osobe a ne nekog krutog, rigidnog, ograničenog paćenika koji svojim "vaspitavanjem" upropasti svoje dete, pa se onda češkamo na koga je. Zaboga, "nije bilo takvih u familiji". "Sudbina". "Takav je rođen". Hm, svašta ljudi smisle da bi sebe opravdali.
:roll:

Ali kako sopstvenim primerom, ako je otac alkoholičar? Kako alkoholičar ikoga može da vaspita?
A, šta, po tebi, treba raditi kad se čovek (mladić, devojka) već navuče?

Ja o tome i pričam, da ne može neko ko je na neki način devijantan zdravo da vaspita svoje dete.

Ne znam šta treba raditi - na pitanje se ni ne može odgovoriti jer je neprecizno. Možda je pravo pitanje ko treba šta da radi, ili još bolje - ko koliko može uopšte nešto da uradi.
Može se, naravno ... okolina, ljudi koji imaju iole svest o onome što se dešava, ... ko, kako i koliko je relativno i zavisno od slučaja do slučaja.

onisifor:
Po meni je to čist policijski posao. Znam ljude koji su počinjali da se drogiraju, i stariji narkomani su im govorili ''Nemojte, upropastićete se'', a ovi su ipak svesno ulazili u to. A, i porodica može da ti pruži najbolje moguće vaspitanje ali to te ne čini imunim na to. Policija jednostavno treba da spreči da droga uđe u zemlju, da pohapsi dilere (iako ih ima koji rade za policiju) i da mladi jednostavno nemaju priliku da dođu u dodir s tim. To je, za sada, utopija

netachno
oni su za sve krivi 8)

da sam na njihovom mestu
odseko bi si uvo 8)

onisifor:
Ali kako sopstvenim primerom, ako je otac alkoholičar? Kako alkoholičar ikoga može da vaspita?

cale moze da mu kaze da ce da ga upuca ako postane narkoman ;)

onisifor:
A, šta, po tebi, treba raditi kad se čovek (mladić, devojka) već navuče?

eee.....
poslati ga na neku planincinu...
pa posle par dana kad prodje kriza, setnja do vrha 2500 metara...pa da vidimo...

Obersturmfuehrer:
cale moze da mu kaze da ce da ga upuca ako postane narkoman ;)

Aplauz, šta drugo da kažem 8-) :lol:
I onda umesto narkomana postane - isto alkos ?! ili, duševni bolesnik, samoubica ... ?!

Obersturmfuehrer:
poslati ga na neku planincinu...
pa posle par dana kad prodje kriza, setnja do vrha 2500 metara...pa da vidimo...

... ili ga staviti pod stručan nadzor ... institucije, ustanove ...

Elle_77:
Aplauz, šta drugo da kažem 8-) :lol:
I onda umesto narkomana postane - isto alkos ?! ili, duševni bolesnik, samoubica ... ?!

... ili ga staviti pod stručan nadzor ... institucije, ustanove ...

Znam par ljudi koji su se izlečili (ili bolje reći zalečili) u nekoj komuni na Avali. A, ima neka i u Novom Sadu. Apstiniraju već duži niz godina.

Obersturmfuehrer:
onda nazad, na neki drugi, pa opet, pa opet, pa na ronjenje, pa na padobranstvo, pa na karting...
pa da vidis kad krene da te puca adrenalin dal ti treba nesto...

Problem je mnogo ozbiljniji. Retko ko može sebi da priušti ronjenje, padobranstvo, itd.,a, uostalom, ne može ceo život da roni i da skače iz aviona, mora da počne da vodi jedan normalan život, da radi, da osnuje porodicu. Tvoj predlog se može primeniti na jako nizak procenat zavisnika.

Back