Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
onisifor:Manje - više
Hm, ok. Šta misliš o Rimokatoličkoj Crkvi i Mitraizmu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
onisifor:Manje - više
Šakal:Hm, ok. Šta misliš o Rimokatoličkoj Crkvi i Mitraizmu?
Šakal:Hm, pa da te ne citiram sa jedne od predhodnih strana...ovde smo da diskutujemo...samo sam te pitao za mišljenje pa ti kako hoćeš...
nisam te to pitaoonisifor:A, ko je rekao da se hrišćanin može biti, a odbaciti Isusa?
jeste 8)onisifor:Apsurdno je pitanje ''Kako biti hrišćanin, a odbaciti Hrista?
osnova moralnih uchenja svakog paganizmaonisifor:Pazi, nećemo se sad ovde igrati profesora i učenika. Hoću da kažem da bi bilo apsurdno biti hrišćanin i ne verovati da je to najispravniji (možda je prikladnija ova reč) put, a sam Hristos je rekao : ''Niko neće doći Ocu osim kroz mene''. Ali nisam isključiv, kako se na prvi pogled čini, jer verujem da će se spasiti svako ko istinski živi po pravilu: ''Kako želite da vama čine ljudi, činite i vi njima''. A Hristos je rekao da o toj zapovesti vise sav zakon i proroci. Da li sam sad malo jasniji?
DruidIzRethome:nisam te to pitao
dzabe se pravish glup
pitao sam kako mozesh da verujesh u Isusa
a pljujesh one koji su ga izmislili - crkvu
kako se moze biti hriscanin bez crkve
kad je jedina pretstvava o jeshi karpenteru danas dostupna jedino zbog crkve.
DruidIzRethome:osnova moralnih uchenja svakog paganizma
iliti
ne radi drugom shto ne bi da neko tebi.
i veze s jeshom nema
on je govorio drugo
a ovo gore je falsifikat 8)
DruidIzRethome:nagradno pitanje za sve novootkrivene kvazi'rishcane
Kom bogu je prineto najvishe ljudskih zrtava?
divlja:Hahahaaa...to je ovaj banovani crow.![]()
DruidIzRethome:mislish torkemada?
il djordano bruno?
jedini narodi kojima je dokazana krvna zrtva su bili asteci, fenichani
i
da ne poverujesh
jevreji 8)
sve ostalo je ono shto vekovima savrsheno dobro radite, propaganda 8)
onisifor:Prvo, ja ne pljujem ni pokome.
Drugo, nije crkva izmislila Isusa, On je stvarna Ličnost, i nema potrebe da ga iko izmišlja.
Treće, jedina predstava o Isusu nije nam dostupna zbog crkve, nego zbog Svetog Pisma.
Četvrto, ja pod crkvom podrazumevam ljude iz svih denominacija koji istinski vole Hrista, a ne instiuciju. A, i sam Isus je rakao : ''Kad se skupe dvoje ili troje u moje ime i ja ću biti s njima''.
onisifor:A, isto tako treba paviti razliku između vere u Boga i crkve. Mnoge ljude od hrišćanstva odbija sramna istorija institucijalizovane crkve i sadašnja politika iste. To ljude ne treba da odvlači od istinskog Čovekoljupca, koji je umro da bismo mi mogli da primimo večno nasledstvo koje je obećano još Avraamu i njegovom semenu.
moj deda branja iz bezishte 8)onisifor:A, ko to radi propagandu vekovima?
DruidIzRethome:da konstantin the killer
nije sabro jebivetre i dzabolebonje imperije
a sve iz jednog cilja
svakom sa gram mozga jasnom
da se dogovore preglasavanjem shta je istina, pardon Istina, a shta ne
vi, novootkriveni ne bi ni chuli za pojavu zvanu Isus
tako da, pitanje je na mestu
a ono boldovano je tvoj citat
DruidIzRethome:moj deda branja iz bezishte 8)
onisifor:Opet ne praviš razliku između politike institucionalizovane crkve i samih hrišćana.
onisifor:To nije tačno, u Konstantinovo vreme su već bili napisani svi spisi Novog zaveta i ti spisi su cirkulisali među vernicima, tao da niko nije morao da se dogovara šta je istina.