Obelezite sa nama nedelju dojenja!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dal stvarno misliš da nemam pametnija posla nego da se bakćem na Kalemegdanu sa isfrustiranim, ali zaista isfrustriranim ženama. Ne znam koja ih je muka navela na sve ovo, ali biće da je neka velika.
Ja došo ovde malo da se zezam, da malo razmenimo stavove, bio mi interesantan taj njihov ekstremizam......... međutim, izgleda da je stvar ozbiljnija nego što sam mislio. Nekako mi ih je sad žao.......... kad nemaju pametnija posla u životu, nego da organizuju skup javnog dojenja? ..... ma ne znam, ipak mi je sve to nekako tužno.


tužno je meni ustvari što se ja nisam prva setila da organizujem takav skup!!!
setili se mnogo pametniji od mene!
pre mnogo godina!
i to iz Svetske Zdravstvene!
mora da im mnogo dosadno bilo!

razmenjuj stavove, ja stalno pokušavam da vratim na temu, al me ignorišete pa to je!
a najviše bih volela da tvoje stavove čujem zato što si muškarac, pa ne možeš to lično shvatiti, kao što mogu žene...
al slaba vajda....

a odjavila se odavno!
e, aj sad stvarno vozim!
baš mi neprijatno nekako...niste za razbibrigu, već za nabibrigu...
 
shaddow:
Kakvo nezrelo ponašanje. Ti kao sad pokušavaš mene da iznerviraš, a ja vas posmatram kao nekakve klovnove. I stvarno ne znam da li da se smejem ili da vas žalim.

Pa ovaj tvoj post podseća na malu decu, kada govore ono "utatatatatata"....... Pa koliko to ti imaš godina?

Opet....
Pa prva sam te pitala imas li licnu kartu? Sada ti mene od prilike isto to pitas???
Nemas razloga da budes toliko napadan i nemoralan. Ako si musko, onda budi dostojan, budi dzentlmen. Ako imas sta pametno da kazes, da porucis - izvoli reci...
Jednu stvar kod tebe jos nisam shvatila: zasto si ovde??? Ali stvarno zasto???? Dosadno ti je, miniras zene ili sta???? Ne ljuti se, ali ni jednu lepu i korisnu stvar nisam cula od tebe, jer ipak ovo je tema :Obelezite svetsku nedelju dojenja. Ok. Ti si dao svoj doprinos kuckajuci sve ove postove, ali licno mislim da nikome nisi pomogao!
 
Odoh ja, a vi lupetajte o dojenju na javnom mestu koliko hoćete. Ako će vam tako biti lakše, neka vam. Vidim da vam je potrebno negde da se ispraznite, pa udrite po forumu. Važno je samo da se vi malko psihički rasteretite, jer ipak, u krajnjoj liniji, ta vaša isfrustriranost može da škodi bebama.
 
Pa prosto me je bez teksta ostavilo sad kad videh ovih 37 stranica rasprave podstaknute mojim jucerasnjim ostavljanjem najave dogadjaja u nedelju!

Ove reakcije koje citam ovde, od preporuke za hranjenje po WCima do raznoraznih seksualnih aluzija na dojenje upravo su dokaz i potvrda da je ova akcija itekako potrebna ovdasnjem drustvu. Ne radi se ovde ni o kakvom egzibicionizmu, ni o kakvom Pride day (neukusna aluzija btw), ni o kakvom ekstremizmu, niti militantnim feministkinjama (daleko bilo) radi se samo i iskljucivo o RAZBIJANJU PREDRASUDA!!

I sve gorenapisano je dokaz da te predrasude u nasem drustvu itekako postoje. E sada - zna se kako prolaze oni koji prvi pokrecu ovakva pitanja...i u trenutku kada smo odlucili da ovo pitanje pokrenemo OVAKO javno bilo nam je jasno kakve ce reakcije proizvesti. Kako ste krenuli mozda i kontramiting organizujete taman da dobijemo jos vise publiciteta.... (vidite da vas sponzorise neka od kompanija za proizvodnju dohrane npr ;) )...

Da se vratim na obrazlozenje akcije -- sama akcija predstavlja obelezavanje Svetske nedelje dojenja -- i mislim da ste se svi ovde manje vise slozili da je to OK, da je zdravo dobro dojiti decu itd... Odlucili smo UPRAVO zbog toga sto je tema dojenja u javnosti TABU u Srbiji, sto je dosta nas imalo prilike da se suoci sa ovakvim ili onakvim komentarima ili pogledima, a mnoge upravo da bi to izbegle nikada nisu ni pokusale da dete nahrane na javnom mestu da tema dogadjaja bude dojenje u javnosti.

Ovakvi dogadjaji i okupljanja su u svetu vec duze vreme uobicajeni, ali je ovo PRVI put da se nesto ovako organizuje u Srbiji. Evo i nekoliko podataka u koje sigurna sam niste upuceni kada je ova tema u pitanju:

- U maju ove godine 3738 zena je u Manili postavilo svetski rekord u dojenju u isto vreme. Ovo je organizovano kao PROMOTIVNA (da eto i drugi u svetu to smatraju dobrom promotivnom akcijom 8-) ) akcija radi podizanja svesti o znacaju dojenja

- Takve akcije su uobicajene i u brojnim drugim zemljama pa i u nama susednim U Hrvatskoj je recimo NGO RODA organizovala isto ovakvo okupljanje jos pre par godina prvi put.

- Pravo na dojenje na javnom mestu je u USA ustavom zagarantovano pravo svake zene i zakonski izuzeto od neprostojnog ponasanja na javnom mestu (public indecency)

- Stavise u 17 USA drzava je na snazi zakon kojim se ZABRANJUJE bilo kakvo komentarisanje ili uznemiravanje zene koja na javnom mestu doji. Bilo kakvo takvo ponasanje tretira se kao uznemiravanje i kaznjava se visokim novcanim kaznama ili zatvorom.

- U Kanzasu postoji cak i specijalna sluzba kojoj se zene mogu obratiti ukoliko neko prekrsi tzv "breastfeeding law"

I tako dalje i tako dalje... dakle i u drugim zemljama zene doje na javnom mestu - cak i u Americi imaju i ZAKONSKO pravo na to iako na svakom cosku i u svakom shopping centu postoje family restrooms u okviru kojih se nalaze posebne sobe za dojenje. Ja se nesto ne secam da to isto videh u Beogradu... vidim neki WC i se ovde spominju --sto neko gore rece a sto vi ne pojedete svoj rucak u javnom WCu??

Nismo mi nikakva militantna uvrnuta feministicka sekta kako to neki vidim ovde impliciraju, vec skup najobicnijih MAMA koje su se resile da nesto od onoga sto im se u drustvu ne svidja mozda pokusaju da promene, da danas sutra neki drugi roditelji ne prolaze kroz one stvari kroz koje smo mi u Srbiji prolazili, da sutra kada nasa deca budu roditelji mozda u toj istoj zemlji ne razmisljaju o onim stvarima o kojima smo mi morali...

Mi nemamo od toga NISTA -- stavise mi smo te koje svoje vreme u to ulazemo i izmisljamo slobodno vreme da bi se pored poslova i dece bavile jos i ovim stvarima. OK je da se neko ne slaze i normalno je naravno -- niti smo svi isti niti treba da budemo -- ali ne vidim zasto je uvek potrebno pljuvati po onome sa cime se ne slazete i to na veoma ruzan nacin...mada kao sto rekoh nista novo, to smo i ocekivali -- da nije takve Srbije i takvih stavova ova akcija ne bi ni imala smisla, zar ne... :) Dakle HVALA vam sto ste nam jos jednom sa ovih 37 stranica diskusije ovde ukazali na opravdanost onoga sto radimo :)
 
I tako dalje i tako dalje... dakle i u drugim zemljama zene doje na javnom mestu - cak i u Americi imaju i ZAKONSKO pravo na to iako na svakom cosku i u svakom shopping centu postoje family restrooms u okviru kojih se nalaze posebne sobe za dojenje.
eee pa to i jeste caka. za to vi treba da se borite a ne da ubeđujete, pedofile, lažove i samožive majke da treba da se doji na sred knez mihajlove ulice!!!!kao što sam već rekla, takvo dojenje je svojstveno cigankama, te normalno je da ni jedna žena to ne radi tek tako, jer odmah ima sliku da je to ružno.
dajte vi sve od sebe da se izgrdae te rest rooms, a ne trošite vreme na ubeđivanj enas koji nismo za dojenje na ulici!!!
lično, mislim da ako napravite dovoljno jaku buku...možda grad i sagradi nešto?
ali...problem je što će ubrzo neko da se useli u te prostorije...ovo je bre srbija...
i još samo nešto da dodam..
Pravo na dojenje na javnom mestu je u USA ustavom zagarantovano pravo svake zene i zakonski izuzeto od neprostojnog ponasanja na javnom mestu (public indecency)
znači...da je to ipak nekda nekom smetalo, čim su morali da to unesu u zakon, i to kao izuzeto od neprostojnog ponasanja na javnom mestu
znači...ima tu dima:p
ajde bre žene, dojite decu,dajte im najbolje.ali ne zaboravite,da čim prođe dojenje, imate mnogooo ozbiljnijih stvari, vaspitanje npr?
a ako ste ovakvi agresivci i neprijatene, ne tolerantne...čemu ćete načiti vašu decu?
pozdrav, i napred...ubedite grad da treba da gradi rest rooms, pri tržnim centrima npr?
na to trošite energiju, a ne na ubeđivanje nas koji imamo različite stavove!!!

ako pokrenete neku finansijsku pomoć građana za izgradnju...možda lakše prikupite novac?
lično sam spremna da pomognem manjom uplatom.
 
Dragi moji ja sam se uclanila jer samo da bih napisala neki post na zadatu temu.
Ja sam dete dojila 7 meseci i nikada ni na jednom drugom mestu sem u sobi. Kada sam izlazila iz kuce izmuzala sam se i nosila flasicu. Ne vidim potebu za prikazivanjem tako intimnog cina u javnosti!!!
E postoji jos jedna stvar, neka vasa clanica je gostovala u jutarnjem programu i na ocigled zgrozenih novinara dojila je dete. Hoce li sledeci put da pokaze i pi*** i da nam objasni da je dete odatle izaslo???? Pa to je sasvim prirodan i normalan cin, mislim taj porodjaj.
Ili da li mi svi sad treba da to da shvatimo normalno pa da se setamo i hvalimo si** - tu dete jede, gde mu se prohte, i pi*** tu je moje dete izaslo.
 
jedna mala dama:
Dragi moji ja sam se uclanila jer samo da bih napisala neki post na zadatu temu.
Ja sam dete dojila 7 meseci i nikada ni na jednom drugom mestu sem u sobi. Kada sam izlazila iz kuce izmuzala sam se i nosila flasicu. Ne vidim potebu za prikazivanjem tako intimnog cina u javnosti!!!
E postoji jos jedna stvar, neka vasa clanica je gostovala u jutarnjem programu i na ocigled zgrozenih novinara dojila je dete. Hoce li sledeci put da pokaze i pi*** i da nam objasni da je dete odatle izaslo???? Pa to je sasvim prirodan i normalan cin, mislim taj porodjaj.
Ili da li mi svi sad treba da to da shvatimo normalno pa da se setamo i hvalimo si** - tu dete jede, gde mu se prohte, i pi*** tu je moje dete izaslo.

A jel' mozda nosis i feredzu da ti ljudi ne vide usta, jer odatle izlaze gluposti???
 
Ja stvarno necu vise da pisem ovde na ovu temu, jer se pretvorila u degutantno pljuvanje.
Daj Boze da svi imate decu i da vidite kolika je to radost i blagodat
i Boze me sacuvaj u sta se ova Srbija pretvorila.
jako sam tuzna i razocarana, ali sto rece Nikki bar znam da sam tim pre u pravu sto uopste pokrecem to pitanje.
Vise bi razumevanja nasli za Hitlera i Gebelsa zajedno. :(
 
gudajoka:
Alo ljudi dokle vise :?: :!:
Ovo je postalo bas degutantno
Cemu tolika kivnost i gadjenje? Svako je rekao sta je imao, ko hoce da doji napolju, nek doji, ko nece nek okrene glavu i gotovo.
Zena je napravila lep, kulturan zakljucak i nek tako ostane

upravo tako i da samo dodam
mi nikoga ne ubedjjemo, ko hoce dojice, ko nece ne mora.
samo zelimo da pruzimo podrsku mamama koje su nesigurno
a i da promenimo stav drustva ako je to uopste moguce :roll:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top