ovaj post sam napisala naravno na temi Belgijski ovčar, ali bi je i ovde zalepila pošto sin aBaja Antihrist me sinoć oduševio
ali ono što se sinoć desilo me oduševilo.
Moja ćerka se igrala sa Bajom a i ostalim psima koji su bili tu. Međutim jeedno veliko belo kuče ne znam ni sama šta je definitivno ima građu molosa, podseća na boksera i buldoga i staforda tako nešto, ali baš veliko, napelo pa sve vreme skače na moje dete. Mislim skače da se igra i prvo se Ana branila tipa ne skači, ne balavi mi jaknu, pa je bilo ne cepaj mi jaknu (koju je inače pas i iscepao ) ne grizi me, a kuče je gricne za ruku, mislim ništa ozbiljno, vidi se da hoće da se igra ali ja nešto nemam poverenja previše u rase koje imaju zatupastu facu. Ana se pomeri pas za njom. Vlasnica ne reaguije . Kad su ostali ljudi počeli da viču na tog psa ona je ustala sa klupe viknula je i to je bilo to,
Pas je nastavio da skače na Anu i da je vuče za jaknu, pantalone (naravno ne besno nego da se igra, ali bem ti takvu igru) a onda je nastupio Sin Baja. ULeteo je između Ane i tog psa i prosto ga glavom i telom odgurava. Taj beli pas onda optrči sa druge strane, Baja se odmah na tamo namesti i ne dozvoljava da priđe do Ane. Široke narodne mase na čelu samnom se oduševe kao da li je moguće da to radi, dsa je tako štiti,da bi podle 15 min takvog delanja ta bela kuja prevršila meru i mada je Baja gentlmen, kad je ona krenula na Baju, frajer se okrenuo i meseci igre sa mamam Donom kad skaču jedno na drugo stojeći na zadnjim nogama, gde Baja uglavnom izvlači deblji kraj iliti ćutek, dali su rezultate-iako je dotična bar 15 kg teža iza dve sekunde je završila na leđima bBaja je uhvatio za grlo i reže. Odmah sam skočila da ih rastavim, na komandu Bajo dođi, on je naravno odmah došao, dok je uvređena gospođica počela da seeere kako je Baja kao ustalom i svi malinoi agresivan i da takve pse ne treba izvodoiti među ljude.
Ej, pukla sam. Pa njen pas je pocepao Ani jaknu, zakačio noktima ipantalone i kad je Baja brani onda je agresivan. Okolni narod počne da komentariše da nije normalna, da je nje pas započeo i sl a na moje pitanje šta je bilo sve vreme dok maltretira moje dete ona i dalje nastavlja ma nije je maltretirao, on hoće da se igra.
Pa poludela sam
Iskreno, plakalao mi se i sinu mi se završavao trening pa samo otišli (a izgledalo je kao da bežimo) i više no ikad mi je nedostajao Alfa (MM) koji je dežurao.
Ali Baja me oduševio.
Mislim da je tu bila Dona to ne bi izašlo uopšte na dobro jer smo već gledali kako skače na nekog ko je dirao Anu, bacao je u sneg i zatrpavao, (istina bila je igra ali je Ana vrištala jer joj se nije baš sviđalo) grabi mu jaknu zubima pomera sa Ane i pošto je Ana tada imala 4 god, leže na nju i čeka da mi naiđemo.
Tako je Sin Baja Antihrist (koji je ostavio pola grada bez kablovske u toku dana pošto je izgrizo neki kabl, ali to je druga i duga priča, a i sad nije reč o njegovoj štetnosti) postao moj lični heroj.
Posle sam se skoro do ponoći smela da kurčim u tom parku pošto se trening odužio, a ja bila sigurna da imam zaštitnika. Da toga nije bilo, bogami jedno 45 mim bi sedeli u kolima dobro zabravljeni i čekali kraj treninga pošto sam ja moram da priznam jako plašljiva (zec je jedna strašna zver)