donamileva
Buduća legenda
- Poruka
- 30.635
mico mico, nikako da se naviknem na tvoj novi nik
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i pored skoro svake kante za smece stoje kese za skupljanje izmeta... stvarno je sve skoro savrseno...isto mogu da potvrdim za nemacku i austriju. ja sam bila odusevljena. a vecina seta mesance. psi uredno smeju u gradski prevoz samo sto moraju imati brnjicu i biti na povocu dok su u metrou i sl. psi su im toliko vaspitani, ne prilaze ljudima, nisam ni jedan eksces medju psima videla...
potpuno drugacija atmosfera, naravno svuda istaknute kazne i upozorenja za ciscenje, parkovi za malu decu su ogradjeni unutar parkova, i tu psi ne ulaze... ispred svakog kafica, pored prodavnice stoje cinije sa vodom za pse, u frizerskom salonu pored fotelja za ljude koji cekaju, ima i krevet za pse koji cekajuu robnim kucama, trznim centrima, svuda ulaze sa (izuzetno vaspitanim) psima... ma seticu se jos po necega, ali prosto kao da si u drugu realnost usao...
ps. naravno svi putuju sa svojim ljubimcima svaka 3. kola na pumpi imaju psa na zadnjem sedistu![]()
E ljudi,nikad pre nisam razumela vlasnike malih pasa koji svoje pse stavljaju pod misku cim vide da prilazi neki veci pas. Ali sad razumem. Elem, kod mene sad u kuci ima jedna civava,tu ce biti nekih 7 dana dok joj se ne vrati vlasnik i nije uopste agresivna,cak je jako mila,ne laje,ne rezi,mase repicem,ali zato kad vidi velikog psa da joj prilazi potpuno se oduzme od straha i ukipi. I ja je sad kad je izvedem i naletimo na veceg psa,kupim pod miskuda mi je neko rekao da cu to raditi ne bi mu verovala. I ljudi velikih pasa me gledaju ko da nisam normalna(bas kao sto sam ja pre prevrtala ocima kad vidim da beze od Dzipsija). Ali stvarno nije sve jedno kad vidite nekog psa kao npr moj Dzipsi da prilazi civavici od 1,5kg,moze slucajno da je povredi kad joj stane na nogicu svojom skoro 20 puta vecom tezinom. A ovaj glupson jos nema pojma da ima uljeza u stanu, ne smem da ih upoznam,jer bi ga Dzipsi iz igre ispretumbao,jos posebno sto je ovaj mali dobrica pe nece da mu vrati nego se samo ukipi.
isto mogu da potvrdim za nemacku i austriju. ja sam bila odusevljena. a vecina seta mesance. psi uredno smeju u gradski prevoz samo sto moraju imati brnjicu i biti na povocu dok su u metrou i sl. psi su im toliko vaspitani, ne prilaze ljudima, nisam ni jedan eksces medju psima videla...
potpuno drugacija atmosfera, naravno svuda istaknute kazne i upozorenja za ciscenje, parkovi za malu decu su ogradjeni unutar parkova, i tu psi ne ulaze... ispred svakog kafica, pored prodavnice stoje cinije sa vodom za pse, u frizerskom salonu pored fotelja za ljude koji cekaju, ima i krevet za pse koji cekajuu robnim kucama, trznim centrima, svuda ulaze sa (izuzetno vaspitanim) psima... ma seticu se jos po necega, ali prosto kao da si u drugu realnost usao...
ps. naravno svi putuju sa svojim ljubimcima svaka 3. kola na pumpi imaju psa na zadnjem sedistu![]()
To je sasvim normalno. Moja pudla je isto veoma plasljiva kad su psi u pitanju(dok prema mackama trci sva srecna) i uvek je podignem kad vidim da neki veliki pas pritrcava u punoj brzini. Sto da se traumira kad ne mora. A inace ima taj strah jer kad je bila mala igrala se sa stenetom madjarske vizle koje iako stene, bilo je mnogo vece od nje. U igri on je slucajno opalio sapom u glavu, tako da se prevrnula i ostala jos neko vreme da lezi u soku.
I nikad me niko nije cudno gledao zato sto je podizem, ili bar ja nisam primetila.
E ljudi da vas pitam nesto - koliko mislite da bi bilo posteno da platite nekome za setnju vasih kucova od pola sata do 45 min?
Ja vecinu vlasnika koje znam prevrcu ocima kad vide.priznajem kriva sam,bila sam medju njima,al sad kapiram.
Pocinju mnoooogo da mi se svidjaju pudle i civave![]()
Mali je takav zvrk da to nije normalno,divlja,skace prevrce se i valja,al cim prestanes da obracas paznju na njega,legne i zaspi u roku od sekunde.
Dzipsi je pre par sati izvalio da ima nekog u sobi i kad sam ulazila progurao je glavu da vidi sta je,a mali se zaleteo sa kreveta,skocio na pod i zarezao. Ovaj moj se uplasio,izvukao glavu i nije mu vise palo na pamet tako nesto da uradi. Prilicno sam sigurna da nije ukapirao da je to pas. Mozda misli da je vevericasad kad prolazi kroz hodnik pored vrata naculji usi i zastane,al cim vidi da otvaram vrata da udjem, pomeri sa par metara unazad
![]()
pametan pas zna da se otrov pakuje u malim bocama
e i onda kazu krvolocni pitovi, cuvajte sitne pse, decu i stare![]()
E ljudi,nikad pre nisam razumela vlasnike malih pasa koji svoje pse stavljaju pod misku cim vide da prilazi neki veci pas. Ali sad razumem. Elem, kod mene sad u kuci ima jedna civava,tu ce biti nekih 7 dana dok joj se ne vrati vlasnik i nije uopste agresivna,cak je jako mila,ne laje,ne rezi,mase repicem,ali zato kad vidi velikog psa da joj prilazi potpuno se oduzme od straha i ukipi. I ja je sad kad je izvedem i naletimo na veceg psa,kupim pod miskuda mi je neko rekao da cu to raditi ne bi mu verovala. I ljudi velikih pasa me gledaju ko da nisam normalna(bas kao sto sam ja pre prevrtala ocima kad vidim da beze od Dzipsija). Ali stvarno nije sve jedno kad vidite nekog psa kao npr moj Dzipsi da prilazi civavici od 1,5kg,moze slucajno da je povredi kad joj stane na nogicu svojom skoro 20 puta vecom tezinom. A ovaj glupson jos nema pojma da ima uljeza u stanu, ne smem da ih upoznam,jer bi ga Dzipsi iz igre ispretumbao,jos posebno sto je ovaj mali dobrica pe nece da mu vrati nego se samo ukipi.
Slabo nesto ide potraznja, izgleda da cu morati da zalepim oglas na svakoj banderi. Zvao me je juce neki covek koji je pogresno shvatio oglas (samo ne znam kako) da ja trazim nekog da mi seta psa, a danas je zvala neka zena, pitala me za cenu i da li mogu svaki dan da setam psa, ali nije nista konkretno zakazala....tako da za sada nista..
![]()
Slabo nesto ide potraznja, izgleda da cu morati da zalepim oglas na svakoj banderi. Zvao me je juce neki covek koji je pogresno shvatio oglas (samo ne znam kako) da ja trazim nekog da mi seta psa, a danas je zvala neka zena, pitala me za cenu i da li mogu svaki dan da setam psa, ali nije nista konkretno zakazala....tako da za sada nista..
![]()