O KRFU KONKRETNO

Jos jedno pitanje: na ovoj, i na jos nekim diskusijama, cesto se pominje da je more, pogotovu na zapadnoj strani, ponekad, hladno. Da li mi mozete reci da li se ovo odnosi i na juli, jer to mi nikako ne odgovara, jer idem sa malom decom koja obozavaju plicak i tesko ih je odvojiti od vode. Hvala na pomoci

Kada sam ja bila, u durgoj polovini avgusta, more je bilo baš hladno, (a tada bi trebalo da bude najtoplije), a temperature su bile iznad 40 C svaki dan, a u vodu negde nisi mogao da uđeš. Volim topla mora, i zato mi Krf nije ostao u nekom lepom sećanju, jer osim Glifade i Sidarija nigde se nisam pošteno okupala:manikir:

Ma,to je bas individualno.kako koja godina bude...Mi smo bili prosle godine,bas krajem avgusta..svuda je voda bila vrlo topla,za Paleokastrisu sam mislila"e,sad ce smrzavanje"ali kupali smo se satima...Imali smo srece!

Jos jedno pitanje: na ovoj, i na jos nekim diskusijama, cesto se pominje da je more, pogotovu na zapadnoj strani, ponekad, hladno. Da li mi mozete reci da li se ovo odnosi i na juli, jer to mi nikako ne odgovara, jer idem sa malom decom koja obozavaju plicak i tesko ih je odvojiti od vode. Hvala na pomoci
Glifada je za tvoju decu-pesak,plicak,toplo...

Da li mi neko moze reci koliko se od prilike prosecno putuje do Krfa autobusom?
Razmisljam da ovo leto idem na Krf, ali mi je glavna prepreka dugacak put... Zato se dvoumim izmedju Krfa i Halkidikija

Do Halkidikija ćeš sigurno brže, ako se samo zbog toga dvoumiš.
Ranije se do Krfa autobusom putovalo od 15 - 20 sati iz Beograda. Sad, pošto je proradio novi auto put, autobusom može da se stigne za oko 12 sati. Međutim, to zavisi od: vozača, prolaska kroz granice, dužine pauza, vremena ukrcavanja na trajekt itd.
Krf i Halkidiki se, po meni, ne mogu porediti. Ako se posmatra kvalitet odmora na Krfu, i ako želite aktivan odmor pun svakodnevnih doživljaja u svakom pozitivnom smislu, razlika od nekoliko sati puta zaista nije bitna.

Ima li neko linkove za smeštaj na krfu? Čini mi se da su sajtovi za halkidiki mnogo bolje odrađeni nego ovi za krf, barem ovo sto sam do sada našao. Još jednom, išao bih autom, i voleo bih da sam na blizu grada Krf, a dovoljno daleko da nisam u vrevi. po onome što sam do sada pronašao Pelekas i Glzfada, mi se čine kao dobre lokacije. Hvala na preporukama

Ima li neko linkove za smeštaj na krfu? Čini mi se da su sajtovi za halkidiki mnogo bolje odrađeni nego ovi za krf, barem ovo sto sam do sada našao. Još jednom, išao bih autom, i voleo bih da sam na blizu grada Krf, a dovoljno daleko da nisam u vrevi. po onome što sam do sada pronašao Pelekas i Glzfada, mi se čine kao dobre lokacije. Hvala na preporukama

Gde god, samo da vas agencija "greškom" ne smesti u neku memljivu rupu, sve ostalo je manje bitno kad ste na Krfu. Pošto ste kolima, možete da špartate a relacije na ostrvu nisu velike tako da nije problem ma u koje mesto da odete.

Ove godine Krajem Juna idem sa porodicom (dete 3 god.) na odmor u Dasiu, hotel Chandris. Molim korisne informacije pre svega o putu (idemo kolima iz BG-a), koliko traje, korisnisaveti, a takođe o samom gradu, hotelu, ostrvu.
Hvala

Ove godine Krajem Juna idem sa porodicom (dete 3 god.) na odmor u Dasiu, hotel Chandris. Molim korisne informacije pre svega o putu (idemo kolima iz BG-a), koliko traje, korisnisaveti, a takođe o samom gradu, hotelu, ostrvu.
Hvala

Mi idemo isto u Dasiu,isto krajem juna,takodje sa malim detetom.Put traje oko 15 sati...Kažu da je,zbog lokacije, Dasia idealna ako planirate da obilazite ostrvo,druga mesta i plaže.Vaš hotel,koliko smo se mi raspitivali,ima prelepu plažu i bazene...malo je penzionerski(to smo negde pročitali),što je idealno za malo dete...Samo mesto je mirno i svi kažu idealno za porodični odmor,za razliku od Ipsosa,gde valjda idu mladi i gde je malo bučnije.Mi sada idemo prvi put na Krf,ali smo detaljno proučili google earth,tako da imamo utisak kao da smo već bili tamo...tačno znamo već gde je šta na Krfu,koliko je jedno mesto udaljeno od drugog... itd.Zato savetujemo google earth!!!

Tu plazu su mnogi popljuvali,mi smo bili tamo par puta-nisam stekla utisak da je voda prljava,samo je tu bas zivahno,oni vodeni sportovi..Ima drveca pa se mozete smestiti u hlad,ima svlacionica,tuseva...Blizu su bazeni vaseg hotela(slana voda)pa se tu kupa ko god hoce sa plaze.Meni licno deluje da za taj hotel ne treba davati para,jer sve te spoljne sadrzaje koristi ko hoce,a unutra je verovatno licnuto,ali ko provodi previse vremena unutra?!Dasija je,videcete,retko glupo mesto,ali to nije bitno,po Krfu treba skitati,a kao baza je odlicna lokacija!

Mi idemo isto u Dasiu,isto krajem juna,takodje sa malim detetom.Put traje oko 15 sati...Kažu da je,zbog lokacije, Dasia idealna ako planirate da obilazite ostrvo,druga mesta i plaže.Vaš hotel,koliko smo se mi raspitivali,ima prelepu plažu i bazene...malo je penzionerski(to smo negde pročitali),što je idealno za malo dete...Samo mesto je mirno i svi kažu idealno za porodični odmor,za razliku od Ipsosa,gde valjda idu mladi i gde je malo bučnije.Mi sada idemo prvi put na Krf,ali smo detaljno proučili google earth,tako da imamo utisak kao da smo već bili tamo...tačno znamo već gde je šta na Krfu,koliko je jedno mesto udaljeno od drugog... itd.Zato savetujemo google earth!!!
Ipsos je,u doba do ponoci,takodje penzionerski,ulice i kafici praznjikavi...Mi smo se cudili gde je taj narod,ali rekose-tek od ponoci krece festa.A krajem juna i onako Krf nije bas prepunjen.Popodne i uvece zivahno je samo u Kerkiri!

Idem na Krf za uskrs kolima na 4,5 dana.Oko smestaja-vidim da je na odredjenim sajtovima(booking.com i dr.) sve prilicno zauzeto i puno, poneki apartmani i hotelcici i messogi-ju,benitsesu i na drugoj strani kod paleokastrice(tu mi odgovara smestaj zbog razdaljine od Krfa).Dali je neko bio u ovom periodu i dali je problem naci smestaj na lice mesta?

Mene interesuje kakve su plaze na ostrvu Dassia,i jel ima neko iskustva sa vilom Castello? Kako funkcionise iznajmljivanje lezaljki i ima li slobodnih plaza gde se lezaljke ne naplacuju? Cula sam da na Zakintosu nije dozvoljeno nocno kupanje zbog kornjaca :) pa jel ima to i na Dassii? Hvala :))))

Dakle,ipak ides na ostrvo-Krf!O Dassii imas da procitas ovde ohoho...Ona nije nesto,ali je Krf leeeeep!Obavezno planiraj tamo da imas vozilo,inace nista od uzivanja!A za Kastelo je jedan nas forumski drug napisao"koliko para toliko muzike"-dakle najosnovnije,ali moze se...A sto se krize tice-pa ni na Krfu nije bas jeftino!

Juce sam se vratio sa Krfa,bio sam kolima i prosao sam celo ostrvo koje je,sa izuzetkom grada koji je zbog ceremonija bio prepun,bilo prazno i mirno.Bilo je prelepo,mnogo mesta sam video(i okupao sam se nisam mogao da odolim,nemam obicno problema sa temperaturom,kupam se u aprilu i u Ohridskom jezeru koje je i onako hladno mada more je bilo dosta,dosta hladno...) koje cu definitivno na leto opet posetiti(iako idem u julu na Krit).Nasao sam smestaj u Benicesu,10km od grada i je super distanca kao baza(nije velik ostrov) za walkabout.Put do Krfa je sada fantastican i ako se moze vredi da se ide kolima,na povratku sam obisao i Pargu koja je na 45 min od Igumenice,mozda sam mogao i do Lefkade za jos sat ali nisam imao vremena morao sam da se vratim.

Bolje ga nadji unapred,ako neces agencije,onda preko interneta...Pocetak jula nije bas puna sezona,ali zasto gubiti vreme itd.kad odmor vec tece...

Ok, hvala i na tome. Trazio sam i to, ali nekako ispada da je jeftinije preko nasih agencija, pa sam mislio da neko ima mozda drugacija iskustva sa nalazenjem smestaja. Mislim na onu varijantu kao '80ih, sednes u auto i picis :mrgreen:
I da, sve agencije nude 10 dana, a mi bismo 15ak... To je razlog mog raspitivanja o smestaju.

Back