O KRFU KONKRETNO

Prosle godine sam ljetovala na Krfu i to mi je bio jedan od najboljh god. odmora.
Medjutim imam jednu zamjerku na organizovanost prevoza po ostrvu.
Ljetovala sam u Guviji (uzasno mjesto, izbjegavajte ga) na nagovor turisticke agencije jer kao grad vam je blizu (samo 7 km) pa ce vam biti lakse mada smo mi htjeli hotel u gradu.
:)

Eeee ja zapenih pricajuci o tome... Guvija je mesto gde se izliva kanalizacija celog Krfa!!! Nije shala, sasvim sam ozbiljna... to nam je rekao sin vlasnika hotela, uz opasku da se on za 25 godina zivota nijednom nije tu okupao...a plaza mu ispred nosa :eek:
To je ono sto je meni donekle pokvarilo letovanje, posto mi bas nije milo da odem na more i truckam se busom svaki dan... no dobro.
Elem, savet za ubuduce : bezite od GUVIJE!

Citajuci sve ove stranice otprilike sam se vec odlucila kojim mestima cu posvetiti vreme sad kad odem...ali me zanima misljenje i onih koji su bili...gde otici,na koje plaze obavezno..da ne trosim uzalud vreme i dane provedene na Krfu...Bicu smestena u Dasiji...

Vize su u pasosima!Jos da prodje 16 dana....i
s050.gif

Verovatno mislite na plažu Batarija. Imate par fotografija na prethodnoj strani.
Inače, u septembru je tamo voda bila topla. Moje obe ćerke su se tamo kupale, a mlađa je tad imala 8 meseci. :mrgreen:

Neki lik koji je bio na Krfu me ubedjuje u to kako skuterom necemo moci da obidjemo dosta toga,samo cemo moci tu u blizini I da je bolje da uzmem auto.Sta vi mislite o tome?Planiram da obidjem Gilifadu,Kassiopi,Paleokastaricu,grad Krf i odtrvo Vido,Barbate,mozda Benitses,Pantokrator,Sidari...Pa da li do svih tih mesta moze da se dodje motorom ili je to mnogo voznje i uzbrdica?

Pa realno, u pravu je. Mada to zavisi i od tvojih afiniteta. Za primer, mi smo bili u mestu Kassiopi, koje je 35km udaljeno od grada Krfa a trebalo nam je oko sat vremena vožnje, uz stajanje za povraćanje. Rastojanja jesu mala, ali su serpentine veoma izražene i sporo se putuje.
Ja sam uvek za auto. Udobnije je, svuda imaš parkinge, ne misliš kako će da vuče uzbrdo...

Nikako ne mogu da razumem, sta je merilo za toplu-hladnu vodu!!! :dontunderstand:
Pa ja sam bila na Krfu u peruodu od 01.06-13.06.2009. godine i na svim plazama je voda bila bozanstvena za kupanje, a obisli smo ostrvo uzduz i popreko!!!

Nikako ne mogu da razumem, sta je merilo za toplu-hladnu vodu!!! :dontunderstand:
Pa ja sam bila na Krfu u peruodu od 01.06-13.06.2009. godine i na svim plazama je voda bila bozanstvena za kupanje, a obisli smo ostrvo uzduz i popreko!!!

Zavisi zaista šta je merilo. Merilo može biti jedino upoređivanje sa drugim mestima u okruženju.

Kupanje na Kritu počinje tradicionalno nekoliko dana pre Uskrsa (pripreme), znači PRE prvog maja !, da bi na sam dan Uskrsa svi od 7-77 bili u moru. To je na Krfu krajnje NEMOGUĆE !
Na Kritu je more najtoplije početkom septembra, a kada sam bio na Krfu početkom septembra....bilo je zaista hladno. I mnogo severnije, na Halkidikiju, je u tom periodu more toplo kao bara.

Treba mi preporuka od ljudi koji su bili na Krfu. Verenik i ja cemo obeleziti godisnjicu dok smo na moru, pa planiramo da taj dan provedemo na poseban nacin. Bicemo smesteni u mestu Benitses, iznajmicemo skuter. Posto prvi put idemo na Krf zanima nas da nam preporucite neko interesantno mesto (ili mesta)
hvala :))))

Ja sam se skoro vratila sa Krfa..tako da imam relativno sveze informacije.
Najbolja opcija za dnevno putesetvije i obilazak plaza po Krfu su svako kola,ili vrlo jak skuter zbog velikih uzbrdica i serpentina,
ukoliko nocu krecete put grada Krfa tada je pravi blagoslov ukoliko imate motor zbog brzog i efikasnog parkiranja i manevrisanja po uskim ulicicama Krfa koje su tada pretrpane kolima.
Mala napomena...posto sam isla sa drustvom bilo je neophodno iznajmiti i kola i skuter cene u avgustu nisu bas pristupacne npr. mi smo nasli fiat pandu za oko 30-31 evro dnevno sto je mnogo vise nego sto smo ocekivali..a skuter je bio znatno jeftiniji nesto oko 10 evra dnevno ali se ispostavilo kao ne bas sjajno resenje zbo uzbrdica i serpentina koje vec pomenuh...
Naravno nije svuda put takav, mi smo isli na neke dalje plaze pa smo nailazili na svasta;)

Јонско море је веома дубоко. Максимална дубина мора је скоро као дубина Атлантског океана. Западна обала свих Јонских острва је окренута према отвореном мору огромне површине и дешава се да често дува ветар, да су велики таласи, а понекад је вода и хладњикава (додуше ретко, али никада хладна). Егејско море у пределу Халкидикија је топлије, иако је северније, зато што је "ушушкано" заливима и далеко је плиће, нарочито у том делу. На Криту нисам био, али сам се на Родосу купао у Новембру, а на Кипру од априла до децембра.

Back