Sokolica_M
Domaćin
- Poruka
- 4.428
Pobogu, je l' zna neko nešto o iznajmljivanju auta???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
D a li neko zna ima li na krfu ili kod nas da se kupe oni satori za plazu, dobro bi mi dosli zbog bebe.
Hvala
Put je odlican od granice Grcke do Igumenice auto put nema nigde putarine stize se lagane voznje za oko 3h 30min.
D a li neko zna ima li na krfu ili kod nas da se kupe oni satori za plazu, dobro bi mi dosli zbog bebe.
Hvala
Na Krfu sam otkrila radnju koja se zove JUMBO,nalazi se na putu uz more iz pravca Krfa u pravcu Benitsesa,adresa je Axilleioy Thess Katsimidi odos 25.Imaju sve vezano za plazu,suncobrane,satore,lezaljke,igracke,bazencice isl. Najvaznije od svega je to sto je radnja ultra jeftina i cini mi se da tu kupuju i oni koji po malim mestima imaju radnjice.
Ja sam kupila ekstra suncobran(koji se ne providi,nije najlonski vec pamucni,zglobni) za 15 eur.Takav isti su na jednoj plazi prodavali za 27 eur.
Imas i puno drugih stvarcica za bebu,kozmetiku,odecu,obucu i sve su cene super...![]()
vidite u METRO-u ili MERKURU
Hvala puno!
Korisne informacije![]()
Hvala
Prvi put cujem da za rentiranje auta treba medjunarodna dozvola. Mozda ukoliko je rec o visoj klasi automobila. Za male, poput matiza ili Seicenta ne treba nikakva dozvola, niti ima policije.
Glupost za Riplija !
Inače to važi i za male avione tipa Dash, Cesna...
Za B-747 je dozvola OBAVEZNA, ali vam i tu ponekad progledaju kroz prste ....
Glupost za Riplija !
Inače to važi i za male avione tipa Dash, Cesna...
Za B-747 je dozvola OBAVEZNA, ali vam i tu ponekad progledaju kroz prste ....
Da ti tetka Kati objasni.......
Moramo da razdvojimo dve stvari: osiguranje i saobraćajne propise....
Radim 6 godina u velikoj Rent a Car kompaniji (Budget) koja ima u voznom parku oko 40.000 automobila u Grčkoj.
Ugovor koji potpišeš sa mnom dok ti izdajem auto je samo TIP OSIGURANJA .
Nema apsolutno nikakve veze sa vozačkom dozvolom.
Pošto moja firma ima puno kasko osiguranje, mene kada izdajem auto NE INTERESUJE, da li si pijan, drogiran, da li imaš 23 godine, ili manje, da li imaš 2 godine vozačkog staža ili ne ....
Ali zato policiju INTERESUJE, kada te zaustavi (smešno je što kažeš da NE POSTOJI policija na Krfu) .....daklem....AKO te zaustavi taj jedan policajac....barem jedan SIGURNO postoji....plaćaš kaznu na licu mesta 80 evra, a ako bude nadrndan, ili ako sledi striktno zakon, mora da te uhapsi, i da vodi kod sudije za prekršaje. Kod sudije za prekršaje ne možeš da uđeš bez angažovanja advokata, što košta 200 evra, samo da uđe i kaže ''dobar dan''. Ako ne angažuješ advokata, onda ideš u zatvor, i oni zovu ambasadu, koja ti za nekoliko dana pošalje svog advokata, ali ti to posle naplate kada se vratiš u Srbiju.
Znači.....ostavi se egzibicija, zakon nije kocka.
To što si ti prošao bez kazne, ne znači da treba da nagovaraš ostale da rizikuju.
Skoče ljudi i sa mosta, pa neko ostane živ, a neko NE !
Ja radim u Grčkoj , a AMSS mi plaća proviziju zato što obaveštavam ljude preko foruma da ne treba da krše zakon, jer je jeftinije uzeti međunarodni dozvolu koja košta 20 evra i važi TRI godine, nego igrati rulet sa policijom (koja NE POSTOJI ?????)
P.S.
Kradite i u samouslugama, čujem da tek svaka stota ima kameru.....
Švercujte se u autobusima, nema tamo kontrolora, a ako naiđe, pravite se da ga ne razumete
Kada uđete u restoran i pojedete šta ste hteli, izađite polagano napolje, a ako vas ipak uhvate, kažite da ste samo poželeli malo svežeg vazduha....
I da mi objasniš....po kojem tom pravilu mogu da izdam Tipo...Matiz... bez međunarodne dozvole, a ne mogu Audi, Saab...
Da ne posedujemo možda dve različite vrste ugovora ? Ili možda osiguravamo deo automobila ovako, a deo onako ?
Aloooo.....policija se pita, a ne TI i ja....