Novi Zakon o radu uvodi robovlasnicki sistem!

Pa vidis.Ja imam privatnu firmu vec vise od dvadeset godina...Nikada nisam nista dugvao, ni radnicima, niti drzavi,radnici su imali uvek vise od minimalca, i sa teskocama opstajem na ovom trzistu.
Usvajanjem ovog zakona o radu, ja se nadam da cu doci u situaciju da jednog dana masovnije zaposlim nove radnike, sto je uz stari zakon bila misaona imenica......
A ti misli kako hoces.............Ionako nisi relevantan faktor u bilo cemu.......

- - - - - - - - - -

Naravno da to necu napisati u obrazlozenju.ali je sustina zakona ISPRAVNA..............A to je da onaj ko ulaze, rizikuje, radi, ima i prava da da otkaz kada hoce i zbog cega hoce.......
Pa ovaj zakon i jeste napisan po meri tajkuna i poslodavaca. Bravo. Opet si se samo jos vise zakopao. Da li sam merodavan ili ne to ti ne znas. Pusti demagogiju. Za to je AV zaduzen.

Pa vidis.Ja imam privatnu firmu vec vise od dvadeset godina...Nikada nisam nista dugvao, ni radnicima, niti drzavi,radnici su imali uvek vise od minimalca, i sa teskocama opstajem na ovom trzistu.
Usvajanjem ovog zakona o radu, ja se nadam da cu doci u situaciju da jednog dana masovnije zaposlim nove radnike, sto je uz stari zakon bila misaona imenica......
A ti misli kako hoces.............Ionako nisi relevantan faktor u bilo cemu.......

- - - - - - - - - -

Naravno da to necu napisati u obrazlozenju.ali je sustina zakona ISPRAVNA..............A to je da onaj ko ulaze, rizikuje, radi, ima i prava da da otkaz kada hoce i zbog cega hoce.......
Covece prema standardima EU nema prava. Prema mafijaskim i tajkunskim da.

Nacin na koji komuniciras dovoljna je kazna tebi..........
Kada vidim ovako "misaoni" komentar uvek se setim dobre izreke.

Smrt mene ne boli.
Boli one oko mene.
Isto je i sa gluposcu.......
Ja sam mekog srca i stedim tvoju glupost i bahatost. Da neko postavi pitanje kakve veze ima zakon o radu sa socijalnim programom? To moze samo da pita neko slican onom debilu Vulinu.

Pa ovaj zakon i jeste napisan po meri tajkuna i poslodavaca. Bravo. Opet si se samo jos vise zakopao. Da li sam merodavan ili ne to ti ne znas. Pusti demagogiju. Za to je AV zaduzen.

Pa i treba da bude napisan po meri onih od cijih se prihoda puni budzet.........Da nece da bude napisan po meri lezilebovica koji bi da rade 2,3 sata dnevno?
Radnici i njihovi sindikalisti su ovu zemlju vodili skoro 50 godina......Vidi se dokle su je doveli..........

Vreme je da neko drugi preuzme tu "palicu" i pokusa da donese ovoj zemlji dobro.........
A vi radnici, ako ste dobri, strucni, savesni, ne zabadate nos u stvari koje vas se ne ticu, bicete dobro placeni, uvazeni i cenjeni......
Ako ne vredite, idite skupljajte po kontejnerima, sta me boli kur.ac........

Naravno da moze, samo sto to vas socijalisticki mozak ne moze da shvati.
Ukoliko radniku omogucis da ima velika prava, nijedan ozbiljan investitor nece doci u ovu zmelju.
Naravno d aje zakon o raduu smao jedan od segmenata koje potencijalni investitor gleda kada opredeljuje gde ce da ulozi svoj novac, ali je veoma vazan.
Ne znam da li ti živiš na Marsu ili u Srbiji ili si prespavao sve ove godine? Koliko je samo firmi privatizovano od 2001-e pa do sada i koliko je investitora ovde došlo, pa nikome nije bila smetnja Zakon o radu. Načekaćeš se ti stranih investitora,, prosto i jednostavno oni neće doći, doći će ti samo špekulanti, hohštapleri, muvatori, secikese jer je takav ambijent ovde, ambijent koji niko nema nameru da promeni a ponajmanje Vučić, naprostiv on ga još i pospešuje.

Da samo da dodam i to, yebo zemlju koja očekuje da je razviju strani investitori, to je čist idiotizam.

Pa i treba da bude napisan po meri onih od cijih se prihoda puni budzet.........Da nece da bude napisan po meri lezilebovica koji bi da rade 2,3 sata dnevno?
Radnici i njihovi sindikalisti su ovu zemlju vodili skoro 50 godina......Vidi se dokle su je doveli..........

Vreme je da neko drugi preuzme tu "palicu" i pokusa da odnese ovoj zemlji dobro.........
A vi radnici, ako ste dobri, strucni, savesni, ne zabadate nos u stvari koje vas se ne ticu, bicete dobro placeni, uvazeni i cenjeni......
Ako ne vredite, idite skupljajte po kontejnerima, sta me boli kur.ac........
Nadam se da ce te zaboleti. Radnici rade preko 10h i niko im ne placa za to. Ne izmisljaj. Ne spinuj. Ne lazi kao AV. Ko laze taj i krade, a primecujem da tvojim radnicima nije ni malo lako. Tesko snjima sa tobom. Zalim ih. Mislis da si neki baja, ali si samo jaje.

Ne znam da li ti živiš na Marsu ili u Srbiji ili si prespavao sve ove godine? Koliko je samo firmi privatizovano od 2001-e pa do sada i koliko je investitora ovde došlo, pa nikome nije bila smetnja Zakon o radu. Načekaćeš se ti stranih investitora,, prosto i jednostavno oni neće doći, doći će ti samo špekulanti, hohštapleri, muvatori, secikese jer je takav ambijent ovde, ambijent koji niko nema nameru da promeni a ponajmanje Vučić, naprostiv on ga još i pospešuje.

Da samo da dodam i to, yebo zemlju koja očekuje da je razviju strani investitori, to je čist idiotizam.

Sve sto si rekao je potpuna ISTINA............Samo si zaboravio da dodas, da je jos gore da zemlju razvija radnicka klasa i njihovi sindikati...........To smo videli unazad pedeset godina.........
Ovu zemlju treba da diigne na noge mali i srednji biznis......A niko od malih poslodavaca nece zaposliti nikoga, po starom zakonu o radu.....Ovaj zakon koji omogucava lakse otpustanje, nada da poslodavac moci da projektuje svoj posao tkao d azaposli nove radnike, sa idejom da ako ne ide, moze bez dodatnih troskova i velikih prolbema da ih otpusti.

Nadam se da ce te zaboleti. Radnici rade preko 10h i niko im ne placa za to. Ne izmisljaj. Ne spinuj. Ne lazi kao AV. Ko laze taj i krade, a primecujem da tvojim radnicima nije ni malo lako. Tesko snjima sa tobom. Zalim ih. Mislis da si neki baja, ali si samo jaje.

Kod MENE NE RADE po 10h........Kod mene je svaki minut prekovremenog placen........Meni odgovara ovaj novi zakon.
Sta me boli kur.ac sta drugi poslovavci rade?
Ja nikome od njih ne drzim svecu, a sve sto VAM rade, VI ste dozvolili........

Da malo preciziramo stvari.

Koliko znam, vec danas masa ljudi trpi velike nepravde na poslu. Ovo se prvenstveno odnosi na raznorazne prodavce, narocito zenskog roda - seksualno uznemiravanje i ucene, 7 dana odmora godisnje i sl, minimalne i neredovne zarade... Dodajte sami. Plus, mogu da ih sutnu kad hoce s posla, a pitanje koliko ih je uopste registrovano.
Za njih vec sada zakon o radu nema mnogo smisla, kakav god bio. Sindikat o njima brine koliko i o tuljanima na Juznom polu. Formalno sve stoji u zakonu, ali u praksi... Tako da je njima svejedno kakav je zapravo zakon, dok drzava ne krene da radi kako bi trebalo da radi.
S druge strane postoje firme koje cene svoje zaposlene, i tu su uglavnom manje, strucne firme, koje zaposljavaju visokoobrazovane strucnjake i koje cene svoje zaposlene. Postoje varijacije, ali manje-vise. Tu problema nema niti ocekujem da ce ih biti sa novim zakonom, do u granicama izmena samih propisa detalja (neka izmena u obracunu, proceduri i sl).

Ove izmene zakona, zapravo, najvise se ticu one najkriticnije grupe "zaposlenih" u Srbiji, o kojoj tako mnogo diskutujemo u poslednje vreme, a to su zaposleni u JAVNIM I DRZAVNIM preduzecima i institucijama! Za njih postoje i rade sindikati, oni imaju sve te povlastice, njih je nemoguce otpustiti itd., itd. Zapravo, jedini koji prakticno gube privilegije izmenom ovog zakona su ONI. A NJIH bi vecim delom i tako trebalo na ulicu. Zato oni najvise i piste, ako izvolite primetiti.

Da rezimiramo, one jadnike sa niskim kvalifikacijama i gazdama idiotima i tako niko ne ferma i na njima se svi izivljavaju i nikakvi zakoni i tako ne vaze, oni koji imaju normalne direktore i firme nastavice da rade manje-vise kao i do sada, a jedini kojima se nadvio oblak pretnje gubitka debelih, debelih privilegija su budzetasi i javno-preduzecasi, oni koje ja pikiram vec duze vreme.

Nadam se da ona luda Vucic ima bar toliko u glavi da im izmeni one clanove zakona o otpremninama i sl i to prvo ukine, a onda ekspresno pootpusta jedno 150-200k ljudi i konacno rastereti budzet.

Na kraju krajeva, neka paralelno sa tim poveca plate preostalima u javnim i drzavnim sluzbama, ja se i tako za to zalazem, ali da se poveca minimalac svima na neke normalne pare.

Zakon je loš iz prostog razloga što će bratija koja drka po javnim preduzećima i dalje da drka, samo za malo manju platu. Dok ćemo mi koji radimo u privatnom sektoru tek da budemo ebani...

I naravno da je zakon pisan po meri ovih što se sastaju sa političarima na Kopu svake godine, jok mene će da pitaju šta me žulja :roll:

Koliko znam, vec danas masa ljudi trpi velike nepravde na poslu. Ovo se prvenstveno odnosi na raznorazne prodavce, narocito zenskog roda - seksualno uznemiravanje i ucene, 7 dana odmora godisnje i sl, minimalne i neredovne zarade... Dodajte sami. Plus, mogu da ih sutnu kad hoce s posla, a pitanje koliko ih je uopste registrovano.
To je sve dobrovoljno, niko im ne drži Magnum na glavi.

Gari, gledam kako otpuštaju dobre radnike svakodnevno... i dovode neiskusne koji rade za dva ili tri puta manju platu. Niste ni svesni jer niste osetili sistem koji radnika tretira kao potrošni materijal...

mnogo si kontradiktoran, a teza ti je idiotska........vlasnik otpusta dobrog radnika , koji mu po difoltu pravi kintu , a dovodi pacere neiskusne zbog manje plate?? pa svakom gazdi je najskuplji magrarac koji je neupotrebljiv na radnom mestu..

Eto. Sve je idealno postavljeno da radnik dobije otkaz kako se poslodavcu navrne. Sest meseci moze da mu donosi odlican profit i sedmog da ga sutne ako treba da mu isplati bonus jer eto pokvario se.

А зашто би га седмог месеца шутнуо ако му овај доноси одличан профит?

А ако је лош радник, зашто да га не отпусти и запосли неког бољег?

Radnik mora sebe da kultiviše kao nešto vredno, tako što će da generiše Masivne zarade za svog gazdu.

pa radnik i treba da pravi profit za gazdu, a samim tim i za sebe obezbedjuje platu.......where the fck is problem?
najjaci su mi ovi pampuzi koji dodju da rade, i od prvog dana pocnu gazdi da sole pamet kako treba da se radi...pa da su tako pametni, radili bi oni kod njega , a ne obratno

Ti sto sami otvaraju trafike i piljare su golje o kojima se ovde uopste ne radi.
Zakon o radu se pravi za krupne kapitaliste koji vlasnike trafika piljara i kafanica masovno unistavaju. Mnogo vise nego bilo koji zakon o radu.

Не. Управо супротно. Закон о раду се прави за ситне предузетнике и запослене код њих и за власнике малих, евентуално средњих предузећа.

Код крупних капиталиста односи између запослоених и послодаваца нису регулисани овим законом већ колективним уговором који увек даје више права раднику од онога што му је гарантовано законом.

Sve sto si rekao je potpuna ISTINA............Samo si zaboravio da dodas, da je jos gore da zemlju razvija radnicka klasa i njihovi sindikati...........To smo videli unazad pedeset godina.........
Ovu zemlju treba da diigne na noge mali i srednji biznis......A niko od malih poslodavaca nece zaposliti nikoga, po starom zakonu o radu.....Ovaj zakon koji omogucava lakse otpustanje, nada da poslodavac moci da projektuje svoj posao tkao d azaposli nove radnike, sa idejom da ako ne ide, moze bez dodatnih troskova i velikih prolbema da ih otpusti.
Ne može da je razvija mali i srednji biznis ako pre toga ne stvoriš uslov da je razvijaju. A uslov nije zakon o radu, to je potpuno nebitno, Ne možeš da razvijaš ništa ako si liberalizovao uvoz do besmisla, ako ti je monetarna politika loša, ako je ti je kurs precenjen ako su bankarske kamate ogromne, ako nisi uradio reformu poreskog sistema i još mnogo toga ali ovo je ključno. Nama je potrebna proizvodnja i izvoz a to ne možeš da imaš ako ne rešiš ovo što sam napisao. to su reforme. I treba osnovni principi ekonomije da ti budu akomuliraj, investiraj i proizvodi, a ne liberalizuj stabilizuj i privatizuj, A to Vučić ne sme da uradi jer nema muda, on jedino ima muda da se izdrkava nad građanima i da glumi neko ludilo.

То није хумано.

Сваки послодавац мора прво и пре свега да ради на решавању социјалних проблема.

misija svakog poslodavca je , da ulozi svu svoju ustedjevinu , da se zaduzi sa svom svojom imovinom, otvori firmu , primi pampuza koji ce da ga ebe u oko, i da ne sme da ga otpusti?? Ma ne da bi ga otpustio, nego bi mu usput i **** kevu bezobraznu.........

Па послодавци су једини који праве нова радна места. А овој држави требају нова радна места.

Знаш ли још неког, осим послодаваца, да прави нова радна места?

Back