Недоумица: зашто Вучић најављује нови закон о легализацији, кад је и стари био исто повољан?

Мислим да се колега шалио на твој рачун.

И у погледу винограда, и у погледу тога што региструјеш ауто на инвалида, иако ниси инвалид, како би закинуо државу за неколико хиљада за регистрацију возила.

Закида се држава,а?

Прави српски патриота... :lol:

Закида се држава,а?

Прави српски патриота... :lol:
images

теме су потребне таквима као ти

паметни и нормални људи се ту ништа не питају , све им је јасно.

легализација се сада уводи јер се ВИШЕ ДОНАЦИЈА И ПАРА НЕМА

пуно се истрошило на ћаци патриоте, и томе се не види крај

буџет капут

сада ће свако ко је рецимо пре 15 година саградио објекат а ниеј легализован да то легализује о часпосла за 100 еврића!

у чему је цака ?

штос је у томе што ће власт потом послати том који је легализовао објекат за 100 еврића да ПЛАТИ ПОРЕЗ ЗА СВИХ ПРЕТХОДНИХ 15 ГОДИНА ,наравно са затезном каматом...

:mazi:

стока лоповска проналаѕи било каква решења да попуњава рупетине и дно без дна да би ћаци патриоте и свој нарк окартел одржала на власти...
Људи већ плаћају порез на имовину.
Нпр ја је плаћам за кућу изграђену крајем 70их, која још није легализована. Порез плаћамо још од тада.
Тако да, не лупетај

И у погледу винограда, и у погледу тога што региструјеш ауто на инвалида, иако ниси инвалид, како би закинуо државу за неколико хиљада за регистрацију возила.
Имао је Тихи још бољих идеја, да не кажем "малверзација"
Рецимо, регистрација возила на вековно српско огњиште САО Вануату
https://forum.krstarica.com/threads...-na-strane-table-u-srbiji.164457/post-4739804

Cirkus eto to je.

Cilj je da umili glasace da glasaju za njega, po principu eto predsednik vam je sve dao, sta hocete.

Inace nekada je bilo obavezno da kad se podnese za legalizaciju, morao je da se napravi naknadno projekat, da se to odobri u opstini i da izadje komisija na teren da utvrdi da li je sve po ps-u. Uz sve ostale papire o vlasnistvu, od geometra, takse itd...

I to je vazilo donekle, pa je onda bio ovaj prethodni upis za 50 evra 2015, pa su onomad snimali iz satelita i posle toga je receno da nema vise divlje gradnje.

I ujedno sa tim je promenjen dotasnji nacin upisa u katastar i zabranjeno notarima da overavaju ugovore za divlju gradnju.

I sta sad.

Sad ispade da opet ima divlje gradnje.

Nego, moze li neko meni da objasni, posto se zaista u to ne razumem, kako je moguce da neko NELEGALNO izgradi objekat? I da mu ga drzava ne srusi IZ ODMAH, ako uopste stigne da ga napravi? Nekako zamisljam da cim krenes da kopas dolazi ti neka inspekcija da pita sta to radis.
To se radilo dok je postojala drzava.
Jedan moj kolega bivsi je tako nadogradio neku terasu na Paliluli. To su mu srusili o njegovom trosku i posle je do penzije placao na rate te troskove rusenja.
A drugi se zajebao dao kucu i zemljiste nekom investitoru da napravi zgradu, isto na Paliluli i posle je nastao neki problem, valjda taj nije imao papire, a ni vezu.
Isto su ih odrali. Covek je godinama je imao neke izvrsitelje, sve pare su mu uzeli zbog toga, na kraju nije imao da plati ni infostan, struju i telefon. Imao je 15 izvrsitelja po raznim osnovama.
Jedno 5-6 godina je to trajalo dok se nije izvukao.

To se radilo dok je postojala drzava.
Jedan moj kolega bivsi je tako nadogradio neku terasu na Paliluli. To su mu srusili o njegovom trosku i posle je do penzije placao na rate te troskove rusenja.
A drugi se zajebao dao kucu i zemljiste nekom investitoru da napravi zgradu, isto na Paliluli i posle je nastao neki problem, valjda taj nije imao papire, a ni vezu.
Isto su ih odrali. Covek je godinama je imao neke izvrsitelje, sve pare su mu uzeli zbog toga, na kraju nije imao da plati ni infostan, struju i telefon. Imao je 15 izvrsitelja po raznim osnovama.
Jedno 5-6 godina je to trajalo dok se nije izvukao.

I kako je onda moguce da imamo 3.8 miliona nelegalnih objekata? Pa to je vise nego legalnih objekata, leptemazo! Ne znam kog bih pre tu tukao, ove sto grade nelegalno ili ove iz drzave sto im to dozvoljavaju.

Zapravo, pre bih tukao ove iz drzave - em su obavezni i odgovorni da to rade, em da rade na vreme svoj posao sprecili bi ljude da udju u ogromne troskove gradnje - ako mu sprecis gradnju odmah, mozda je poceo nesto da kopa, ali nije dosao do krova i spiskao silnu lovu!

Inace znam i ja za velike probleme koje su ljudi imali ako su hteli cak da renoviraju kucu, ili ne daj boze da dozidaju jos jedan sprat, pa se sada pitam kako moze da se desi da se sruci kuca na sprat i napravi na njenom mestu zgrada sa 4 ili 5 spratova - gde je tu cuvena gradnja samo na vec postojecim temeljima ili kako je to vec islo? I nije ovo samo primedba formalnog tipa, tako izgradjene zgrade "gde im nije mesto" potpuno upropaste izgled tih ulica.
Drugim recima, ne mozes da pravis na Vracaru Novi Beograd! NE-MO-ZES jer NE-I-DE!

I kako je onda moguce da imamo 3.8 miliona nelegalnih objekata? Pa to je vise nego legalnih objekata, leptemazo! Ne znam kog bih pre tu tukao, ove sto grade nelegalno ili ove iz drzave sto im to dozvoljavaju.

Zapravo, pre bih tukao ove iz drzave - em su obavezni i odgovorni da to rade, em da rade na vreme svoj posao sprecili bi ljude da udju u ogromne troskove gradnje - ako mu sprecis gradnju odmah, mozda je poceo nesto da kopa, ali nije dosao do krova i spiskao silnu lovu!

Inace znam i ja za velike probleme koje su ljudi imali ako su hteli cak da renoviraju kucu, ili ne daj boze da dozidaju jos jedan sprat, pa se sada pitam kako moze da se desi da se sruci kuca na sprat i napravi na njenom mestu zgrada sa 4 ili 5 spratova - gde je tu cuvena gradnja samo na vec postojecim temeljima ili kako je to vec islo? I nije ovo samo primedba formalnog tipa, tako izgradjene zgrade "gde im nije mesto" potpuno upropaste izgled tih ulica.
Drugim recima, ne mozes da pravis na Vracaru Novi Beograd! NE-MO-ZES jer NE-I-DE!
Ja bih rekao da su jurili dok je to bilo pojedinacno. Pera napravio nesto - supu, garazu.

Ali posle je pocela sprega drzave i mafije da zida i onda su inspektori digli ruke.

Ja bih rekao da su jurili dok je to bilo pojedinacno. Pera napravio nesto - supu, garazu.

Ali posle je pocela sprega drzave i mafije da zida i onda su inspektori digli ruke.

Pa ne moze to tako - dignem ruke. Ovlascen si, obucen, opremljen, PLACEN = obavezan DA RADIS TAJ POSAO. Neces - ostavka i drugi posao.

Isto vazi za policiju i tuzilastvo - ne rade svoj posao, NAHEBACE! Njihov zadatak je da pohapse sve ove o kojima mi ovde ******imo godinama, to sto nisu radili svoj posao je takodje kriminal i ne sme im biti oprosteno. Ako nisu hteli to da rade trebalo je da daju ostavke i promene posao, a cak i to ih ne oslobadja odgovornosti DOK SU RADILI TAJ POSAO. Zeznuta stvar.

To ako ne isteramo zajedno sa promenom rezima bukvalno nista nismo uradili. Zuti tj DOS dobili su mandat NE da SMENE rezim MIlosevica, vec DA IH SVE POHAPSE - a to je upravo ono sto se NIJE desilo.

I sada nas ponovo jasu oni iz 90-tih, ali bukvalno - Dacic iz SPS-a, Vulin iz JUL-a, Vucic iz Radikala, Draskovic iz SPO-a, plus sljam iz DS-a.

Mnogo smo glup narod. Da nisam i sam deo istog, rekao bih da zasluzujemo i gore - pisam sam sad na nekom postu sta smo sve progutali cime je drzava prakticno ponistena i unistena, evo ovo sa nelegalnom gradnjom, pa naknadnom nakaradnom legalizacijom i ozakonjenjem itd je samo jos jedan deo urusavanja drzave.

I onda ce neki da mi prigovaraju sto narod blokira ulice - KAD STE JELI G...A i CUTALI NA SVE POMENUTE PREKRSAJE DRZAVE PROTIV USTAVA I ZAKONA, e sad cete da trpite i blokade i sve sto bude sledilo i da cutite i da nastavite da jedete g...a. Naravno, ne mislim na tebe, retoricki pisem.

Kako moze da ima 4.5 mil nelegalnih objekata, to znači da nijedan nije legalan, pre 3 god sam radio legalizaciju, 150€ geometar, 150€ Inzinjer da nacrta plan, plus taksa,bila 5000 din

Pa to onda ni sada nije preskupo ako se plaća samo toliko, oko 350 evra.

Mislim da bez projekta i komisije ni sada neće moći i da to ide na ovih mu 100 evra?

Opet slagao ali pompezno zvuči na prvo slušanje.

Видели смо најаву новог закона о легализацији бесправно изграђених објеката.
Ми, који смо у поступку легализације, већ знамо да је још пре 10 година већ донет исти закон.
Закон као закон омогућавао је једноставну и јефтину легализацију, под условом да имаш решене све проблеме које закон о легализацији прескаче.
У преводу, свако од нас може учествовати у трци формуле 1, под условом да има прикладно возило, знање да вози, лиценцу, логистику и сл.

Најава новог закона не решава ниједан од суштинских проблема легализације.

Због чега то Вучић ради у овом тренутку:

1) Потребан новац у буџету, пошто аукције државних обвезница иду слабо?
2) Потребан бољи рејтинг, пошто парада остала без ефекта?
3) Притисак интересних кругова који су изградили нелегалне квадрате у последних 3-5 година?
4) Притисак да се заврши легализација пајташима, јер се осећа да иде крај журке?

Pogledajte prilog 1788198

Verovatno nije dobio kredite od Kineza i Japanaca, pa pokusava da iscedi ovaj nesrecni narod.. Ako treba vadice nam i bubrege i prodavati po belom svetu.. Nema te svinjarije koje ce se on stideti.. Nacionalni stadion je na klizistu, tako da su radovi stali.. Ostale objekte za EXPO da i ne pominjem..

Back