27E
Legenda
- Poruka
- 52.561
serem se ja na strane investitore. rec je o obicnoj pljacci. mozda vlada ima privremeno malu korist, ali srbija ima trajnu stetu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto ga ovaj zaposljava? Jer je pocetnik?Taj radnik kad ode od tog prvog poslodavca ima pravo na otpremninu za vreme koje je radio kod njega.......Zasto bi sad kod drugog, treceg, cetvrtog, prenosio to pravo, te bi po tome neko stotine puta naplacivao otpremnine, kad god promeni posao......Sto je naravno glupost.
Ej nemoj meni da prodajes te price. Nisam ti ja snsovski isprani mozak. Tamo kada otpuste nekoga, taj ostaje na jaslama drzave do dve godine, dok ne nadje posao i prima u mnogim zemljama visinu plate koju je imao dok je radio. Nemojte lupati vise.
Eto. Sve je idealno postavljeno da radnik dobije otkaz kako se poslodavcu navrne. Sest meseci moze da mu donosi odlican profit i sedmog da ga sutne ako treba da mu isplati bonus jer eto pokvario se.ПОСЛОДАВАЦ МОЖЕ ЗАПОСЛЕНОМ ДА ОТКАЖЕ УГОВОР О РАДУ АКО ЗА ТО ПОСТОЈИ ОПРАВДАНИ РАЗЛОГ КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА РАДНУ СПОСОБНОСТ ЗАПОСЛЕНОГ И ЊЕГОВО ПОНАШАЊЕ И ТО:
АКО НЕ ОСТВАРУЈЕ РЕЗУЛТАТЕ РАДА ИЛИ НЕМА ПОТРЕБНА ЗНАЊА И СПОСОБНОСТИ ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА НА КОЈИМА РАДИ;
АКО ЈЕ ПРАВНОСНАЖНО ОСУЂЕН ЗА КРИВИЧНО ДЕЛО НА РАДУ ИЛИ У ВЕЗИ СА РАДОМ;
АКО СЕ НЕ ВРАТИ НА РАД КОД ПОСЛОДАВЦА У РОКУ ОД 15 ДАНА ОД ДАНА ИСТЕКА РОКА МИРОВАЊА РАДНОГ ОДНОСА ИЗ ЧЛАНА 79. ОВОГ ЗАКОНА, ОДНОСНО НЕПЛАЋЕНОГ ОДСУСТВА ИЗ ЧЛАНА 100. ОВОГ ЗАКОНА.
ПОСЛОДАВАЦ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ УГОВОР О РАДУ ЗАПОСЛЕНОМ КОЈИ СВОЈОМ КРИВИЦОМ УЧИНИ ПОВРЕДУ РАДНЕ ОБАВЕЗЕ, И ТО:
АКО НЕСАВЕСНО ИЛИ НЕМАРНО ИЗВРШАВА РАДНЕ ОБАВЕЗЕ;
АКО ЗЛОУПОТРЕБИ ПОЛОЖАЈ ИЛИ ПРЕКОРАЧИ ОВЛАШЋЕЊА;
АКО НЕЦЕЛИСХОДНО И НЕОДГОВОРНО КОРИСТИ СРЕДСТВА РАДА;
АКО НЕ КОРИСТИ ИЛИ НЕНАМЕНСКИ КОРИСТИ ОБЕЗБЕЂЕНА СРЕДСТВА ИЛИ ОПРЕМУ ЗА ЛИЧНУ ЗАШТИТУ НА РАДУ;
АКО УЧИНИ ДРУГУ ПОВРЕДУ РАДНЕ ОБАВЕЗЕ УТВРЂЕНУ ОПШТИМ АКТОМ, ОДНОСНО УГОВОРОМ РАДУ.
ПОСЛОДАВАЦ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ УГОВОР О РАДУ ЗАПОСЛЕНОМ КОЈИ НЕ ПОШТУЈЕ РАДНУ ДИСЦИПЛИНУ, И ТО:
АКО НЕОПРАВДАНО ОДБИЈЕ ДА ОБАВЉА ПОСЛОВЕ И ИЗВРШАВА НАЛОГЕ ПОСЛОДАВЦА У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ;
АКО НЕ ДОСТАВИ ПОТВРДУ О ПРИВРЕМЕНОЈ СПРЕЧЕНОСТИ ЗА РАД У СМИСЛУ ЧЛАНА 103. ОВОГ ЗАКОНА;
АКО ЗЛОУПОТРЕБИ ПРАВО НА ОДСУСТВО ЗБОГ ПРИВРЕМЕНЕ СПРЕЧЕНОСТИ ЗА РАД;
ЗБОГ ДОЛАСКА НА РАД ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА ИЛИ ДРУГИХ ОПОЈНИХ СРЕДСТАВА, ОДНОСНО УПОТРЕБЕ АЛКОХОЛА ИЛИ ДРУГИХ ОПОЈНИХ СРЕДСТАВА У ТОКУ РАДНОГ ВРЕМЕНА, КОЈЕ ИМА ИЛИ МОЖЕ ДА ИМА УТИЦАЈ НА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛА;
АКО ЊЕГОВО ПОНАШАЊЕ ПРЕДСТАВЉА РАДЊУ ИЗВРШЕЊА КРИВИЧНОГ ДЕЛА УЧИЊЕНОГ НА РАДУ И У ВЕЗИ СА РАДОМ, НЕЗАВИСНО ОД ТОГА ДА ЛИ ЈЕ ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНОГ ПОКРЕНУТ КРИВИЧНИ ПОСТУПАК ЗА КРИВИЧНО ДЕЛО;
АКО ЈЕ ДАО НЕТАЧНЕ ПОДАТКЕ КОЈИ СУ БИЛИ ОДЛУЧУЈУЋИ ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА;
АКО ЗАПОСЛЕНИ КОЈИ РАДИ НА ПОСЛОВИМА СА ПОВЕЋАНИМ РИЗИКОМ, НА КОЈИМА ЈЕ КАО ПОСЕБАН УСЛОВ ЗА РАД УТВРЂЕНА ПОСЕБНА ЗДРАВСТВЕНА СПОСОБНОСТ, ОДБИЈЕ ДА БУДЕ ПОДВРГНУТ ОЦЕНИ ЗДРАВСТВЕНЕ СПОСОБНОСТИ;
АКО НЕ ПОШТУЈЕ РАДНУ ДИСЦИПЛИНУ ПРОПИСАНУ АКТОМ ПОСЛОДАВЦА, ОДНОСНО АКО ЈЕ ЊЕГОВО ПОНАШАЊЕ ТАКВО ДА НЕ МОЖЕ ДА НАСТАВИ РАД КОД ПОСЛОДАВЦА.
ПОСЛОДАВАЦ МОЖЕ ЗАПОСЛЕНОГ ДА УПУТИ НА ОДГОВАРАЈУЋУ АНАЛИЗУ У ОВЛАШЋЕНУ ЗДРАВСТВЕНУ УСТАНОВУ КОЈУ ОДРЕДИ ПОСЛОДАВАЦ, О СВОМ ТРОШКУ, РАДИ УТВРЂИВАЊА ОКОЛНОСТИ ИЗ СТАВА 3. ТАЧ. 3) И 4) ОВОГ ЧЛАНА ИЛИ ДА УТВРДИ ПОСТОЈАЊЕ НАВЕДЕНИХ ОКОЛНОСТИ НА ДРУГИ НАЧИН У СКЛАДУ СА ОПШТИМ АКТОМ. ОДБИЈАЊЕ ЗАПОСЛЕНОГ ДА СЕ ОДАЗОВЕ НА ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦА ДА ИЗВРШИ АНАЛИЗУ СМАТРА СЕ НЕПОШТОВАЊЕМ РАДНЕ ДИСЦИПЛИНЕ У СМИСЛУ СТАВА 3. ОВОГ ЧЛАНА.
ЗАПОСЛЕНОМ МОЖЕ ДА ПРЕСТАНЕ РАДНИ ОДНОС АКО ЗА ТО ПОСТОЈИ ОПРАВДАН РАЗЛОГ КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА ПОТРЕБЕ ПОСЛОДАВЦА И ТО:
АКO УСЛЕД ТЕХНОЛОШКИХ, ЕКОНОМСКИХ ИЛИ ОРГАНИЗАЦИОНИХ ПРОМЕНА ПРЕСТАНЕ ПОТРЕБА ЗА ОБАВЉАЊЕМ ОДРЕЂЕНОГ ПОСЛА ИЛИ ДОЂЕ ДО СМАЊЕЊА ОБИМА ПОСЛА;
АКО ОДБИЈЕ ЗАКЉУЧЕЊЕ АНЕКСА УГОВОРА У СМИСЛУ ЧЛАНА 171. СТАВ 1. ТАЧ. 1) - 5) ОВОГ ЗАКОНА.
Zasto ga ovaj zaposljava? Jer je pocetnik?
Nisam znao da mi zelimo da udjemo u SAD. Zar nam nije cilj EU i njihovi primeri dobre prakse?!Mozda ali samo u tvojim snovima...........Otpusteni u SAd nemaju ni zdravstveno a kamoli da budu na drzavnim jaslama..........
Neverovatno je kako u danasnje doba informacija, neko i dalje pokusava da laze, verovatno ni sam ne znajuci iz kojih razloga.
Eto. Sve je idealno postavljeno da radnik dobije otkaz kako se poslodavcu navrne. Sest meseci moze da mu donosi odlican profit i sedmog da ga sutne ako treba da mu isplati bonus jer eto pokvario se.
Glupost je to sto ti pises. Na zapadu se i te kako gleda gde je radio i koliko.Zaposljava ga zato sto radi dobro................Kakve to veze ima sa bilo cim drugim?
Kad ga zaposlim, ja zbog njegovog kvaliteta, strucnosti, iskustva, dogovaram s anjim PLATU kao naknadu za sve to sto on ima., a meni treba.....
Kakve to veze ima da ja placam otpremninu zato sot je on ne znam ni ja kad radio negde drugde...Gluposti!
Da li je vlada objavila Zakon na sajtu?
Sve što sada pišete o novinama, pa u čemu se razlikuje, to ćemo sve moći da pišemo i konačno da znamo , o sadržaju i promenama u odnosu na tek kada i ako ga usvoji Skupština, a posle bude objavljen u Sl. listu, kako je i uobičajeno.
Da li si ti normalan? Pa ti govoris o prvobitnoj akumulaciji kapitala. Naprotiv, radnik nije stoka, sto ovim zakonom postaje.I tako i treba da bude........Poslodavac uzlaze svoj novac, rizikuje svoju i9movinu, i ispravno je da odlucuuje kada ce da da otkaz kome.....
Kome se to ne svidja, neka sma ottvori radnju, pa neka radi........
A ako hocete socijalizam, pravac Severna Koreja.........
Glupost je to sto ti pises. Na zapadu se i te kako gleda gde je radio i koliko.
I tako i treba da bude........Poslodavac uzlaze svoj novac, rizikuje svoju i9movinu, i ispravno je da odlucuuje kada ce da da otkaz kome.....
Kome se to ne svidja, neka sma ottvori radnju, pa neka radi........
A ako hocete socijalizam, pravac Severna Koreja.........
Da li si ti normalan? Pa ti govoris o prvobitnoj akumulaciji kapitala. Naprotiv, radnik nije stoka, sto ovim zakonom postaje.
Nego sta bi sa otpustanjem i isplacivanjem socijalne pomoci u visini plate koju je radnik primao? Sto preskoci to?
E opet lupas, ali si pokazao sustinu zasto se ovakav zakon donosi. Zbog bahatosti i tretiranje radnika kao stoke. Bravo. Ne bih bolje srocio.Radnik je RADNIK, i treba da RADI......za to sto radi RADNIK dobija PLATU, uplacuje mu s epenziono i socijalno, i ostvaruje prava na naknadu z aprevoz, topli obrok, godisnji odmor...........Onoga trenuka kada mi se ne svidi njegova frizura, ili shvatim da mi je antipatican, on dobije otkaz.........
Ja platim otpremninu za sve vreme koje je on radio kod mene, i cao......
Tako normalno, i potpuno ispravno..........Kome se ne svidja, neka sam otvori firmu........
Nein, to je nacrt. Vlada je usvojila predlog zakona, ali vlada ne donosi zakone. Sad ide u skupštinsku proceduru na usvajanje, raspravu, predložene izmene, dopune, amandmane. I tek onda ćemo imati konačnu i pravu verziju zakona - kad ga usvoji parlament.
Radnik je RADNIK, i treba da RADI......za to sto radi RADNIK dobija PLATU, uplacuje mu s epenziono i socijalno, i ostvaruje prava na naknadu z aprevoz, topli obrok, godisnji odmor...........Onoga trenuka kada mi se ne svidi njegova frizura, ili shvatim da mi je antipatican, on dobije otkaz.........
Tako normalno, i potpuno ispravno..........Kome se ne svidja, neka sam otvori firmu........
.
E opet lupas, ali si pokazao sustinu zasto se ovakav zakon donosi. Zbog bahatosti i tretiranje radnika kao stoke. Bravo. Ne bih bolje srocio.
Aha. Samo ti to napiši u obrazloženju i potpiši.
Pa Vlada ima komotnu vecinu u Skupstini, i usvojice sve ono sot je u nacrtu, ili sasvim blizu toga.........Nece biti velike razlike.
Radnik je RADNIK, i treba da RADI......za to sto radi RADNIK dobija PLATU, uplacuje mu s epenziono i socijalno, i ostvaruje prava na naknadu z aprevoz, topli obrok, godisnji odmor...........Onoga trenuka kada mi se ne svidi njegova frizura, ili shvatim da mi je antipatican, on dobije otkaz.........
- - - - - - - - - -
Kakve veze ima zakon o radu s aisplatom socijalne pomoci?
To je nadleznost sasvim drugog zakona, i sa ovim nema veze.......