Ne razmisljam tako. Ko je kriv kambodza sto se prethodni zakon nije primenjivao? Koliko ljudi ti recimo poznajes koji nude mito policajcu?

Toliko je jednostavno da jednostavnije ne moze biti.. sve dok 'mi' krsimo zakon i potplacujemo time im dajemo zeleno svetlo da i oni to rade. Postovati pravila i zakon, upoznati se koliko-toliko sa svojim pravima, i ne moze ti niko nista. Mora da je receno hiljadu puta najmanje samo ovde 'kakav narod, takva vlast', ja ne znam da li se ti slazes sa tim, ali ako vecina cuti, kuka, i dozvoljava da se radi sve sto im se radi... pa desavace se doveka. Mislim da je Mario dao primer skidanja tablica koje nisu bile ostecene. Sta li je taj policajac hteo pitam se?

Nego, ok, slikas tablice, izvolite skinite... zapises ime, broj znacke, ime nadredjenog... vidimo se pred sudijom. Nema veze, ne mora on isterati pravdu na sudu ali hiljadu, pet.. sto hiljada ljudi da urade isto, nece bas tako lako ici sledeci put. A ovako.. 'nemoj me dirati molim te... evo ti koja kinta' pa zajahace kao sto jacu i nece se skinuti sa kicme, ma kakav zakon se doneo. Nisam ja umisljeni optimista ali mora neko da krene da krci i taj put, a i otezavate zivot meni koja ne dajem mito pa zemlja da gori.. ako sam isterala svoje sa carinskom mafijom isteracu i sa obicnim saobracajcem no problemo.