Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

Dobro, jedan Zabljak ili dva, nije bitno.

No pogledaj Ulcinj, i on je u blagom minusu, tako da sve one price kako se "siptari kote u Crnoj Gori, pa ce nas pojesti" sada pokazuju svoju vjerodostojnost. Da je ta prica istina, Ulcinj bi porastao za barem 2000 stanovnika. No jasno je da su nas sa tim pricama samo htjeli zastrasiti nista vise.

Kazu da u Plavu na ovom popisu moze da bude cak 30% Albanaca, na proslom popisu 2003 godine bilo ih je 18%. Ne znam koliko je ovo tacno ali moguce je da su registrovana domacinstva koja zive vani a vode se kao da su u Plavu.

Ok, slažem se i za CG i za BiH!
Ja mislim da će popis u BiH (ako ga ikad bude i ako bude pošten) pokazati da BiH ima dosta manje stanovnika nego što se pretpostavlja.

Da u Federaciji Srba gotova da i nema (osim malo u Drvaru, Grahovu, Petrovcu).

Što se RS tiče, pokazaće se da većina stanovništva živi u Banjaluci (i okolnim mjestima) i Bijeljini i da je istočna RS skoro pusta

Па БиХ са 34-35.000 рођених (практинчно иста цифра последњих 10так година, са благим опадањем) и не може да има више од 3,5 милиона становника.

И то нешто преко 10.000 у РС, 22.500 у ФБих и остало у Брчком.

Становништво - Бошњаци 1,5-1,7 милиона, Срби нешто преко милион, остало Хрвати (0,5 М) и нека сића "осталих".

А шта ако су они допринели оном +18.000 за Подгорицу? ;)

Vjeruj mi da nisu ništa. U Podgorici su tek nagrđeni. Tu broj Albanaca opada konstantno, iz popisa u popis. Tako ih je 1991. bilo čini mi se oko 7.5%, a 2003. 5.5%. I na ovom popisu će zabilježiti pad u Podgorici, evo sačekajmo rezultate. Da skrenem pažnju da su u Malesiji Albanci većinski rimokatolici. Istina je da je Ulcinj rastao na svim popisima do sad, ali na ovom je čak i on ušao u blagi minus.
Ulcinj i Kotor koji su u minusu (iako malom) su iznenađenje. Ali za mene je najveće iznenađenje veliki minus u Herceg Novom, kao i onoliki u Bijelom Polju.

Kazu da u Plavu na ovom popisu moze da bude cak 30% Albanaca, na proslom popisu 2003 godine bilo ih je 18%. Ne znam koliko je ovo tacno ali moguce je da su registrovana domacinstva koja zive vani a vode se kao da su u Plavu.

Mislim da ih neće biti toliko. Tu se radi o propustima popisivača u ovoj opštini, oni su uzimali podatke o nacionalnosti, vjeroispovjesti i maternjem jeziku i za ljude koji su odsutni van Crne Gore duže od godinu dana. Ali će zato popisne komisije ispraviti te propuste, i podaci o tim pitanjima neće biti uzimani u obzir prilikom prebrojavanja za ove osobe.

Vjeruj mi da nisu ništa. U Podgorici su tek nagrđeni. Tu broj Albanaca opada konstantno, iz popisa u popis. Tako ih je 1991. bilo čini mi se oko 7.5%, a 2003. 5.5%. I na ovom popisu će zabilježiti pad u Podgorici, evo sačekajmo rezultate. Da skrenem pažnju da su u Malesiji Albanci većinski rimokatolici. Istina je da je Ulcinj rastao na svim popisima do sad, ali na ovom je čak i on ušao u blagi minus.
Ulcinj i Kotor koji su u minusu (iako malom) su iznenađenje. Ali za mene je najveće iznenađenje veliki minus u Herceg Novom, kao i onoliki u Bijelom Polju.

E baš sam pošao da kažem za Herceg Novi da sam mislio da će biti više stanovnika s obzirom da se izgradio a ono ima manje stanovnika...

Interesantno je da sva mjesta u kojim su Srbi većina imaju manje stanovnika i bilo bi logično da Srba ima manje nego 2003. ali po procjenama nije tako...

E baš sam pošao da kažem za Herceg Novi da sam mislio da će biti više stanovnika s obzirom da se izgradio a ono ima manje stanovnika...

Interesantno je da sva mjesta u kojim su Srbi većina imaju manje stanovnika i bilo bi logično da Srba ima manje nego 2003. ali po procjenama nije tako...

Pa neće ih biti manje, jer oni koji su bili Srbi na sjeveru, pa su se preselili u Podgoricu - oni su i dalje Srbi. Isto važi i za Crnogorce. Sada će samo doći do pretumbacije stanovništva - treba očekivati blagi rast Srba u Podgorici, Danilovgradu, Baru, pogotovo Budvi. Ali to ne znči da će broj Srba opasti u opštinama na sjeveru - tamo je stanovništvo pola/pola, i ono se i preseljava u tom opsegu. Čak je moguće da Srba i nešto više ostaje, jer u ovim opštinama broj Srba raste i veći je od pola kod staračkog stanovništva, a obično se ono u manjoj mjeri preseljava.

Ali to ne znči da će broj Srba opasti u opštinama na sjeveru - tamo je stanovništvo pola/pola, i ono se i preseljava u tom opsegu. .

Kako misliš pola/pola na severu? Pa Srbi su poprilično brojniji od Crnogoraca u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Andrijevici, Plužinama,Plavu. Pola/pola je samo u Kolašinu i Mojkovcu.

Kako misliš pola/pola na severu? Pa Srbi su poprilično brojniji od Crnogoraca u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Andrijevici, Plužinama,Plavu. Pola/pola je samo u Kolašinu i Mojkovcu.

Pogriješio sam, u pravu si. Kad sam mislio da su na sjeveru Srbi i Crnogorci pola/pola mislio sam sem Kolašina i Mojkovca i na Žabljak i Šavnik (đe su baš bukvalno pola/pola) - a najviše je iseljavanje iz ovih opština. U Plužinama i Andrijevici su Srbi ubjedljivo brojniji u odnosu na Crnogorce, baš kao i u Pljevljima. Iz Bijelog Polja sele i Srbi i Muslimani/Bošnjaci i Crnogorci ka jugu. Berane treba čak i isključiti iz ove priče, jer je ono na ovom popisu u plusu, baš kao i Rožaje - zahvaljujući većem natalitetu kod Muslimana/Bošnjaka, ali i odatle je bilo iseljavanja u Podgoricu i Bar (i kod Muslimana/Bošnjaka i kod Srba). Zato i rekoh da će se broj Srba blago povećati u Podgorici, Danilovgradu, Baru, Budvi i Tivtu. Jer računica je jasna, evo primjera - iz Plevalja će odnos ljudi koji iseljavaju biti 60% Srba i 20% Crnogoraca, tako da će nacionalna struktura u Pljevljima biti ista kao i prije, ali slika u Podgorici đe će se ovi ljudi na primjer preseliti, biće blago korigovana u korist Srba.

Pogriješio sam, u pravu si. Kad sam mislio da su na sjeveru Srbi i Crnogorci pola/pola mislio sam sem Kolašina i Mojkovca i na Žabljak i Šavnik (đe su baš bukvalno pola/pola) - a najviše je iseljavanje iz ovih opština. U Plužinama i Andrijevici su Srbi ubjedljivo brojniji u odnosu na Crnogorce, baš kao i u Pljevljima. Iz Bijelog Polja sele i Srbi i Muslimani/Bošnjaci i Crnogorci ka jugu. Berane treba čak i isključiti iz ove priče, jer je ono na ovom popisu u plusu, baš kao i Rožaje - zahvaljujući većem natalitetu kod Muslimana/Bošnjaka, ali i odatle je bilo iseljavanja u Podgoricu i Bar (i kod Muslimana/Bošnjaka i kod Srba). Zato i rekoh da će se broj Srba blago povećati u Podgorici, Danilovgradu, Baru, Budvi i Tivtu. Jer računica je jasna, evo primjera - iz Plevalja će odnos ljudi koji iseljavaju biti 60% Srba i 20% Crnogoraca, tako da će nacionalna struktura u Pljevljima biti ista kao i prije, ali slika u Podgorici đe će se ovi ljudi na primjer preseliti, biće blago korigovana u korist Srba.

Zaboravio sam Šavnik i Žabljak ali to su minijaturne opštine po par hiljada ljudi. Mislim da su sad Srbi apsolutna većina i tamo. Doduše tanka..
Sve ovo prebrojavanje mi je bez veze. Ko da su "Srbi" i "Crnogorci" u CG dva različita naroda.

Možda otuda dođoše Srbi u Nikšiću na čak 30%?

Znači da tijem jezikom zbore svi, drugi i nemaju, čak i Arbanasi, koji jedini imaju svoj "alternativni" jezik. Svijema drugijema (ako jest) samo je krivo što je ime jezika crnogorsko. Ti "drugi" zapravo su izključivo "srboljubci", ostali se samo preventivno ograđuju od eventualne srbske predominacije (kad vlastima nije vjerovat). Ministar zna što zbori, samo nema svako kapacitet razumijevanja.

Preporučujem

stormprem.jpg

Podaci nisu moji, već uzorni primjerak Nove srpske demokratije na osnovu blizu sto hiljada popisnica.

Ti si ih izbacio, zato sam ih nazvao tvojim :lol:

No sto se tice samih podataka, ja duboko vjerujem da je to samo pripremanje terena da mogu da kazu kako je popis namjesten. Ko zna, mozda grijesim, ali vidjecemo u julu.

Види их што су се наређала четири сокола, ка четири огњила на српском штиту :per:

И шта раде? Сва четворица оптужује неког да лаже или врши маниплацију, а ниједан не износи икакав агрумент.

E nemoj ih sve trpati u isti koš!
Pešo je broj 1.!

A bez zezanja meni su ostali forumaši iz CG stvarno ekstra ljudi posebno moji drugovi Kazino i Moračanin!

Ziketa sam pobijedio u takmičenju u arhaičnim riječima i izrazima Stare Hercegovine i on se naljutio... nešto mi se ne javlja valjda jede priganice i priča sa đedom ne bi li naučio da zbori... :hahaha: ali i on je dobar momak

Казина нијесам ни дирао, његово знање и умешност расправљања ценим!

Морачанин и Зике су ми океј док се не прича о "националним питањима" (онда крену да кипе). Морачанин поготово, зна сваког мртвог Турчина у ЦГ, ђе му је глава ако је сачувана, и ко ју је ту натак`о! :klap:

Морачанин и Зике су ми океј док се не прича о "националним питањима" (онда крену да кипе). Морачанин поготово, зна сваког мртвог Турчина у ЦГ, ђе му је глава ако је сачувана, и ко ју је ту натак`о! :klap:

:D
Ja ga baš zato i volim!

Zna se cije je pleme Obilica medalju uzelo na Fundinu! Moracko nije sigurno, no ovo moje!

Види их што су се наређала четири сокола, ка четири огњила на српском штиту :per:

И шта раде? Сва четворица оптужује неког да лаже или врши маниплацију, а ниједан не износи икакав агрумент.

Ja nisam rekao da Slaven laže. On je samo postavio rezultate iz nekog uzorka koji ništa ne znači.
Ovdje su bili postavljeni ti rezultati još dok popis nije bio ni završen što je malo čudno.
Inače mislim, da ipak ima nekih rezultata o kojima neće niko zvanično da kaže. Juče su javili na TV, da je samo broj građana povećan za 5000 i da u Šavniku ima više stanova nego stanovnika zbog iseljavanja u veće centre.
A mogu ti reći, da je to pitanje o jeziku i broju Srba i Crnogoraca danas vrlo često, kad se 2 sastanu u kafani.
Ima primjera da je majka rekla da govori jednim a njena đeca drugim jezikom. Eto i to je moguće!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back