Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

Bivši lider opozicije, Predrag Bulatović, jedan je od brojnih Crnogoraca koji su se tako izjasnili na prethodnom popisu stanovništva, godine 2003, a ove će se nacionalno izjasniti kao Srbi.

predrag-bulatovic.jpg

Isfrustriran zabunoma i pogrešnim interpretacijama, Bulatović, kao i mnogi drugi 'tradicionalni Crnogorci', izjasniće se kao Srbi na ovom popisu.

Korpusu Srba će se priključiti 'istorijski' i 'partizanski' Crnogorci, koji dijele stanovnište da govore srpski jezik i da su za zajednicu sa Srbijom, kao i oni koji su u nacionalnom dupleksu Crnogorac-Srbin. To će dovesti do još jednog, ali ne toliko značajnog, porasta udijela Srba u cjelokupnoj populaciji Crne Gore.

Takođe, po prećutnom dogovoru polovina SNP-ovih poslanika su uvijek bili Crnogorci, a pola Srbi. Tako je i danas - 8 Crnogoraca (među kojima je najistaknutiji Bulatović) i 8 Srba. Međutim, svih 18 poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore su najavili da će se izjasniti kao Srbi.

Poslednja izmena:
Takovo što ne postoji. I ti lažni Srbi su Crnogorci, ali oni mrze sve što ne razumiju, sve što je drugčije, sve što nije pravoslavno, a mi smo ih sad naćerali da se opredijele. I opredijelili su se, između śednice i obraza izabrali su ovo prvo.

Jest', jest'; i Crnogorci ne postoje.

Eno ti tamo Тихи, Дрињача i ostali vaši drugovi, u buduće nemoj smetati nama ostalim normalnim forumašima.

Bivši lider opozicije, Predrag Bulatović, jedan je od brojnih Crnogoraca koji su se tako izjasnili na prethodnom popisu stanovništva, godine 2003, a ove će se nacionalno izjasniti kao Srbi.

predrag-bulatovic.jpg

Isfrustriran zabunoma i pogrešnim interpretacijama, Bulatović, kao i mnogi drugi 'tradicionalni Crnogorci', izjasniće se kao Srbi na ovom popisu.

Korpusu Srba će se priključiti 'istorijski' i 'partizanski' Crnogorci, koji dijele stanovnište da govore srpski jezik i da su za zajednicu sa Srbijom, kao i oni koji su u nacionalnom dupleksu Crnogorac-Srbin. To će dovesti do još jednog, ali ne toliko značajnog, porasta udijela Srba u cjelokupnoj populaciji Crne Gore.

Takođe, po prećutnom dogovoru polovina SNP-ovih poslanika su uvijek bili Crnogorci, a pola Srbi. Tako je i danas - 8 Crnogoraca (među kojima je najistaknutiji Bulatović) i 8 Srba. Međutim, svih 18 poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore su najavili da će se izjasniti kao Srbi.

Hehe pa koji su andrak, crnogorci ili Srbi? Cudni ljudi....

1. Srbija bez Kosova - 5.500.000 stanovnika, oko 4 mil. Srba i 1.500.000 Manjina
2. Kosovo - 3.500.000 Stanovnika, 3.400.000 Šiptara, 100.000 pripadnika nacionalnih manjina
3. Hrvatska - 4.500.000 Stanovnika, 4.300.000 Hrvata, 200.000 pripadnika nacionalnih manjina
4. BIH - 4.100.000 Stanovnika, 2.000.000 Bošnjaci, 1.500.000 Srbi, 600.000 Hrvati
5. Crna Gora - 650.000 Stanovnika, 630.000 Crnogorci, 20.000 pripadnici nacionalnih manjina.

:hahaha1:

Moja je procjena da je oglasavanje celnika SPC po pitanju popisa stanovnistva smisljeno i planirano uplitanje crkve u politiku (protosindjel Nikodim Bogosavljevic nam tako npr. pojasnjava kako su Srbi stvoreni od Boga a Crnogorci od djavola: "Pravoslavna crkva nikad ne moze da blagosilja ono sto nije stvorio Bog, a definitivno crnogorsku naciju nije stvorio Bog nego je ona plod ljudskih sujeta i slabosti, a generalno je tvorac crnogorske nacije zapravo djavo u sustini stvari"), te da ce rezultate ovog popisa srpske elite koristiti kratkorocno za svoje dnevnopoliticke potrebe a dugorocno za neka nova teritorijalna posezanja prema susjedstvu.

Tadic je proslog mjeseca u Beogradu sazvao Savjet za odnose sa Srbima u regionu na kojem je receno da se predstojeci popisi stanovnistva u regiji smatraju, citiram "jednim od najvaznijih u istoriji". Pokusat ce se pokazati kako je srpska manjina iznimno brojna u zemljama susjedstva, stoga imam puno pravo sumnjati u to da ce Srbija pokusati iskoristiti popis kako bi u miru na neki nacin kompenzirala ono sto je u ratu izgubila. Sasvim je jasno, i srpske elite to i ne kriju, da za Srbiju rezultati popisa imaju drugacije znacenje od pukih statistickih pokazatelja.

Nikodim Bogosavljevic nam tako npr. pojasnjava kako su Srbi stvoreni od Boga a Crnogorci od djavola

Sve su i nacije i vjere ljudi izmislili, nije meni sto neko prodaje muda za bubrege, no mi je smijesno sto ima kome. Pokrenuti biznis od ispiranja mozgova je vazda bila dobra investicija zato sto su ljudi skloni manipulisanju.

Sve su i nacije i vjere ljudi izmislili, nije meni sto neko prodaje muda za bubrege, no mi je smijesno sto ima kome. Pokrenuti biznis od ispiranja mozgova je vazda bila dobra investicija zato sto su ljudi skloni manipulisanju.

nego reci ti meni kako vi crnogorci kažete: marsovac ili marsijanac?:idea: pa da ti kažem kojim jezikom pričate:idea:;)

Back