Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

Jedan od interesantnijih popisa u ex JU .Da vidimo sta je rat doneo i odneo.Uporedicemo ga sa popisom iz 1991 . Imali su vise od 4 300 000 stanovnika ,Muslimana sada Bosnjaka 1 902 000 ,Srba 1 366 000 Hrvata 760 000.,Jugoslovena 242 000. Ovoliko stanovnika nece imati jos za 100 godina. Ali videcemo trendove. Mislim da ce Srbi a narocito Hrvati biti u velikom minusu. Bosnjaci totalna nepoznanica. Ima ih dosta u dijaspori.

Nastimat ce da ispadne da je Sarajevo multi kulti, da u Mostaru Muslimani imaju vecinu a na nivou drzave da ih je preko 53%

Marine, ohani malo.

Sarajevo ce se prikazati onako kako jeste. Bosnjaka ce tu biti preko 93-4 %, nema se sta praviti multi kulti, to ce tako biti. Mostar ce pokazati da ima Hrvata 53 % a Bosnjaka 44 % s tim sto ce Bosnjaci i dalje biti vecina na oko 85 % opcine Mostara.

Naravno da rezultati neće biti realni. Evo šta se dešava http://www.zvornikdanas.com/2013/10...i-u-janji-popisali-19-clanova-jedne-porodice/. Pri tome popisivač nema pravo da traži ličnu kartu,pasoš ili bilo kakav drugi dokaz da neko živi tu gdje se popisuje. Niti pravo i način da provjeri da li neko daje istinite podatke. Realno biće puno mahinacija i biće ih nemoguće sve otkriti. Vjeerovatno će se provjeravati jedino baš ekstremni slučajevi tipa u jednoj kući živi njih 20.

- - - - - - - - - -

A koliko bi ih trebalo biti?

A zasto se Srna malo ne bavi drugim problemima, npr. veci problem od toga sto je navedeno jeste da popisivaci dobijaju odnosno nude im se novac od jednog instruktora ( snsd ) u Brckom da sto vise nadju, pronadju ljudi koji ce se upisati u Brcko opcinu a da su IZRICITO Srpske nacionalnosti. Srna treba malo o tome da pise.

Treba Srna da pise, takodjer, da su jucer popisivaci srpske nacionalnosti zaobisli kuce u Sipovu a popisali srpske i da su cak odbili da popisu bosnjacke iako su naseljene, da bi Fondacija Popis 2013 i Islamska Zajednica reagirala na podrucju te opcine i komisija je utvrdila protiv zakonit akt da bi suspendovala i zamijenila popisivace srpske nacionalnosti i onda popisala Bosnjake.

Zasto Srna ne pise o masovnim prekrsajima zakona od strane instruktora i popisivaca zbog kojih je cak i Zdenko Milinovic, Dodikov jaran, morao da reagira i da napomene da je to sto rade protiv zakonito.

Ps. A sto je vaznije ovo sto navodim na spram toga od 19 clanova u jednom domacinstvu ? Evo zasto:

U jednoj kuci od tri sprata moze da bude djed i nena, tri sina i njihove porodice, dakle djeca. To moze doci do cifre od 19 osoba, a kad se bude provjeravalo ako se utvrdi nesto suprotno, popisnica ce se korigovati i lijepo fino ponistiti ono sto je nelegalno odnosno neispravno - i tu se prica zavrsava. No, ovo nije neko veliko krsenje zakona jer treba vidjeti popisnice i stanje i to ce "strucnjaci" na kraju da provjere i utvrde, ali ovo sto sam ja spomenuo su PRAVI prekrsaju i zloupotrebe kao i akti mrznje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi i koji su cak suspendovani odnosno otpusteni popisivaci srpske nacionalnosti. O tome SRNA nista niti pise niti nas djavolcic o tome ista zna, ali zna kako u Janji se popisalo u jednoj kuci 19 clanova.

A zasto se Srna malo ne bavi drugim problemima, npr. veci problem od toga sto je navedeno jeste da popisivaci dobijaju odnosno nude im se novac od jednog instruktora ( snsd ) u Brckom da sto vise nadju, pronadju ljudi koji ce se upisati u Brcko opcinu a da su IZRICITO Srpske nacionalnosti. Srna treba malo o tome da pise.

Treba Srna da pise, takodjer, da su jucer popisivaci srpske nacionalnosti zaobisli kuce u Sipovu a popisali srpske i da su cak odbili da popisu bosnjacke iako su naseljene, da bi Fondacija Popis 2013 i Islamska Zajednica reagirala na podrucju te opcine i komisija je utvrdila protiv zakonit akt da bi suspendovala i zamijenila popisivace srpske nacionalnosti i onda popisala Bosnjake.

Zasto Srna ne pise o masovnim prekrsajima zakona od strane instruktora i popisivaca zbog kojih je cak i Zdenko Milinovic, Dodikov jaran, morao da reagira i da napomene da je to sto rade protiv zakonito.

Ps. A sto je vaznije ovo sto navodim na spram toga od 19 clanova u jednom domacinstvu ? Evo zasto:

U jednoj kuci od tri sprata moze da bude djed i nena, tri sina i njihove porodice, dakle djeca. To moze doci do cifre od 19 osoba, a kad se bude provjeravalo ako se utvrdi nesto suprotno, popisnica ce se korigovati i lijepo fino ponistiti ono sto je nelegalno odnosno neispravno - i tu se prica zavrsava. No, ovo nije neko veliko krsenje zakona jer treba vidjeti popisnice i stanje i to ce "strucnjaci" na kraju da provjere i utvrde, ali ovo sto sam ja spomenuo su PRAVI prekrsaju i zloupotrebe kao i akti mrznje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi i koji su cak suspendovani odnosno otpusteni popisivaci srpske nacionalnosti. O tome SRNA nista niti pise niti nas djavolcic o tome ista zna, ali zna kako u Janji se popisalo u jednoj kuci 19 clanova.

Ma ja gdje bi vi manipunisali ma taman posla. :hahaha: Tačno u jednoj kući na tri sprata može živjeti njih 19. Ali nećeš mi valjda reći da je normalno da neko prijavi da ima 27 djece? Nije valjda normalno da se obrasci popunjavaju u kafani? Jasno i glasno je rečeno ljudi koji žive preko godinu dana u inostranstvu popisuju preko obrazaca kojie skidaju na netu. I takvi se ne mogu popisati u BiH ma ko ovde od njihovih živio. Isto tako bi trebao znati da podatke o porodici može dati samo punoljetni član domaćinstva i te porodice. A prema proceduri i propisu za popis roditelji ne spadaju u porodicu svoje udate ili oženjene djece. Naravno da je od početka bio cilj da Bošnjake popisuju Bošnjaci. Baš iz razloga da bi se moglo manipulisati. Da budemo realni ne postoji način da provjeriš da li je neko lagao za članove domaćinstva. Dođe kontrola gdje su članovi nema ih otišli u grad,u posjetu nekome,na dnevnicu i nikom ništa.

Данас је 6и дан пописа у БиХ... Сасвим је јасно да су припадници сва три народа и даље збуњени, има на моменте оптимиста и некаквог ултра-мега оптимизма, али све то пада када се погледају неки сегменти.

Оно што је сасвим јасно је да ће бројчано стање бити веће него што је реално. У Бих не живи више од 3,5 милиона, тешко и толико, међутим имајући у виду на шта личи досадашњи дио пописа, могло би се доћи и до бројке од 4 милиона..
Оно што је такође јасно, 3 национална табора су мање више одрадила добар посао, Осталих, Босанаца, БиХ, има у статистичким грешкама, сем на појединим дијеловима гдје њихов проценат достиже максимално 4%. Чак и Роми највећим дијелом се опредјељују за једну од три конститутивне националности, јасно највише бошњачку. Срби с друге стране, нарочиту у Сарајеву и близини истог се изјашњавају и као Босанци који говоре српским језиком, страх или нешто друго, углавном један дио изјашњених као Босанци биће Срби у том подручју... Што се осталог дијела Федерације тиче, осим ДГГ-а, Срба малтене и нема, један дио у Тузли и нешто ситно у Зеничком кантону. Све у свему етничко чишћење Федерације од Срба асполутно успјело. У РСу су покушане и даље се покушавају вршити манипулације са дијаспорцима, па тако нана која се не зна ни потписати спремна је пријавити 20-ак људи, међутим појачана је контрола у Српској и неће се допустити неки нереалан и удуплан број једних. Радује и да се један број Срба из Српске који живе у Србији одазвао попису... Све у свему, мислим да ће Срби имати удио од 86% у Српској.

Позив свим Србима који имају некретнине, запослење, родбину или родитеља, а живе, раде или студирају у Србији да се одазову на попис, издвоје мали дио времена и попишу се као становници Републике Српске.

Ma ja gdje bi vi manipunisali ma taman posla. :hahaha: Tačno u jednoj kući na tri sprata može živjeti njih 19. Ali nećeš mi valjda reći da je normalno da neko prijavi da ima 27 djece? Nije valjda normalno da se obrasci popunjavaju u kafani? Jasno i glasno je rečeno ljudi koji žive preko godinu dana u inostranstvu popisuju preko obrazaca kojie skidaju na netu. I takvi se ne mogu popisati u BiH ma ko ovde od njihovih živio. Isto tako bi trebao znati da podatke o porodici može dati samo punoljetni član domaćinstva i te porodice. A prema proceduri i propisu za popis roditelji ne spadaju u porodicu svoje udate ili oženjene djece. Naravno da je od početka bio cilj da Bošnjake popisuju Bošnjaci. Baš iz razloga da bi se moglo manipulisati. Da budemo realni ne postoji način da provjeriš da li je neko lagao za članove domaćinstva. Dođe kontrola gdje su članovi nema ih otišli u grad,u posjetu nekome,na dnevnicu i nikom ništa.

O manipulaciji pricas ?

Hiljade „ vikend popisnih ratnika“ iz Srbije stigli na popis u gradove Podrinja

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu iz Srbije su svakog vikenda dolazili popularno prozvani „ vikend ratnici", koji su pomagali bosanskim Srbima u rušenju naše zemlje, činjenju zločina i pljačkanju naših dobara. Došlo je vrijeme da iz Srbije ponovo navaljuju „ vikend ratnici", ovaj put dolaze u manji bh. entitet da se popišu i tako lažno napumpaju broj Srba u Bosni i Hercegovini. Prema svjedočenjima naših saradnika iz Republike Srpkse, jutros su Srebrenica, Zvornik,, Bratunac, Bijeljina prepuni automobila sa srbijanskim registarskim oznakama. „ Savki drugi automobil u gradu je sa srbijanskim registarskim oznakama, tako đe biti danas i sutra i, vjerovatno, narednog vikenda. Srbi popisivači masovno popisuju ove što su došli iz Srbije. Niko ništa ne poduzima", kaže nam jedan od instruktora popisa iz reda bošnjačkog naroda iz Podrinja.

saff

Popisni genocid Bošnjaka u RS
Iz Banja Luke smo dobili naređenje da ne popisujemo Bošnjake koji nisu prisutni na licu mjesta

Danas, trećeg dana popisa stanovništva u BiH na svjetlo dana izašla je istina o pripremljenoj popisnoj prevari od strane Vlade Republike Srpske. Primjer koji navodimo u nastavku otkriva istinu o tome kako se Zavod za statistiku RS-a unaprijed spremio da protivzakonito onemogući Bošnjake da se popišu. Naime, svi popisivači u RS-u dobili su striktne naredbe da ne smiju popisivati članove porodica Bošnjaka koji nisu prisutni na licu mjesta. Danas se u Donjoj Ljubiji kod Prijedora desio zanimljiv događaj u kojem je glavni akter bila Bošnjakinja popisivač. Spomenuti događaj za Saff ispričao je Emir Hodžić, koji je bio očevidac cijelog slučaja. „ Popisivačica, koja je Bošnjakinja nije pisala kako joj je dužnost, tj. onako kako joj govori punoljetan član domaćinstva nego je odbila mogućnost da popiše članove koji nisu prisutni a koji su u otišli u inostranstvo prije dva mjeseca sa namjerom povratka. Još dodatno, popisivačica se pravdala da se svi moraju potpisati što apsolutno nije tačno, jer punoljetni član koji daje podatke može potpisati sve obrasce. Također, dan prije popisa, u usmenoj konverzaciji, lokalni instruktor, također Bošnjakinja je svima tumačila propise u smislu da niko ne smije prijaviti članove porodice koji su u inostranstvu te da je njima takva instrukcija narđena. Ne mogu da razumijem podanički mentalitet spomenutih pojedinih bošnjačkih popisivača. Sve ovo je vezano za mjesto Donja Ljubija kod Prijedora odakle sam i ja i lično poznajem sve o kojima govorim". Nekoliko sati nakon ove poruke od Emira Hodžića stiže nam sljedeća poruka. „ Gospođa, čije članove je odbila popisati popisivačica jutros je obišla policiju, općinu i popisnu komisiju u Prijedoru gdje su joj potvrdili da je u pravu. Nakon toga je pronašla popisivačicu na zadatku i zahtjevala novi termin i posjetu. A onda je uslijedio nezamislivi apsurd. Djevojka odbija da popiše bilo koga ko nije u tom momentu prisutan i tvrdi da im je samo tako instruirano da smiju popisivati, a konkretan slučaj prijavljuje Komisiji iz Banjaluke od kojih traži da dođu na teren. Ne trebam napomnjati da je žena u čijoj se to kući odigrava na rubu živaca, ipak je riječ o starijoj gospođi". Emir Hodžić je lično popričao sa popisivačicom i rekao joj da će pokrenuti sve moguće mehanizme protiv nje i njenog ponašanja. „ Porazgovarao sa njom, objasnio joj da ovaj konkretan slučaj nije sporan ni po čemu. Rekao sam joj da je čovjek bio tu u julu mjesecu, otišao je i niko ne može garantovati da se neće vratiti već sutra, znači to nije neko ko se nije pojavljivao godinama. Popisivačica mi je odgovorila da su oni na predavanjima učeni i obučeni da postupaju onako kako je ona postupila i da ona neće popisati članove porodice koji nisu prisutni. Ništa ne pomaže, iako je moja komšinica u Prijedoru u Komisiji za popis dobila odgovor da je u pravu. Na moje upozorenje da ću pismenim putem podnijeti prijavu protiv nje, popisivačica je počela plakati, ali i dalje nije htjela promijeniti mišljenje". Na kraju, Emir Hodžić navodi jedan, kako kaže, simpatičan detalj ove priče. „ Bilo mi je pravo simpatično kada mi je popisivačica pojašnjava da je i njoj stalo da ima što više Bošnjaka, ali ona jednostavno ne smije tako postupiti jer im je drugačije naređeno".

Dijaspora: Ne dopustite da Hrvata u BiH bude manje od Kineza

Hercegovačka večer održana u Gradskoj dvorani u Gerlingenu okupila je gotovo dvije tisuće ljudi

Pred gotovo dvije tisuće posjetitelja, u prepunoj Gradskoj dvorani u Gerlingenu kod Stuttgarta, održana je Hercegovačka večer koju tradicionalno organizira Hrvatska zajednica Hercegovine iz Stuttgarta.

Odazovite se popisu

Predsjednik zajednice Zoran Primorac, zajedno s glavnim tajnikom Zrinkom Jurićem, koji je sa Slavicom Novosel vodio program, pozdravio je sve goste i uzvanike među kojima je bio i predsjednik Saborskog odbora za Hrvate izvan RH Ivan Šuker, zastupnica u Europskom parlamentu Zdravka Bušić, konzul RH iz Stuttgarta Ivan Sablić, premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić, gradonačelnik Gerlingena Georg Brener, član Središnjeg odbora HDZ-a Franjo Akmadža, predsjednik Koordinacije HDZ-a za Baden-Württemberg Davor Prtenjača, voditelji hrvatskih katoličkih misija iz Stuttgarta i okolice te gospodarstvenici na čelu s najuspješnijim hrvatskim gospodarstvenikom i povratnikom iz iseljeništva Jozom Bogdanom. Ivan Šuker, jednako kao i premijer ZHŽ-a Ćosić, pozvao je Hrvate iz BiH da se odazovu popisu pučanstva koji se ovih dana provodi u BiH.

Zašto je potrebno da se Hrvati iz BiH popišu u što većem broju, najupečatljivije je govorila Zdravka Bušić te istaknula: - Molim Vas, popišite se, i ne dopustite da nas, kako bi neki zlurado htjeli, u našoj domovini BiH bude manje od 10 posto. Veselite se večeras, ali se ovih dana popišite i ne dopustite da nas u BiH, kao što je to danas slučaj sa Sarajevom, bude manje nego Kineza, zavapila je sestra tragično stradalog hrvatskog borca za slobodu Zvonka Bušića. Kao i uvijek dosad, na Hercegovačkoj večeri bilo je uistinu veselo, a i zanimljivo.

- Uvijek kada sam u Njemačkoj, s radošću dođem na Hercegovačku večer na kojoj se opustim i zabavim te susretnem i razgovaram s mnogim prijateljima i poznanicima koje rijetko viđam - kazao je u razgovoru Jozo Bogdan. U zabavnoj večeri, čiji program je napravljen tako da zadovolji svačiji glazbeni ukus, nastupio je, tu večer izuzetno raspoloženi, Jasmin Stavros, guslar Stojan Čarapina te pjevač iz Tomislavgrada Josip Ivančić. Od domaćina iz Njemačke nastupili su, kao i uvijek izuzetno uspješno, članovi KUD-a “Krešimir” iz Cannstatta te mladi pjevač iz Njemačke Mile Herceg. Kao i svih ovih godina, medijski pokrovitelj Hercegovačke večeri bilo je inozemno izdanje Večernjeg lista, koje zajedno s Večernjakovim izdanjem za BiH opširno izvještava svoje čitatelje o Hercegovačkoj večeri, na kojoj se uvijek besplatno podijeli nekoliko stotina primjeraka novina.

Potpora Večernjaka

Voditelj i glavni tajnik HZH Zrinko Jurić s pozornice je zahvalio urednicima Večernjaka te javno pročitao pismo isprike Joze Pavkovića za nedolazak na ovogodišnju Hercegovačku večer. U njemu urednik Večernjaka za BiH iskazuje svoje divljenje organizatorima koji ne žale truda i vremena kako bi sačuvali vezu s rodnom hrvatskom grudom.

- Znam da ćete večeras u sjećanjima prebirati slike djetinjstva, rodnoga kraja, našega kamena, koji nigdje kao ovdje u Hercegovini nije tako i surov, i pitom. Vi ste ga zamijenili blještavilom Stuttgarta i drugih njemačkih gradova. Danas je Njemačka vaš dom. Koji više nije privremen. Ali, svejedno mi vas čekamo. Vjerujemo kako ćete se barem željeti vratiti. Nas je ovdje sve manje. Strahujemo od rezultata popisa. Bojimo se hoće li brojke potvrditi naša strahovanja. Kako nas je sve manje! Zato, nazovite svoje i recite da vas upišu. Time ste već puno učinili u borbi za našu opstojnost. Svima vama večeras želim ugodnu Hercegovačku večer. Mi koji smo u Hercegovini s nestrpljenjem čekamo izvještaj našega urednika Stipe Puđe. On će, siguran sam, sa svojim dopisnicima prenijeti kroz Večernjak ljepotu hrvatskoga zajedništva iz tople dvorane Gerlingena, kako čitateljima u iseljeništvu, tako i nama u našoj Hercegovini i našoj Bosni - napisao je Jozo Pavković, glavni urednik Večernjeg lista za BiH.

http://www.vecernji.hr/vijesti/dijaspor ... nak-624408

Hocemo li jos o manipulacijama ?

Sa popisnicama iz BiH pokušao ući u Srbiju

Granična policija Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu u Skelanima jučer je zaustavila osobu koja je sa popisnicama od popisa 2013. u BiH željela preći u Republiku Srbiju, potvrđeno je Anadoliju u Terenskom uredu GP Istok u Višegradu.

"U izvještaju stoji da je osoba imala kod sebe popisnice, kada su ga službenici Granične policije zaustavili na prelazu u Skelanima. Upozorili su ga da ne smije prenositi popisnice, a kada je izašao iz zemlje, više ih nije imao kod sebe. Navedeno je i da je ovlašteni popisivač za Srebrenicu, te da živi u Bajinoj bašti", rečeno je u Terenskom uredu u Višegradu.

Popisnice nisu zaplijenjene, jer je nakon upozorenja, osoba iz Bosne i Hercegovine izašla bez istih.

Oslobodjenje

Prekršajne prijave za pokušaj iznošenja popisnog materijala iz BiH: U Srebrenici ponovni popis

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/...-materijala-iz-bih-u-srebrenici-ponovni-popis

Imam neke uzorke s popisa stanovnistva u BiH pa cu ih podijeliti ovdje:

Srebrenik - uzorak od 200

Bosnjaka 189
Bosanaca 4
Muslimana 4
Hrvata 3

Jezik:

Bosanski 197
Hrvatski 3

Vjera:

Islamska: 197
Katolicka 3

- - - - - - - - - -

Jedan uzorak jedne od opcina u BiH, info od Jack-a, s njegovog foruma bosanskehistorije

Uzorak od 901

Opcina reci cu 15

Bosnjaci 638
Hrvati 36
Roma 184
Srba 14
Bosanaca 16
Muslimana 3

Vjera

Islamska 804
Muslimani 29
Katolici 30
Pravoslavni 18
Ostalo je Romska vjera i ateisti

Jezik

Bosanski 713
Romski 140
Hrvatski 26
Srpski 4
S-H 3
Ostali ostatak

- - - - - - - - - -

Jedan manji uzorak iz gradskog naselja Prijedor:

ukupno popisano 302

Bosnjaka 281 (93%)
Srba 21 (7%)

Islam 281
Bosnaski jezik 281

Da o manipulacijama govorim :D Čudo jedno kako nisi pomenuo Bošnjakinju iz Srebrenice koja je isključena iz popisa jer je fiktivno popunjavala liste u kafani. Čudo nisi pomenuo da se između ostalog i zbog toga ponavlja popis u 5 krugova u Srebrenici. Što ne pomeneš onog što u Janji ima 27 djece? Ajmo dalje. Data je instrukcija da se ama baš niko ko živi u inostranstvu duže od godinu dana ne može popisati u BIH. Dakle niko ne samo Bošnjaci kako se to iskrivljeno pokušava pokazati. Isto kao što se propisi pokušavaju nakaradno protumačiti i poštovanje istih povezati sa nečim lošim za Bošnjake. Ta popisivačica iz Prijedora je 100% u pravu. Inače nije tačno da se može popisati samo onaj ko je u momentu popisa prisutan u domaćinstvu. Onaj ko je otišao na npr posao naravno da će biti popisan. I to je popisivačima jasno rečeno. A oni koji su inostranstvu ne mogu biti popisani. Pa i ja imam sestre u Srbiji. Po toj logici mogao sam im uzeti matične brojeve i popisati ih ovde.

Da o manipulacijama govorim :D Čudo jedno kako nisi pomenuo Bošnjakinju iz Srebrenice koja je isključena iz popisa jer je fiktivno popunjavala liste u kafani. Čudo nisi pomenuo da se između ostalog i zbog toga ponavlja popis u 5 krugova u Srebrenici. Što ne pomeneš onog što u Janji ima 27 djece? Ajmo dalje. Data je instrukcija da se ama baš niko ko živi u inostranstvu duže od godinu dana ne može popisati u BIH. Dakle niko ne samo Bošnjaci kako se to iskrivljeno pokušava pokazati. Isto kao što se propisi pokušavaju nakaradno protumačiti i poštovanje istih povezati sa nečim lošim za Bošnjake. Ta popisivačica iz Prijedora je 100% u pravu. Inače nije tačno da se može popisati samo onaj ko je u momentu popisa prisutan u domaćinstvu. Onaj ko je otišao na npr posao naravno da će biti popisan. I to je popisivačima jasno rečeno. A oni koji su inostranstvu ne mogu biti popisani. Pa i ja imam sestre u Srbiji. Po toj logici mogao sam im uzeti matične brojeve i popisati ih ovde.

Manipulises s podacima i obavijestima ponovo.

1. Nisam spomenuo Bosnjakinju iz Srebrenice jer se to ovdje jednom navelo, mislim da si to ti navodila, nisam siguran. Zasto bi to ponavljao !? Uostalom u Srebrenici je pocinjen genocid, mnoge majke i nemaju kuca tj., nisu im obnovljene a imaju namjeru se vratiti, ako vec o tome govorimo, a kakav je izgovor prelaziti drzavnu granicu i popisivati ljude koji za stalno zive u B. Basti, drugoj drzavi, a i sam popisivac je stalni stanovnik druge drzave, tj., Srbije. Kad se prijavljivao da bude popisivac, sta je stavio gdje mu je prebivaliste ? Srebrenica, tj., BiH ili B. Basta tj., Srbija ? I zbog ovoga ce odgovarati zato je i pokrenut krivican postupak.

2. Ponavljanje u pet krugova u Srebrenici nije zbog Bosnjakinje koja je ispunila popisnice za dvije starije zene. Ponovo manipulises i govoris neistine bez ijednog validnog dokaza.

3. Da spomenem onoga sto u Janji ima 27 djece ? Pa zar vjerujes u takve gluposti entitetskog zavoda odnosno nekog idiota popisivaca ?! Zar je neko normalan da popise 27 djece, a kao prvo odakle nekome u BiH toliko djece, osim ako nije Rom sa svim postovanjem prema toj populaciji !?? uostalom, ako je i prijavio 27 djece, pa zna se da li to moze ili pak ne, jer moraju biti dokazi kad je koje dijete rodjeno i gdje, imali maticni broj, itd. No, ovo navodis jer medije poput Srne i ostalih zvijeri ( medija ) koje drze iskljucivo Srbi samo traze ovakve slucajeve koje provale srpski popisivaci, a to upravo i rade kako bi se sakrilo ono sto se radi prema bosnjackoj populaciji, evo npr. u Kozluku, opcina Zvornik. Srpski popisivaci ispunjavaju popisnice, obrasce P-1 obicnom brisivom olovkom za Srbe a onda ZAJEDNO sa instruktorima prepravljaju i upisuju ljude koji su prije 20 i kusur godina rodjeni ili zivjeli na tom podrucju, a danas za STALNO su nastanjeni u Srbiji, dok u isto vrijeme u istom naselju od istih popisivaca ( srpski ) u bosnjackim kucama odbijaju da popisu ljude koji su na privremenom radu negdje u inozemstvu.

4. Data je instrukcija da se ama bas niko ko zivi u inozemstvu duze od godinu dana ne moze popisati u BiH ? Instrukcija je data KAD i jos vaznije od toga jeste od KOGA je ta instrukcija ?! Instrukcija je protiv zakonita jer Zakon o popisu stanovnistva u BiH 2013 godine jasno kaze da svi koji se nadju na adresi se mogu popisati i da se oni koji nisu duze od godinu dana mogu upisati od svojih roditelja ili onih koji ih zastupaju u domacinstvu, s druge strane, oni koji duze borave od godinu dana van domovine, i ONI SE POPISUJU, s tim sto ce prilikom obrade oni biti izbaceni iz stalnog prisutnog stanovnistva. Dakle, zakon je u potpunosti jasan, a sad mi reci da ga ne krse oni koji odbijaju u POTPUNOSTI da popisu ljude bili oni manje ili vise od 12 mjeseci van domovine!!

Ponavljam, popisivac po zakonu NEMA pravo da se raspravlja sa domacinom kojeg popisuje vec upisuje ono sto mu se kaze, a ako je neko van zemlje vise od 12 mjeseci popisivac a ni instruktor pa ni entitetski zavod a ni drzavni NEMAJU pravo davati instrukcije da se takvi ne mogu popisati jer su duze od godinu dana van zemlje. Oni se imaju/moraju popisati a onda prilikom obrade uvrstavaju u ljude koji su u inozemstvu. Ko ima pravo to da odlucuje gdje i u kojoj kuci neko boravi ovoliko ili onoliko mjeseci ?! Pa nije ovo Juzno-africka republika ili danasnja Bjelorusija.

Ps. "Dakle niko ne samo Bosnjaci kako se to iskrivljeno pokusava pokazati" - a ozbiljno ? Zbog cega se onda popisuju Srbi koji zive u Srbiji ? Zbog cega se pozivaju, pa cak i na ovoj temi i na ovoj stranici da svi koji su porijeklom iz BiH a zive u Srbiji da se prijave na popis i tako udju u stalni broj stanovnika ? Zbog cega cak vlada manjeg bh entiteta radi planski s udruzenjima i medijama u Srbiji prvenstveno Beogradu da se alarmira sto vise Srba iz Srbije za upis na podrucju Srebrenice, Bratunca, Zvornika i Brckog ? I opcenito Podrinja. Licemjerstvo se lahko otkrije.

No, vidim nisi se sjetila ovo postirati:

Pismo ogorčenog popisivača iz Brčkog: Ponuđen mi je novac da ispunim što više obrazaca sa izjašnjenjem kao Srbin:

http://www.bh-index.com/pismo-ogorc...da-ispunim-sto-vise-obrazaca-sa-izjasnjenjem/

- - - - - - - - - -

Pratim I ja desavanja. Cak mislim da je moguce sjedinjenje Bosnjaka I Muslimana.

To se mora dogoditi jer je to jedan te isti narod. U Ustavu je samo zamijenjen naziv jednog te istog naroda, tako da samo sifriranje i davanje dupli sifri za Bosnjake i Muslimane od strane agencije za statistikiu BiH na celu s Zdenkom Milinovicem je prekrsila Ustav i najmanje 2 zakona po ovom pitanju. Tako da ce na kraju ipak se morati to rijesiti i spojiti jer Bosnjaci ili Muslimani su jedni te isti narod.

Poslednja izmena:
S' obzirom na ono što se piše o popisu i brojnim neregularnostima,ispostaviće se da je BiH dobila 2 miliona stanovnika od 1991. do danas.:D

Bravo, komentar tačno u sridu :hahaha: I po mojim procjenama ovaj popis donijeće veći broj Srba i muslimana nego 1991., BiH će imati više stanovnika nego 1991. jedino su Hrvati odustali od trke i prije početka. Ne mogu nahvatati 500 000 ni manipulacijama. Ko ih šiša kad su nesposobni. Inače Srbi i muslimani će popisati sve srodinike u dijaspori pod BH građane :D

Poslednja izmena:
Dobio sam jedan uzorak od srpskog popisivaca za jedno bratunacko naselje:

Bratunac (selo)

Srba 18%
Bošnjaka 82%

- - - - - - - - - -

Mostar

Uzorak od 176

Bosnjaci 156
Hrvati 2
Srbi 8
Bosanci 8
Romi i ostali 2

Jezik

Bosanski 169

bosanskehistorije - Jack.

Aj boga ti ne lupetaj po forumu više. Skačeš sebi u stomak do juče sliniš na neke genocide a danas pričaš o velikoj Bošnjačkoj populaciji u RS.
Ne znate ni ko ste ni šta ste, pa slavite kad se većina iznašnjava kao Bošnjak ..... Čega se pametan stidi .....

Da ne pričam da su glasački listići i podaci sa istih stroga tajna dok ne počne brojanje u Istočnom Sarajevu za 20-ak dana

Evo i ja da podvučem ovo i da ne ponavljam isto.

Naravno da jesu, zato se i ne govori tacno naselje iz kojeg se podatak podastira jer bi se onda otkrio popisivac i prijetile bi mu sankcije zakonom propisane.

Medjutim, ovdje nisu ogromni veliki prekrsaji zakona ( iako jeste prekrsaj ) jer se ovim cinom ne odaju nikakvi licni/osobni tajni podaci ljudi vec ugrubo se govori koliko gdje koga je popisano, kako su se izjasnili po pitanju etniciteta, jezika i vjere. Iako je i ovo zakonom zabranjeno, ipak ima drugaciju i blazu dimenziju od samog otkrivanja identiteta popisnika sto bi bilo skandalozno.

Ps. I da, ne pricamo ovdje o izborima da bi bili nekakvim GLASACKI listici.

Back