Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

Iskoristili decu: Ma kakav Bosanac, ja sam Bošnjak

U režiji Omladinskog kulturnog centra (OKC) Gradačac na Internetu se pojavilo nekoliko spotova u kojima dve devojčice i dečak učestvuju u akciji raskrinkavanja "podvale da su oni Bosanci, a ne Bošnjaci".

deca.jpg

Jadna djeca i Bože sačuvaj gluposti koju im predložiše roditelji...

Ја мислим да сам већ говорио о процјенама за БиХ и сасвим је извјесно да се ради о бројци између 3,3 милиона и 3,5 милиона становника.
Од тог броја 1,7 Бошњака, 1,2 Срба 450 000 Хрвата и 150 000 осталих. У Републици Српској, Срба има најмање 85%.

А ево налетих и на један занимљив клип о томе шта је говорио отац, а шта син 22 године послије кад су Муслимани у питању.

Nacionalni sastav Bosne je lako odrediti na osnovu broja rodjenih po nacionalnosti (ti podaci se vode).

Godisnje se u BiH rodi oko 10- 10 500 Srba (oko 9 000 u RS i 1000-1500 u ostatku BiH), oko 4 000 Hrvata i oko 18 000 Bosnjaka.

E sad, ako uzmemo u obzir da Srbi i Hrvati u BiH imaju natalitet kao u matici, oko 9 promila, dolazimo do zakljucka da u BiH ima oko 1,1 miliona Srba i oko 450 000 Hrvata ( ako se na 1000 ljudi rodi 9 beba, na X ljudi ide 10 000 beba), a pretezno bosnjacki kantoni imaju natalitet oko 11-12 promila, sto znaci da Bosnjaka ima izmedju 1,5 i 1,65 miliona.

U totalu, u BiH zivi oko 3,1 do 3,3 miliona ljudi, od toga 34% Srba, 14 Hrvata i 52% bosanskih muslimana. Ali, s obzirom na to da ce deo muslimanskog stanovnistva Sarajeva i Tuzle, narocito onaj stariji, izjasniti kao Bosanci, Jugosloveni i Muslimani, verujem da ce biti oko 49-50% Bosnjaka i 2% ostalih.

Ја мислим да сам већ говорио о процјенама за БиХ и сасвим је извјесно да се ради о бројци између 3,3 милиона и 3,5 милиона становника.
Од тог броја 1,7 Бошњака, 1,2 Срба 450 000 Хрвата и 150 000 осталих. У Републици Српској, Срба има најмање 85%.

А ево налетих и на један занимљив клип о томе шта је говорио отац, а шта син 22 године послије кад су Муслимани у питању.

Znači po tvojoj procjeni 49% će biti Bošnjaci, možda čak i apsolutna većina, a Muslimanima se niko značajno neće izjasniti? Iako je na probnom popisu 6% se tako izjasnilo?

Nacionalni sastav Bosne je lako odrediti na osnovu broja rodjenih po nacionalnosti (ti podaci se vode).

Godisnje se u BiH rodi oko 10- 10 500 Srba (oko 9 000 u RS i 1000-1500 u ostatku BiH), oko 4 000 Hrvata i oko 18 000 Bosnjaka.

E sad, ako uzmemo u obzir da Srbi i Hrvati u BiH imaju natalitet kao u matici, oko 9 promila, dolazimo do zakljucka da u BiH ima oko 1,1 miliona Srba i oko 450 000 Hrvata ( ako se na 1000 ljudi rodi 9 beba, na X ljudi ide 10 000 beba), a pretezno bosnjacki kantoni imaju natalitet oko 11-12 promila, sto znaci da Bosnjaka ima izmedju 1,5 i 1,65 miliona.

U totalu, u BiH zivi oko 3,1 do 3,3 miliona ljudi, od toga 34% Srba, 14 Hrvata i 52% bosanskih muslimana. Ali, s obzirom na to da ce deo muslimanskog stanovnistva Sarajeva i Tuzle, narocito onaj stariji, izjasniti kao Bosanci, Jugosloveni i Muslimani, verujem da ce biti oko 49-50% Bosnjaka i 2% ostalih.

Slazem se tvojom procjenom! Ali malo si digao Bosnjake. Oni godinu uz godinu padaju sto se tice zivorodjenih....a u RSu ove godine nisu dogurali ni do 700....u totalnom su minusu...samo u svom "Dzihadistanu" tamo su odlicni.

Iskoristili decu: Ma kakav Bosanac, ja sam Bošnjak

U režiji Omladinskog kulturnog centra (OKC) Gradačac na Internetu se pojavilo nekoliko spotova u kojima dve devojčice i dečak učestvuju u akciji raskrinkavanja "podvale da su oni Bosanci, a ne Bošnjaci".

deca.jpg

Jadna djeca i Bože sačuvaj gluposti koju im predložiše roditelji...

Axaxaxxaxxaxaxxxxaxxa nisu (vise) Bosanci al pricaju Bosanskim jezikom...

Slazem se tvojom procjenom! Ali malo si digao Bosnjake. Oni godinu uz godinu padaju sto se tice zivorodjenih....a u RSu ove godine nisu dogurali ni do 700....u totalnom su minusu...samo u svom "Dzihadistanu" tamo su odlicni.

Bosnjaci cine preko 730 zivorodjenih u manjem bh entitetu za proslu godinu ( 2012 ), no, federalni zavod za statistiku konstatira desetak nepoznatih iako fBiH ima duplo vise zivorodjenih od manjeg bh entiteta, a sad idite pa pitajte Radmilu Cickic iz zavoda za statistiku "rs" odakle im gotovo 350 NEPOZNATIH ?!?!

Reci cu vam ja odakle: tu je 100 Bosnjaka, 200 Srba i ostalo su Romi i ostali. Matematika je veoma jednostavna.

Kakav problem sa identitetom imaju ovi ljudi pa to je prosto neverovatno. čitava medijska kampanja je u toku samo da bi ljude ubedili šta su i u šta veruju.A ovamo se qrče izmišljenom i ukradenom istorijom.

Je li to pricas o Srbima ?

Pa zna se bolan ciji rjecnik je mladji za 200 godina od bosanskog, zna se odakle je Vuk Karadzic prepisao rijeci u svoj srpski recnik i izbacio ijekavicu te "umetnuo" ekavicu. Pa barem postujte svoje autore historije vam, Iliju Garasanina i ostale koji su vam jos davno rekli u svojim djelima da su stanovnici Bosne Bosnjaci razlicitih vjera... nemojte molim vas da nas ucite o historiji. Prvo pometite pred svojim vratima.

Ps. kampanja sto se vodi kod nas da se ljudima pojasni je veoma logicna - narodu kojem je zabranjivano preko stotinu godina da se izjasni kao Bosnjak a isto tako zabranjivano da se jezik nazove bosanskim od 1907 godine, logicno je da generaciji moras pojasniti historijske cinjenice. Niko se ne upusta u ove historijske cinjenice da raspravlja jer se ostaje bez teksta, ali se zato blebece po forumima o "ukradenoj" i "izmisljenoj" historiji Bosnjaka. Ma zivite i dalje u svojim lazima.

Bosnjaci cine preko 730 zivorodjenih u manjem bh entitetu za proslu godinu ( 2012 ), no, federalni zavod za statistiku konstatira desetak nepoznatih iako fBiH ima duplo vise zivorodjenih od manjeg bh entiteta, a sad idite pa pitajte Radmilu Cickic iz zavoda za statistiku "rs" odakle im gotovo 350 NEPOZNATIH ?!?!

Reci cu vam ja odakle: tu je 100 Bosnjaka, 200 Srba i ostalo su Romi i ostali. Matematika je veoma jednostavna.

Tu nisam bio precizan. Ali nema veze. Imate negativan prirastaj u RS. U USK ste propali! A samo u vasem trokutistanu stojite odlicno. Mada i tu jos malo slijedi krah. Inace nemoj se hvaliti da vas ima medju nepoznatima puno sto se tice zivorodjenih. Imate i velik udio medju nepoznatima sto se tice umrlih osoba!!!

Mozes ti to okrenuti kako god zelis. U minusu ste u RS-u Nema vam pomoci!

Tu nisam bio precizan. Ali nema veze. Imate negativan prirastaj u RS. U USK ste propali! A samo u vasem trokutistanu stojite odlicno. Mada i tu jos malo slijedi krah. Inace nemoj se hvaliti da vas ima medju nepoznatima puno sto se tice zivorodjenih. Imate i velik udio medju nepoznatima sto se tice umrlih osoba!!!

Mozes ti to okrenuti kako god zelis. U minusu ste u RS-u Nema vam pomoci!

Jesam li ja govorio ko je u minusu a ko je u plusu ovdje ? Ako vec hoces o tome da govorimo, mozemo. Zelis li ?

Da ti podastiram koliko hiljada Srba je SVAKE godine u minusu u "rs", a da ne pricam o odseljavanju i migracijama ka velikim gradovima kao sto su Beograd, Novi Sad, ali i ka Banjoj Luci koja je usisala i usisava sve oko sebe.

- - - - - - - - - -

https://www.youtube.com/watch?v=26mglGp-NbU

- - - - - - - - - -

"PRESING": Popis stanovništva u BiH 2013 - "Uvid u poslijeratnu realnost" (23.09.2013) .

Popis 2013 - Srpska medijska propaganda i operativni rad na terenu

U emisiji gdje je gostovao gospodin Sejfudin Tokic ista medijska kuca govori da nikakvih nema propagandnih organizovanih akcija od strane srpskog naroda, ista televizija koja je bila na ovoj emisiji koju sad postiram ovdje a koja je snimljena prije one iznad emisije u kojoj je Tokic gostovao.

Ps. Vidim da neki nemaju nikavih objasnjenja i gube se u svom neznanju i trovanju laznim mitovima o historiji i drugima narodima na ovim podrucjima, pa ne preostaje im nista drugo do da citiraju odnosno postiraju Tokiceve izjave na video links i da iste nazivaju "glupostima".

Prvo ne znam koji je to pametnjaković doša do cifre od samo 200 rođenih Srba u Republici Srpskoj za cijelu godinu. To je teška glupost. Drugo i Bošnjake sve više mori bijela kuga. A treće Zvornicanin ti dobro znaš da Srbi odlaze iz Zvornika ali i da dolaze nove generacije. Jedino što ćete vi na sve načine pokušati napraviti inženjering na popisu da ispadne da vas ima više nego što je realna situacija na terenu. A ovaj Sejfudin ne posjeduje osnovnu kulturu dijaloga i ponašanja.

Prvo ne znam koji je to pametnjaković doša do cifre od samo 200 rođenih Srba u Republici Srpskoj za cijelu godinu. To je teška glupost. Drugo i Bošnjake sve više mori bijela kuga. A treće Zvornicanin ti dobro znaš da Srbi odlaze iz Zvornika ali i da dolaze nove generacije. Jedino što ćete vi na sve načine pokušati napraviti inženjering na popisu da ispadne da vas ima više nego što je realna situacija na terenu. A ovaj Sejfudin ne posjeduje osnovnu kulturu dijaloga i ponašanja.

U R. Srpskoj se godisnje rodi nesto vise od 9000 Srba i nesto manje od 1000 ostalih, a nesto manje od 1000 Srba (700-800) se rodi u Federaciji.

Ne znam ko je izvor tih lupetanja, verovatno reziser spota "Brato, sto si ljut, vakat zeman Allah Bismillah Illalah?"

1. Citiraj me gdje sam naveo to oko 200 rodjenih Srba za cijelu godinu u manjem bh entitetu. Navela si neistinu koju mi podvaljujes;
2. Bosnjake ne mori nikakva bijela kuga. Da je vise umrli no rodjenih kod Bosnjaka u bh entitetu rs, istina, ali poredeci sa Srbima u fBiH gdje ih se rodi oko par desetina ili stotinjak, a umre po 1200 ili u manjem bh entitetu po dvije ipo i tri hiljade vise umrli nego rodjenih srpske nacionalnosti, de facto i de jure te iskljucuje iz pozicije da uopce pricas o Bosnjacima i njihovom bijelog kugi. Bosnjaka se rodilo negdje izmedju 18.000 i 18.500 2012 godine, a umrlo oko 14.000-14.500, dok je Srba umrlo oko 12.000 a rodilo ih se oko 8.500.

3. O popisnom inzinjeringu si u pravu JER pogledaj sljedece:

U R. Srpskoj se godisnje rodi nesto vise od 9000 Srba i nesto manje od 1000 ostalih, a nesto manje od 1000 Srba (700-800) se rodi u Federaciji.

Ne znam ko je izvor tih lupetanja, verovatno reziser spota "Brato, sto si ljut, vakat zeman Allah Bismillah Illalah?"
nije ti dobar izgovor.. treba brooooto...

1. Citiraj me gdje sam naveo to oko 200 rodjenih Srba za cijelu godinu u manjem bh entitetu. Navela si neistinu koju mi podvaljujes;
2. Bosnjake ne mori nikakva bijela kuga. Da je vise umrli no rodjenih kod Bosnjaka u bh entitetu rs, istina, ali poredeci sa Srbima u fBiH gdje ih se rodi oko par desetina ili stotinjak, a umre po 1200 ili u manjem bh entitetu po dvije ipo i tri hiljade vise umrli nego rodjenih srpske nacionalnosti, de facto i de jure te iskljucuje iz pozicije da uopce pricas o Bosnjacima i njihovom bijelog kugi. Bosnjaka se rodilo negdje izmedju 18.000 i 18.500 2012 godine, a umrlo oko 14.000-14.500, dok je Srba umrlo oko 12.000 a rodilo ih se oko 8.500.

3. O popisnom inzinjeringu si u pravu JER pogledaj sljedece:

. Nema i vaše cure se emancipovale. Ne pada im više na pamet da se udaju mlade,rađaju po 5 i više djece.
3) Šta je u ovom klipu neistina? Pa čovječe vi se ubiste da objasnite svojima kako da se izjasne. Organizujete im dolaske iz zemalja EU čak i SAD i Kanade. Samo da bi popisali ljude koji nit žive u BiH niti će se kad ovde vratiti. Dakle još jedan pokušaj organizovane prevare. Ne znam samo kako ne shvatate da tom glupošću samo škodite sebi. Ispašće da ste najmanje prognani i raseljeni. Koristićete to što ne smiju da se traže lične karte ni bilo kakva identifikaciona dokumenta. A onda će iduće godine doći izbori i vidjeće se koliko vas realno ovde ima odnosno koliko ste lagali. Na tvoju žalost manji entitet ima svoje ime ( Republika Srpska ) koje ti piše na svim dokumentima.

Back