Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
''Taj grb je imao kljun koji je namerno izmenjen u odnosu na Kralovo rešenje, tako da je izgledao kao kljun na orlu sa grba Trećeg rajha. Takav kljun je imao jedinstven izgled, jer uopšte nije ličio na kljun bilo kog drugog srpskog dvoglavog orla u istoriji srpske heraldike. To je bio kljun koji nikada pre i nikada posle nije vidjen kod nas, dok ga iz mrtvih nije izvukao Ljubodrag Grujić. Niko normalan neće da se "mane" tog kljuna, jer direktno asocira na simbol koji je predstavljao logore smrti i nezapamćene užase u ovoj zemlji.''

чије су ово речи?

Da bi bili "u trendu", tadašnji srpski fašisti su taj "papagajski" kljun ukomponovali u naš orao, a Grujić je mnogo kasnije taj isti i identični fašistički "papagajski" kljun vratio.

да ли знаш да су Грујићеви страдали под фашистима и да му деда има партизанску споменицу?

Оба ова цртежа (и још нека, као што су векторизовани амблеми Војске Републике Српске и Српске војске Крајине) сам ја поставио на сајту Викимедија под именом "Орлови Гвозда", а тамо пише и моје право име (Марко Маљковић), као и име мог пријатеља, иначе графичког дизајнера, који је такође учествовао у том цртању. Сви ови цртежи су у постављени у векторским форматима на том сајту, може их било ко скинути, а ја сам се унапред одрекао било којих ауторских права, тако да ме не бих изненадило да је неко скинуо те цртеже и почео да прави све и свашта по узору на њих (пошто су у лепо сређеном векторском формату, јако су захвални за репродуковање у разним облицима и материјалима).

јел то Ненад Кашанин?

нисам разочаран у тебе маркоме, од почетка сам знао да имаш неки лични интерес у целој овој причи.

разочаран сам у Србе као народ.. мој народ. зар смо таква и толика гов*на!!

OFFTOPIC: Prestanite da raspravljate o zastavi Kosmeta/Kosova i Vojvodine jer da je ovo normalna zemlja ove dve pokrajine ne bi ni postajale. U SRS ove dve pokrajine nisu ni imale svoje simbole!

clover-and-crown-pottery-mark-query-white-eagle-with-gold-beak-and-talons-21259926.jpg

Neka skulpturica koju sam izguglao, papagaj ili orao? :think:

Poslednja izmena:
Da bi bili "u trendu", tadašnji srpski fašisti su taj "papagajski" kljun ukomponovali u naš orao, a Grujić je mnogo kasnije taj isti i identični fašistički "papagajski" kljun vratio.

да ли знаш да су Грујићеви страдали под фашистима и да му деда има партизанску споменицу?
Grujić je častan čovek, to se videlo iz njegovih komentara ovde. Tačno za sebe je rekao da je potomak Partizana i republikanac. :ok:

маркоме, су ово твоје речи:

''Dakle, na tom novom grbu Republike Srpske se nalazi ono što bi trebalo da se nalazi na našem grbu, samo što je Košanin nacrtao prelepog belog orla u poletu, a Ljubodrag Grujić je nacrtao papagajsku nakazu.''

''Košaninovo rešenje za grb je dvoglavi orao u poletu, a Grujićevo rešenje je dvoglavi papagaj čiji izgled asocira na fašističke ambleme iz II. svetskog rata, koji svojim izgledom vredja većinu gradjana naše zemlje.''

''Ako se zaista tražilo pojednostavljeno rešenje za izgled grba Srbije, zašto nije uzet deo onog crteža Nenada Košanina.''

''amblem fašističke "Nedićeve Srbije''

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=500820

Где су то моје речи? О чему говориш?

нисам разочаран у тебе маркоме, од почетка сам знао да имаш неки лични интерес у целој овој причи.

разочаран сам у Србе као народ.. мој народ. зар смо таква и толика гов*на!!

Који је тај мој "лични интерес"? Да ли сам ја могао да спречим да неко скине моју векторизовану верзију грба РС и РСК и да то претвори у грб Србије? Откуд сам ја могао то да знам?

наш уважени колега марком је био убедљиво најжешћи критичар Грујићевог грба, није бирао речи:

I opet ponavljam da pozdravljam inicijativu gospodina Homena. Nadam se da će uspeti, da se ne bi ovo pitanje moralo iznositi u svetsku javnost, da se ne bi morala obavestiti Evropska Unija, jevrejska zajednica kod nas i u svetu, da se ne bi morao pokretati sudski spor pred Ustavim sudom Srbije i evropskim Sudom i ljudska prava, jer, bilo kako bilo, ne sme se dozvoliti da fašistički grb "Nedićeve Srbije", amblem rasne, verske i etničke mržnje, bude taj koji nas vodi nazad u mračnu prošlost.

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=498624

најмање што можеш да урадиш је- да Грујићу упутиш јавно извињење за овако тешке клевете и срамотне речи које си користио, за претње које си износио.
али јавно извињење на тим сајтовима на којима си овакве гадости писао.

Да, знам. Да ли знаш да су усташе скоро целу моју породицу заклале и бациле у јаме? Да ли знаш да су сви моји били у партизанима, и то најчешће од првог дана? Само немам појма зашто је то уопште битно. Зашта ти мене конкретно оптужујеш? Па, нисам ја рекао да је Грујић фашиста. То је рекао Србин1000%. Мало си побркао лончиће.

најмање што можеш да урадиш је- да Грујићу упутиш јавно извињење за овако тешке клевете и срамотне речи које си користио, за претње које си износио.
али јавно извињење на тим сајтовима на којима си овакве гадости писао.

Јел' си ти, бре, скренуо с' памети? О чему причаш?

наш уважени колега марком је био убедљиво најжешћи критичар Грујићевог грба, није бирао речи:

I opet ponavljam da pozdravljam inicijativu gospodina Homena. Nadam se da će uspeti, da se ne bi ovo pitanje moralo iznositi u svetsku javnost, da se ne bi morala obavestiti Evropska Unija, jevrejska zajednica kod nas i u svetu, da se ne bi morao pokretati sudski spor pred Ustavim sudom Srbije i evropskim Sudom i ljudska prava, jer, bilo kako bilo, ne sme se dozvoliti da fašistički grb "Nedićeve Srbije", amblem rasne, verske i etničke mržnje, bude taj koji nas vodi nazad u mračnu prošlost.

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=498624

Ти стварно ниси нормалан. О чему ти говориш?

немаш части ни да признаш.. марко, марко..

Сад видим о чему причаш. Да те питам ја нешто, да ли стварно мислиш да сам ја једини човек на свету који се зове Марко Маљковић? Има и један момак у Сплиту који се тако зове, само што он прави фонтове.

Сад видим о чему причаш. Да те питам ја нешто, да ли стварно мислиш да сам ја једини човек на свету који се зове Марко Маљковић? Има и један момак у Сплиту који се тако зове, само што он прави фонтове.

ти си писао. историчар, познаће људи све, твоје реченице, твоје идеје, твој стил писања... све.

Ти стварно ниси нормалан. О чему ти говориш?

Рекао си да си писао под правим именом - Марко Маљковић, а на Б92 су под тим именом коментари овог типа:

Taj "papagajski" kljun se javlja na Nedićevem kljunu, kod Grujića, i nigde osim toga, a sami Grujić na svom sajtu hvali fašistički grb "Nedićeve Srbije" kao vrhunac stilizacije i kao nešto što trebamo da poštujemo, "ako smo patriote" (njegove reči, nisu moje). Nema svrhe da ovde u nedogled ponavljate "verujte našim očima", jer i ostatak sveta ima oči, a svi znaju i da čitaju, pa mogu da veruju svojim očima, a ne Vašim ili mojim.
(Marko Maljković, 14. mart 2011 07:08)

потписивао си се именом и презименом :)
или идентичним ником који користиш и овде.

дао сам линкове да људи читају шта си писао.

Ја сам једном у животу оставио коментар на сајту Б92, и јесте био је под идентичним "ник"-ом који користим овде, али тај коментар је био преписани текст коментара који сам претходно написао овде. Ја нисам написао ниједан коментар на том или било ком другом сајту као "Марко Маљковић". Ја сам увек "марком1976".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back