Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Bucifer koji je po Novostima KAO od samog početka bio protiv rešenja od prošle godine deli po svetu baš zastavu sa tim rešenjem... A i na kongresu SPS su bile "nove" zastave, dok su kod DS-a gotovo uvek one sa stirim grbom... Mada čuo sam da je Djilas po BG-u svuda postavio one "nove"...

43499.jpg

i još samo ovo... Predlog sa referenduma o državnim simbolima iz 1991.god. je meni takodje jako dobar...

xx17.jpg

Šteta što to tada nije rešeno, sada ne bi imali ovaj problem... Mada, tada je za himnu pobedila pesma "Marš na Drinu", a grb štit sa krstom i 4 ocila...

images

треба писати министру културе, ако је он надлежан за то питање- онда треба да чује шта грађани мисле.

Слажем се у потпуности. Одлична идеја. Хајде да кренемо, тако што ће свако од нас кренути да пише писма и мејлове Министарству културе. Пошто је министар културе постављен од стране Владе да формира и води ту комисију, то значи да је то министарство тренутно надлежно за ово питање. Мејлови су одлични, и требамо их писати, али не би било лоше и да шаљемо нека класична писма обичном поштом. Ништа не може да замени гомилу физичких писама.

Слажем се у потпуности. Одлична идеја. Хајде да кренемо, тако што ће свако од нас кренути да пише писма и мејлове Министарству културе. Пошто је министар културе постављен од стране Владе да формира и води ту комисију, то значи да је то министарство тренутно надлежно за ово питање. Мејлови су одлични, и требамо их писати, али не би било лоше и да шаљемо нека класична писма обичном поштом. Ништа не може да замени гомилу физичких писама.

@ markom1976: na ovolikom forumu ima toliko podforuma i divnih tema na njima...pronađi još neku...niko na Krstarici ne piše samo na jednoj temi....;)

@ markom1976: na ovolikom forumu ima toliko podforuma i divnih tema na njima...pronađi još neku...niko na Krstarici ne piše samo na jednoj temi....;)

Ма, дуго сам на Крстарици, али никад нисам учествовао у дискусијама, него их само посматрао. Тренутно ме ово заокупља, али кад се заврши ово питање, гледаћу да се укључим и у неке друге дискусије. Можеш ли неку интересантну да ми предложиш (неку која је тренутно актуелна)?

...a evo ga i rešenje po kojem rade table za državne institucije... KATASTROFA!

images

Лима, извини што те морам ово поново питати, али ћу касније објаснити зашто питам: да ли си сигуран да баш ово решење, а не неко друго, користе сада, када праве табле за државне институције?

Što se tiče zastave tzv. Republike Kosovo, učestvovao sam na konkursu i rešenje koje sam ja uradio je gotovo identično onom koje je usvojeno (umesto zlatne boje ja sam koristio žutu, kao na zastavi BiH, a umesto 6 stavio sam 5 zvezdica), ali nisam mogao da prihvatim ono što su tražili. Kasnije se iznenada pojavilo rešenje nekog Albanca koje nije ni učestvovalo na konkursu, ali je usvojeno.

Inače, 6 zvezdica ZVANIČNO predstavlja 6 naroda na Kosovu...

* = Albanci
* = Srbi
* = Turci
* = Bošnjaci
* = Aškalije
* = Egipćani

Jedna od mojih verzija

kskoska2007c2.jpg

Interesantno, i ja bih na zastavu Kosova stavio romb da je u ovom fazonu... :D Prosto neverovatno...!

S tim što bih ja ponovo stavio 2 zvezdice...

A zašto si ti bio stavio 5...?

Није лоше. Свиђа ми се. Али, не морају ту да стоје златне петокраке, него сребрне шестокраке. Тако је било на једној од првих застава Кнежевине Србије, као што видимо на овој слици заставе која се налази у музеју у Горњем Милановцу:

1muzejtakovo24a.jpg

Hvala! Drago mi je...! :)

Da, mogu zvezdice da budu i srebrne...

I na bosansko-hercegovačkoj i na kvazi-kosovskoj su srebrne...

Hvala! Drago mi je...! :)

Da, mogu zvezdice da budu i srebrne...

I na bosansko-hercegovačkoj i na kvazi-kosovskoj su srebrne...

Мени та сребрна (бела) боја много боље иде уз тамно плаву, него златна (жута).

Да ли ћеш се и ти придружити овој нашој планираној акцији писања писама и мејлова Министарству културе?

Мени та сребрна (бела) боја много боље иде уз тамно плаву, него златна (жута).

Да ли ћеш се и ти придружити овој нашој планираној акцији писања писама и мејлова Министарству културе?

Ja sam ti prvi odgovorio...

Propuštaš postove, propuštaš... :)

Лима, извини што те морам ово поново питати, али ћу касније објаснити зашто питам: да ли си сигуран да баш ово решење, а не неко друго, користе сада, када праве табле за државне институције?
Da. Samo je kruna malo izmenjena, tj. izdužena. Postaviću kasnije sliku sa neke table pa uporedi... Ti si crtao ovo, je l'?

Da. Samo je kruna malo izmenjena, tj. izdužena. Postaviću kasnije sliku sa neke table pa uporedi... Ti si crtao ovo, je l'?

Да, јесам. На жалост, али ја јесам ово нацртао. И не би им био проблем да раде табле на основу мог цртежа. Урађен је у векторском формату, па је баш погодан за то. Постави ту слику са неке табле, молим те. Хвала ти.

бушна огњила и ћорав орао, ма нема говора да је то усвојено.. не замлаћујте се глупостима. Грујићев грб остаје :)

Да, баш бих ме изненадило да овако паметни људи на власти усвоје неко глупо и лоше решење. Баш би им то био први пут.

Не верујем ни ја да је баш ово усвојено, јер сам аутор овог рада, а не сећам се да је неко мене контактирао. Додуше, овај рад је могао да скине ко год хоће на свету, и да га користи како год хоће, тако да ме нису ни морали консултовати, ако су хтели да га користе за неке табле.

Него, хајде ми лепо да што пре кренемо са писањем оних мејлова и писама Марковићу, да му покажемо да Грујићево решење има подршку у народу, а и да га мало "бодримо", ако стварно има намеру да се заложио за то решење.

Оба ова цртежа (и још нека, као што су векторизовани амблеми Војске Републике Српске и Српске војске Крајине) сам ја поставио на сајту Викимедија под именом "Орлови Гвозда", а тамо пише и моје право име (Марко Маљковић), као и име мог пријатеља, иначе графичког дизајнера, који је такође учествовао у том цртању. Сви ови цртежи су у постављени у векторским форматима на том сајту, може их било ко скинути, а ја сам се унапред одрекао било којих ауторских права, тако да ме не бих изненадило да је неко скинуо те цртеже и почео да прави све и свашта по узору на њих (пошто су у лепо сређеном векторском формату, јако су захвални за репродуковање у разним облицима и материјалима).

Рекао је да ће касније накачити неку слику табле на којој се налази овај цртеж.

маркоме, су ово твоје речи:

''Dakle, na tom novom grbu Republike Srpske se nalazi ono što bi trebalo da se nalazi na našem grbu, samo što je Košanin nacrtao prelepog belog orla u poletu, a Ljubodrag Grujić je nacrtao papagajsku nakazu.''

''Košaninovo rešenje za grb je dvoglavi orao u poletu, a Grujićevo rešenje je dvoglavi papagaj čiji izgled asocira na fašističke ambleme iz II. svetskog rata, koji svojim izgledom vredja većinu gradjana naše zemlje.''

''Ako se zaista tražilo pojednostavljeno rešenje za izgled grba Srbije, zašto nije uzet deo onog crteža Nenada Košanina.''

''amblem fašističke "Nedićeve Srbije''

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=500820

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back