dejina811
Aktivan član
- Poruka
- 1.533
Zashto bi ga parkirali u hangar? Rusi imaju oko 500 aviona Su-27 familije i sve ih drzhe napolju. A koliko je tamo nepovoljnija klima nego kod nas. To su izdrzhljivi avioni.
To oko tonazhe nishta posebno ne znachi, obba aviona imaju priblizhno isti broj delova, samo shto su kod Gripena manji i lakshi. Jedino oko motora si u pravu, ali motori Saturn su projektovani da se mogu remontovati prostije i jeftinije od zapadnih.
Rusi su Madjarima nudili da se deo proizvodnje SVIH Suhoja odvija u Madjarskoj. Ako bi smo kupili 20tak aviona, mogli bi smo ih uceniti da se kod nas neshto proizvodi.
pa za parkiranje u hangar, dao si sam sebi odgovor... mi nemamo para za 500 kom. a u kakvom su stanju ruski... to sam bog dragi zna!!
sto se tice delova... cisto sumnjam da su-30 ima isto delova kao i gripen... i na kraju moze ruski motor biti kakav hoces, ali njih ima dva, shodno tome imas duplo vise posla oko motora, i duplo te vise kostaju... i americki motori imaju duzi radni vek od ruskih.
i samo mi reci jos kako da ucenis ruse? hoces im pisati u naftovod ili gasovod koji ce prolaziti korz nasu zemlju... bombardovaces ih, a ne ne ne... uvescemo im sankcije... a grejacemo se na gas iz ko zna odakle!!!
mi da ucenjujemo ruse... e svasta sam cuo, ali ovo je odlicna glupost!!!