Novi avioni

Koji avion da kupimo?

• Ruski MiG-35

• Americhki F-16

• Shvedski Gripen

• Ruski Su-30

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Zashto bi ga parkirali u hangar? Rusi imaju oko 500 aviona Su-27 familije i sve ih drzhe napolju. A koliko je tamo nepovoljnija klima nego kod nas. To su izdrzhljivi avioni.

To oko tonazhe nishta posebno ne znachi, obba aviona imaju priblizhno isti broj delova, samo shto su kod Gripena manji i lakshi. Jedino oko motora si u pravu, ali motori Saturn su projektovani da se mogu remontovati prostije i jeftinije od zapadnih.

Rusi su Madjarima nudili da se deo proizvodnje SVIH Suhoja odvija u Madjarskoj. Ako bi smo kupili 20tak aviona, mogli bi smo ih uceniti da se kod nas neshto proizvodi.

pa za parkiranje u hangar, dao si sam sebi odgovor... mi nemamo para za 500 kom. a u kakvom su stanju ruski... to sam bog dragi zna!!
sto se tice delova... cisto sumnjam da su-30 ima isto delova kao i gripen... i na kraju moze ruski motor biti kakav hoces, ali njih ima dva, shodno tome imas duplo vise posla oko motora, i duplo te vise kostaju... i americki motori imaju duzi radni vek od ruskih.

i samo mi reci jos kako da ucenis ruse? hoces im pisati u naftovod ili gasovod koji ce prolaziti korz nasu zemlju... bombardovaces ih, a ne ne ne... uvescemo im sankcije... a grejacemo se na gas iz ko zna odakle!!!

mi da ucenjujemo ruse... e svasta sam cuo, ali ovo je odlicna glupost!!!

pa za parkiranje u hangar, dao si sam sebi odgovor... mi nemamo para za 500 kom. a u kakvom su stanju ruski... to sam bog dragi zna!!
sto se tice delova... cisto sumnjam da su-30 ima isto delova kao i gripen... i na kraju moze ruski motor biti kakav hoces, ali njih ima dva, shodno tome imas duplo vise posla oko motora, i duplo te vise kostaju... i americki motori imaju duzi radni vek od ruskih.

i samo mi reci jos kako da ucenis ruse? hoces im pisati u naftovod ili gasovod koji ce prolaziti korz nasu zemlju... bombardovaces ih, a ne ne ne... uvescemo im sankcije... a grejacemo se na gas iz ko zna odakle!!!

mi da ucenjujemo ruse... e svasta sam cuo, ali ovo je odlicna glupost!!!

2 motora ti puno znache ako te raketa pogodi u jedan motor sa drugim se vratish kuci i spasish avion. A ako je jedan...

Prosto ih ucenish, ako ne bude po nashim uslovima, necemo ni kupiti vash avion, kupicemo shvedski.

mig-35 je prazan tezak 15 tona... sto ti je daleko od lakog lovca... jer je grpien laki avion sa oko 7 tona prazan

Сами Руси их тако декларишу. Погледај сам постанак и развој Су-27 и Миг-29 (јер су то основе за оба модела јел тако?) кликни и види ''развој''. Пројектни биро Миг је добио задатак за дизајн лаког ловца, док је Сухоју припао задатак за пројектовање тешког вишенаменског ловца за патролирање. http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9C%D0%B8%D0%93-29

Миг vs Gripen?

Миг је Миг... :D

(Допунио сам пост да бих био јаснији.)

Poslednja izmena:
Ипак МИГ-35

- F-16 се више не производе. Ремонти, модернизација... то би била убедљиво најлошија варијанта.
Плус политичка ситуација... Сувишно је коментарисати.

- Сухој 30 је тешки напредни тактички ловац (ТПФИ, Тяжелый Перспективный Фронтовой Истребитель), док је МИГ-35 лаки напредни тактички ловац (ЛПФИ, Легкый Перспективный Фронтовой Истребитель).
Сухој 30 је осмишљен да патролира великим руским пространствима, што у поређењу са нашим ''пространствима'' нама никако не одговара. :D
Дакле између Су-30 и МИГ-35, за наше услове ипак овај други.

- Добри су и Грипени, али... Миг је Миг. ;)

Tachno, ali Suhoj ima bolji radar i kvalitetnije motore. Mozhe poneti vishe naoruzhanja.

Koji ce nam k... nova eskadrila. Bolje da lovu usmerimo na raktene sisteme. Sa 20-tak aviona ne mozemo ni od Hahahrvatskog ratnog vazduhoplovstva da se odbranimo ali sa dobrim raketnim sistemima moze i NATO da ga duva. Te daleke 1999-te smo se branili protiv avionskim mitraljezima (smeshno/jadno), pa nisu smeli da krenu kopneno nego su nas tamburali 78 dana bez prestanka. Vesli Klark je zapenio jer nije uspeo kako on kaze, da Srbiju baci na kolena. NATO je vec pocheo da gubi zivce jer je kampanja bombardovanja koshtala mnogo vishe nego shto su mislili, a i potrajala je mnoooogo duze nego shto su mislili. Zamislite da smo tad imali dobre raketne sisteme (sad verovatno ne bi izgubili KiM).

klasicna vojska se gasi i bice ugasena...ovo je jos jedno od mahanja crvenim plastom da se zbune volovi.
od ovoga nema nista.
izgovor da se unisti sve sto imamo je i taj da se time stede sredstva za plate ,stanove, nova oruzja...blabla, truć ,truć
plate stoje ,stanova nema...
videcemo,zavisi kojeg politicara najvise potplate taj ce avion da pobedi....

Poslednja izmena:
Juche u Batajnici na obelezhavanju dana avijacije, komadant Ratnog Vazduhoplovstva Dragan Katanic je najavio da za koju godinu kupujemo novu eskadrilu lovackih aviona. Pomenuo je 4 tipa aviona koju cu staviti u anketu.

Medju ova 4, ruski Mig-35 je dobar iz razloga shto je to unapredjena verzija Mig-29 kog vec imamo, te ce biti manje posla oko navikavanja pilota i mehanichara na nove vazduhoplove.

Americhki F-16 je u upotrebi u vecini zemalja NATO a i shire, i koliko znam najjeftiniji je od ova 4. Ovaj avion ima najvishe borbenog ''iskustva'' izmedju ostalog i u bombardovanju Srbije.

Shvedski Gripen ima dobar odnos cene i kvaliteta, jedini je evropski shto mozhe biti bitno zbog nasheg ulaska u EU i odlikuje ga sposobnost da sleti na neki shiri put u sluchaju nuzhde.

Ruski Su-30 je medju ova 4 najbolji avion, objektivno i subjektivno. Kupci ovog aviona su za sada Kina, Indija,Malezija, Alzhir i Venecuela.

Od ova 4, definitivno MiG-35. Kao sto si rekao, to je unapredjena verzija visenamenskog aviona MiG-29 OVT.
Vreme Fantoma 16 je proslo, cak i "nabudzene" verzije sa savremenom elektronikom i sl. ne mogu stati pred MiG-35.
Sto se Gripena tice, jeste dobar avion, ne dobar vec odlican, ali Mikojanje Mikojan...:) Sto se tice EU, to je potpuno druga stvar, a sanse da zbog njega delimicno, udjemo u EU, teze nuli.:confused: I na koji ce to put kod nas da sleti Gripen, avion? Na zalost, ni na jedan, posto nam autoput(evi) nikako nisu u stanju da prime avion, a ostale necu ni da pominjem.
Su-30 je prevelika ptica za nas. Bar ja tako mislim.

Ja navijam za MiG-35 ili Su-30 jer bolji su avioni po letnim karakteristikama mozda nisu izvikani u svjetu kao F-16, ali kao sto rekose ljudi MiG je MiG ili Su je Su! :D
Mada kod nas prodane duse od politicara (zna se koji su) kupi ce oni F-16 koji nas je tukao '99. A govorice i dalje braca Rusi pomagajte pa i ne treba da pomognu treba jos i oni da nas tuku pa cemo onda kupiti nesto i njihovo.

Od ova 4, definitivno MiG-35. Kao sto si rekao, to je unapredjena verzija visenamenskog aviona MiG-29 OVT.
Vreme Fantoma 16 je proslo, cak i "nabudzene" verzije sa savremenom elektronikom i sl. ne mogu stati pred MiG-35.
Sto se Gripena tice, jeste dobar avion, ne dobar vec odlican, ali Mikojanje Mikojan...:) Sto se tice EU, to je potpuno druga stvar, a sanse da zbog njega delimicno, udjemo u EU, teze nuli.:confused: I na koji ce to put kod nas da sleti Gripen, avion? Na zalost, ni na jedan, posto nam autoput(evi) nikako nisu u stanju da prime avion, a ostale necu ni da pominjem.
Su-30 je prevelika ptica za nas. Bar ja tako mislim.

FANTOMA 16...???...da li si siguran da treba bilo sta da komentarises sto se vazduholovstva tice?

Ja navijam za MiG-35 ili Su-30 jer bolji su avioni po letnim karakteristikama mozda nisu izvikani u svjetu kao F-16, ali kao sto rekose ljudi MiG je MiG ili Su je Su! :D
Mada kod nas prodane duse od politicara (zna se koji su) kupi ce oni F-16 koji nas je tukao '99. A govorice i dalje braca Rusi pomagajte pa i ne treba da pomognu treba jos i oni da nas tuku pa cemo onda kupiti nesto i njihovo.
Ti si moj covek! Svaki drugi govori da su nas Rusi izdali, ako nam nisu pomogli. Nece valjda da strada milion Rusa za hiljadu Srba koji jedva cekaju da im se nasmeje neki F-16 (naravno, ovo se ne odnosi na sve). Kada se kod nas ratovalo bilo je ovde Ruskih dobrovoljaca, a sad, ne vodoh nekog da je odavde krenuo u Gruziju.

Ti si moj covek! Svaki drugi govori da su nas Rusi izdali, ako nam nisu pomogli. Nece valjda da strada milion Rusa za hiljadu Srba koji jedva cekaju da im se nasmeje neki F-16 (naravno, ovo se ne odnosi na sve). Kada se kod nas ratovalo bilo je ovde Ruskih dobrovoljaca, a sad, ne vodoh nekog da je odavde krenuo u Gruziju.

Ma krenulo je nasih dobrovoljaca u Gruziju ali nisu stigli taman su bili na pola puta kad zove ih Putin na mobilni i kaze: ''Momci mozete se vratit u Srbiju, sredili smo ih!'' :D

Back