http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-47
to je po kvalitetu
a poshto nama sushtinski ne trebaju
onda nishta

popravljaj to shto imash da ispunjavash duznosti kontrole vazdushnog prostora i shtekaj pare.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-47
to je po kvalitetu
a poshto nama sushtinski ne trebaju
onda nishta
popravljaj to shto imash da ispunjavash duznosti kontrole vazdushnog prostora i shtekaj pare.
Glasao sam za SU jer je objektivno "tata" za ove ostale, mada mi se svidja Gripen opcijagde svedsko a da ne valja
. .... mislim da su prilicno i jeftina opcija, a nama i ne treba bolji avion, za tako malu drzavu najbolje je uloziti novac u PVO, tj. S400 (moze i S300 ako je na "sale" kao stariji model i po dobroj ceni).
@ tex
gde tu to letece koplje da se zaljubis!?![]()
Dobra je letilica, samo ljudi ne znaju dovoljno o njoj (cak se i Charles Yaeger jednom prevario)...mnogo zavisi od motora i upravljanja istim zbog blown-wing konfiguracije. Nemci su imali mnogo nesreca (valjda preko 100, skoro sve sa smrtnim ishodom zbog loseg sedista). Grcko vazduhoplovstvo je, primera radi, koristilo F-104 (cak neke kupilo od Nemaca) sa ni priblizno toliko problema kao nemacko.
Ne znam koliko se razumesh u avione, bez namere da te vredjam, ali Su-33 ti je specijalizovan za nosache aviona a Su-34 nije lovac, vec lovac-bombarder. Nije za chuvanje vazdushnog prostora.
U svakom sluchaju, svaka chast shto podrzhavash Suhoj.
Glupi Nemci!
Nije mi bila namera da aludiram na ovo. Nemci su F-104 koristili parakticno kao jedini "strategijski bombarder" jer su ga koristili za nosenje nuklearnih bombi. Imali su dosta naleta, ali su imali i probleme...malo spustis gas ispod neophodnog i ovaj avion postaje leteca cigla...
a za taj su-30 za koji ste glasali... gde ce te da ga parkirate? dali neko zna koliko on trosi goriva? koliko je odrzavanje dvomotornog aviona cija je masa u borbenom stanju 25 tona... ( ovo je smesno )!!
Pa valjda ima pun rezervoar kada se kupuje?
Kad su to Nemci posedovali nuklearne bombe?
Koliko znam njima je zabranjeno da razvijaju strategijsko oruzhje.
ako me citiras, citiraj u potpunosti i reci gde sam pogresio... ako ne onda me preskoci!!
a za taj su-30 za koji ste glasali... gde ce te da ga parkirate? dali neko zna koliko on trosi goriva? koliko je odrzavanje dvomotornog aviona cija je masa u borbenom stanju 25 tona... u porednjenju recimo sa gripen NG-om koji je u ponom borbenom stanju tezak izmedju 8.5-9 tona. ko shvata shvata... !
pitam se koliko bi trebalo novih hangara izgraditi za ove avione, koliko bi to jos kostalo... ??!!
i dali bi rusi izvrsili bilo kakav tehnoloski transfer i koliko bio bio ofset...?!!
dok svedjani nude bogami dosta. niti su madjari zazalili a niti su cesi zazalili. niti kvalitetom niti investicijama u tim zemljama. u sta ce rusi kod nas da investiraju... kupice zvezdu ili partizan... ili gde ce otvoriti neku prozivodnju? hrvatima su ponudili ako uzmu mig-29 da postanu reginalni centar za remont helikoptera!! ( ovo je smesno )!!
Rusi su Madjarima nudili da se deo proizvodnje SVIH Suhoja odvija u Madjarskoj. Ako bi smo kupili 20tak aviona, mogli bi smo ih uceniti da se kod nas neshto proizvodi.
A šta ćemo sa tenkovima?
Tu smo tanki k'o Rusi...
Šta nešto? Pivo? Kako misliš da uceniš rusku armiju?
Ne znam shta hocesh da kazhesh, ali:
1. Mi imamo dovoljno tenkova, treba ih samo modernizovati
2. Rusi imaju 22000 tenkova,naspram 8000 koliko imaju Ameri.
Tako pametnjakovicu shto cemo im napomenuti da mozhemo kupiti lovce i kod Shvedjana, ako ne prihvate nashe uslove.
Kad su to Nemci posedovali nuklearne bombe?
Koliko znam njima je zabranjeno da razvijaju strategijsko oruzhje.
Da, ali Švedjane zabole za Kosovo a Rusi još mogu da nas lažu...
Evo, avgust mesec a oni?