Novi avioni

Koji avion da kupimo?

• Ruski MiG-35

• Americhki F-16

• Shvedski Gripen

• Ruski Su-30

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Zato shto je americhki. ;) :D
Meni se on ne svidja zato shto je jednomotorac, znam da to ima i prednosti, ali jednostavno, ne svidja mi se.

To "ne svidja mi se" je vec nesto...za razliku od komentara nekih koji se ne baziraju ni na cemu...mada, znas kao...ni meni se Beyonce ne svidja, ali ne mogu da kazem nista osim da izgleda odlicno.

Uporedjenja i procene se rade na osnovu velikog broja faktora...evo jednog bitnog, narocito sto se eksploatacije tice:

F-16 ima predvidjen resurs strukture od 5500hr, sa vec detaljno odredjenim modifikacijama izdrzava sigurno 8000hr, a predlozene su i modifikacije koje mogu da ga oteraju preko te granice. Za vreme resursa detaljni pregldi strukture nisu predvidjeni (barem koliko ja znam).

MIG-29 ima resurs strukture od 2500hr, sa modifikacijama bi mozda mogao da dostigne 4000hr, sa time da je detaljan pregled strukture obavezan na 800hr.

Ne treba zaboraviti i da je MIG-29 "mladji" avion sto se designa tice.

Ovo je jedan od (mnogih) nacina da se uporedjuju avioni. Ovako mozemo i sa motorima, avionikom...

Glasao sam za Gripena,nisam za americke jer nikad ne ispadne onako kako je po ugovoru,evo norvezani su kupili 30-ak F35 prvo ugovorena jedna cena,onda odjednom doslo iz amerike neka druga cena sad odjednom uopste ne znaju dal ce ti avioni uopste biti spremni onda kad su obecani,a inace norveznaima nije dozvoljeno nista da menjaju na avionu,softver na avionu ne smeju da diraju nego moraju americki inzinjeri da dolaze ako sta treba,a to kosta naravno ekstra.Dok svedjani su nudili norvezanima njihov JAS Gripen daleko jeftinije i plus mogu da menjaju softver kako hoce.
Sa rusima je zeznuto jer ovi nasi do pre neki dan hteli da budu u toj vojnoj vezbi sa NATO-vcima.

sta ce norvezanima F-35..
bolje da su uzeli svedski gripen..
isto dobar avion
Ma joj ispao skandal,bili su na listi F35,JAS Gripen i Eurofigher,Eurofigher se povuko odavno jer su iz njihove uprave rekli norvezanima da su se oni vec odlucili koji ce model da uzmu,a mislili su na F35,pre 3-4 meseca su objavili da su odlucili da kupe F35 zato sto JAS Gripen ne odgovara njima,nema stealth i jos neke inovacije,tu ti se svedjani naljute i kad god je nesto o avionima u medijima svedjani probaju da zezaju norvezane kako nemaju pojma.

Ma joj ispao skandal,bili su na listi F35,JAS Gripen i Eurofigher,Eurofigher se povuko odavno jer su iz njihove uprave rekli norvezanima da su se oni vec odlucili koji ce model da uzmu,a mislili su na F35,pre 3-4 meseca su objavili da su odlucili da kupe F35 zato sto JAS Gripen ne odgovara njima,nema stealth i jos neke inovacije,tu ti se svedjani naljute i kad god je nesto o avionima u medijima svedjani probaju da zezaju norvezane kako nemaju pojma.

Na kraju ce da kupe J-11.:mrgreen:

15p5nbm.jpg

Z A K O N!!! Jede zivu decu :D

Na osnovu cega to procenjujes? Da li si imao priliku da vidis polaru i anvelopu tog aviona u raznim borbenim konfiguravijama. kao i da ih uporedis sa konkurentima?

Tex, jeste da se u vecini stvari ne slazem sa tobom, ali ovde se prvi put slazem...
Ne volim kada neko ovako kaze avion je cale, a ne zna nikakve sposobnosti aviona...
Jeste da i ja volim MiG-35, ali ipak se nije nigde dokazao, kao sto se nisu ni ostali avioni dokazali u borbi protiv ravnopravnih protivnika...

Na osnovu cega to procenjujes? Da li si imao priliku da vidis polaru i anvelopu tog aviona u raznim borbenim konfiguravijama. kao i da ih uporedis sa konkurentima?

Naravno da jesam,jer da ne poznajem njegove mogucnosti nebih ono ni napisao....
Jeste to da MIG-35 nije imao priliku da se odkaze ali je stvarno mocan........

Vec mesecima gledam klipove MIG-35 i proucavam tekstove sa neta o njemu.....

Poslednja izmena:
Naravno da jesam,jer da ne poznajem njegove mogucnosti nebih ono ni napisao....
Jeste to da MIG-35 nije imao priliku da se odkaze ali je stvarno mocan........

Vec mesecima gledam klipove MIG-35 i proucavam tekstove sa neta o njemu.....

na snimcima ces videti samo ono sto oni hoce da se vidi..
a u tekstovim ces procitati samo ono sto oni zele da se procita..
tako da ne mozes da poznajes njegove mogucnosti..
ma koliko ti to hteo

Ajde mi reci u cemu je bolji od Su-30MKI?
Po meni je Su-30 bolji.
NISAM REKAO DA JE BOLJI OD Su-30MKI vec da mi se mnoogo svidja MIG-35
prvo me je ocarao izgled MIG-35,naravno da izgled ume da zavara....
neznam nista posebno o Su-30MKI tako da ne mogu realo da ocenim njegove sposobnosti
na snimcima ces videti samo ono sto oni hoce da se vidi..
a u tekstovim ces procitati samo ono sto oni zele da se procita..
tako da ne mozes da poznajes njegove mogucnosti..
ma koliko ti to hteo

;)
A reci mi molim te!
A gde cu da se upoznam sa njegovim mogucnostima ako ne na netu????
Odakle ti crpis informacije? Jel imas iskustva sa MIG-35 ili bilo kojim avionom pa da mozes da ocenis njegovu snagu ;)
Jedino sto sam video uzivo to su nasi budjavi MIG-29 koji se raspadaju....i par galebcica
a to sto ti kazes da u tekstovima ces procitati samo sto njima odgovara jeste tacno,ali ko ti garantuje da i druge avione ne sminkaju po netu i ne pisu samo ono sto im odgovara....

Poslednja izmena:
i po 50ti put ta slika sto si postavio to nije pravi MIG-35 nego MiG-29 MRCA iliti -29M2.
a zasto nema JSF, F-35 je najbolji od svih ovde ubedljivo....ne mogu da verujem koliko postova je dobila ova glupa anketa.

jeste druze dobar je mig-29..
samo sto nashi idiJoti nemaju sredstava da ih odrzavaju..
velika steta
Pricao mi cale dosta o njima (zavrsio narodnu odbarnu)
i po njegocoj prici stekao sam utisak da su to sasvim solidni avioni.......cini mi se da smo 87 god. kupili migove 29 i to nije odrzavano do ko zna kad.....pa zato i 99" polovina njih nije bila ispravna :(....sa njima smo rokali Dubrovnik :D eeeeeh stara dobra vremena tadasnje Jugoslovenske aviacije
i po 50ti put ta slika sto si postavio to nije pravi MIG-35 nego MiG-29 MRCA iliti -29M2.
a zasto nema JSF, F-35 je najbolji od svih ovde ubedljivo....ne mogu da verujem koliko postova je dobila ova glupa anketa.

Zasto onda na njemu pise MIG-35????? :dontunderstand:

mozda mig-29MRCA i Mig-35 izgledaju isto..
al mozda im se unutrasnjost razlikuje

Poslednja izmena:
evo ga jos jedan amerofil.
kako to nije mig-35?
kad su ga rusi na maks 2007 godine predstavili kao Mig-35..
taj isti avion sa brojem 154..
e ako su rusi pogresili onda izvini..
a kad na google ukucas mig-35..
on ti izbaci taj avion

by the way..
ako je glupa anketa sto si onda pisao na njoj

Pa i na avionu pise MIG-35 so je neoboriv dokaz da je to taj avion
Sad se nadje neko da pametuje i kaze da nije.....al ok svako ima pravo na misljenje

Back