Ah,taj Novak.

U principu,navijam za njega u svim mecevima.
I protiv Rafe i protiv Federera.
Od ranije je poznato da obojicu smatram boljim igracima od Noleta.Boljim nego sto ce on ikada biti.
Ovde se provlaci jedna fraza o Noletu kao "kralju betona".Jedni je koriste u ironicnom kontekstu,drugi veruju da on to jeste.
Ja mislim da on nije kralj betonskih podloga.Nole samo pruza najbolje partije na njima tj. ima najvece sanse da uzme po koji skalp dvojici najvecih.ALi nije kralj.
Da bi bio kralj,mora da osvoji nekoliko puta AO ili US open,pobedjujuci ovu dvojicu ili najbolje u tom nekom momentu,a on je od toga jako daleko.Mozda i dalje nego od prvog mesta na ATP listi,a ja mislim da on nikada nece biti br. 1.
Nece iz vise razloga.
Iako poseduju potrebnu dozu fanatizma za taj poduhvat,fali mu mnogo drugih osobina.
fali mu skromnost i prizemnost,pre svega.Videli smo juce kako u momentima lose igre hoda po terenu kao da je bog,kome je neko drugi kriv za los period igre.Malo suvise gordosti za moj ukus.Bacanje reketa i setkanje po njega,kao da je na treningu.Treba malo postovati protivnika i publiku.Probleme cuvati za sebe i u sebi.Bar nekad.
Nole pocinje iritirati i kada gubi i kada dobija.Mnogi ce ga zamrzrti jako brzo.A on ce se cuditi sto protiv njega publika navija.

I ono ritualno dizanje "tri prsta"(koje nema nikakvu znacajnu i razumljivu simboliku u svetu) mu je los imidz.Imam utisak da ga publika dozivljava kao fanatika.
Covek ne ume da obuzda emocije uzrokovane zeljom da bude iznad svih,iako ne zasluzuje.Stice se utisak da Nole ne zeli ni igrati tenis sa slabije rangiranim igracima.Za njega su bitni samo mecevi sa Rogerom i Rafom i finale GS-a,sa bilo kim.Nije fazon.
I jos jedna stvar.Ono "korigovanje" sudijske odluke pri 40-0 za Robreda i gubitak gejma je odlika "vecitih drugih".Nije to postenje,vec glupost.Pa sta ga zabole,ako ovaj nije ulozio protest i trazio celendz.Svojevremeno je tako Ivanisevic "pustao" protivniku servise,samo da sto pre on servira.Tako se ne postaje najbolji.Rafa nikada ne odustaje Za njega nema izgubljenog poena.Ovaj poklanja na 40-0.Idi,bre.Za mlak aplauz.

I mislim da bi trebao prestati folirati.Ako ne moze da dise,neka se leci.Svi igraju,samo Novak nema vazduha.Nije tu nesto u redu.
Zivi za trenutak slave,za koji misli da ce vecno trajati,samo da ga uhvati.Nakon eventualnog izbijanja na prvomesto,za njega bi misija bila ispunjena,a u stvari,bitka tek tada pocinje.
Meni nije primarno da navijam za najbolje(ja ih samo duboko postujem),a za Novaka navijam zato sto mi navijanje za slabije pruza neko zadovoljstvo,ali da je on Francuz,Finac...ne verujem da bih ga i gledao.Malo sam sentimentalan na "nase".

U stvari,navijam za dobar tenis.

Izvinjavam se svima koji su izgubili vreme citajuci ovo.