Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo receno.

Kongresmeni za Novaka.

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2022&mm=08&dd=02&nav_id=2192922

"Novak Đoković je prošao strahote rata i gladi da bi postao jedan od najboljih svetskih tenisera, ako ne i najbolji. Ipak, čini se da sad ne može da preskoči Bajdenovu hladnu, bezdušnu, zlonamernu administraciju i besmislen nenaučni mentalitet kako bi se takmičio na US Openu", rekao je Gomert.

"Sadašnja uredba o vakcinaciji za strane putnike koji dolaze u SAD nije samo nenaučna, ona je i antiamerička. U ovom trenutku, besmisleno je da bilo ko i bilo gde na svetu bude uslovljen tim mandatom da mora da primi vakcinu za koju se povećava mogućnost da našteti. To je vakcina za koju je doktoraka Debora Briks tako jasno rekla prošle nedelje da je znala sa neće moći da zaštiti od infekcije i čiji je značaj precenjen od strane zdravstvenih autoriteta. Ova vakcinalna uredba je dokaz Bajdenove ksenofobije i njegovog odbijanja da krene napred jer su naučne informacije sve brojnije. Ili je ta administracija tu da nas obmane i u sukobu je sa osnovnim naučnim činjenicama, ili sve to služi da bi on nastavio da igra ulogu diktatora", poručio je Gomert.

"Ostane li na snazi ova zabrana ulaska, gospodin Đoković će biti primetan, vidljiv dodatak toj večno rastućoj listi ljudskih žrtvi vašeg bezosećajnog mandata, tokom kog ljudi nisu mogli da prisustvuju ni sahranama ni venčanjima, u kom su izgubili obrazovne i profesionalne prilike i uništili brojne odnose. Gospodin Đoković je savršen ambasador, ali i primer kako se humanost smanjuje kada Vlade stave sebe na poziciju autoriteta koju bi samo individua uz Boga i izabrane, trebalo da okupira. On je prvi za ovu nepoželjnu ulogu jer je mnogo toga zavisilo od njega, Đoković je živeo svoj život po svim parametrima izuzetnosti, zadržavajući status jednog od najvećih igrača svih vremena. Stekao je taj neverovatan status uprkos izuzetno teškim životnim okolnostima koje su bile van njegove kontrole".

Vala potpuno mi je svejedno.

Nemam ništa protiv Đokovića, ne smeta mi ni njegova promocija onog siroma' sumasišavšeg Senada iz Visokog, s druge strane retko gledam tenis, ali ako gledam, u principu mi je drago da Djokernole pobedi. Ali on ima dovoljno novca za 5 života i ako ovog trenutka prestane da igra. Nebitno je li prvi, treći, sedamnaesti itd.

Dalje: mislim da je koronamanija zločin, da je sve ono što su nam radili (a očigledno planiraju ponovo da rade, valjda testiraju kad će narod da ustane i ispozapali sve bolnice na svetu) zločin, ali isto tako mi je jasno da se pravila u principu poštuju i teško menjaju zbog jednog pojedinca, čak i kad su u pitanju totalno shitty pravila, jbg.

Tako da... not my thang, this.

Vala potpuno mi je svejedno.

Nemam ništa protiv Đokovića, ne smeta mi ni njegova promocija onog siroma' sumasišavšeg Senada iz Visokog, s druge strane retko gledam tenis, ali ako gledam, u principu mi je drago da Djokernole pobedi. Ali on ima dovoljno novca za 5 života i ako ovog trenutka prestane da igra. Nebitno je li prvi, treći, sedamnaesti itd.

Dalje: mislim da je koronamanija zločin, da je sve ono što su nam radili (a očigledno planiraju ponovo da rade, valjda testiraju kad će narod da ustane i ispozapali sve bolnice na svetu) zločin, ali isto tako mi je jasno da se pravila u principu poštuju i teško menjaju zbog jednog pojedinca, čak i kad su u pitanju totalno shitty pravila, jbg.

Tako da... not my thang, this.
Kakva koronamanija, leba ti? Licno sam poznavao barem troje ljudi koji su umrli od korone jer se nisu vakcinisali. Kakav dokaz jos da trazim da korona postoji?

Kirjos: Ako treba da treniram kao Novak da bih osvojio GS…​

1659549895-Novak-DJokovic.-Nick-Kyrgios-scaled-e1659549999416-750x462.jpg

Novak Đoković i Nik Kirjos su preko društvenih mreža u velikoj meri popravili odnos početkom 2022. godine, kada je Australijanac podržao Srbina tokom suđenja u Australiji. Više od pola godine kasnije, Đoković i Kirjos su podelili teren tokom finala Vimbldona, a nastavljaju kontakt putem interneta.

Đoković, šesti igrač ATP liste i osvajač 21 grend slem titule, objavio je na instagramu snimak u kojem se vidi kako trenira kapoeru, brazilsku borilačku veštinu koja kombinuje elemente plesa, akrobatike i muzike.

„Ako mi kažete da je potrebno ovako trenirati da bi se osvojio grend slem, onda sam u ozbiljnom problemu“, napisao je Nik Kirjos.

Đokoviću nije dozvoljeno da nastupa u SAD jer nije vakcinisan protiv virusa korona, pa ne može da uđe u tu zemlju, a Kirjos nastupa na ATP turniru u Vašingtonu, gde je prošao prvo kolo.

https://www.instagram.com/reel/Cgue...d&ig_rid=7124dda3-8a9d-433e-82d0-04885c89a2a9

https://www.novosti.rs/sport/tenis/...a&ayu_origin=26&ayu_widget=16&ayu_post=498959

Ljudi istrazuju papire i kazu da su nasli legalan nacin kako da No1e udje bez vakcine.

U odluci vlasti izricito se zabranjuje ulazak nevakcinisanih avionon (sto kazu da niko ni ne kontrolise) i ulazak kopnom i trajektom iz Kanade i Meksika (odakle je btw uslo 2 miliona migranata od pocetka godine bez papira i vakcine).

Ali odluka nista ne kaze za trajekt sa Bahama.

Tako da su nasli nacin, avionom na Bahame - treba mu samo negativan test. Nassau, onda let 30 minuta do Biminia, odakle ima trajekt 50 minuta voznje do Fort Lauderdale-a na Floridi. :D

-On je istinski borac - poručio je legendarni borac​

Čuveni bokser Majk Tajson još jednom je ponovio kako mu je Novak Đoković omiljeni teniser, napominjući da je impresioniran kako pobeđuje svoje najveće rivale poput Nadala i Federera.

– Novak Đoković je moj omiljeni igrač u ovom trenutku. Ako je spreman, zaista volim da ga gledam dok igra. Omiljen mi je zbog toga kako se vratio posle povrede i načina na koji je pobeđivao igrače poput Nadala i Federera, to je zadivljujuće. On je istinski borac – poručio je Majk Tajson.

Amerikanac se osvrnuo i na ćerku koja takođe igra tenis i da je preko ovog sporta proširio vidike.

– Tenis mi je proširio vidike, zahvalan sam što sam preko tog sporta upoznao mnoge. To nam je promenilo život. Sve nam se izmenilo zahvaljujući tenisu. Sve što smo pre radili bila je trka za novcem, ali to nije važnije od toga što moja ćerka igra tenis. Ona je bitnija od svega u životu. Vidim da postaje nešto što ne bi mogla da se nije uključila u tenis – zaključio je Tajson.

Espresso

CDC donosi nove odluke.

Izjednacava vakcinisane i nevakcinisane, ukida se karantin za zarazene i nema vise testiranja onih koji nemaju simptome.

https://nova.rs/sport/tenis/novak-djokovic-sad-promena-zakona-ulazak-nevakcinisani/

Set Dilon, američki novinar i predsednik "Vavilonske pčele" (koja se ocenjuje kao najtačniji izvor informacija, objavio je tvit koji je uzburkao javnost.

"Ako nevakcinisani ljudi više nisu zli i opasni, da li možemo da nastavimo i da pustimo Novaka da igra?", napisao je sarkastično Dilon zbog odnosa koji je država imala prema nevakcinisanim (ujedno i pozvao na reakciju SAD u ovom slučaju) i u objavi tagovao Jelenu Đoković.

ZVANIČNO: Đoković NE IGRA u Americi!​

Srpski teniser Novak Đoković neće nastupiti na ovogodišnjem Sinsinatiju, potvrđeno je i zvanično.
Iako je sve ovo bilo manje-više poznato, sada je stigla i zvanična potvrda da šesti igrač sveta, nakon Montreala, propušta još jedan Masters.

Umesto njega, u glavni žreb Sinsinatija "upao" je Brendon Nakašima, a sledeći, u slučaju da neko otkaže, jeste Endi Mari.

novak_djokovic.jpg

Sve je manje vremena ostalo i do US opena, koji kreće 29. avgusta i na kojem, kako trenutno stvari stoje, neće biti srpskog asa.
Novak je inače ovaj Masters osvajao dva puta, 2018. i 2020. godine.

Za razliku od Đokovića, u Sinsinatiju će igrati Rafael Nadal, koji je odradio prvi trening i spreman je za napad na mesto broj jedan, koje drži Danil Medvedev.
Turnir je na programu od 13. do 21. avgusta, a titulu zbog povrede neće moći da brani Aleksander Zverev.

SD
Očekivano, kada uzmemo u obzir kakav odnos Amerikanci imaju prema Novaku i na kakve rigorozne kazne su spremni, kao onaj nesrećni dogadjaj sa linijskom sudijom.

Djokovic could play US Open following COVID rule change​

The American health authorities will treat the unvaccinated and the vaccinated equally and their participation is up to the tournament officials.

Novak Djokovic could well be able to play at the 2022 US Open after American authorities decided they will not discriminate between those who have taken the COVID vaccine and those who have not.

"If I don't have permission, I won't go. It's not the end of the world either," said Djokovic, with some resignation, when faced with the impossibility of entering the United States to play the US Open, the fourth Grand Slam of the season, as he was not vaccinated.

Circumstances have changed and now Djokovic will be able to enter the United States without being vaccinated and his participation in New York depends on the authorisation of the tournament organisers.

On Thursday the CDC, the agency that governs health measures in the United States, announced the end of many of the COVID restrictions.

The main one is that from Friday, vaccinated people will be treated the same as unvaccinated people.

This paves the way for the Serbian tennis player, world No.5 and winner of Wimbledon, to play in the US Open.

In fact, the Serb is waiting for the organisers of the American Grand Slam to confirm his participation, given he is already registered.

The Serb never abandoned the possibility of competing in New York. In fact, he has been training as if he knew for sure he was going to play.

There are just over two weeks to go before the tournament starts and there might not be enough time to complete all the bureaucratic formalities (visas, etc) for Djokovic to make it, but for the first time in weeks, he has a real chance of fighting for the Grand Slam.

https://www.marca.com/en/tennis/us-open/2022/08/12/62f66164268e3e4f5d8b45ad.html

„Nisu mi tražili dokaz o vakcinaciji“: Šta to znači Novaku?​

1656508490-22180470544501-750x500.jpg

Francuski novinar Kventan Mojne javio se iz Sjedinjenih Američkih Država sa zanimljivom porukom za Novaka Đokovića.

Naime, Mojneu na ulasku u SAD nisu tražili dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa što je u protekle dve i po godine bila standardna praksa.

„Ušao sam u Sjedinjene Američke Države a nisu me pitali o dokazu da sam vakcinisan. Ovo nije bio slučaj u martu. Da li se CDC smernice već sada sprovode? To bi mogle da budu dobre vesti za Đokovića“, napisao je Mojne.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) doneo je nove mere koje se odnose na nevakcinisane osobe koje sada omogućavaju nevakcinisanim Amerikancima da ne budu u karantinu ako su bili izloženi virusu. Ono što je sada njihova obaveza je da deset dana nose posebne nove maske i da se testiraju nakon pet dana od izloženosti, ili ranije ako imaju simptome. Dakle, sada za nevakcinisane važe ista pravila kao za vakcinisane.

Zvanično se to ipak ne odnosi na nevakcinisane strane državljane.

SK

Ublažavaju se mere, ali Novak još ne može u SAD​

1659183434-Novak-DJokovic-US-open-750x500.jpg

Do početka US Opena ostalo je nešto više od dve nedelje, a još se ne zna da li će Novak Đoković moći da učestvuje na poslednjem Gren slemu sezone. U Sjedinjenim Državama u petak su ublažene pojedine mere koje se tiču pandemije koronavirusa, ali one najvažnije za Đokovića još nisu, pošto nevakcinisanim strancima i dalje nije dozvoljen ulazak u zemlju.

Poslednja odluka Centra za kontrolu i prevenciju bolesti SAD je da se vakcinisani i nevakcinisani sada tretiraju jednako unutar granica zemlje. Takođe je najavljeno da će se u skladu sa time menjati i ostala ograničenja, među kojima su i ona za putovanja, međutim, u zvaničnom saopštenju ne postoji tačan vremenski okvir kada će se to desiti, osim da će to biti u narednim nedeljama.

„Ako ne budem imao dozvolu, neću ići u SAD. Neće biti smak sveta“, rekao je Đoković pre nekoliko nedelja, ali je takođe nedavno izrazio nadu da će mu ipak biti omogućeno da učestvuje na US Openu.

Srpski teniser je prijavljen za poslednji Gren slem sezone koji počinje 29. septembra. Ono što je sigurno, Đoković neće igrati na glavnoj proveri pred turnir u Njujorku, pošto zbog nemogućnosti da uđe u Sjedinjene Države ne može da igra na Mastersu u Sinsinatiju.

SK

https://informer.rs/sport/tenis/727470/novak-djokovic-tenis-dejvis-kup-srbije

Novak igra Dejvis kup u Spaniji. Na spisku i Miomir, Krajina, Djere i Duci.

Igramo u grupi B sa Spanijom, Kanadom i Juznom Korejom.

Nadal ne igra za Spaniju u Spaniji. Na spisku Alkaraz, Busta, Fokina, Bautista.

Prve dve ekipe u grupi idu dalje.

Ostale ekipe dolaze u punom sastavu Velika Britanija (E. Mari, Evans, Nori, Salisburi), Hrvatska (Čilić, Ćorić, Mektić, Pavić, Gojo), Italija (Beretini, Siner, Museti, Fonjini, Boleli) i Argentina (Švarcman, Serundolo, Baes, Sebaljos, Gonsales)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back