Ćorić: Novak može da sruši Rodžerov grend slem rekord
Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić govorio je za TV Nova o svojoj karijeri i planovima, a neizbežno je bilo mišljenje o prvom igraču sveta Novaku Đokoviću.
Novak Đoković je prošle nedelje osvojio sedmi Australijan open, a 15. ukupno grend slem trofej u karijeri. U Melburnu je Ćorić stigao do četvrtog kola gda ga je potom izbacio kasniji polufinalista Francuz Luka Puj.
Ćorić i Đoković su zajedno trenirali pre početka prvog grend slem turnira u sezoni, a mladi Hrvat je ostao impresioniran najboljim srpskim igračem.
"Neverovatan profesionalac. Baš smo trenirali, mislim u četvrtak pre grend slema i to smo komentarisali ceo tim i ja. Odigrao sam super set, ali sam ga izgubio 6:3. Ceo trening je bio fenomenalan, ali je bio bolji, a ja sam igrao na veoma visokom nivou", rekao je Ćorić i nastavio odgovorom na pitanje da li Đoković može do obaranja Federerovog rekorda od 20 grend slem trofeja:
"Mislim da može, definitivno. Mislim da mirne duše može da igra do 37. godine. Kad ga vidim kako sad trenira i kako pazi na sve, ne vidim zašto ne bi igrao još pet godina, a u tih pet godina mislim da će osvojiti još pet Grend slemova, odnosno šest".
Borna Ćorić je sada 13. igrač sveta, a trenutno trenira u Italiji sa proslavljenim stručnjakom Rikardom Pjatijem gde pokušava da unapredi svoju igru za najveća dostignuća.
"Mislim da mi se mentalitet mnogo promenio. Što se tiče tenisa, puno sam mirniji na terenu i ima dosta nekih tehničkih detalja na kojima smo radili i u prošloj predsezoni, a i sada. Pjati me vidi kao osvajača grend slema, koliko sam ga ja shvatio. Naravno, ja se tome isto nadam i znam da je jako dalek put za to i da treba još puno rada", zaključio je Ćorić.