Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ulvZ0MF.jpg

https://www.kurir.rs/sport/tenis/31...kovicu-zbog-cega-se-novak-slatko-smejao-video

"ŠAPUTANJE NA MREŽI: Otkriveno šta je Medvedev rekao Đokoviću zbog čega se Novak slatko smejao (VIDEO)
TENIS 21.01.2019. 16:43h
Novak Đoković je pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, 6:3 u osmini finala Australijan opena.

Vodila se velika borba, dok Nole nije "slomio" nezgodnog rivala u trećem setu.

Na kraju je prvi reket sveta zasluženo slavio plasman u četvrtfinale, u kome ga čeka Japanac Kei Nišikori.

Po završetku današnjeg meča, dok su se pozdravljali na mreži, Medvedev je nešto šapnuo Đokoviću, posle čega se Srbin slatko nasmejao.

Otkriveno je šta je Rus rekao Novaku:

"Da li sam te bar oznojio večeras?".

- - - - - - - - - -

https://twitter.com/AustralianOpen/...kovicu-zbog-cega-se-novak-slatko-smejao-video

" Legendarna teniserka OČARANA Novakom (foto)

V. B. 31. januara 2019. 16:14
'
Legendarna Kris Evert(64) je još jedna u nizu nekadašnjih teniskih iskona koje su sa oduševljenjem komentarisale fantastičnu formu svetskog broja jedan Novaka Đokovića.

Žena koja je tokom karijere osvojila neverovatnih 18 grend slem titula, tvrdi da ovakvu dominaciju nikada ranije nije videla.

– Devet neiznuđenih grešaka u tri seta, to je nezamislivo. Nikada nisam videla Novaka da odigra bolje, to je veština u svom najfinijem obliku. Niko nije mogao da bude ravan ovome – rekla Kris Evert o finalnom meču na Australijan openu, u kojem je srpski as savladao jednog od najvećih rivala Rafaela Nadala (6:2, 6:3, 6:2)

https://www.krstarica.com/sport/legendarna-teniserka-o-novakom-pohodu-na-istorijski-trofej-foto/

Klajsters: Novak može da obori grend slem rekod RF

Nekadašnja prva teniserka sveta Kim Klajsters je naglasila u izjavi za BBC da je ubeđena da najbolji svetski teniser Novak Đoković može da obori rekord koji drži Rodžer Federer kada su u pitanju grend slem titule.

Kim-Klajsters

Slavni Švajcarac ima 20 titula sa četiri najveća turnira, Rafael Nadal 17, dok ih prati Đoković sa 15. Novak je u nedelju sedmi put u karijeri osvojio Australijan open pošto je ubedljivo nadigrao Nadala sa 6:3, 6:2, 6:3, pa su neminovno počela poređenja ko je najbolji teniser u istoriji.

Jedna od glavnih mernih kategorija je broj osvojenih grend slem turnira, gde je za sada prvi Federer.

"Definitivno smatram da Novak može da obori Rodžerov grend slem rekord. Biće interesantno videti kako namerava da održi ovakav nivo forme. On zna kako je to kada si najbolji. Bilo je samo pitanje vremena kada će opet to pronaći. U nekim trenucima je bio frustriran, ali to samo pokazuje koliko je motivisan da vrati raniji nivo", rekla je Kim Klajsters, osvajačica Australijan opena 2011. i trostruka šampionka US opena (2005, 2009, 2010).

"Ovo je sjajno dostignuće za Novaka i njegov tim. Učinio je da sve izgleda bez napora i lako, ali je iza svega mnogo rada koji je uložen - od svakog zalogaja koji unese, do oporavka posle meča, sve je u punom fokusu. On voli da bude potpuno zen. Količina fokusa i discipline koju unosi da bi bio na ovom nivou mora da bude ekstremno visok, a kada dođe do ove faze, onda može da je pokaže celom svetu", dodala je Belgijanka.

Ćorić: Novak može da sruši Rodžerov grend slem rekord

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić govorio je za TV Nova o svojoj karijeri i planovima, a neizbežno je bilo mišljenje o prvom igraču sveta Novaku Đokoviću.

Borna-Coric-i-Novak-Djokovic

Novak Đoković je prošle nedelje osvojio sedmi Australijan open, a 15. ukupno grend slem trofej u karijeri. U Melburnu je Ćorić stigao do četvrtog kola gda ga je potom izbacio kasniji polufinalista Francuz Luka Puj.

Ćorić i Đoković su zajedno trenirali pre početka prvog grend slem turnira u sezoni, a mladi Hrvat je ostao impresioniran najboljim srpskim igračem.

"Neverovatan profesionalac. Baš smo trenirali, mislim u četvrtak pre grend slema i to smo komentarisali ceo tim i ja. Odigrao sam super set, ali sam ga izgubio 6:3. Ceo trening je bio fenomenalan, ali je bio bolji, a ja sam igrao na veoma visokom nivou", rekao je Ćorić i nastavio odgovorom na pitanje da li Đoković može do obaranja Federerovog rekorda od 20 grend slem trofeja:

"Mislim da može, definitivno. Mislim da mirne duše može da igra do 37. godine. Kad ga vidim kako sad trenira i kako pazi na sve, ne vidim zašto ne bi igrao još pet godina, a u tih pet godina mislim da će osvojiti još pet Grend slemova, odnosno šest".

Borna Ćorić je sada 13. igrač sveta, a trenutno trenira u Italiji sa proslavljenim stručnjakom Rikardom Pjatijem gde pokušava da unapredi svoju igru za najveća dostignuća.

"Mislim da mi se mentalitet mnogo promenio. Što se tiče tenisa, puno sam mirniji na terenu i ima dosta nekih tehničkih detalja na kojima smo radili i u prošloj predsezoni, a i sada. Pjati me vidi kao osvajača grend slema, koliko sam ga ja shvatio. Naravno, ja se tome isto nadam i znam da je jako dalek put za to i da treba još puno rada", zaključio je Ćorić.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back