Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Djokovic je u prethodnoj godini dostigao zenit u pogledu kvaliteta igre, mozda je jos 2011 bio na istom nivou ali je imao blag pad medjutim 2014 je imao kontinuitet i u realno je ocekivati da uz minimalne oscilacije drzi ovaj nivo jos barem tri godine. Nakon toga ocekujem odredjeni pad forme ali mislim da ce dugo zadrzati prvo mesto .
Razlog za tako nesto vidim pre svega jer mu glavni rivali su u padu forme, Federera sustizu godine i nece jos dugo moci igrati na visokom nivou, Nadal posle serija povreda i operacija kolena nije isti igrac pa ne ocekujem ni da ce on se dugo zadrzati. Glavni rival mu ostaje Marej a tu je nezgodni Vavrinka koji oscilira ali kada je u top formi moze da iznenadi. Tu su trebali da budu uz njih Del Potro i Soderlink ali su ih povrede omele da razviju karijeru.
Od mladjih igraca koji dolaze ne vidim top klasu niti nekoga ko ce biti buduci sampion. Verovatno da ce kada zavrsi karijeru Djokovic ili u poslednjim veteranskim sezonama, nece biti nekog dominantnog kao sada vec ce se rotirati veci broj tenisera u vrhu, nesto slicno kao posle povlacenja Samprasa a dok Federer nije dostigao sam vrh .

Poslednja izmena:
684791-novak-djokovic.jpg

Zanimljiv tekst vezan za Novaka..i US opena 2011 g.. a protiv Federera

Da nije bilo jednog čudesnog poteza u karijeri Novaka Đokovića, ona možda ne bi bila impresivna kakva je postala.
Polufinale US Opena protiv Rodžera Federera 2011. godine donelo je pravu sportsku dramu, začinjenu ponašanjem publike u Njujorku, koja je od početka zdušno stala na stranu svog ljubimca iz Švajcarske. I ne čudi, pet puta je pred njom podizao pehar, a smešio mu se i šesti. U petom setu je vodio sa 5:3, imao ogromnih 40:15 i servirao je za trijumf.
Novak je naspram sebe imao najboljeg na svetu, a i više od deset hiljada navijača, koji su već slavili novi Federerov uspeh. Međutim, ma koliko ta situacija ne bila fer, u njemu se nešto prelomilo.
Umesto predaje, što bi učinili mnogi, ili besa, što bi neki imali kao jedini odgovor na tako nepravednu situaciju, on se - opustio.
Usledio je potez koji će se pamtiti i duže nego što će trajati Đokovićeva karijera.
Posle brojnih povika „Rodžer! Rodžer!“, Federer je za titulu servirao silovito, a Novak je u deliću sekunde shvatio da loptica odlazi u njegovu desnu stranu.
Forhend koji je izveo poslao je dijagonalni projektil, koji je Švajcarca ostavio nepomičnog, a publiku utišao.
Istorija tenisa je baš tog trenutka počela da se menja.
Novak se smeškao.
I situaciji u kojoj se našao.
I pristrasnim navijačima.
I lakoći povratka tišine.
A i veličanstvenosti sopstvenog umeća.
Okrenuo se ka tribini iza sebe i podignutim rukama, nasmejan, pozvao ljude da malo navijaju i za njega.
Nije ih sve pridobio tada, ali je shvatio da nikada i neće uspeti da sve ljubitelje belog sporta ima na svojoj strani. Opustio se - i krenuo ka istorijskim podvizima.
Od onih 3:5, stigao je do 7:5 i trofeja.
Od tog dana Federer, koji je imao dve vezane meč lopte, osvojio je samo još jedan grend slem, 17. titulu podigao je Vimbldonu 2012. A Novak?
Novak je od tog forhenda osvojio dvaput US Open i Vimbldon, a u četiri navrata Australijan open.
Tenis, jednostavno, više nije isti posle tog riterna.
Federer omalovažavao Novakovu majstoriju
Rodžer Federer nije hteo da prizna da je Đoković izveo maestralan potez.
"Mislite da je on tako udario lopticu jer je bio samouveren? Da li se vi to šalite sa mnom? Mislim... stvarno. Ko još planski igra tako na meč loptu? Možda on... Ja, vala, nikada nisam", rekao je Federer.
Đoković: Najbolji udarac u karijeri
"To je bila važna tačka preokreta", rekao je o tom meču i tom riternu Đoković, dodajući: "Ponekad postoje momenti koji sve promene. Bio sam besan tada. Samo što sam ispustio servis-gem. Bio sam besan i na publiku. Rodžer je sportska legenda zbog uspeha, zbog onoga što je na terenu i van njega, pa je često omiljen kod publike. Ali, meni je bilo teško. Neću da lažem. Ali, ne možete da svaljujete krivicu na publiku. Treba zaslužiti njihovu podršku. A kako je peti set prolazio, navijači su bili sve glasniji. Ali, nešto u meni je to prihvatilo. Izgubio sam poen na 30:15, suočio se meč loptom i rekao sebi: "Ok, sad ću da dam sve od sebe. Nema smisla da budem besan više. Sada više nema smisla". To su momenti kada morate da izvučete nešto iz svoje mašte. Imajući u vidu okolonosti u kojima sam bio, to je najbolji udarac koji sam izveo u karijeri".

"Novak je impresivan, igra veoma dobro, ali ako bih morao da prognoziram mislim da neće uzeti sva četiri Gren slema.
Verujem da će neko drugi slaviti negde", izjavio je Vavrinka.

Ovakve i slicne me izjave vesele ...
Zapitace se neki korisnici pa sto to procitasmo .
Evo odgovora u vidu INATA ...
Samo se nadajte sitne duse svi od reda .
Nada umire poslednja ...
Moja nada je jednostavna samo zelim da Novak - Nole cita ovakve i slicne izjave...:heart::heart::heart:

"Novak je impresivan, igra veoma dobro, ali ako bih morao da prognoziram mislim da neće uzeti sva četiri Gren slema.

Nada umire poslednja ...
Moja nada je jednostavna samo zelim da Novak - Nole cita ovakve i slicne izjave...
А моја жеља је да Новак-Ноле НЕ ЧИТА овакве и сл. изјаве. Једноставно, да гледа својс посла као и досад.

А моја жеља је да Новак-Ноле НЕ ЧИТА овакве и сл. изјаве. Једноставно, да гледа својс посла као и досад.

Drugar moj , Inat je nekad plus u Novakovoj igri .
Nole udje u mec hladne glave a onaj inat kojim ga bonbarduju u vise pravaca virne brale u to sam sigurna .
Virne i protivnika dirne onako istinski sve do Novakove pobjede .:heart::heart::heart:

Poslednja izmena:
Zanimljiv tekst vezan za Novaka..i US opena 2011 g.. a protiv Federera

Da nije bilo jednog čudesnog poteza u karijeri Novaka Đokovića, ona možda ne bi bila impresivna kakva je postala.
Polufinale US Opena protiv Rodžera Federera 2011. godine donelo je pravu sportsku dramu, začinjenu ponašanjem publike u Njujorku, koja je od početka zdušno stala na stranu svog ljubimca iz Švajcarske. I ne čudi, pet puta je pred njom podizao pehar, a smešio mu se i šesti. U petom setu je vodio sa 5:3, imao ogromnih 40:15 i servirao je za trijumf.
Novak je naspram sebe imao najboljeg na svetu, a i više od deset hiljada navijača, koji su već slavili novi Federerov uspeh. Međutim, ma koliko ta situacija ne bila fer, u njemu se nešto prelomilo.
Umesto predaje, što bi učinili mnogi, ili besa, što bi neki imali kao jedini odgovor na tako nepravednu situaciju, on se - opustio.
Usledio je potez koji će se pamtiti i duže nego što će trajati Đokovićeva karijera.
Posle brojnih povika „Rodžer! Rodžer!“, Federer je za titulu servirao silovito, a Novak je u deliću sekunde shvatio da loptica odlazi u njegovu desnu stranu.
Forhend koji je izveo poslao je dijagonalni projektil, koji je Švajcarca ostavio nepomičnog, a publiku utišao.
Istorija tenisa je baš tog trenutka počela da se menja.
Novak se smeškao.
I situaciji u kojoj se našao.
I pristrasnim navijačima.
I lakoći povratka tišine.
A i veličanstvenosti sopstvenog umeća.
Okrenuo se ka tribini iza sebe i podignutim rukama, nasmejan, pozvao ljude da malo navijaju i za njega.
Nije ih sve pridobio tada, ali je shvatio da nikada i neće uspeti da sve ljubitelje belog sporta ima na svojoj strani. Opustio se - i krenuo ka istorijskim podvizima.
Od onih 3:5, stigao je do 7:5 i trofeja.
Od tog dana Federer, koji je imao dve vezane meč lopte, osvojio je samo još jedan grend slem, 17. titulu podigao je Vimbldonu 2012. A Novak?
Novak je od tog forhenda osvojio dvaput US Open i Vimbldon, a u četiri navrata Australijan open.
Tenis, jednostavno, više nije isti posle tog riterna.
Federer omalovažavao Novakovu majstoriju
Rodžer Federer nije hteo da prizna da je Đoković izveo maestralan potez.
"Mislite da je on tako udario lopticu jer je bio samouveren? Da li se vi to šalite sa mnom? Mislim... stvarno. Ko još planski igra tako na meč loptu? Možda on... Ja, vala, nikada nisam", rekao je Federer.
Đoković: Najbolji udarac u karijeri
"To je bila važna tačka preokreta", rekao je o tom meču i tom riternu Đoković, dodajući: "Ponekad postoje momenti koji sve promene. Bio sam besan tada. Samo što sam ispustio servis-gem. Bio sam besan i na publiku. Rodžer je sportska legenda zbog uspeha, zbog onoga što je na terenu i van njega, pa je često omiljen kod publike. Ali, meni je bilo teško. Neću da lažem. Ali, ne možete da svaljujete krivicu na publiku. Treba zaslužiti njihovu podršku. A kako je peti set prolazio, navijači su bili sve glasniji. Ali, nešto u meni je to prihvatilo. Izgubio sam poen na 30:15, suočio se meč loptom i rekao sebi: "Ok, sad ću da dam sve od sebe. Nema smisla da budem besan više. Sada više nema smisla". To su momenti kada morate da izvučete nešto iz svoje mašte. Imajući u vidu okolonosti u kojima sam bio, to je najbolji udarac koji sam izveo u karijeri".

To je preuvelicavanje i mitomanija, ne moze jedan potez da definise karijeru, a narocito ne u tenisu gde ima toliko puno prilika, i toliko puno turnira. Novak je isto tako 2 puta u karijeri izgubio od Nadala na Roland Garosu tako sto je na Nadalove mec lopte odservirao duplu gresku, sto su potezi skroz suprotni od tog riterna Federeru. Ne definise ga jedan potezi, i ne postoji taj jedan potez zbog kojeg je on postao ovakav ili onakav.

Nada umire poslednja ...
Moja nada je jednostavna samo zelim da Novak - Nole cita ovakve i slicne izjave...:heart::heart::heart:

Evo baš je tvitnuo da redovno prati ovaj pedef.
Kaže i da tvoj blog ne propušta, posebno u pauzama zbog kiše...

Ma koliko se trudila da budeš samoproklamovani pisac, zaklaše te prostoproširene... :hahaha:

Evo jos jednog corka ...
U cemu je tvoj problem ?
Nikog ne napadam , nikog ne mrzim .
Volim Novaka Djokovica kao tenisera i kao covjeka .
Mene kolju malene jasne recenice .
Znam sto kolje tebe necu ti reci sacekacu da uvidis sam .
Moj savjet ...Taj osjecaj koji nosis u sebi nije dobar po tvoje mentalno zdravlje ...:D

Evo jos jednog corka ...
U cemu je tvoj problem ?
Moj savjet ...Taj osjecaj koji nosis u sebi nije dobar po tvoje mentalno zdravlje ...:D

Tako je Duskice...

Svi mi dobronamerni volimo naseg Noleta, navijamo za njega, strepimo za njega kada igra..

Ali eto Nole je vec uspeo da postigne ono sto je san svakog sportiste sverta: da bude na vrhu!

To mu vise nije cilj.

Sada je cilj da mu se poklone mnogi koji su jako dugo bili protiv njega.

I kada to ispe, a uspece svakako, moze mirno da se povuce u istoriju i posveti porodici.

Evo jos jednog corka ...
U cemu je tvoj problem ?

Dogovori se, jesi pisac ili psihijatar? Poznavalac tenisa nisi, to odavno znamo, ne znam ko ti dade da moderises tenis kad ne razlikuješ slajs od goblena. :heart:

NOVAK - NOLE U BEOGRADU...:heart::heart::heart:

novak-dokovic-foto-promonovak-dokovic-1455462141-844607.jpg

"Iskoristio sam priliku dok sam kod kuće da provedem vreme sa porodicom, najbližima, ali i da svakodnevno treniram.
Želim maksimalno spreman da dočekam takmičenje u Dubaiju, i ništa ne prepuštam slučaju.
Drago mi je što mogu da treniram sa našim mladim teniserima, Krajinović je sjajan igrač pred kojim je lepa budućnost.
Vredan je, dobro radi, iza njega su povrede, tako da mislim da će pravi rezultati da uslede",

novak-dokovic-foto-promonovak-dokovic-1455462129-844605.jpg

Poslednja izmena:

Nada umire poslednja ...

Ne samo da ce uzeti sve cetiri, a uz to i olimpojsko zlato. Bice to Gold slem. :ok::D:D

- - - - - - - - - -

Dukice ljubim dusu.:cmok2::cmok2::cmok2:

Poslednja izmena:
Masters u Indijan Velsu ce da traje od 9. do 20marta.
Novak će na startu biti slobodan...
U drugom kolu očekuje ga susret sa Tejmuražom Gabašvilijem,
Sjledeći protivnik vjerovatno će biti Filip Kolšrajber...
Dok se u trećoj rundi ukršta sa Robertom Bautistom Agutom

124615036156df5a801052d624325544_w640.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back