Jos jedna hajka na Novaka..i izvlacenje iz klonteksta, iako ne znam sta ce Novaku ovakve izjave
kada zna koliko nije omiljen i da se vreba svaka njegova izgovorena rec.
Ovi englezi resili da ga diskredituju van terena kada ne mogu na terenu
NOVA PALJBA PO NOVAKU Navratilova mu poručila da ne razume ravnopravnost polova, digle se i nevladine organizacije
Iako je on 95% vremena govorio o tome koliko ceni napore slabijeg pola, kako se divi njihovim žrtvama, pa i u porodičnom smislu, ne bi li uspele kao profesionalne sportiskinje, i iako je jasno rekao da je "apsolutno, apsolutno" za to da ženski tenis zarađuje više novca od muškog ako bude gledaniji, te njegove izjave nisu isticane u prvi plan u zapadnim medijima, već onaj deo u kome kaže:
"Sa druge strane, mislim da naš muški svet tenisa, ATP svet, treba da se bori za još više, jer statistike pokazuju da imamo sve više gledalaca na muškim teniskim mečevima. Mislim da je to, razumete, jedan od razloga zbog kojih bi možda mi mogli da dobijemo više novca. Ali, ponavljam, znate i sami, ne možemo mi da se žalimo jer već imamo ogromne nagradne fondove u muškom tenisu".
Zapravo, od celog tog segmenta njegove izjave, u medijima engleskog govornog područja u prvi plan je istaknuto samo "Novak se zalaže da muškarci zarađuju više, jer su gledaniji". I, kada se stvari postave naopako, a vađenje reči iz konteksta je idealan primer za tako nešto, onda krenu i naopake posledice.
http://sport.blic.rs/indian-vels/no...-ne-razume-ravnopravnost-polova-digle/9mk4yej