Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zapad se nešto nije mnogo ni bavio tim slučajem, više su se bavili samom igrom...rusedski je čak rekao kako na novaka pozitivno deluje ispoljavanje besa i da posle toga bolje igra.
mislim da je i zapadnim novinarima ponestalo želje da se bave nečim što nije direktno vezano za sport, pogotovo posle onih napada na novakovo simuliranje umora na A.O. koji su navodno direktno uticali na marijevu igru, a što je na kraju i sam mari odbacio kao neosnovane.
ipak, svakako je pozitivan gest ovo javno izvinjenje.

A, na protiv!

Zapadnu publiku mnogo vise zanima privatni zivot vrhunskih sportista od sportskih rezultata: sa kim se druze, koga varaju, sa kim su u svadji...

To donosi vecu prodaju stampe, a samo to je vazno.

Sportski rezultati ih skoro ni ne zanimaju, pogotovo kada se ne radi o njihovim sportistima.

407282_491695134216676_2113149343_n.png

A, na protiv!

Zapadnu publiku mnogo vise zanima privatni zivot vrhunskih sportista od sportskih rezultata: sa kim se druze, koga varaju, sa kim su u svadji...

To donosi vecu prodaju stampe, a samo to je vazno.

Sportski rezultati ih skoro ni ne zanimaju, pogotovo kada se ne radi o njihovim sportistima.

nije baš tako kad je u pitanju sportsko novinarstvo.
tabloidna štampa se bavi tim senzacionalističkim tekstovima, sportska ne previše.

uostalom, daj link nekih novina koji se posebno bavio ovim slučajem, ja ga nisam našao.

endi%20marej%20profimedia-0230000132_1000x0.jpg

Novak Đoković je još pre nekoliko godina, pričajući o rivalitetu sa igračima takozvane “velike četvorke”, Federerom, Nadalom i Marejem rekao sledeće:

“Kako možete da budete najbolji prijatelj sa nekim ko je toliko puta sa druge strane mreže?
Tako je sa mnom, Rodžerom, Rafom i sada Endijem.
Imamo odličan odnos jedni sa drugima i postoji veliko međusobno poštovanje, ali nam zdrav razum govori da ne možemo da budemo najbolji prijatelj i da se družimo.
Drugačije će biti kada se sva četvorica povučemo, tada ćemo otići u bar, popiti previše piva i sećati se svih sjajnih mečeva koje smo imali.
Ali, sada držimo distancu”...

novak je danas pretekao rafu sa 142 nedelje kao bro 1.
naredni cilj mu je da dostigne rekord od 170 sedmica koji drži john mcenroe, a prema računici to bi se moglo ostvariti u novembru ove godine.

bravo majstore!
Idemoooo!

Novak je u Šangaju ponovo poneo titulu "Laureus" za najboljeg sportistu na svetu.
On je Laureus nagradu za 2014. godinu zaslužio trijumfom na Vimbldonu, pobedama na još šest turnira i povratku na prvo mesto na ATP listi.

Čestitka majstoru!

CCpGJeRWMAAMMlB.jpg

Poslednja izmena:
Danas sam proglasen za najboljeg sportistu godine od strane Laureus fondacije. Ova nagrada je jedna od najprestiznijih u svetu sporta i meni najdraza. Protekla sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe i poslovne i privatne, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu i porodici koji su mi mnogo pomogli i bez kojih ne bih bio ovo što jesam. Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende, i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas, i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu.

Danas sam proglasen za najboljeg sportistu godine od strane Laureus fondacije. Ova nagrada je jedna od najprestiznijih u svetu sporta i meni najdraza. Protekla sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe i poslovne i privatne, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu i porodici koji su mi mnogo pomogli i bez kojih ne bih bio ovo što jesam. Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende, i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas, i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu.

Iz princezinih ruku u Novakove stigao je pehar Majstotu bijelog sporta ...:heart::heart::heart:

11078101_646930502078636_6953821498477173374_n.jpg

600084_20150416reuterseric-gaillardmonte-carlodi007551727_f.jpg

Najbolji teniser svijeta Novak - Nole ekspresno se plasirao u cetvrtfinale u Monte Karlu je za svega 56 minuta lako savladao Andreasa Hajder-Maurera sa 6:4, 6:0.
To MAJSTORE Nole idemo dalje .Pisi istoriju i pobjedjuj sve redom .
:heart::heart::heart:

1132495875530f4f19ab74844448592_orig.jpg

Novak je bio superioran tokom cijelog meca, ali narocito u prvom setu koji je dobio bez izgubljenog gema .
78. put u karijeri Novak - Nole da je dobio set sa nulom..
U tom dijelu igre izgubio je samo devet poena.

Idemo dalje MAJSTORE ...

Poslednja izmena:
zanimljiv detalj su spomenuli ovi sa sky sporta, ovo je novaku deseti set koji je dobio sa nulom ove godine.
rekord drži federer kome je to uspelo 19 puta 2006.
do kraja sezone novak će verovatno napasti i taj rekord.

59888378553141c05852e454998573_orig.jpg

Velika lekcija "kralju sljake": NOVAK - Nole eliminisao Nadala za finale Monte Karla!

Nadal je u mec usao sa velikim sampouzdanjem.
Imao je cak prednost brejka.
Ali sve je palo u vodu u nastavku duela posto je Novak zaigrao svoju igru.
Počeo da odusevljava gledaoce i dosao do prvog seta u neverovatnom ritmu
Nije se vidjela Rafina mentalna snaga ...
Posle svake vece razmjene koju izgubi, popustao i dozvoljavao kratkim loptama Novaku priliku da pokaze svoju raskosnu paletu udaraca...

To MAJSTORE Novace - Nole , idemo dalje ...

600964_20150418reutersjeanpaul-pelissiermonte-carlodi007561981_f.jpg

Novace - Nole P O B J E D E te vole M A J S T O R E ...
"Čak i kada sam bio u brejku zaostatka u prvom setu, zadržao sam pobednički mentalitet.
Ostao sam fokusiran.
U odličnoj sam formi, nisam osetio umor"...
"Dobro sam igrao, osećam olakšanje posle ovakvog trijumfa.
Postojalo je mnogo tenzije tamo na terenu, ali sam uspeo da sve zadržim pod kontrolom.
Srećan sam kako sam odigrao protiv tako kvalitetnog rivala.
Rafa je najbolji svih vremena na šljaci, zato ovo nije bio lak meč"...

4053820295533e42798646462464180_orig.jpg

Novak Nole je postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio prva tri Masters turnira u sezoni – Indijan Vels, Majami i Monte Karlo.
To je Novaku 23. trofej iz Masters 1000 serije, čime se izjednačio sa Rodzerom Federerom na drugom mjestu vecne liste, iza Rafaela Nadala sa 27.

Nole , Novace u ovo finale si usao nervozno i umorno .
To sto si ucinio Nadalu se ne moze ponoviti .
Berdiha si pobijedio sa pola snage i to samo po sebi govori kakav si ti Broj JEDAN.
Pises istoruju bijelom sportu si dragulj posebnog sjaja .
Zelim ti da jos sijas na nebu TENISA i da redjas pobjede ko bisere .
Nije najbitnije skidati rekorde .
Vazno je ono sto ti nosis u sebi .
Zato te mi tvoji fanovi cijenimo i volimo ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back